-

Knubbsälar och delfiner i farten.

2010-10-31 @ 20:10:16
Igår åkte familjen ut till Hemse för att få bada av oss lite och oj så mysigt vi hade. Men vi passade även på att äta lunch på Labans och det var den godaste mackan jag ätit på mycket mycket länge, surdeg såklart och som tur var så hann vi med lite fika också bestående av maräng med mockakräm, vansinnigt gott! Max för sin del skalade sin efterrätt.....
Denna gång fick Hugo bara sitta på kanten ett kort tag, varken han eller vi ville ha honom där. Och som han simmade runt, enkelt sagt, vi har fått en son till med gälar. :)


Labans med mängder att gottiga saker!


Stulna bilder.

2010-10-30 @ 17:11:20
Hamnade framför svärmor och svärfars dator med massor av gamla foton och vissa mer lyckade än andra men JAG ÄR STOLT över allt jag gjort. 


Liten Max.

Svärmor och Max en julafton så fina.


Max på studenten men små söta tänder.



En Clara full med bus, hehehe.



Och ja, en bild säger mer än 1000 ord.


Jag bara älskar gamla kort oavsett om dom är bra eller inte, för det stavas C H A R M!

Guldlock har blivit stor

2010-10-29 @ 20:15:42
Idag var det äntligen fredag och som jag längtat, efter Myllan, efter familjemys, efter att Johan skulle sluta tidigare och vi skulle äta pizzabuffé och framförallt efter att få gå till frissan och herre min skapare så skönt det var när hon tvättade håret, jag höll på att svimma av välbehag! Sen pratade vi om dagis eftersom vi båda har söner på samma dagis och hade trevligt, håret blev kanon och när jag var klar kom Johan med småkillarna, dom hade fått roa sig med att leka i Hästarnas dal och då var det Johans tur att snygga till sig och nog blev han snygg alltid. Slutligen var det Max tur och jag kan lova att vi var alla svettiga när det var över men han skötte sig strålande och Tessan likaså. Så där låg dom alla Guldlocks vackra lockar, jag vågade inte ens titta på dom för jag har älskat dom så och var rädd för att Max skulle ta det fel för han blev så söt men på ett helt nytt sätt och konservativ som jag är så har jag lite svårt för förändringar hipp som happ.
   Men slutligen vill jag verkligen rekommendera Tessan på Soft, klarar man att klippa hela våran familj en fredag eftermiddag så klarar man allt. :)



Kolla in lockarna, hade ingen om att de gömde sig i mitt barr!

Jag bjuder på vinterns skrattfest!

2010-10-28 @ 21:08:29
Idag när jag var på gymmet så pratade jag med en av mina nya homies om ditten och datten och rätt som det var slängde han ur sig att han skulle springa lucialoppet och då slog det mig JAAAA DET KAN JAG OCKSÅ GÖRA!! Där hittade jag ett klart och tydligt mål med mina timmar på crosstrainern, för nog kan det behövas mål alltid. Så nu klurar jag på om jag ska nöja mig med lilla varvet på 5,3 km eller om jag ska va så crazy att jag ska våga anmäla mig till det långa på en hel sinnessjukt lång mil?!
   För er som aldrig sätt mig live så kan jag meddela att springa har ALDRIG varit min grej, jag ser ut som Pheobe Buffay i Vänner när hon är ute och springer och det säger väl allt, så vill ni få skratta så kom och se mig springa den 18 december och än roligare vore om ni springer tillsammans med mig.
  Jag frågade Johan om han vill springa med mig eller om han och småkillarna ska stå vid sidan och vara tidernas bästa cheerleaders med pompoms och allt, för det är väl det minsta man kan begära om man springer sitt första lopp någonsin (Stockholm maraton för barn på 2,3 km räknas inte vilket jag sprang för typ 15 år sen).

Min dator är inte bara rosa!

2010-10-27 @ 12:21:48
Jag insåg igår att det finns ju för fasen photoshop i den också, dessutom på svenska! LYCKA!! Så nu skulle det behövas en snabbkurs i skiten för att komma igång igen.

telefonköshelvete.

2010-10-27 @ 09:16:30
Idag har jag båda småkillarna hemma eftersom Max dagis har stängt och vad gör man då? Man klurar på vad vi ska baka idag och det lutar mot någon kaka.
För övrigt så är dagens sysselsättning att vänta vid telefonen.... Igår när jag hämtade Max på dagis så ramlade han av en cykel så pass illa att han slog av en bit av en tand så nu väntar vi på att tandvården ska ringa upp oss. Innan dess pratade jag med barnmottagningen om Hugos envisa hosta... suck... vi la upp en ny plan och ger den ett dygn annars ska jag ringa ner igen. Hans hosta går oss alla på nerverna eftersom den väcker honom fullt ut varje gång han hostar om nätterna.

Nu skulle tandvården ha ringt för tio minuter sen, jag känner mig bortglömd.....


Härliga vänner!

2010-10-25 @ 21:01:36
Idag kom Jenny och lilla Maja hem till oss, två glada tjejer som vi tycker mycket om. Jenny hade med sig goda bullar som vi kastade i oss eftersom vi hade två mycket leksugna knattar vid bordet. Dessutom så hade dom med sig ett paket, till mig! En urfin mugg med godis i, hur bra vänner kan man ha?! Så redan ikväll invigs muggen med varm choklad vilket inte var dumt efter att vi varit ute hela familjen och lekt i mörkret.


Tack finaste Jenny för presenten!


När jag blir stor ska jag bli.......

2010-10-25 @ 14:16:16
Jag fick frågan om vad det är jag ska läsa till eftersom jag gjorde högskoleprovet och jag har en dröm om att få läsa till sjuksköterska och sen slutligen barnmorska, men med usla betyg så är vägen dit lång.
Min största önskan är att jag ska komma in på distansutbildningen som KI har hit till ön, men det är få som antages och som sagt är mina betyg inte till någon större hjälp så just nu kliar jag mig i huvudet om vad jag ska ta mig till när Hugo är stor nog att börja på dagis och jag vill ut ur denna bubbla, blir det en termin till på komvux eller vad. Det enda jag vet är att jag ger inte upp ännu. Jag tror att jag skulle bli en bra barnmorska eftersom jag har gillar deras utmaning, att hjälpa, stötta och göra mitt yttersta för att göra varje förlossning till ett fint minne. Men även hjälpa nyblivna mammor med amning, pinsamma frågor, smärtlindring och att få se ett nytt liv ta sin självklara plats i sin familj och samhället. 
   Dessutom tror jag att arbetssättet passar mig fint, dock tror jag att det är risk för att det är få män som arbetskamrater och jag tycker att det är tråkigt med homogena grupper, dock känns det som ett litet problem i det hela. Jag hoppas tror och önskar att jag en dag kommer nå mitt mål.

3 x maränger

2010-10-25 @ 14:00:40



Något som är syndigt gott är maränger och det fina med dom är att dom är inte bara så goda dom är roliga att baka också eftersom man kan göra dom på hur många olika sett som helst. Ett tips är att om man bakat hi-hat cupecakes så tar man marängen som blivit över och sätter fart på fantasin, vi gjorde blå, rosa, stora, små och några fick doppas i choklad, perfekt till fikat.
Tänk bara på att ha låg temperatur i ugnen och öppna den inte förän det är dags att ta ut sötnosarna.


Klumpen 4 månader.

2010-10-24 @ 21:12:00
Ikväll har vi sjungit "vad är det för en dag, är det en vanlig dag? nä det är ingen vanlig dag för det är Hugos 4 månaders dag!" och så fick han en ny mobil till sin säng eftersom Max slet sönder den andra. Han stormgillar den nya verkligen!

Och här kommer lite 4 månaders status:

Älskar sin hoppgunga.
Sitter relativt stadigt själv om man håller i honom.
Blurrar en massor.
Skattar ett helt underbart skratt.
Biter på allt.
Bajsar flera gånger varje dag.
Dreglar pö om pö och då massor!
Sitter med vid bordet i sin nya tripp trapp.
Blir som mest glad när Max kommer hem från dagis.
Suger på tummen ibland.
Vänder sig från rygg till mage och tillbaks igen.
Hostar som en gammal rökare...
Ammas och får ersättning.
Sover bäst ute i vagnen.



Finaste klumpen i världen.

Stolt över mig själv!

2010-10-23 @ 19:45:40
Nu har jag räknat ut mitt resultat och med tanke på att jag var tröttast i stan och alla andra ursäkter så är jag NÖJD!
Men om det räcker för att komma in vet i fan, men det viktigaste är att jag är nöjd med mig själv!

0.0

2010-10-23 @ 10:19:55
Där har ni mitt självförtroende efter första provet. Alla andra ser supersmarta ut, har knappt lämnat gymnasiet och har sovit som törnrosa hela sina liv. Själv känner jag mig dummare än tåget, trött som alltid och blir snudd på tilltalad tant. Hoppas hoppas hoppas att nästa del är orden och absolut inte engelskan för då hoppar jag ut genom fönstret.

Jaha då var det dags....

2010-10-23 @ 07:44:40
Så må Allah, Buddah, Gud, All mighty, Gudrun ja vilken övre kraft som nu finns så skiter jag i vilket bara jag har turen med idag för nog kan det behövas en hel del tur idag för min del.....

Niiiiiinaaaaaaaaaaaaaaaa!

2010-10-22 @ 20:33:31
Idag var det äntligen dags för en heldag med Nina och Ville. Vi skulle mötas upp på Öppna förskolan och hur konstigt det än kan tyckas låta så kom vi dit före dom, jag och Max började leka och rätt som det var så jag Nina utanför fönstret, jag ber Max titta ut och då får även han syn på dom och han utbrister så att hela Myllan hörde Niiiiiiinaaaaaaaaaa!! Därefter kastade han sina leksaker åt sidan och sprang fort för att möta upp dom båda. Det fina är att killarna tycker så himla bra om varandra och är så söta så man nästan dör lite då dom kramas och håller handen med varandra. Jag och Nina pratar oavbrutet om livet och löser stora som små problem. 
 När Myllan stängt tog vi oss in till stan för att äta på Borgens pizzabuffé och jag säger bara OMG! Det va helt sjukt gott och vi åt så vi nästan svimmade, men det var det värt. 

 En annan rolig upptäckt idag var att innan vi tog oss till Myllan så pratade jag och Max om att vi skulle träffa Nina och Ville och då undrade Max om inte Robban skulle komma också, vilket han visar genom att klappa sig på rumpan, så har han gjort ganska länge när han pratar om honom, varför har vi inte förstått tidigare men idag så föll pengen ner för min del. Max har hela tiden trott att vi kallat Robban för Rumpan och därför klappar han sig på baken, jisses så jag skrattade när jag kom på det.

Nu ska jag ladda inför morgondagen, för vet ni vad som händer då? Jo då ska Clara skriva högskoleprovet så ÖNSKA MIG LYCKA TILL!! (det kan verkligen behövas skita super duper mega asmycket!)

Hem hallå, B L O N D!!

2010-10-21 @ 21:55:21
Här sitter vi och tittar på Lyxfällan och vi bara gapar i kapp. Programledaren ser ut som att han är med i Blåsningen och vet inte riktigt om han ska ta tjejen på allvar och tjejen..... HAHAHAHA! Blondinen har fått sig ett nytt ansikte. Hela hon bara skriker pinsam och suck..... Tänk att det finns människor som saknar nära och kära som kan tala om för en att det kanske vore en bra idé att skaffa ett jobb om man vill köpa saker, speciellt om man gillar saker som kommer från Biblioteksgatan bla.
  Men en sak kan man säga om tjejen och det är att hon är underhållande och det är alltid nått. Själv har jag ikväll efter snudd på dödshot av Johan städat upp alla kläder som låg på golvet i sovrummet, det var så pass mycket kläder att jag fick vada fram till sängen, hur fan det blev så har jag ingen aning om, men nu ligger allt prydligt i färgordning på sin plats och jag insåg att jag har faktiskt en hel del kläder så det blir fiiiint nu när jag ska gå ner några hekton. Dessutom så fick jag ihop en stor kasse till Röda Korset så jag hoppas att det kommer glädja någon annan att vi fick det fint i sovrummet.

Yngst i gymmet.

2010-10-21 @ 11:34:57
Ännu en förmiddag har jag och Hugo tillbringat på sjukgymnastikens gym, jag trampar som en tok på crosstrainern och balanserar på min pilatesboll som värsta cirkusartisten. Och gissa om jag behöver detta, ryggen blir som ny efter några minuter och det är lyx att inte behöva ha ont hela tiden, så om någon månad hoppas jag och min sjukgymnast på att jag ska må bra igen. Medan jag tränar sover Hugo i sin vagn och är han vaken ligger han på golvet med ett gäng leksaker som jag tagit med och när han tröttnat så slutar jag för det är ingen idé att träna när man har en bebis som är putt vid sin sida.
  Nu när jag varit där några gånger så har jag även lärt känna några andra som kämpar med diverse krämpor och det är lite kul att småprata med folk som jag aldrig annars skulle ha mött på. Och bäst av allt är att jag förhoppningsvis kommer gå ner en del, ska bli spännande att se om det händer något. En annan sak som jag gillar är att jag fått tillbaka endorfinet och det är så skönt att fylla på det förrådet för det behövs när man sover som en kratta.

Familjebus

2010-10-20 @ 20:11:08
Allt är inte bara skit hemma på våran gata, rätt som det är så kommer vi på att det är faktiskt kul att leka med lera, det kan bli himla fina mustacher och HUR KUL ÄR INTE DET?!

Men det var inte bara mustacher som stod på schemat utan Max beställde även en häst av Johan och där av mästerverket i mitten nere.

Som att turen skulle vända.... KNAPPAST!

2010-10-19 @ 11:56:57
Jag som var så laddad inför sjukgymnastiken idag och så sket sig allt på alla längder. Det är så illa att tårarna bara rinner och jag vet inte vad jag ska ta mig till för att inte bli galen..... Imorse skulle jag ta på mig träningskläderna och då hände något i ryggen, vad vet jag ännu inte men det resulterade i att jag knappt kunde lyfta vänstra benet ner i skon och i rena smärtor släpade jag mig till gymmet där "mina" maskiner var upptagna och att sitta på en stol med Hugo i famnen var hemskt. Efter 35 minuter var min maskin ledig och jag körde i några ynka minuter innan jag höll på att svimma för att ryggen gjorde så ont. Under tiden låg Hugo på en madrass på golvet och när jag skulle ta upp honom så gick det bara inte, så jag fick be en av personalen att hjälpa mig. Det gör mig såå ledsen att jag inte ens kan ta upp min egen son, så nu sitter jag här och deppar.
   Och som om det vore nog så är det snart dags för Hugo att ta sin medicin och det är ingen höjdare det heller, han stretar emot och vill inte andas alls i masken och slutligen storgråter han och jag upplever det hela som ett övergrepp så vi båda mår dåligt över det hela.


Här kämpar vi med medicinen....

Så nu behöver vi hålla tummar och tår för att min rygg snabbt kommer bli bättre samt att Hugos hosta försvinner så han inte behöver ta medicinen så ofta.

Ledsen ända in i själen........

2010-10-18 @ 13:23:36

Om vi inte nämner att det är måndag, för att det i sig känns som blahablaha jämfört med dagens besked..... Hugo har hostat nu i över en månad och det går inte över, han blir varken bättre eller sämre så idag ringde jag barnmottagningen, var säker på att dom skulle tycka att jag är en hönsmamma (vilket jag är till 200% men ändå) men dom ville att vi skulle komma ner och kolla till honom. Så det var bara att gå ner dit efter att vi lämnat Max på dagis och vi började med att väga våran lilla klump som nu väger 7,5 kg (!) så matbrist lider han inte av iaf. Men sen fick vi träffa en läkaren som Hugo för övrigt kissade ner efter en liten stund, i övrigt skötte sig Hugo perfekt men det räckte inte. Troligen har han förkylningsastma och ska nu var tredje timme ta medicin genom att ta puffar ur en apparat och så ska vi göra nu i tre dygn sen ska ha bara få den tre gånger om dagen och om tre veckor ska vi tillbaka och kolla läget igen.

Mitt hjärta bara gråter.... Jag fick själv astma på mellanstadiet och hade under en period riktigt jobbigt med medicineringen, under flera år tog jag två mediciner morgon och kväll samt vid varje träningstillfälle, numera behöver jag bara ta när jag är dunderförkyld. Som tur var blev astman så pass mycket bättre när jag var gravid med Hugo att jag slutade med medicinerna helt och ännu har jag inte behövt ta en enda puff. Men jag vet hur förbannat jobbigt livet är med astma, kroppen vill men man orkar inte..... Så att Hugo nu kanske har fått det gör mig sååå ledsen, hade önskat att killarna fått Johans gener istället,  men det är inte mycket att göra åt. Jag hoppas och önskar för allt i världen att det ger med sig för honom.


En snäll blogg?

2010-10-18 @ 07:42:50
Näää, här har jag klurat hela helgen på vad jag ska skriva och igen säger jag näää. Helt plötsligt fick jag där med blackout kom inte på något att skriva alls. Jag som skriver för det allra mesta snälla saker kunde inte ens komma på något snällt trots att jag har haft en sjukt bra helg med fulla dagar så nu är jag dödstrött. Båda killarna har sovit oroligt inatt, därmed jag med.

Så idag bara måste jag skicka ut en sågning så jag vill såga mig själv och Johan för att vi är VÄRDELÖSA på att hålla ordning på våra saker. SKÄMMES!!

Härmed lovar jag....

2010-10-15 @ 22:02:48
Att jag ska va snäll mot allt och alla, jag är sååååå trött på tjafs för ingenting.

Min blogg ska vara en positiv hörna fylld med saker som gör en glad, dock kommer jobbiga saker som handlar om mig fortsätta finnas med MEN jag kommer inte skriva något mer om moral och etik.

SÅ VÄLKOMMEN TILL MIN GLADA TREVLIGA BLOGG!

Ps: Jag ber så hemskt mycket om ursäkt om jag trampat någon på tårna tidigare på bloggen.

Hela familjen hemma hela dagen lång.

2010-10-15 @ 21:34:08
Idag har Johan legat med feber hemma så vi har haft en chillar dag, tom Max har varit lugn och fin. Så vi passade på med att Johan höll Hugo sällskap så att jag och Max fick chansen till en liten stund bara vi två så vi cyklade till Linds och köpte blomjord och tittade på fiskar, en låg död på botten. Jag fick sen även chansen att sova middag tillsammans med Max. (Dörför sätter jag nu höstens rekord i att vara vaken på kvällen) Så jag och Max tackade Johans influensa för den mysiga dagen för som ni vet så lyser dom med sin frånvaro ganska ofta just nu och det gör ont i hjärtat.

Ikväll var det tänkt att jag och Johan skulle se film som vi hyrt på Johans hemmabio som kom med posten idag...... jo visst hörru..... om det inte vore för att instruktionsboken är på franska..... så var det med den fredagsmysen......

Höstiga grahamstekakor

2010-10-14 @ 20:43:42


50 gram smör
3 dl mjölk
50 gram jäst
1/2 tsk salt
1/2 dl sirap
1/2 tsk mald pomerans
5 dl gragamsmjöl
3 1/2 dl vetemjöl

1. Smält smöret i en kastrull: Tillsätt mjölken och värm vätskan till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke. Lös upp med lite av vätska och sen resten.
3. Tillsätt sirap, salt, pemerans, grahamsmjöl och 3 dl av vetemjölet.
4. Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig. Låt jäsa under bakduk i 40 min.

5. Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
6. Kavla eller platta med handen ut kakor med ca 12 cm i diametern.
7. Lägg tekakorna på en smord plåt, nagga lätt med en gaffel och låt det jäsa än en gång i 30-40 min. Sätt ugnen på 225 grader.

8. Grädda sötnosarna i mitten av ugnen i 8-10 min. Pensla det nygräddade brödet med varmt vatten. Låt kallna eller njut av en rykande varm macka.


Mitt tips är att göra dubbel sats med en gång och sen frysa in det som inte går åt, för dom går superbra att värma allt eftersom. Passar perfekt till soppa och även små munnar uppskattar det nyttiga brödet så nu vet ni vad som serveras till veckans soppa denna höst hemma hos oss.

Dagistider, för vem?

2010-10-14 @ 13:11:10
Jag märker att det stör vissa att jag är emot att folk lämnar sina barn till dagis för att göra andra saker utöver jobba och jag nu fått utökat från 15 timmar till 20.5 timmar för Max. Men det är skillnad på att behöva lämna ifrån sig sitt barn samt att vilja göra det. Jag tror att i dom allra flesta fall så har barnet det bäst tillsammans med sina föräldrar och kan man ha sitt barn hemma så bör man även ha det. Jag vill inte med mina skattepengar betala för att "Petter" ska kunna lämna sina ungar till dagis och sen gå på gymmet. Dagis finns till för att göra familjer mer jämställda så båda föräldrarna ska kunna jobba, passa familjen nykomling, söka jobb eller liknande.

Att jag nu behöver lämna Max extra är för att jag sover som en kratta eftersom Hugo inte vill sova om nätterna och på dagarna behagar han bara att sova i sin vagn ute, har försökt att lura honom med att ställa in vagnen men då vaknar han inom några minuter. Så nu mår jag som en urvriden gammal disktrasa efter dessa 3,5 månader av sömnbrist som bara blir värre och värre för var natt som går. Och har man aldrig lidit av total sömnbrist så förstår jag att man inte förstår min klagosång, men för mig är det självklart att jag lämnar bort honom för att inte våran familj ska gå i kras och inte för att jag är bekväm. Så visst är det självklart att jag sen kommer att ta bort dessa extratimmar såfort Hugo att fattat poängen med att sova om nätterna. För mig just nu så stod det mellan att sjukskriva mig för att inte bli galen och då skulle Johan få komma hem och få ta över skeppet men nu försöker vi med lite längre dagar istället.

I den bästa av världar då jag inte skulle ha behövt gå till sjukgymnasten minst två gånger i veckan och att jag sov någelunda om nätterna så skulle jag ha sagt upp Max plats på dagis och tagit hem honom, för då hade jag haft både den psykiska och fysiska orken att dela all tid med honom, men nu lever vi inte i den bästa av världar och jag hoppas och tror att man då får se utefter vad man kan göra för att göra den så dräglig som det går och blir våra eftermiddagar en timme kortare och det kan förändra våran familj till det bättre så varför inte. Jag har inga släktingar som kan passa mina ungar om dagarna och visst har jag vänner men dom jobbar så då ser jag inget annat val än att låta Max gå dessa 5,5 timmar extra i veckan.

Slutligen, att lämna Max på dagis några timmar extra i veckan är för att jag/vi BEHÖVER det inte för att jag VILL det allt jag VILL just nu är att få sova och få bli mig själv igen.

Zombien i gymmet.

2010-10-13 @ 19:24:28
Våra nätter blir bara värre och värre, Hugo är orolig och kan inte koppla av, vill ha lampan tänd och han vill att vi ska vara vakna tillsammans med honom och helst busa hela tiden, medan vi försöker förklara för honom att världen inte funkar så. Så vi är tröttare när det är dags att gå upp på morgonen än vad vi var när vi skulle lägga oss på kvällen. Men upp kommer man och sen rullar det igång och idag var det dags för ännu ett besök hos sjukgymnastiken och deras gym, jag är så trött att jag nästan spyr men jag vet att bara jag satt mig på den där förbannade roddmaskinen så kommer kroppen igång och att jag mår sååååå mycket bättre bara jag kört några minuter. Men idag ville Hugo inte sova sig igenom passet så han fik ligga brevid mig, Lena min sjukgymnast kommenterade att Hugo ser ut som folk som tittar på tennis för han följer mig med blicken fram och tillbaka hela tiden och är så söt så. Mindre söt var han när vi kom till crosstrainern och hade tröttnat på att ligga på golvet så då var det bara att ge upp. 'Men jag var inte bitter för det utan snarare nöjd med att jag orkat släpa mig dit trots total sömnbrist, så i min dimma släpade jag mig hem igen och fortsatt min dag som zombie.

Tungt beslut men hopp om en ljusare framtid.

2010-10-12 @ 10:50:15
Eftersom Hugo sover så oroligt om nätterna är jag vaken nu mer eller mindre hela dygnet runt. För på dagarna kan jag inte heller sova då han är antingen vaken eller så sover han ute i sin vagn och då hör jag inte om honom om jag skulle somna. Detta resulterar i att jag däckar i soffan vid strax efter åtta på kvällen och jag och Johan får knappt någon tid alls för att prata i lugn och ro. Samt att jag och Max bråkar all tid vi har tillsammans och det tär så det skriker på både han, mig och Hugo. Jag får dåligt samvete mot Hugo som bara hör sin mamma skrika hela tiden och aldrig får se henne glad och jag tycker synd om Max som dras med sin sombie till morsa.
Så igår pratade jag med våran BVC Eva om vad tusan man ska göra för att rida igenom denna storm, som vanligt så kom hom med många kloka ord och vi tog även belut om att det vore bra att Max får några timmar till på dagis så att eftermiddagarna inte blir lika långa och jag blir mer utvilad så jag orkar leka med honom. Men det tar emot att han ska gå fler timmar än sina femton som han haft nu, men jag måste tänka att det är för att våran familj ska fungera och jag hoppas hoppas hoppas nu att det blir bättre snart för att just nu är det inte roligt någonstans.
Så nu gäller det att hitta saker som både jag och Max tycker är roliga att göra för att fylla våra eftermiddagar och idag blir det brödbak till kvällens soppa.

Rosa pyamas och Lejonkungen

2010-10-11 @ 11:42:15



Igår ville Hugo så gärna leka Simba i Lejonkungen så det var bara att ställa upp och sjunga "i värld full av liv!" och nog är han full av liv.... hela natten lång.... men det var nog bara för att han var så glad över sin nya pyamas som hans pappa valt, en rosa med ekorrar och gissa om han är söt i den. Denna gosse klär fint i rosa.


