-

De va på tiden!

2008-05-30 @ 18:10:30
Om de ska va applåder eller vända ryggar får ni bestämma själva, själv är jag grymt nöjd iaf trots att de tog lite tid.. Nu tänker ni, jaha, va dillar hon nu om??? Jag har klippt mig!! Skulle bara ha gjort de sen januari men vem har brottom? Och med tanke på vilken kanonkvalité håret har vart sen jag blev gravid så jag bara smågnällt om att jag behövt fixa barret istället för att få ändan ur... Men idag så gick jag och Johan in på det där stället på Adelsgatan som kostar 280 kr för en klippning och inte sådär hutlöst dyrt som det är på alla andra ställen. Dessutom fick Johan klippas först så jag fick se resultatet och sen vart de min tur... Lika nervös som alltid, hatar när det kommer till klippning. Tror att jag är rätt otacksam att klippa till en början me tanke på hur skeptisk jag ser ut.. Men efter ett djupt andetag lät jag henne klippa och resultatet vart helt ok. Så nu ska jag bara hitta ett lämpligt offer som ska få slinga håret.. Någon frivillig där ute???

Nu är det taco dags!

Fortsättning...

2008-05-30 @ 09:41:05
Nu känner jag att jag måste fortsätta klaga.
Jag längtar efter att kunna sova en hel natt utan att vakna hela tiden och knöla runt.
Prinsessan på ärten de är jag de.. suck... De räcker med att det blir ljust ute, trots att vi hängt upp mörka tyger framför fönstet så vaknar man.. Och när man ligger där och känner, "varför i helvete är jag vaken nu?" då hör man när dom kastar in tidningen, då undrar man ännu mer varför i helvete man är vaken! Men så somnar man om igen och fortsätter knöla runt. Som sagt, längtar efter att kunna ligga på mage, men när förlossningen väl är över kommer säkert brösten göra ont istället... Lives a bitch! Och förutom dessa moment kommer det finnas en liten varelse som säkert kommer vakna varje timme, men de ser jag fram emot nu. 
Nu ska jag väcka Johan och bjuda han på frulle, de är mitt knep för att få upp han. :-) För utöver att man sover skit så är man numer HELA tiden kissnödig och hungrig, finns ingen botten i mig....så att gå såhär i tre månader till, yippi!!

Jag HATAR min rygg..

2008-05-29 @ 19:33:15
Måste bara få skrika ut det nu för de e bara så jävla jobbigt att ha ont HELA JÄVLA TIDEN!! Den bara jävlas med mig, vill inte mer!! Men det är wsäkert akupunkturen som är boven i dramat ikväll, men jag kommer säkert må bättre imorgon, brukar va så efter dom där små nåljävlarna. Tur man har världens bästa Johan som gör sitt bästa för att göra mitt liv lite mindre ont, så nu ska han få knåda ryggen lite innan pappa kommer och hämtar oss...
Så FUCK YOU ryggen!!!!

Vart på förlossningen...

2008-05-29 @ 17:27:32
Nu va de avklartat me. Studiebesöket på förlossningen och bb, inte för att bb va så mycket att se men ändå. Förlossningen va desto trevligare, de va en bm som berättade om ditten och datten och vi lyssnade me Dumbo öron, men pga min dumma dumma rygg klarade jag inte av att sitta som dom andra så efter en stund gav jag upp och fick ställa mig upp, då gick de bra att lyssna igen. Jag börjar mer och mer fatta att det ska komma ut en bebis, men i min värld ser den bara ut som Fridas bebis gör för något annat kan jag inte få ihop just nu, så därför är jag mer inne på nu att det är en pojk. Men som jag sagt ända från början... De får va precis va de vill bara den kommer ut och skriker lite.
Ikväll ska vi gå och se Indiana Jones, vi är alltså jag, Johan och pappa. Billy har sagt att han ska planka in... Hoppas att h*n inte skämmer ut oss! Så nu ska jag ta alvedon så jag slipper ha ont ikväll utan ska njuta av filmen fullt ut!

LÄNGTAR!!

2008-05-29 @ 14:23:12
Fick reda på av dom andra tjockisarna att babyproffsen fått in deras gratisbox nu och att man skulle tydligen skynda sig dit för att hämta ut sin innan dom tar slut igen. Så de va bara att leta fram alla papper och cykla dit. Passade på att köpa påsar till blöjhinken, SVINDYRA 199:- på startpris, men tydligen ska dom va toppen och vi har bestämt att bara slänga bajsblöjor i den så den inte blir full direkt, men men... Så väl hemma sa vi och kolla på dom prylar man fått, blöjor, napp, filt, rabattkuponger och lite annat bra och ha, då kom längtan kan ni tro. Och me tanke på att vi ska på studiebesök nu snart på förlossningen och bb blev allt så påtagligt,
VI LÄNGTAR EFTER ATT FÅ TRÄFFA DIG LILLA SKRUTT!!!

image86

Finbesök

2008-05-29 @ 09:19:55
Igår innan badet ringde det i min kära mobil. De va Annie P, hon är på ön för att tentaplugga och vi bestämde oss för att hon skulle komma till oss sen på kvällen. Och de va trevligt må ni tro, men Billy va fånig som aldrig förr och VÄGRADE bjussa på nån spark, de va som att h*n flyttat ut. Men så gick Annie på toa och när jag sitter där tyst går det inte många sekunder innan jag fick en armbåge eller häl i sidan... Så himla snål!

Nu ska jag ut en stund sen e de dags för att leka nåldyna igen... Mao jag ska till sjukgymnasten, gillar ju henne men är lite rädd efter vad som hände sist. Men de går nog bra ändå... Hoppas jag...

Hahahahahaha!!

