-

Den rabarbertid nu kommer, med massor utav paj....

2011-05-22 @ 11:29:47

Det är inte alltid den vackraste pajen som är den godaste, denna paj visar tydligt att denna regeln är sann! Helt klart en ny favorit!




Knäckig rabarberpaj:
 500 gram rabarber ska delas i småbitar, lägg dem i bra pajform. Strö på lite socker.

Smält 150 gram smör
Häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen.

Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda nu smöret med mjölblandningen till en riktig smet.

Bred smeten över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Njut med vaniljvisp eller glass eller inget alls.


Kommentarer
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback