-

Gåstol till salu!

2011-04-30 @ 10:13:50

Det blev ett måste för mig när vi fick Hugo och jisses vad det underlättade att kunna använda båda händerna när jag lagade mat, städade, klädde på Max osv. Dessutom fick Hugo vara med utan att riskeras springas omkull. Men nu behöver vi den inte längre så gör ett klipp nu vet jag!

Stolen har flera höjdlägen och tar inte mycket plats ihopfälld. 
Brickan på med leksakerna spelar olika melodier när man trycker på sakerna, MEN det finns en av/på knapp också så man slipper höra melodien hela tiden. Brickan går även att plocka av.
Den är mycket fin och ser knappt använd ut. 

Pris: 300:- 

Första steget är taget.

2011-04-27 @ 21:05:55
I söndags gjorde han det och gissa om det blev jubel! Hugo tio månader och en dag gammal tog sitt första steg!  Men därefter har det kommit något enstaka steg men inte mer än så. Men något han gör helt enastående bra är att ropa efter mamma och pappa och "aaaaaaaa" vilket är hans namn på Max.


Vårens krydda.

2011-04-27 @ 11:07:22
Är utan tvekan basiliskan hemma hos oss. Vi har den i vattnet med citron, i salladen, maten, överallt. Gott gott gott!


Då var det slut på drömmen...

2011-04-25 @ 20:48:36
Dessa dagar har varit helt underbara. Vi har tagit det lugnt men ändå hunnit med massor, städat bort vintern, fixat med bilen, pluggat, träffat familj och vänner. Men imorgon är det slut på drömmen. Då ska jag och Hugo ner till sjukhuset och plugga med två härliga personer i klassen. Ska bli riktigt kul.

En perfekt dag.

2011-04-24 @ 10:21:59

Igår var det en såndär perfekt dag på alla sätt. Familjen cyklade en sväng på förmiddagen, vilket vi alla älskar. Till lunchen kom Annie, Christian, Cattis och Jeanette till oss och vi åt grillat. Vi passade på att fira Jeanette som fyllt år och jag fick så fina blommor från dem alla. Till slut somnade Max på soffan men Hugo gjorde oss sällskap och gick från famn till famn. När dom åkt passade familjen på att gå ut och plantera lite blommor som ska pryda balkongen snart. Det är det fina med inglasad balkong, sommaren blir så mycket längre där. På kvällen sen åt vi hemmagrillad hamburgare och toppade dagen med marängswiss som vi cyklade till Maxi för att köpa. Tänk om varje dag skulle kunna vara såhär. Och som grädde på moset fick jag reda på att jag klarade förra tentan!!!

Gissa vem som gömmer sig bakom tulpanerna?
JAG såklart!


Våra älskade busfrön.


Världsrekord i påskkärringar.

2011-04-22 @ 22:27:38
Och nog var vi allt med där och såg till så att rekordet sattes och vi gjorde det med stil! (och det tyckte tydligen tidningen också för både jag, Johan, Max och mamma är längst fram på deras stora uppslag) Max gillade verkligen hela grejen och Hugo sov praktiskt taget hela vägen men oj så trevligt vi hade! Och godis fick vi i mängder! Så årets sötaste påskkärringar var utan tvekan mina a-barn såklart som tyckte att det hela var hur kul som helst. Att mommo och puppa (morfar enligt Max) var med gjorde det hela extra trevligt och på kvällen sen åt vi middag hos oss, där bjöd Max på pussar och sånger till hela kvällen lång.


rosenbrödet

2011-04-22 @ 22:20:31
Brödet jag skrev om igår hittar ni receptet på här. Det är toppen till mat speciellt med lite smör och ost på. Dessutom är det fasligt lätt att göra.


Mätt och lycklig.

2011-04-22 @ 22:13:13
Sicken dag vi haft. Till middag bjäds det på tapas och som vi åt, oj oj oj! Därefter var det dags för småkillarna att leta påskägg, succé! Så nu sitter vi här mätta och lycklig, för vem kan inte vara lycklig som har så fina söner som vi. They make my day- every day!


Tapas när den är som bäst, brödet i bakgrunden bakade vi idag,
gott och fint på samma gång.


En påsk full av färg!

2011-04-20 @ 21:07:57
Jag älskar färg och stoppar in det överallt hemma så mycket jag kan. Färg gör mig glad och pigg. Så idag var det dags att pimpa påskriset som vi fick av Julia, tagit fram kycklingar och vi är nu helt redo för PÅSK! Dessutom hade vi svärmor och svärfar här på middag ikväll eftersom de reser bort över påsken och småkillarna fick både ägg och presenter. Jag har på känn att Max och Hugo kommer få ägghybris denna påsk, de är nu inne på ägg nummer två, det första fick de av moster Julia.




Sommar på balkongen.

2011-04-20 @ 07:50:26
Igår hade vi 30 grader i skuggan på balkongen och eftersom vi har inglasat så njuter vi för fullt där ute nu. Och igår var det dags för det årliga premiärdoppet i sköldpaddspoolen för småkillarna och som dom gillade det!!


Snart så...

2011-04-19 @ 20:51:54

På våran gård finns ett stooooort kastanjeträd som är det finnaste träd jag vet. Jag älskar att följa det under hela året och allra bäst är just nu, när dom stora knopparna fyller trädet med hopp om liv.


LYCKA

2011-04-17 @ 19:46:52
Mitt lilla A-barn som är glad i allt älskar även att plocka blommor och ge bort till dom han tycker om, så han plockade en bukett och gick till sin moster Julia och ringde på med den fina presenten. Jag fick också en bukett som nu gör sig fint i hallen. Max är så enkel att ha att göra med, han är positiv, sprallig och full av kärlek. Så det bästa man kan ge honom är tid så man hinner njuta av våren tillsammans och allt vad det innebär.


Välkommen våren!

2011-04-17 @ 14:07:31

Idag har jag och Max passat på att välkomna våren med att träna på att cykla, plocka blommor, gunga, sparka boll, lekt i sandlådan, ritat en hoppahage på marken, busat och haft det sådär som man borde ha det varje dag. Snart är det dags för oss att gå ner till hamnen och hämta hem Johan som kommer med båten.


Helgfrukost

2011-04-17 @ 07:50:30

En av de bästa stunderna jag vet är helgfrukosten. Då infinner sig familjefriden på våran gata. Alla äter det dom vill och så mycket dom vill.


Livet som småbarnsförälder.

2011-04-16 @ 08:26:45
Igår åkte Johan till Stockholm för att gå på en begravning och han passar på att stanna hos Eric till på söndag, samt att gratta min svåger Niklas som fyllde år igår. Men jag kan lova att vi här hemma får tiden att gå ändå, igår hade jag som sagt seminarie hela långa dagen nere på högskolan. På förmiddagen fick Hugo vara med på lektionen. Jag blir ganska stressad av att ha honom med mig, speciellt när han pratar och inte vill sitta still och varken det ena eller det andra är han speciellt bra på så mao är jag stressad mest hela tiden när han är med. Men efter lunch kom min pappa och passade honom och det hade gått så bra så. Titll kvällen vankades det pizza tillsammans med mamma och pappa hemma hos oss, så himla gott!! Det var verkligen toppen att ha sällskap tills småkillarna somnat och när mamma gick vid tio gick jag och la mig bums. Här gäller att ta vara på varje minuts skönhetssömn som kan ges. Och den varade inte länge för halv elva vaknade Hugo och ville ha välling och vid tre och där emellan vaknade Max och var ledsen han hade drömt om en uggla som bet honom i fingret. Vid halv sju hade Hugo snurrat runt i sängen ett bra tag och då gav jag upp och han och jag smög upp och nu är jag helt slut igen...... Och Hugo är också trött men han visar det genom att vara grinig hela tiden och skälla på oss, dessutom har han myror i baken och vill att något ska hända hela tiden, det vill INTE jag jag vill bara ligga här framför Kattonauten tillsammans med Max, men det kan jag glömma. Det är livet som småbarnsförälder.


Men idag ska vi gå ner till karamellaffären som ligger nere vid torget och som är inredd på gammalt vis och köpa lördagsgodis. Det ser både jag och Max fram emot. :)

Idag har jag hjärnan med mig.

2011-04-15 @ 14:39:41
Gissa vad vi gör i skolan idag! :)

Killen hela dagen.

2011-04-14 @ 22:17:28
Här har ni dagens kille, Hugo! Han snackar sitt språk för fullt, skrattar, kryper omkring, kramas, pussas, äter endast om han får äta själv. Och igår då stod han helt själv i flera sekunder. Han är verkligen en tillgång för våran familj, för vem blir inte lycklig när man ser hur hans Piff och Puff tänder tittar fram. Men han har inte bara fina sidor, bajsar gör han flera gånger varje dag och det är MYCKET som kommer varje gång och som att det skulle vara nog, sen ligger han som en tornado på skötbordet, vilket leder till minst tre klädombyten per dag. Vid åttatiden somnar han för dagen och sen är han vaken med jämna mellanrum ett par gånger varje natt och vid sextiden är det dags att gå upp, då går  han upp med Johan och vid halv sju tar jag över när Johan åker till jobbet, när vi lämnar Max till dagis vid halv nio somnar Hugo för förmiddagsluren i vagnen, då passar jag på att plugga. Det Hugo gillar bäst är att få vara nära Max och då kan han sitta och leka med saker i 30 minuter utan problem, det är underbart att uppleva. 


Va lite tacksam för helvete!

2011-04-14 @ 15:52:01
Just nu håller jag på att läsa om nersystemet och jag säger bara. Var lite tacksam för helvete! Det är ett under att man ens kan torka sig i baken när man sitter på toan, eller att man kan virka, njuta av gamla minnen och inte minst dansa! Vare sig om det är i takt eller inte. Dagens applåd går till nervsystemet it´s the shit! (synd bara att det är så sjukt mycket att läsa på så kort tid, mina nerver pallar inte! Hihihi)

Vi har tourettes syndrom i familjen......

2011-04-14 @ 10:12:22

Ja det är sant, jag är nästan helt säker på det. Max skriker oständheter i var och varannan mening. Men grejen är den att han ännu inte har så många svordomar att välja mellan så det enda han kör på är BAJSKORV, bajskorv Hugo, bajskorv mat, bajs bajs bajs...... Han säger det i alla meningar, högt som långt. Det liksom bara spottar ut ur munnen på honom. Så frågan är hur och när han kommer utveckla sin hemska sjukdom, för visst kan man räkna det som en sjukdom?


Våran älskade snorunge visar ännu en härlig sida......


Dagens fynd!

2011-04-13 @ 20:46:42
Ikväll tog familjen en cykeltur och passade på att handla flingor som är smällslut och det innebär att vi får halvpanik varje morgon vi inser att filen är förbannat tråkigt utan sina flingor och vet ni vad vi ramlade över i affären? Orkidéer för 59 spänn!! Hur billigt var inte det, så det var bara till att cykla hem med en som nu gör sig fint i vardagsrummet. Så nu är det mystime med två pigga barn som njuter lika mycket som vi av de tända ljuset och den nya blomman.


Vi hälsar på lammen och får bevittna ett trillingfödsel.

2011-04-12 @ 21:58:53
Idag packade vi oss in i bilen och åkte till Vall för att hälsa på min moffas lamm, som han numera inte äger men som han ändå hälsar på ofta, så jag räknar dom som hans. =) Vi blev alla helt sålda på de små ungarna som hoppade omkring. Max blev totalt såld och matade lammen och ungarna med hö tillsammans med Marianne. Själv fastnade jag hos ett lamm som skulle föda, hon var bra rund om magen och ut kom först en unge, jag och moffa gissade på att det skulle komma en till och det gjorde det, därefter kom ännu en! Så himla fint, hur hon slickade och puffade igång ungarna och inte tala om styrka. Medan hon tvättade den första ungen krystade hon ut den andra, ballt!!! Sen tittade vi även till kossorna med sina kalvar, vilka monster!! Nej fy farao, då gillar jag lammen bra mycket bättre!


okej, alla kan INTE fota.....

2011-04-12 @ 21:18:21


Här tar Johan 26 år gammal kort på mig med lammungen....
Bra taget min lilla gubbe!!

Så lektion ett i fotografering:
Kolla att det du fotar finns med i det lilla fönstret du tittar i.


gubbar gubbar mera gubbar!!

2011-04-12 @ 09:12:43


Så länge jag kan minnas har jag varit allergisk mot jordgubbar. Så varenda sommar när alla stönat över hur gott det är med glass och jordgubbar har jag stönat tillbaka att dom överdriver och att det är säkert inte ens hälften så gott som dom säger. Men eftersom jag efter graviditeterna klarar mig fint utan astmamedicinerna (förutom när jag är förkyld) och har börjat äta flera frukter som jag tidigare inte tålat så vågade jag mig nu även på gubbarna. Jag tog microsmå bitar och vågade äta upp en halv gubbe, sen fick Johan panik och inte vågade mer, han var rädd för att det skulle vända och behöva ringa ambulans. Jag för min del var såld! Guuuuud va gott!! Så dagen efter smakade jag en halv till och jag mår fint som snus!  

vårens första jordgubbar


Vad är det för fel på folk?? En riktig BOMB i våran stad?!!!!

2011-04-11 @ 22:07:29
Det är ju fan inte klokt! Nog för att folk i all tid varit mer eller mindre vrickade men en BOMB, är det inte lite väl att ta i??? http://helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6765449 här har ni som inte bor på ön och inte hört om vad som sker i mitt underbara, fina, lugna område. Jag bor alltså dryga 500 meter från skattehuset.

Så nu är frågan, vem i hela friden kom på denna fina idé med bomben???

Status på familjen.

2011-04-11 @ 08:51:54
Mamman: Trött, lycklig, sugen på att börja med nya kursen i skolan och få läsa anatomi, -5 sen julas, träningsvärk i armarna efter badlek igår med Johan och Max, går gärna långa promenader.

Pappan: Trött, trivs som på jobbet, trivs hemma, planerar och längtar efter sommaren, lagar god mat till familjen, vill sätta igång och fixa iordning trappan.

Storebror: Utvecklas i rekodfart i tal, är duktig på att leka själv, men älskar när Johan och han bygger med duplo, simmar som en fisk med sina simfötter, har ett jävla humör, har nu i flera månader varit helt utan blöja, trivs på dagis.

Lillebror: Äter allt han kan komma över, vägrar bli matad, kryper i full fart, ställer sig upp mot saker, är lika mycket familjens solstråle som gaphals, sover gör han men vill ha välling två gånger per natt.

Äggvitor över?

2011-04-08 @ 10:24:05
Då säger jag bara, BAKA SEGA MARÄNGER!

6 äggvitor
8½ dl strösocker
saft av en citron
3-4 tsk vaniljsocker

eventuellt choklad, färg eller vad hemmet behagar.

Vispa allt detta med elvisp över ett vattenbad tills att sockerkristallerna försvunnit, vilket tar sin lilla stund. Men det är det värt. När det smakar som fluff är det färdigt. Klicka ut på en plåt, in i ugnen på ca 140 grader i 45 minuter.


Johan fyllde några med lingonsylt och vispgrädde, inte alls illa kan jag lova!


Jag har lyckats med maten!

2011-04-08 @ 10:17:14
Jag kan inte bara baka utan då och då lyckas jag även laga mat, tro det eller ej! Och ibland blir jag så stolt över mina matlagningskunskaper att jag nästan fäller en tår. Eller nja, nu ska vi inte överdriva här.... Gott blev det iaf!
Det blev hemmagrillad kyckling med ris och sås, så gudagott!