2008-05-28 @ 18:49:31
http://di.se/Nyheter/?page=%2fAvdelningar%2fArtikel.aspx%3fo%3dexpressen%26ArticleID%3d2008%5c05%5c28%5c286287%26SectionId%3dDinapengar

Ni måste bara läsa detta!! Så dumt de kan bli!

Kom på en sak jag måste berätta.. :-)

2008-05-28 @ 18:32:07

Jag och Johan va hemma hos hans familj idag, jag tvätta cyklarna och oljade stolarna ännu en gång. Ska sätta fast tyget imorgon så är dom färdiga!! De har inte gått undan men nu äntligen är dom färdiga. De va väl kanske inte de jag skulle berätta men ändå... På terassen satt Niklas och stekade som aldrig förr och så helt plötsligt från ingenstans när jag skulle hälla upp vatten till mig själv frågade jag om han också ville ha, de ville han.... Den kannan åkte rätt över han men de jobbiga va att han va ju megasnabb så jag fick halva kannan över mig me... Jävla ungen, har ingen som helst respekt för varken äldre eller gravida! Så jag fick cykla sen till vattengympan men blöt topp...


Ännu en gång..

2008-05-28 @ 17:25:18
Måste jag hylla våran älskade vattengympa! Stor puss till den! De är verkligen något man ser framemot vecka efter vecka. Men den är som med all sport.... Kompisarna... Att få träffas innan på fiket och efter i bastun och prata om små och stora saker som gnager en. Längtar redan till nästa vecka!
Nu ska det ätas middag på balkongen, de blir kokt potatis, köttbullar, brunsås och inte att förglömma lingonsylten! Komponerat av Johan!!! GOTT!!!

Johans dröm.

2008-05-28 @ 10:57:13
Nu har även Johan drömt att vi fått barn, men för hans del fanns det ingen förlossning med i bilden bara att dom kom med en bebis, en tjej. :-)
Ska bli kul att se sen hur det blir. Känns lite som julafton när man va liten, fast bättre!!
Jag tror iaf att bebisen kommer bli pappas tjej/pojk... För när han pratar med den blir det precis kav lugnt eller när han lägger händerna på, trots att han också får sig en spark flera gånger om dan, men lägger jag mina händer på så lever Billy rullan likförbannat. Känner mig mest som Pippi Långstrump med sina fräknar. "Jag lider inte av det jag gillar de."

Idag blir det vattengympa me fika innan, trevligt värre!

PRAO

2008-05-27 @ 16:39:22
Jag har vart prao. :-) Och de va inget lätt uppdrag men ändå är jag rätt nöjd med min insats.
Frida, Joel och bebis va här på fika men bebisen bara sov och sov och sov.... Så till slut tröttna jag och tog upp han för att få gosa och lukta lite och han va helt underbar. Han hade sjukit in lite så de va lättare att se hur han ser ut och han är en riktig gobit. Efter en stund kom han på att han va hungrig och därmed tog min uppgift slut som prao direkt. Har hört om andra gravida som hållit i bebisar då brösten har börjat rinna till, VILL INTE!! Tror iof inte att jag är en av dom, men de e inte värt att ens utmana ödet.
Nu ska jag hänga me Johan som ska spela fotboll me sina homies, kan bli intressant....

Sista trimestern!

2008-05-27 @ 13:55:19
Nu äntligen! Detta innebär att nu klarar bebisen att andras själv i luften men om den skulle ta ett för tidigt tåg så att säga. Men de är inget vi hoppas på. Det är så skönt att veta att bebisen har det bra där inne och mår den bra, så mår jag också bra.
Så de är nu det jobbiga ska börja enligt dom som fött barn, men vafan de får bli jobbigt när det vill men nu mår jag bra och det tackar jag gudarna för (ryggen är ju en annan historia)..
Nu kommer Frida me familj om några minuter= fikatajm! Jag har bakat spunken scouns, så himla gott!

Namnlista:

2008-05-26 @ 19:52:14
Hemlig, men numera finns det en sån.
Så kom GÄRNA med förslag!

Imponerad!

2008-05-26 @ 19:46:24
Va me Johan när han skulle lämna blod... Och ni som känner mig vet att sen jag blev gravid så räcker det med att Johan visar mig ett lite lite sår på foten, sticka eller skurit sig på något blir mina knän spagetti. Men det är bara när det kommer till han, ingen annan. Men att följa med och lämna blod är inte samma sak som att skada sig, men jag kan lova att jag höll på att ramla av stolen när sköterskan tog fram nålen som va grov som en sticknål!! Min första tanke var att jag skulle ta Johan i handen och skrika "Shit, tanten tänker döda dig älskling!!" Men de gick riktigt bra och han fick en macka och ett par strumpor som belöning.
Jag frågade om när jag kan lämna blod (fattade att dom inte tar emot gravida, men ville veta när dom tog emot en) så blir det först när Billy är ett år! Så nu kan jag börja bearbeta att få en sticknål i armen så ska nog även de gå finfint!

Konstig känsla...

2008-05-26 @ 14:23:18
Vet inte vad det är men jag känner mig konstigare än vanligt i kroppen, orolig, trött, rastlös och kissnödig hela tiden...

Kniv i ryggen..

2008-05-26 @ 12:54:20
Va på akupunktur för två timmar sen... De brukar gå bra och Lena som gör det är toppen, men idag gick det inte som väntat utan istället blev det nå galet me första nålen så jag låg där och skrek rätt ut i luften i panik. De va hemskt! Det är inget farligt det som händer men det gör sjukt ont och tårarna spröt värre än Lille Skutt.. Men efter att ha kylat ryggen försökte vi igen lite längre upp och de gick hur fint som helst. Vi pratade lite om det onda och konstigt nog kunde jag inte komma ihåg hur smärtan kändes men hon så sa hon att andra brukar säga att de känns som att få en kniv i ryggen och de höll jag med om, man ville bara bli av med den.
Så nu ligger jag på sängen och är helt slut. Måste pigga på mig snart för jag ska följa med Johan när han ska lämna blod, ska bli spännande att se hur dom gör. Själv ska jag börja lämna blod efter förlossningen och allt blivit som vanligt, tycker jag alla som får ska göra, men vet aldrig när man själv eller någon annan  kommer behöva lite blod.

MORS DAG!

2008-05-25 @ 18:16:22

Vaknade vid halv nio av en jobbig mobil som ville att vi skulle gå upp... Suck.... Men upp kom vi och så blev JAG firad med frukost på Wisby Hotell, mums! Jag va rädd att jag aldrig skulle sluta äta men till slut tog det även stopp för mig. :-) Och igår bjöd Billy på en påse lösgodis från gamla Reno, stans bästa godis helt klart!

Sen idag har jag och Hanna firat mamma på våran balkong, Hanna hade bakat en sjukt god kaka och de va megaskönt så där fanns inget att klaga på. Min present för övrigt till mamma va tre krukor på ett fat med kryddor i, finfin!

Och nu är vi hemma hos Johans familj och ska laga middag åt hans mamma, så dethär får räknas som en riktig dag i mammornas tecken.

Så från mig till dig mamma..
 Jag älskar dig!


MORS DAG!

2008-05-25 @ 18:16:21

Vaknade vid halv nio av en jobbig mobil som ville att vi skulle gå upp... Suck.... Men upp kom vi och så blev JAG firad med frukost på Wisby Hotell, mums! Jag va rädd att jag aldrig skulle sluta äta men till slut tog det även stopp för mig. :-) Och igår bjöd Billy på en påse lösgodis från gamla Reno, stans bästa godis helt klart!

Sen idag har jag och Hanna firat mamma på våran balkong, Hanna hade bakat en sjukt god kaka och de va megaskönt så där fanns inget att klaga på. Min present för övrigt till mamma va tre krukor på ett fat med kryddor i, finfin!

Och nu är vi hemma hos Johans familj och ska laga middag åt hans mamma, så dethär får räknas som en riktig dag i mammornas tecken.

Så från mig till dig mamma..
 Jag älskar dig!


Dagens grattis går till....

2008-05-24 @ 16:47:37
Hanna och Jesper som firar 1 år ihop idag!!
Hoppas ni får en riktigt mysig kväll!
image84

Imponerad!

2008-05-24 @ 16:04:21
Nu har vi fixat balkongen så den är klar för att trivas på. Vi har nu tom en rabatt som blev så himla himla fin! Bra jobbat Johan och Clara. Resten blev också bra så nu kan man va nöjd. Har reda bjudit hit Frida och bebis på fika till veckan. Ska bara fixa klart solstolarna så är allt tipptopp. Nu ska det vilas för sen ska vi på middag hos Ekengrens.

För övrigt blev pappa mycket stolt över att jag hade så höga tankar om han, va ju tvungen att berätta för han om drömmen, hahaha!!

Trevlig kväll till er alla!

Tvillingfasa!

2008-05-24 @ 09:28:10
Vaknade för en stund sen och va tvungen att dra hela drömmen för Johan, har ingen aning om han hört ett ord men ändå... Drömde att jag va på sjukhuset och så va pappa där, han jobbade tydligen på typ hjärtavdelningen (haha) och så stod det en ultaljudsapparat där och jag övertalade honom att jag skulle få lyssna på bebisens hjärta (de gör man knappast me ultaljudet i verkligheten men de funkade finfint då! Så han skulle kolla i mitt armväck och vi hörde hur det dukade på, kunde tom höra att bebisen gjorde ljud. Sen övertalade jag honom att kolla magen me och då gick han me på de. Där va de värsta fina bilderna som när man gör 3d ultaljud... Men de va inte de som va grejjen... Utan de va två bebisar där!! Gissa vem som fick panik, jag skrek att vi hade ju redan valt vagn och att hur skulle vi hinna flytta nu??? Och sen ville jag inte titta för att jag ville inte veta könet på barnen... Då slog de pappa att jag måste ska en ny ULtid hos MVC eftersom jag inte bara kunde ringa och berätta om vad vi hittat för då skulle han få sparken... Osv... 
Kan bara säga att jag är så glad för att de bara va en dröm. De va skönt sen att vakna av sparkar hit och dit i magen och lägga sig intill Johan och bara koppla av.

Full fart mot helgen!

2008-05-23 @ 18:42:08
Som Gert Fyllking brukar säga.. Full fart mot helgen! Och då tänker ni, hallåååå där inne, hur står det till, du har ju helg hela veckorna!! Jo jag vet, men på helgen är allt annat folk hemma så man kan träffa dom och få tiden att gå, så de så!
Så till er alla, ha en riktigt riktigt trevlig helg i solen för det tänker jag ha.

Dagens tapperhetsmedalj!

2008-05-22 @ 21:44:19
Går till..... Samuel! Som på inlines bröt armen och sen fått sitta på akuten i tre timmar med allt vad det innebär. Så nu sitter han där med sitt gröna paket till arm. De är en smart unge det där som valde den gröna färgen på gipset eftersom han ska va ek (tror jag) i musikalen nästa vecka så kommer de passa fint till det gröna hår han ska ha. Så när han ringde och berättade om olyckan för en timme sen vart jag riktigt stolt över att han ville ringa och berätta, de gjorde mig riktigt glad!

Skön dag..

