-

MIN dag.

2011-05-29 @ 22:56:58

Idag är det som alla vet mors dag, dagen då man ska ligga på soffan hela dagen och äta praliner och känna hur viktig man är som mamma. Men så blev inte riktigt denna dag..... Åsa kom och hämtade mig stax efter åtta på morgonen för att åka ner till sjukhuset för att i lugn och ro plugga till tentan på onsdag. Som vanligt var vi kanon flitiga, frågan är bara om det kommer hjälpa hela vägen på onsdag. Det är fånigt mycket man ska lära sig till en tenta måste jag säga.
Men vid fem gav vi upp och åkte hem, förkyld som jag är vilade jag en stund på soffan innan det var dags för käk. På min begäran åt vi hemmagjort kycklings kebab, vilket jag älskar och efter maten fick jag flera presenter av Max och Hugo. Bla så fick jag en rosa tårtspade, grytlappar som var i mitt favoritmönster, en sprits, minimaränger och tårta. Tänk att jag har så duktiga barn som köper så fina saker till sin mor. Som grädde på moset har Hugo knallat runt hela helgen och sagt det magiska ordet "mamma" titt som tätt i olika röstlägen, så söt så!

Resten av kvällen fick bestå av promenad genom stan och sen vidare plugg..... Men nu är det inte många dagar kvar till det är över!!


Finare ungar kan man fan inte ha! Jag älskar er Max och Hugo idag och alla dagar!


plugg plugg plugg plugg......

2011-05-26 @ 20:42:38
från morgon till kväll.... och samtidigt som jag känner mig full av nya kunskaper så vill jag bara gå och lägga mig under en gran och sova en månad eller två.... jag är helt slut både fysiskt och psykiskt.

Dejt med drömprinsen.

2011-05-25 @ 11:53:11
Igår hade Johan fixat barnvakt genom att svärmor och svärfar skulle passa småkillarna. Sen kom han och hämtade upp mig från sjukhuset för att åka till stan en liten sväng. Där passade vi på att äta i lugn och ro, utan spill, någon som pratar bajs, eller bajsar, eller ens måste kissa två gånger under maten. Därefter gick vi till bion för att hämta ut biljetterna som vi lagt undan. Det var bara det att dom skulle visst inte hämtas ut senast 30 minuter före utan 45 min!! Men som tur var fanns dom kvar trots att hela salongen var full! Sen var det bara att ta på sig brillorna och ge sig in i 3D världen. Vi såg Pirates of the caribbean 4, den var väl som de andra filmerna, bra, lite smårolig, bra musik men man blev aldrig riktigt utsatt för 3D känslan, så det var synd när man ändå betalar så mycket mer än en vanlig bio. Men det viktigaste var att jag och Johan fick en stund för oss själva och det var mysigt, en paus från vardags hettsen.


7 dagar till sommarlov, eller 7 ynka dagar kvar till tentan.....

2011-05-25 @ 11:36:48
Ja hur man vill se på saker och ting får man välja själv. Just nu gör jag inget annat än pluggar. Jag och Åsa pluggar så det är inte klokt, vi sitter på våran favoritplats nere på sjukhuset och det är ingen dum plats, det inbjuder till allt möjligt som härliga kommentarer, hjälp av sjukhuspersonalen och den fantastisk utsikt över havet. Men som sagt.... Nu är det bara sju dagar kvar tills tentan ska skrivas och det känns som en omöjlighet. Faktiskt så räknar jag inte med att klara den MEN jag gör verkligen mitt yttersta för att det ska gå vägen på något vis. För om jag klarar den innebär det att jag kommer vara ledig sen tills den 28 augusti (!) med mina småkillar och Johan kommer ha hela fem veckor hemma med oss i sommar. Det kommer bli så härligt att det är inte klokt!

Så nu behöver jag alla böner, tankar, peppning, stöd, glada människor omkring mig för att detta ska kunna gå vägen.

Klarat praktiska tenten och nu grupptentan.

2011-05-23 @ 15:21:26
Dag är jag igång igen och hej och hå vad vi kör!
Klarade tentan på blodtryck och nu sitter vi här och gör grupptenta, det går fint det med.

Härligt att vara tillbaks igen!!

Det känns som igår.....

2011-05-22 @ 22:50:09


Bilden är tagen när Hugo var två dagar gammal. Lyckan var total över att få hålla familjens lillebror i famnen. Hans doft, hans pluttighet, hans helt perfekta lilla kropp. Honom skulle jag älska honom precis lika mycket som storebror. Idag är han full med humor, värme, vilja och kärlek. Precis så som jag önskat att mina killar ska fortsätta vara för alltid. Lyckan över att ha fått två söner är fantastiskt, det bara är så. Men det är inte för deras kön som dom är fantastiska dom är det för att dom är Max och Hugo och inga andra snorisar.