101010

2010-10-10 @ 07:39:55

Dagens datum ger mig nästan lite ångest, man kan bara inte låta ett sådant datum förgås hur som helst. Så vad ska man hitta på för att aldrig glömma denna dag.
• Föda barn: redan gjört detta år så nääää.
• Gifta sig: då får vi verkligen lägga benen på ryggen med tanke på att Johan inte ens frågat ännu, dock vore det ett bra datum att fria på, men jag tror att chansen för att Johan ska kommit på den tanken är nog lika trolig som att Hugo ska säga väderleksrapport idag.
• Ta in på hotell och bara leva lyxliv för en dag: Vore verkligen något att fundera över.
• Hoppa fallskärm: Men om någon skulle få mig att hoppa ut ur ett flygplan så skulle det krävas att jag skulle va bra på fyllen och det känns inte som en bra idé på en söndag....
• Skriva ner allt man vill uppleva fram till 202020: det blir en lååååång lista, men ganska kul, ska nog göras faktiskt.
• Bli med barn: Det kanske vore något för mängder med andra par men för våran det säger jag klart PASS på den!


Så ta vara på denna dag för min del blir det nog bara en vanlig söndag med dom bästa människorna jag vet, min sambo och våra fina ungar (trots att Hugo vaknade kvart i sex idag med.... men eftersom jag somnade redan vid nio igår så gjorde det mig inte så mycket.)

Så från mig till er HAVE A HAPPY 101010!! för det dröjer som fan innan vi får chansen att säga att det är dagens datum igen.


Välkomna till Hugos babyrum.

2010-10-09 @ 07:00:48


Såhär blev det till slut och både Hugo och vi är nöjda med resultatet, men ännu ska några tavlor upp och vi ska lösa förvaringsfrågan, som tur är så har han inte så mycket saker ännu men det är lika bra att börja fundera på den saken redan för det kommer bli ett problem tids nog. Gardinerna har JAG sytt själv med svärmors symaskin. Storken som hänger i fönstret har min mamma sytt till mig när jag var liten. Vimplarna kommer från Lantliv Mästerby och nallar från kära vänner. Och den lilla barbapapastolen som är hus söt som helst har Hugos gudmor Cattis målat själv!  
  Vi valde att få in mycket färg men ändå med en lugn ton så att det ska vara lätt att göra om i framtiden, men just nu är vi som sagt nöjda för vi har "fått ett till rum". Och jag måste säga att det var riktigt kul att planera och inreda ett babyrum för det finns så himla mycket fint till små kottar. Om ni undrar så har Hugo även en sovkorg numera inne brevid våran säng.

Efter regn kommer..... SOLSKEN!

2010-10-08 @ 12:48:20
Nog är det så alltid och även denna gången. Redan vid nio låg jag i sängen igår för att få så många timmar sömn som det bara var möjligt, somnade som en stock och tack vare ersättningen som Hugo fått så sov han till halv fyra, men sen vart det full rulle i sovrummet, Hugo ville inte somna om, hostade och pratade om vart annat och sen kom Max. När väl Hugo somnat hade även Johan och Max somnat och dom sov gott för dom två snarkade så det stod härliga till, något som ger mig en mindre panikattack, så jag tog mitt täcke och gick in till Max lilla barnsäng och sov där med fötterna en bra bit utanför men det gjorde inget för jag SOV.
Så gissa om jag och min lilla snoris har haft en makalöst härlig förmiddag, vi hamnade nämligen på ett stä, vi lle som vi inte varit på sen Max var liten liten skrutt, vi gick nämligen till Myllan, en öppen förskola. Och denna gång trivdes vi som fisken och jag lovar att ni kommer hitta oss ofta där framöver, för det var som gjort för oss. Så nu ser vi fram emot en helg med bara familjen, vi ska sätta upp det sista vi köpte när vi var iväg och vi ska bara ha kul tillsammans om det så kräver att jag sover i Max lilla säng för att orka ha fötterna på marken hela dagarna.

Så till alla mina kära läsare så önskar jag er en förbannat trevlig helg och ta hand om varandra!

Nu lägger jag mig och dör.

2010-10-07 @ 12:40:45
Jag är vaken mer eller mindre dygnet runt sedan tre månader tillbaka. Antingen så är Hugo vaken hela natten, pratar, äter och är totalt översocial. Max för hans del kommer in till våran säng minst tre gånger varje natt om vi inte är föööör trötta och låter honom sova kvar. Men det är ingen dans på rosor att sova fyra personer i en säng. Jag är iaf INTE gjord för det. Så numera är jag ett nervrak. HUR FAN GÖR MAN FÖR ATT ÖVERLEVA DETTA????

Jag är en lyckans ost!

2010-10-06 @ 13:25:44
Igår skulle Johan till Elgiganten för att köpa en hemmabiotjofräsnågonting och jag var sådär sugen på att hänga på men så packade vi oss iväg och vet ni vad JAG kom hem med??? En ROSA liten söt dator som JAG fick!! Vi har tittat lite i smyg på varandra rätt så länge nu jag och datorn men jag har känt att min vanliga stationärabärbara dator fick duga till mig men så igår så small det och nu är vi kära öppet och på riktigt. Den är sååååå fin och den passar mig som handsken! Lovely!!


Därför är jag tjock.

2010-10-05 @ 11:26:22
För att jag:

 har jordens sämsta tålamod till att banta.

älskar allt som är sött.

hittar anledningar hit och dit till att få äta gott.

har dåligt med tid för att träna.

älskar chips!

är för trött när jag väl har tid att träna.

ser sötsaker som en belöning efter en lång dag.

har lördag hela veckan....

älskar att baka.

inte bara kan ta en godis utan det blir alltid många.

älskar bröd.

för att jag tycker att det "spelar ingen roll" jag är ju ändå redan tjock.


MEN nu är det fan dags att göra något åt alla dessa "mammakilon" för det är inte kul att känna sig som ett kylskåp var man än ska. Jag vill inte leta efter dom största storlekarna i butiken hela tiden, det är INTE kul. Så nu ska det bli andra bullar här hemma! Jag vill känna mig fin igen, kilon skiter jag i, istället så är det spegeln som får tala min sanning.



Var tog denna vackra kvinna vägen??? Hon försvann nog bland alla blöjbyten, vakna nätter och ostruktur.



Lunchmöte

2010-10-04 @ 13:17:58
Hugo har viktigt lunchmöte!

En helg i storstan.

2010-10-04 @ 11:22:39
I fredags åkte jag, Johan och Hugo med båten till fastlandet. Max fick stanna hemma med sin farbror, farmor och farfar vilket var tur för både honom och oss. För hela fredagen spenderades på IKEA som resulterade i ett kvitto på dryga metern (!) sen på Barkaby Outlet och lite andra butiker i närheten. Jag hade helt sjukt ont i fötterna när kvällen väl kom, men vi hade tur som blev bjuda på makalöst god mat hemma hos Eric och Anna i deras nya fina lägenhet. Så vi verkligen bara njöt av att ta det lugnt innan nästa helvetes dag skulle infinna sig i Kistas galleria där vi köpte nya vinterjackor till både mig och Johan, kläder till pojkarna och arbetskläder till Johan, så trots att vi fällt två säten bak i bilen så gick luckan knappt igen när vi skulle köra hem på söndagen. Mitt hjärta höll på att spricka av längtan till Max på vägen hem, men jag visste att han hade haft det toppen hela helgen eftersom jag ringt och kollat läget var och varannan timme. Men ändå så var det jobbigt, detta var första gången sen han föddes som jag var ifrån honom såhär lång tid sen han föddes förutom när Hugo föddes men då hade jag inget val. Men det kändes som att vi helt klart hade gjort rätt val denna gång, för vi hade fått spader på varandra på IKEA och all annanstans minst hundra gånger och nu fick han istället ha kul, så nog gjorde vi rätt val, dessutom kom vi hem redan vid tre igår så vi hade hela eftermiddagen och kvällen tillsammans medan vi plockade upp alla nya saker.


Hugos första båtresa, allt gick så bra så, var vaken hela resan och hur glad som helst.

JAG körde första biten och vad kommer då utspringandes framför våran bil om inte TVÅ älgar, cooooolt!!


1000 tack för eran gästfrihet Eric och Anna!!

I goda vänners lag.

2010-10-02 @ 18:38:04
Oj oj oj oj oj oj oooooooooooooooj. Vi är på äventyr kan jag lova och vi tömmer fickorna på varenda krona och lite där till så nu kommer det bli så mysigt så hemma och vi kommer vara varma i vinter. Men nu värker benen, huvudet och ryggen men det är inte konstigt med tanke på hur vi sprungit runt. Och ikväll väntar middag med samma goda vänner, så inte går det någon nöd på oss.