2008-05-22 @ 18:45:21
Nu har jag gjort stan med mamma och lite Hanna (hon gick efter första affären). Mamma ville att jag skulle visa vilken vagn vi valt så vi knallade ner till babyproffsen och kände och klämde på vangnarna och kollade in bilbarnstolen som vi bokat och alla andra miljarder prylar som dom har. Min favvo pryl är en cykel som jag försöker övertala Fia om att köpa till Agge.



Haha! Den är ju för jävla ful!! Man kan ju stå i timmar och bara skratta åt den! Hahahaha!!

Efter stan plockade vi upp Johan som så fint pluggat hela dan och åkte hem till mor och far för en fika, gott!
Därifrån gick vi hem, kan ju enkelt sammanfatta den prommisen... De gick inte fort men vi kom hem, punkt slut.
Ett skönare väder får man iaf leta efter så att de tog lite tid gjorde inte så mycket. På vägen slank vi in i gråbban. Ojoj, vad dom byggt om, såg inte ut som på den gamla goda tiden. Men en sak va sig likt, när man stod i kön till kassan luktade gubben bakom sprit och annat bläää. Då kändes det hela en smula bättre. Nu ligger jag som en padda på rygg och kommer troligen göra de hela kvällen, ska ladda inför profylaxen imorgon. Ska bli mysigt att komma ner dit igen till alla andra tjockisar me pojkvänner som behandlar dom som porslinfigurer, då man inser att man är helt normal.

tredje eller fjärde, tappat räkningen...

2008-05-22 @ 10:44:11
Som våran granne har väck oss med att slipa väggarna klockan sju. Och så gör han de i en timme sen är det tyst. Vem fan gör sånt??? Sov för guds skull och gör det där på dagen sen, inte mitt i natten!!! Men för första gången kunde jag somna om, vi har hängt upp heltäckande mörka tyger framför fönstet så nu är det mörkt här sålänge vi vill. Inte dumt de inte.
Så nu ligger man här med Billy som gör sin morgongympa och vilar. Ska göra mig iordning snart, så det blir nå klokt av denhär dan, ska in till stan me mamma en stund iaf.

Ojojoj!

2008-05-21 @ 20:12:21
Jag har nu städat så det heta duga! Fy fasen va fint de blev. Ok, nä jag vet jag är inte klar men va tvungen att dra en macka, höll på att dö av svält. :-)

Vart på bb.

2008-05-21 @ 17:12:44
Fick ett sms strax efter lunch att om jag ville kunde jag komma ner och hälsa på Frida och prinsen. OM jag ville, hallå!!! Klart man kommer! Så jag cyklade in till stan och köpte en blå body till han, så att de inte skulle va nån tvekan om saken att han är en pojk. :-)
När jag kom ner dit stod hon där med den där plastbaljan på hjul och det lilla knytet. Och jag an säga att de behövs ingen blå tröja för att tala om att de är en han för de syns! Han va sååå söt så de liknade inte något! Och vilken förlossning.... Så vill jag också ha de..... Eh de får bli som de blir bara det kommer ut en unge. Sen fick jag hålla han, han är precis lagom stor och lagom lång för att va en man i sina bästa dar och hår hade han lika mycket som när jag var tre år... Orättvist! Eftersom namnet inte va bestämt till 100% tänker jag inte skriva de så att de inte blir nå problem för dom, men jag är MYCKET impad av deras val av namn, så nu får vi ta och skärpa oss här och tänka till lite.. För övrigt blev inte min bebislängtan mindre av att hålla han, men bara positivt för nu vet man vad som komma skall. Ett litet mirakel!

image80

Jag och killen:


Frida och killen:


Fick reda på att Maja på vattengympan hade fått en Signe och att en av de andra tjejerna också hade fått en tjej nu i dagarna. Så nu är de snart bara jag och Nina kvar i poolen....

Barnvakt.

2008-05-21 @ 10:07:30
Jag och Johan passade Agge en stund igår. Och vi han läsa hur många böcker som helst, speciellt den med alla djur, han är en jäkel på ankan, vovven och ibland grisen. Sen skulle han visa hur man gör när man gosar i soffan, hahaha! Störtskön!


Men bäst av allt är att se när han och Johan snackar djur. 
 

Men igår fick tom JAG flera kramar, vilket inte tillhör det vanliga, annars är de bara Johan som gäller, men de bjuder jag på.

För övrigt går dagens "hipphipphurra!!" till Emilia som va helt otroligt grym på mattenationella, hon hade bara ett enda litet ynka fel! Så stolt!

Ny favvo sida!

2008-05-20 @ 17:45:51
www.fyllemat.com

Perfekt vid torka på matidéer.

Våran vagn.

2008-05-20 @ 16:03:18
http://www.babyproffsen.se/katalog/2007/katalog_2007.pdf

Kunde inte klippa in den så ni får kolla själva. Vi ska ha den gröna liggdelen och en liknande den svarta som sittdel. Vagnen finns på sidan 10 och jag längtar massor efter att få ta hem den!

Lunchat me tjockisarna.

2008-05-20 @ 15:53:09

Vi va på Joda och lunchade, eller jag tog bara en cola, hade ätit hemma innan. Men de va lite tomt utan Frida och vi är alla sååå avis på henne så. Men vi hade trevligt iaf, som vanligt sprang tiden bara bort av allt pratade om förlossningstankar, barnmorskor, cravings och andra tankar runt omkring allt. Det roliga är att vi är helt olika varann men har ändå kul ihop.


Vilket värdelöst skämt!!

2008-05-20 @ 09:03:47
Som ni vet så vaknade vi på ett ganska irriterande sätt igår... Och idag... Suck... Först vid 7 börjar dom lägga asfalt utanför våran dörr. igen... Eftersom klantskallarna inte lyckades göra det rätt förra gången och vi fick en pool utanför dörren varje gång det regna.
En liten stund senare började grannen slipa väggen IGEN! Hallå, här hade ha hela dagen på sig igår och när passar de han att slipa?? Jo halv 8 på morgonen och bara då!! Man blir ju tokig! Och me tanke på att magen börjar va ivägen när jag ska sova så känner jag mig sällan helt utvilad när jag vaknar. Så vad gör man nu?? Ingenting och väntar på att Billy ska titta ut och ropa tillbaka.

Planer för idag:
Ska hem till Fia & co för att passa Agge en stund. Fia har mutat oss me pizza... Som om vi inte skulle komma ändå! Men gott ska de bli! Får se om man får nån kram idag av Agge, de brukar va bara Johan som räknas. Men han kan dock säga mitt namn = Mega stolt!

image71

Måste läggas till...

2008-05-20 @ 08:53:26
De är alltså inte jag och Johan som inte tycker att de är blahablaha me att skaffa barn, bara så ni vet! Vi gör ju inget annat än att längtar och planerar inför the big day!

De vart en bebis idag!

2008-05-19 @ 14:34:59
Frida och Joel Dahlby har idag klockan 9:22, den 19 maj fått en son.
Fick ett sms här och jag börja nästan grina, så himla stort! Jag skickade till henne i förmiddags men fick inget svar och skickade ett till då och frågade om de hade blivit nån bebis. Min gissning va att hon skulle få en pojk och gud va rätt jag hade! STORT GRATTIS TILL DOM!!

Mc Donalds och Max slänger er i väggen!

2008-05-19 @ 12:38:37
För häe kommer Clara, världens bästa hamburgemakare!
Gjorde hemmagjorda hamburgare till Johan.
Synd för er andra som inte va här för dom blev grymt goda!

Lugn och fin, lugn och fin!!!!

2008-05-19 @ 09:03:11
image70
Förbannade grannar! De finns väl ingen frisk människa som går upp halv sju en måndag för att slipa väggarna!!
Jo våran gulliga granne gjorde de... Och jag vågar inte säga ett ord för sen kommer de en tid när vi kommer hålla dom vakna vare sig jag vill eller inte... Men nu ska jag sova en stund, för nu passade det tydligen med att sluta slipa.... Han ska ha rappa å i säng helt enkelt!

För de andra tror jag att Billy har lekt kanin eller någpt liknande nu hela morgonen...


Big deal or not??

2008-05-18 @ 17:20:46
Efter lite disskusioner om att skaffa barn är en stor grej eller inte behöver jag nu veta vad ni kära läsare tycker... Så kläm in en liten kommentar om vad ni tycker så är ni über gulliga!

Fagning i Tofta.

2008-05-18 @ 17:16:08
Nu står Tofta redo för att vi ska komma ut och njuta av sommaren. Men de är vi värda då, iaf mamma, pappa, Johan, farfar och Hanna. Jag kunde inte göra så mycket, men lyckades få lite fason på grillen som var i stort behov av att få pimpas. Kan bara säga att resultatet blev slående både med grill och tomt. Dagens ord blev "VA?!" som pappa skrek i mitt öra när vi åt korv, ingen hade någonsin kunnat ana att han kunde få sånt tryck i pipan.
Några kort från dagen, kunde beklagsamt inte fånga farfar på kort eftersom han va som farfar brukar va, lite här och där med andra ord.

               

Om att va nykter...

2008-05-18 @ 09:01:32
Igår va jag som sagt på galaj me dansskolan på Ohlearys. Och hade så himla kul! Först va de kramkalas sen skulle de drickas bål, så Aydin gjorde värsta goa drinken special till mig och Tessan, mums! Va klart de godaste jag druckit i år! Och de va bara början. Innan vi åkte hem hade vi nog fått fem olika goda tjockisdrinkar. Så att va nykter blev inte så illa iaf. Han gjorde tom shottar till oss när de skulle shottas, de kallar jag gulligt! Men eftersom dom andra inte fick shottar me "saft" i vart stämningen ännu bättre och resten stannar mellan oss som va där. Hahahaha!! Men jag har många kort som jag skulle kunna sälja dyrt! ;-) Men vid halv tolv kom annat folk så då bestämde sig vi tjockisar för att åka hem, fulla av taco och drinkar.

Nu väntar jag på att min kära far ska ringa och säga när vi ska åka till Tofta för att faga. (jag ska bara stå och va sällskap, eftersom jag haft en HELKASS rygg nu i flera dar... men jag kommer dock va där!)

Middag..

2008-05-17 @ 09:36:03
Igår va vi bjudna hem till Emma Hammerin och hennes kille Mathias. Så vi plockade upp Sara och Henke och drog ut i vildmarken. Efter två samtal kom vi fram, först trodde vi att hon bodde i ett slott typ men de gjorde dom inte. Ok, dom har en helt sjuk utsikt som jag inte kan beskriva, men med skog och över hela havet.
Vi åt värsta goda middagen och sen va bde dags för pitconary. Oj oj oj... Kvällens bästa va helt klart "öronmuff", hahaha!! Kan avslöja att jag hade ingen aning om att de fanns en sådan konstnär i mig..... Jag borde ALDRIG mer få hålla i en penna.. Johans bästa blev när han sitter och är skitsur på mig för att jag inte ser vad han ritat... De va en reflexnalle... Självklart! Allt som allt va de en kanonmysig kväll och vi kommer gärna tillbaka Emma!
Ikväll blir de full rulle igen, ska på fest med dansskolan. Så jag bjöd hem Tessan på förfest här... Apelsinjucie och fruktsoda, mums!

Haha, kolla in!

2008-05-16 @ 12:11:25
Hittade den här på aftonbladet.se, vilket jäkla skämt!!

http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article2482100.ab

image64

Profylax, eller hur de nu stavas...

