himmelska vaniljbullar
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 gram färsk jäst
1 ½ dl strösocker
½ tsk salt
150 g mjukt smör
1 ekologiskt ägg
11 dl vetemjöl special'
1 sats vaniljkräm
1. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm tillsammans med mjölken till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och lös upp med mjölken, socker, salt, smör och ägget.
3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
4. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 45-60 minuter.
5. Dela degen i lagom stora bitar och rulla till runda bollar och lägg på en plåt.
6. Platta till bullarna lite lagom och låt de jäsa än en gång till dubbel storlek i ca 45-60 minuter.
7. Sätt på ugnen 200 grader.
8. Sätt ett finger mitt i bullen och spritsa sen i vaniljkrämen.
9. Grädda i mitten av ugnen, 8 minuter eller tills när dom ser perfekta ut.
10. Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i socker, men se till så att krämen inte får socker på sig.
Njut av stans godaste vaniljbulle!
mmmm vad gott, när får man smaka?
kramkram
Det där såg ju inte allt för äckligt ut. Det ska jag nog prova någon dag!!
Det där såg ju inte allt för äckligt ut. Det ska jag nog prova någon dag!!
oj vad gott =)
Det finns massor med bullar så kom när ni vill så smockar vi i oss ett gäng tillsammans. :)
....................