Den rabarbertid nu kommer, med massor utav paj....

2011-05-22 @ 11:29:47

Det är inte alltid den vackraste pajen som är den godaste, denna paj visar tydligt att denna regeln är sann! Helt klart en ny favorit!




Knäckig rabarberpaj:
 500 gram rabarber ska delas i småbitar, lägg dem i bra pajform. Strö på lite socker.

Smält 150 gram smör
Häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen.

Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda nu smöret med mjölblandningen till en riktig smet.

Bred smeten över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Njut med vaniljvisp eller glass eller inget alls.


plugga, ont i örat, lördag och shopping.

2011-05-21 @ 17:08:10

Tidigare har jag försökt planerat mina studier så att jag har haft mer eller mindre pluggfri tid på helgarna, men nu är det slut på den friden.... Det får man liksom räkna med när man legat sjuk hela veckan, men tråkigt är det. Dessutom visar det sig nu när antibiotikan gör sitt mot halsen så känner jag smärtan i örat (!) istället. Och trots att det är mer än 20 år sen (nu är man verkligen vuxen när man kan minnas 20 år tillbaka i tiden) jag hade en öroninflammation senast så minns jag känslan som igår..... Så varför inte smälla till med en öroninflammation också?! Suck..... Men idag kom jag iaf hemifrån en stund på en promenad genom stan och va shopping det vart både loppis och nytt och fint blev det!
Men ikväll skiter jag i plugget och gör en rabarberpaj för att fira att jag kan äta små portioner igen och för att det är L Ö R D A G!


Någon måtta får det väl ändå va?!!

2011-05-19 @ 17:17:02
Idag blev det ett besök till farbror doktorn. Jag tror jag var där inne i tre minuter, på den tiden kollade han mig i munnen, klämmde lite på halsen jag höll på att svimma och sen sa han att det väntar ett recept på mig på apoteket och om det inte ger sig innan helgen ska vi åka ner till sjukhuset för att läggas in, jag har inte ätit alls och endast druckit ytterst små mängder. Så nu har jag ett helvete med att bara svälja tabletterna, vem fan kommer på idéen med att göra tabletter till folk med halsfluss????  Jag vill skära huvudet av mig varje gång jag ska få ner dom. Hu va det är synd om mig just nu!

Att ha två små barn när man är sjuk.

2011-05-19 @ 07:01:46
Det är både och måste jag säga. För ena stunden önskar jag att det inte skulle finnas ett barn på flera mils avstånd när jag mår som sämst. Men så finns det inget i hela världen som kan få mig att glömma bort febern, kniven i halsen, dunket i huvudet som småkillarna kan. Då är det en annan typ av värme som sprider sig i kroppen en värme som jag vill ska finnas där och inte som febern som kommer med sina intervaller och gör mig dyngsur. Att Max då kryper upp vid min sida och klappar på mig och säger "mamma, jag älskar dig." så känner jag mig som jordens lyckligaste. Men det som gör att jag inte gått i tusen bitar är att Johan tar killarna fullt ut, fixar mat, byter blöjor, springer efter Hugo, ja allt.

Rekord i att vara sjuk.

2011-05-18 @ 17:25:42
Sen igår har jag varit sjuk, vi snackar inte lite vårsnorig utan SJUK så in i helvete. Har ont i hela kroppen, så hur jag än ligger värker det. Huvudet gör svinont, ögonen likaså. Febern är uppe i taket och halsen är som rakblad. Så nu har jag inte ätit på ett dygn och den lilla dricka jag fått i mig är pärondricka... I natt trodde jag att min sista stund var kommen, Johan fick leda mig in på toan där jag ramlar av toan och blir liggandes i fosterställning på golvet så yr att jag inte en kan prata. Det var äckligt kan jag lova. Dessutom hände det efter några timmar igen. Jag trodde att jag skulle dö! Tur jag har Johan som är lugnet själv, för övrigt har han varit hemma med Hugo idag så jag kunnat sova.

En helg i Tofta

2011-05-16 @ 09:09:54
I helgen har vi laddat batterierna med lugntet ute i Tofta, jag, Johan och småkillarna åkte ut redan i fredags kväll och njöt av naturen och att bara ta det lugnt. Dagen därpå kom mina föräldrar också ut och vi fagade och pysslade på gården, det blev så fint så. Dessutom fick vi finbesök av småkillarnas farbror Niklas som kommit hem över helgen från Stockholm, Max var överlycklig! Vi åt gott mest hela tiden och vi avslöt kvällen med en promenad på stranden och hemma igen blev det glass, maränger, kolasås och chokladsås och en och annan bananskiva och hu va vi åt! Det var så gott!! Igår fortsatte pysslandet och efter lunch bar det in till stan igen för en fika hos svärisarna där det bjöds på tidernas godaste rulltårta i maräng och jordgubb! Lena hon kan hon! Så nu är vi laddade för en ny vecka som kommer innebära fullt ös hela vägen.


lugnet

2011-05-13 @ 21:51:29
Nu befinner sig familjen i stugan och bara slappar. Något som verkligen behövs efter en veckas hysteriskt pluggande..... Det tar på krafterna att lära sig i detta tempo, men måste säga att det är minst lika kul. Speciellt med tanke på att jag har så ytterst fina pluggkompisar, det är super! Så trots att skolböckerna är med så ska jag denna helg njuta av alltid som tofta har att erbjuda i maj.

Nu ska ungen få smörj!

2011-05-12 @ 18:06:24
Max har problem med sitt trattbröst och just nu är det eksem där som stör honom så nu ska han få smörj morgon och kväll. I samma veva har det slagit mig att vi vet på tok för lite om trattbröst, så nu googlar jag hej vilt på det och blir lugnad samtidigt som jag blir skräckslagen över andra missbildningar som kan hänga ihop med bröstet..... :( Tur att vi har Eva på BVC som ser till att Max ska bli undersökt av en bra barnläkare innan sommaren, för ett är jag helt säker på och det är att jag tänker aldrig gå till vårdcentralen med trattbröstet iaf, en läkare som skulle lyssna på Max hjärta en gång fråga MIG vad det var för fel på hans bröst. Då blir man lite matt......

EKG lektion.

2011-05-10 @ 08:56:43



Förra veckan hade vi lektion i blodtryck, puls, HLR och EKG. Jag måste säga att det är hemskt mycket roligare att lära sig saker när man gör dom praktiskt än att sitta hemma med boken. Dessutom var det trevligt att få veta att EKGet var hur fint som helst, likaså med pulsen och trycket.
Och idag är det dags för mentorssnack. Känns ganska dumt med tanke på att jag behöver varje minut för att få plugga nu....

Det vi är bäst på.

2011-05-09 @ 12:58:04
Är helt klart att umgås, leka, busa, mysa och helt enkelt bara vara tillsammans. Vi mår som bäst när vi har tid för varandra utan stress och tider som ska hållas, dock är det mycket av den biten denna vår så därför får man hitta luckor och stoppa in lite roligheter. Dessutom är det så kul att få hoppa lite själv för hur kul är det inte att plocka fram barnet i sig så ofta man bara kan?!


förkylda

2011-05-08 @ 22:31:35
Jaha........ Då var det våran tur att bli förkylda...... Det har vi inte tid med kan jag lova......... Hugo hostar så att han nästan kräks och jag har snor i hjärnan och ont lite här och var. Men what to do? Inse att det går över och gör det inte det så hör jag av mig med ett sista inlägg innan jag dör. Tänk er den här full med snor, då förstår ni hur kritiskt läget är......

Bästisar, kossor, härligt väder, fina vänner, helt enkelt en perfekt dag.

2011-05-08 @ 11:27:18


Igår var det dags för årets betessläpp i Eskelhem. Självklart var vi där för att de de glada kossorna få hoppa ut i friheten. Max som älskar djur klämde sig längst fram och hängde på skatektet. Han njöt. Men allra mest njöt han av att få träffa sin bästis Ville. Dom verkligen trivs i varandras sällskap, de leker, kramas, busar och har så kul tillsammans. Så efter att kossorna tagit sig ut i friheten åkte vi till Gnisvärd för att grilla korv i det underbara vädret. Det hela slutade med att Max badade fötterna och byxorna i havet så han fick sitta i bara kallingarna i bilen hem. Under tiden som killarna lekte pratade jag med Nina, vilket var alldeles för länge sen senast. Johan och Loppan (Max kallar Robban så) satt nere på strandkanten och höll ett öga på småkillarna, helt enkelt bättre kunde det inte bli, tom Hugo var lugn och fin nästan hela tiden. På kvällen kom Sara och Henke och åt med oss, Johan grillade kyckling på balkongen och shit va gott det blev. Vi pratade och pratade så det blev snudd på midnatt och det är inte ofta jag är vaken så länge måste jag säga. Men det är inte bara jag och Johan som trivs i Sara och Henkes sällskap, för så söta och snälla som de är mot Max och Hugo så är det inte konstigt att Max har pratat så gott om dem idag. Så när jag väl låg i sängen kände jag mig lycklig rakt igenom hela kroppen, tänk att vi har så många fina vänner.




Mina söner är änglar.

2011-05-05 @ 12:17:23
Nu är Hugo inne på andra dygnet med feber så det står härliga till, igår hade han 40,2 (!) men idag är det lite lite bättre, trots att han bara vill vara i famnen och gnäller mest hela tiden när han är vaken. Vi tror att det är en tand som bråkar, men nu börjar jsg bli osäker..... Dock sover nu prinskorven i min famn och jag bara njuter, inser att tiden går på tok för fort och gör nu allt för att fånga denna härliga krävandes tid som det innebär att ha två små änglar, vilket en tant sa på sjukhuset häromdagen när hon såg killarna sittandes i vagnen. Själv var jag allmänt trött på allt och ville att dom skulle somna men när tanten stannade till och tittade på dem och sa "titta vilka små änglar" så höll ja på att dö av stolthet! MINA fina killar, det är inte bara jag som ser vingarna på dem.


Så mycket bättre!

2011-05-04 @ 20:41:37
Här är en av MÅNGA anledningar till varför jag aldrig kommer flytta till en storstad. När jag har skola på sjukhuset går jag via denna utsikt och bara myser och inser hur lyckligt lottad jag är som är trygg i min stad, jag kan gå överallt OCH jag trivs här lika mycket som jag alltid gjort. :)

Forts. på traumat...

2011-05-03 @ 08:31:16
Med tanke på hur minimalt med sömn det blev på sjukhuset och sen en heldag med både praktiska moment i skolan samt ett seminarie på eftermiddagen, så snarkade jag i kapp med småkillarna redan vid åtta. Så det blev hela elva timmars sömn i nättras, så idag känner jag mig som en människa igen. Trevligt. Men nu sitter Max, Hugo och jag framför Pettson och Findus och väntar på att tandläkaren ska ringa och ge oss en tid för att kolla till Max framtänder som fick sig en ordentlig omgång i fallet... Det är så pass att jag inte kan avgöra om tänderna tryckts upp eller om det bara är så vansinnigt svullet. Och med tanke på att han inte helt konstigt har han ont när han tuggar så de behövs kollas upp.

Det blev en natt på akuten och på barnavdelningen...

2011-05-02 @ 16:11:54
ja, så sköt det. Med blodtrycksmätning natten lång....

orolig....

2011-05-01 @ 20:50:10
För några timmar sen gjorde Max en såndär grej som man undrar "hade du sån jäkla otur" eller "hur fan tänkte du där?!". Han har alltid mycket hopp i benen och det brukar kännas som ett under vissa dagar att han lever och det brukar gå fint, men idag gick det illa.... Rätt som det är så med platt fall dyker han med ansiktet före ner i golvet och det kom blod i massor från tänderna och han vart helt knäckt. Efter det har han inte varit sig lik, han är slö, men somnar inte för han har ont i tänderna och till och från så gråter han och är helt förtvivlad. Älskade lilla Max!
Ingen tand är jättelös men det är några vi är osäkra på om de sitter helt fast...
Så nu är det bara att invänta natten för att se om han kräks.......

Perfekt dag för att baka bullar!

2011-05-01 @ 12:05:38



Börja med att göra en sats bulldeg receptet hittar du här. Men mal även i kardimumma efter behag.

När degen är redo för att bakas ut börjar det kluriga men även det roliga. Baka ut degen till en stor rektangel och bre den med smör, vik den dubbelt och skär med ca två ca breda tungor. Sen är det bara att snurra till det regält och se till att stumparna hamnar under bullen.

Låt bullarna vila under duk i 30-40 minuter. Sätt på ugnen på 200 grader och pensla sen bullarna med smält smör och strö rikligt med strösocker över bullarna innan ugnen väntar. Tiden i ugnen varierar men man ser när dom är färdiga, min tog ca 7-8 minuter.

Helt fantastiska nygräddade, speciellt med hallonsaft till. Om du frågar mig. :)

(ett tips är att göra dubbel sats av degen och passa på att göra både solbullar OCH sockerbullar på samma gång!)

Ett tips till alla föräldrar!

2011-05-01 @ 11:45:27
Jag hade en dag en läsare som lämnade en kommentar som gjorde att jag var tvungen att kolla in hans blogg och insåg rätt fort att det är en sida som fler behöver som tapas med trotsiga ungar. Så här uppfostar man genom positivt tänkande och trots att jag upplevde i det som ingick i uppgiften att jag gör det mesta varje dag så är det ändå trevligt att höra att man gör "rätt".

Så släng in ett öga hos http://lyckligabarn.wordpress.com/ och häng på ni med.