2008-05-16 @ 12:08:52
Vi va för första gången på profylaxkursen. Först när vi kom dit satt de tre tjockisar i väntrummet... Shit tänkte jag, nu kommer jag får fjäska hela dan sen bara för att jag tvingat med Johan hit. Men så slog de mig att, va fan dom ska ju inte va me på min förlossning men de ska Johan och därför är han med, punkt slut! Men precis efter ramlar de in en hög med par och jag kunde andas ut.. Hon som höll i kursen hette Annika och va kanon! Längtar ännu mer nu efter förlossningen! Hon förklarade på ett bra sett om saker som kan va bra att tänka på. Sen skulle de andas, iiiiin, uuuuut, iiiiiin, uuuuut, in, ut, in, ut osv.. De va inte så lätt att föreställa sig en värk men de va ändå skönt att ligga där i sacosäcken och bara flåsa. Så de gillades massor!

Dagens roligaste...

2008-05-15 @ 21:41:11
Vi var hemma hos moster Fia & co, skulle dit på fika men de blev middag och hela köret. Så tack för maten Fia! Sen när vi skulle åka därifrån skulle vi ta med oss spjälsängen och en banankartong full me bebiskläder hem. För övrigt vet vi nu att de går kanon att leka hund med en banankartong, Agge va en ursöt hund med tomteluva som låg bland bebiskläderna så den va liiite liten.. Men så står vi ute på gården och lassar in sängen och vem kör då förbi om inte större delen av familjen Onozko med Joanna körandes, dom ser oss och stannar bilen en bit bort, backar tillbaka och bara glor. Hon hoppar hur bilen och ropar "Har du en bebis där inne?!" Och sen får jag världens kram. Så himla gullig, riktigt kul att se deras miner. Men dom hade brottom och vi me så vi får höras nån annan gång.

För övrigt så satt vi och kollade i Emilias och Samuels papper från förlossning och tid i magen. De blev många skratt.

103 dagar...

2008-05-15 @ 12:17:44
Idag är de 103 dagar till beräknad födsel.
Längtar efter min bebis!

image63

Barnmorskorna..

2008-05-15 @ 08:53:24
De är med stående ovationer som jag tackar för det underbara programmet Barnmorskorna. Jag har skrattat, gråtit och tom suttit här i soffan och halvkrystat med dom när de vart som jobbigast. Efter varje program har jag sagt att jag längtar dit och vill att den dagen ska komma snart, men inte för snart. Billy ska ju va färdigbakad först.
Gårdagens bästa kommentar av en av bm var när hon berättar att en kvinna sagt att det inte gick att få ut bebisen så säger bm att "Jag vet då ingen bebis som har blivit kvar där inne." Och de e nog sant, så de är bara att inse att ut ska den.

Älskade vattengympa...

2008-05-14 @ 17:41:45
En sak är iaf uppenbart... Vi får barn på fel årstid, för alla föräldrakurser och liknande stängs ner under sommaren och nu fick jag reda på att dom kommer stänga vattengympan oxå! Men bara för några veckor men ändå! De är ju veckans höjdpunkt... Vad ska man göra nu då, åka till romabadet med tanke på att de e enda badet som man inte fryser ihjäl i och där ställa sig och göra alla fåniga övningar... Känner mig så besviken på att de bara är så, de e ju inte så man väljer alla gånger när bebisen ska komma..

I övrigt har jag haft stora tvättardagen så de hänger tvätt precis överallt!

Och ikväll blir det rabarberpaj! Tjohoo!!

Att ha en bebis i magen och försöka sova....

2008-05-14 @ 08:21:40
Jaha nu har man vart uppe i snart en halvtimme.. Johan börja nu vid åtta i skolan så jag tänkte ta sovmorgon. Jo eller hur... Hur jag än låg bufflade det runt inne i magen "Hallå morsan, gå upp me dig!!".. Ok att jag har fattat att de kommer bli livat dygnet runt när h*n kommer ut, men varför nu för?? Kan man inte få sova lite, när för en gångs skulle inte piskar mattor eller klipper gräset precis utanför fönstret...

Nu väntar jag på att Emma ska höra av sig. Vi ska hitta på något, har ingen aning om vad me de blir säkert bra me de. Sen vid två kommer Frida och hämtar upp mig, om de inte kommit en bebis så de måste jag ta reda på snart. De är så spännande att henne kan komma nu. Men vi ska iaf fika me dom andra tjockisarna innan vattengympan, som jag har längtat efter sen förra veckan.

Besöket hos barnmorskan..

2008-05-13 @ 09:29:22
Jag vill varna känsliga läsare för bilderna, med tanke på att dom är tagna från ett mycket osmickrande håll...

Igår var vi på kontroll hos våran bm Lotta. Hon är verkligen kanon. Känns skönt att ha henne som coach.
Där fick jag väga mig.... Shit! De va ju precis som jag tänkt mig, +8kg!!! De e ju för fan inte klokt! Med tanke på att bebisen inte en väger ett ynka kilo! Men men... Sen fick jag göra urinprov, såg toppen ut. Efter de började det skulle det pratas lite med Lotta om hur vi mår och sånt. Hon vart kanonglad när vi pratade om att de inte blev någon föräldragrupp, men att jag är med i en egenstartad. Vi bokade in att jag och Johan ska få komma på rundtur på förlossningen och bb den 29 maj. Lite tidigt om du frågar mig men eftersom vi inte är välkomna i sommar så får de duga bra med att komma nu.
 Sen skulle de kollas blodtrycket på mig, de va samma som första gången jag va hos henne. Därefter skulle magen mätas, eller snarare kolla hur lång livmodern är. Hela 27 cm fick hon ihop, men va inte riktigt säker för att magen va så hård just då..
               
Sen skull vi lyssna på Billys hjärta. De va så himla mysigt. 147 slag i minuten slog de, mycket bra.


Sist men inte minst, putt i fingret... Tro de eller ej men mitt järnvärde va bra.. Hade de på känn men Lotta såg förvånad ut, så ännu slipper jag knapra tabletter. Sockret va oxå ok, 4,7.

Svar från Frida..

2008-05-12 @ 09:37:58
Bebisen har inte kommit ut ännu, men va på G i lördags. SÅ SPÄNNANDE!!

Mycket som ska göras.. Och ont i ryggen..

2008-05-12 @ 08:59:15
Igår när jag mådde bra passade jag och Johan på att slipa solstolarna och sen oljade jag dom, idag har jag ont i ryggen och har massor som ska göras.. Städa nattduksbordet, städa golvet brevid nattduksbordet, ligger nog 20 plagg där...  Sen ska de småfixas i hela lägenheten och vänta på att Johan ska ringa och säga att tentan är klart, gör han inte de innan kl 11:00 får han rappa och säng när han kommer hem, eller inte riktigt.. Men de är kontroll hos bm Lotta vid 11:30 för mätning och provtagning och annat sånt kul. Jag och Johan försökte mäta själva igår med en tummstock.... Då vart magen 35 cm!! Min kompis som ska ha tio dagar före oss blev mätt  hos bm och hade 25 cm, men dom mätte nog inte med en tummstock heller...
Sen ska vi på info hos Försäkringskassan för blivande föräldrar om rättigheter och sånt. De jobbiga är att Johan har föreläsning just då och jag har en tendens att bara lyssna på vart sjunde ord som sägs numera så vi får se hur de går.. Försöker få tag i Frida eftersom hon är 100 gånger mer vaken än jag någonsin vart, men hon svarar inte, hmm, undrar om de är bebis på G där?!

Doris Lessing..

2008-05-11 @ 18:31:07
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2447163.ab


image59

Läste denna artikel om tanten, min fråga är. Vad hade hon räknat me? Och va hon tvungen att ta emot priset? Och hur många 88 åringar är de som har skrivlust???  Mitt svar: Tat lungt lilla damen och njut av dom pengar du fick från priset innan du lägger tofflorna på hyllan.

Dansshow 2008...

2008-05-10 @ 23:07:34
Idag va de dansavslutning... Sen igår har jag mått som en hund som ätit en fladdermus som varit död i tre veckor... Men tänk va lite vätskeersättning kan göra, iväg gick jag och insåg att min plats va att sitta på en stol domderades över ungarna och svara på frågor från personalen. Jag kännde mig som stans största bitch, men man måste va hård mot dom hårda, som Fantomen skulle ha sagt. Sen va de dags för även mig att pallra mig upp på scen... Oj oj oj, ni skulle ha sett, vilken syn!! Skjortan satt som en smäck! Fick inte ens till sista knappen, men va fan, som att den knapp hit eller dit har förändrat världshistorien tänkte jag och dansade på. Till slut va allt över och jag drog mig hem. Och vad möts man av när man väl kommit hem, världens gulligaste brev från Johan i trappen och sen en städad lägenhet och en nypåfylld kyl och sen en tvättad bil. Hur glad blir man inte då!

Tänk va gött livet kan va...

2008-05-09 @ 10:11:24
Vaknade vid halv nio för femte gången och tänkte att nu fick de va nog. Kom upp och vad fick jag se, världens finaste väder!! Så de fick bli att duka på balkongen för frulla, väcka Johan och tala om att vi skulle ut och cykla lite. Vi fick börja me att gå till cykel och mchallen och pumpa hans däck. Sen cyklade vi in till coop och köpte mackor och yoggi. De fick bli den nya me jordgubb, vanilj och lakrits, passar nog bättre på stranden som mellanmål än som frulla. Men gott va de och mysigt. Så nu ska vi åka ut till Tofta och bara ta dagen som den kommer.
Så till er alla från mig och Billy, passa på och njut av livet, de går inte i repris!

Jag coh mitt humör....

2008-05-08 @ 19:19:43
FUCK HORMONS!! Jag längtar efter att få va mig själv, att få va utan alla hormoner som både jag och Johan blir tokiga på... Att kunna jobba och ha ett eget liv... Helt enkelt jag behöver underhållas...

Saker som jag ska göra nu i mitt nya liv.

2008-05-08 @ 09:10:14
  • Tvätta bilen, den ser för tääääskig ut..
  • Sola
  • Fixa dom där solstolarna...
  • Luncha med Sara och Emma.
  • Göra frulle till mig och Johan, eh de göra jag ju varje dag men ändå.
  • Boka frissa tid... Måste göras!


Hurra!!

2008-05-08 @ 08:59:30
Perran ringde för en liten stund sen och sa att jag får knapra clarityn! Att förbjudet bara gäller i början av en grav, vilket gjorde mig glad på två sett.
1: Jag kan bli trädkramare igen!
2: Jag har börjat se ett mål och augusti känns inte alls långt bort.

 = Mitt blivande jag....

Förbannade satans jävla skit helvete!!

2008-05-07 @ 16:30:04
Jag ska bilda en förening! Vi som är emot pollen. Hur svårt kan de va att låta himlen öppna sig och skölja bort allt pollen... De kliar i ögonen, näsan och resten av ansiktet, man blir ju tokig! Utöver allt kliande vill man bara sova och vara inne, vilket gör en sjukt deppig när nu balkongen är fin och allt... Men imorgon bitti ska Perran (min och halva gråbos läkare) ringa och komma på någon bra medicin som jag kan knapra på..

Va på vattengympan för en stund sen och de va lika skönt som vanligt, de e kul att träffa andra tjockisar. Och att sen efter sitta i bastun och dela tankar och funderingar är great!

Nu ska jag leta upp en frissa, har så himla många kluvnahårstrån så de e inte klokt!

Har ni nå tips, så släng gärna ut dem till mig!

Nu ska de sättas armar!

2008-05-06 @ 19:28:54
Ska iväg till dansskolan nu och sätta armarna till uppvisningen på lördag som kommer bli ett skämt! Som tur är ska jag stå bakom och va ansvarig för saft och bullebordet, vilket innebär, fixas me kläder och plåstertant. Men sen i lite dryga tre minuter ska jag stå på scen och steppa på order från Håkan.. Så de e väl bäst att åka nu..

Jävligt nöjd!

2008-05-06 @ 15:14:12
Nu har vi fixat balkongen så den e tipptopp! Vill bara va ute på den hela tiden, funderar på att ställa ut alla möbler vi har för att kunna va där hela tiden. :-)
Men eftersom jag inte får lyfta tungt och tror att de är ganska omöjligt att övertala Johan att bära ut allt så får vi väl fortsätta och bo inne i lägenheten.. suck... Men om två timmar ska vi åka och hämta hem våran nya soffa, är dörädd nu för att vi valt någon helskum färg som bara passar till mögelgrönt eller någon annan äcklig färg... Äch, de får vi se när den står här.

Jag och mina drömmar.... :-)

2008-05-06 @ 10:44:26
Vi drog en lite sovmorgon idag, eller allt är relativt, men de får räknas som sovmorgon inom dessa väggar. Så jag vaknade vid nio av att jag i panik försökte springa inför ringmuren medan från alla håll kastades det stenliknande saker som man dog av om man blev träffad. För första gången utnyttjade jag att jag är gravid och skrek " Jag är gravid, jag är gravid, skydda mig!!!" Sen vaknade jag.... Låg och läste en veckotidning till tio, väckte Johan och tvingade upp honom på frulla eftersom jag höll på att svälta ihjäl.. Men nu ligger frullan fint i magen och vi ska fixa balkongen så de blir lite trevligare att va där sen.. Tror nästan att jag ska ta en före-efter bild.. 
 Vid tolv ska jag träffa Frida och några andra tjockisar för lunch, ska bli himla kul!

Älskade IKEA!

2008-05-05 @ 21:52:24
Nu har vi packat upp och packat om alla saker som köptes på IKEA. De blev ju trots allt småprylar för 2000 svenska riksdaler, men de vart de värt.... Tror jag... Kan inte släppa känslan av att gå runt och välja saker till bebisen. Så nu står de nere i förrådet och väntar på att de ska bli dags för att tas upp..
Men de va en sak som dom va kassa på... Lakan, för om man inte vet vad det är för kön så fanns bara varianter me antingen fula insäkter eller grodor som hånglar. Men hallå, jag hatar insekter och hånglandes grodor känns inte riktigt rätt att bädda till Billy, så där fick vi ge upp.. Men vi hade ett andra alernativ, Gripsholm! Så nu har vi köpt lyxlakan till ungen så nåde den om h*n inte tänker sova hela nätterna i sin säng så jäklar!!

Doktor Möller...

2008-05-05 @ 16:24:07
Han va inte ett dugg kul, drog inte ett skämt. Så snacka om att jag är besviken! Men iaf.... Han va inte så intresserad av att göra något me min rygg utan tyckte att jag skulle fortsätta som jag gör och om de inte blir bättre efter förlossningen ska ryggen kollas på allvar. Men jag är fortsatt sjukskriven, så ni kommer inte bli av me mina inlägg, mohahaha!

Har gått runt och sjungit på såger från Annie, som jag och Hanna såg på båten. Måste erkänna att de va liiite pinsamt att sitta där och kolla på en barnmusikal som skrålade ut "Tomorrow tomorrow I love you tomorrow!! " Men vi hade kul iaf, de va ju inte igår som man såg den filmen senast, om man inte räknar igår asså.... hmmm... de där vart inge bara, men men...


Hemma igen..

2008-05-05 @ 09:57:52

Familjen va en sväng i Göteborg över helgen. Så de blev fyra nätter på hotell, varav en natt i ett stinky rum som man fick panik i. Men de bytte vi bort rätt fort. Den bästa dagen var när vi (mamma, pappa, Johan och jag) var på IKEA och shoppade loss. De blev en ny matta till vardagsrummet och en fiiiin lampa till bokhyllan, resten som låg i kassarna var saker till bebisen. De var helt klart det mysigaste jag någonsin gjort när man gick och la ner alla saker till Billy. Den pryl som jag är mest nöjd med är en gosekanin, jag såg den, den såg på mig och vi blev kära.. Och när Billy i samma veva knuffar till mig i sidan, fanns det inget att disskutera. Kaninen fick följa med hem. 
När vi var färdiga på IKEA dansade pappa en liten glädjedans för oss. 
Jag hade hört talas om en affär som heter Barnens Hus.... Och eftersom klockan bara var tre så tänkte vi att vi skulle leta upp den... Och de va ju lättare sagt än gjort, men man kan ju säga att vi fick se mycket av Göteborg iaf. Tillslut kom vi fram och de va inte alls så bra som dom sagt, morr!! Men vi hittade en skötväska som hade allt, tom kylfack. Så Johan får plats me en bira efter babysimet. Så den blev de, nu måste jag me andra ord lämna tillbaka den som jag redan köpt här hemma...

Idag ska jag träffa en oropedläkare, får se vad han säger. Vet bara att han heter Möller i efternamn... Ska se om han har nå kul skämt att dra..