Knäckig blåbärspaj!

2011-04-08 @ 10:09:39

Denna paj är så god att man dör! Den har allt som en paj ska ha, hur smarrig som helst! Dessutom är blåbär nyttigt så det förslår, så ha inte dåligt samvete utan baka nu och bjud någon du tycker extra mycket om och njut!



1 PAJ

150 gram smör
4 dl vetemjöl
½ dl florsocker
1 ägg
½ msk kallt vatten


1. Nyp ihop smör, mjöl och florsocker.
2. I med ägget, vatten och arbeta samman tills att den precis går ihop.
3. Plasta om degen och låten den vila i kylen i minst 30 minuter.

FYLLNING

250 gram blåbär
2 dl blåbärssylt
1 msk balsamvinäger
2½ msk potatismjöl

KNÄCKIG TOPPING

75 gram smör
2½ dl havregryn
1½ dl strösocker

1. När pajdegen är klar i kylen, sätts ugnen på 175 grader. Tryck ut degen i formen och upp till kanterna. Sätt aluminiumfolie över kanten så att den inte sjunker. Nagga botten. In i ugnen i ca 10 min.
2. Blanda ihop bären, sylten och balsamvinägern.
3. Rör ner potatismjölet och fyll skalet.
4. Smält smöret och blanda ner havregryn och strösocker, låt svälla i ca 2 minuter.
5. Strössla toppingen över fyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Serveras med vaniljsås i mängder!

recept från Leila Lindholm


SOVMORGON!

2011-04-07 @ 07:42:23
Idag sov Hugo ända till halv sju! Jag känner mig som ny med krafter för att båda skriva klart det sista i arbetet som ska vara inne ikväll, men även såpass att jag vill göra allt på samma gång, träna, städa, leka med småkillarna, baka, you name it! Jag vill göra allt idag! Ä N T L I G E N har jag en sådan dag igen, det behövdes verkligen. Och som en extra bonus känns det som fredag idag, bortsätt ett seminarie och att jag ska ner till lassis en sväng imorgon så går jag ikväll in för helg bara jag har skickat iväg arbetet.

Finns inget så underbart som....

2011-04-06 @ 15:05:05


mina killar!
Jag älskar er Hugo och Max.


Jag önskar.....

2011-04-05 @ 18:55:52
att jag just nu skulle kunna stanna tiden och sen kunna gömma mig på en ö helt ensam. Ingen skola, inga inlämningar, inga vattenpölar, inga griniga ungar, ingen disk, inga måsten över huvud taget! Dit vill jag just nu. Jag behöver fler timmar på dygnet!! NU!!!

Denna dag ett liv.

2011-04-05 @ 09:04:29
Ibland är livet så lagom lätt, när båda barnen har en skitnatt och Hugo sen bestämmer sig för att gå upp redan vid fem. Tack och lov tog Johan det passet, annars fungerar inte min hjärna på hela dagen och den behövs nu när examinationsuppgiften ska in till på fredag. Dock fick jag ner 1700 ord igår redan! Det kändes bra. Men idag..... Jag vaknade sen med näsblod och en bestämd uppfattning om att jag ska bränna min kudde på bål, jag hatar den! Den har givit upp totalt så hur jag än ligger så är den värdelös!! Väl uppe så hela lägenheten ut som att det varit ett helt dagis här utan personal, så det blev storstädning med en gång medan Hugo gnällde runt, då han redan var trött igen. Krig med Max om påklädning, han ville ha dom nya kalsongerna över dom han hade igår. Jag vann. Iväg till dagis, Hugo somnar medan jag har en trevlig pratstund med Sussie som jobbar där. Knallar hem och här sitter jag nu och vet inte hur fasen jag ska börja med arbetet igen.... En riktigt bra grej är att min lärare är en riktig klippa, han är nytänkande, öppen och helt enkelt förbannat bra som lärare!