-

sötaste Hi-hat cupcakes

2010-09-06 @ 22:19:00

Idag åkte jag med småkillarna till Nina för att slänga oss in i ett projekt som hette duga, vi hade båda sedan länge haft samma dröm om att få baka Leilas urvackra hi-hat cupcakes och idag var det dags för att ge det en chans och som vi lyckades, oj oj oj. Vackrare skapelser får man leta efter med ljus och lykta.

 



12 chocolate cupcakes:

3 ekologiska ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 gram mörk kvalitetschoklad 70%


Frosting:
6 ekoligiska äggvitor
8½ dl strösocker
saft av 1 citron
2 tsk vaniljsocker


Chocolate coating:

300 gram kvalitetschoklad minst 70%
3 msk matolja.


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, ströocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält deni ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.


Då var del ett klar, dags för del två:

1. Blanda äggvitor, strösocker och saft av en citron i en rostfi bunke. Vispa med elvisp fluffigt i cirka 1 minut.
2. Sätt bunken i ett vattenbad. Vispa tills sockerkristallerna smält och det blir luftigt som maräng. Du ska kunna se tydliga spår av vispen.
3. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa ner vaniljsocker. Vispa yttligare några minuter tills marängen tjocknat och svalnat.
4. Avänd en sprits och gör spiraler på cupcakesen. Lämna ca en halv centimeter runt kanten.
5. Låt stelna i kylen.

Pusta ut igen och ladda om för nu kommer finalen:

1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad tillsammans med matoljan.
2. Doppa nu cupcakesen i chokladen och sen snabbt in i kylen igen.
3. Låt stelna i kylen i cirka 30 minuter.



Så njut av dessa otroligt läckra sötsaker för nog är man alltid värd en cupcake.



Receptet har jag snott från A piece of cake av Leila Lindholm.


Kommentarer
Postat av: Sarah

Fasen vad duktiga ni är!!

Jättetjusiga, verkligen!

2010-09-07 @ 00:37:14
URL: http://gundel.blogg.se/
Postat av: Catti

Vill ha.... ser grymt gott ut

2010-09-07 @ 07:58:58
URL: http://catti.blogg.se/
Postat av: Mochride - mitt hjärtas röst

De ser jättegoda ut, och fina blev de också :)

2010-09-08 @ 20:55:52
URL: http://mochride.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej! Hittade din blogg genom att jag googlade på Hi-Hat Cupcakes. Haar hållit på hela dan att baka såna och jag misslyckades totalt med marängen. Fick helt enkelt göra om den. Tänkte att eftersom dina såg så fina ut så kanske du kan svara på en fråga. Tyckte aldrig att sockret löste upp sig i äggvitan. Stod och rörde i säkert 10 min. Men det kanske ska vara så. Hur blev din maräng?



Tack för svar!



MVH Anna Stolpe

2011-09-17 @ 18:43:24
URL: http://annastolpe.blogg.se/
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback