-

En konstig gardrin.

2009-11-28 @ 14:29:44

Tänkte att jag bara måste dela med mig om en sak. Dom första åren som jag bodde här så funderade jag något fasligt mycket över en sak hos ena grannen... Varje jul satte dom upp en gardin i köksfönstret med kaktusar på. Exakt hur konstigt är inte det? Varje gång jag gick förbi glodde jag som tusan för att se om dom ännu hade denna konstiga gardin kvar. För vad är det för juligt med kaktusar??? Jag har iaf aldrig hört talas om en julkaktus! MEN alla får göra som dom vill, det var bara det att jag tyckte att det var lite olikt denna familjen att ha just kaktusar på julgardinen.... Varje år tänkte jag att nu, NU måste dom väl ha bytt bort kaktusarna mot några tomtar eller liknande, men icke. Kaktsarna finns där även i år, iaf i mina ögon, för en dag frågade jag Johan om han inte tyckte att det var skumt. Han fattar inte alls vad jag dillar så vi får stanna och jag får visa exakt vad jag menar. Han skrattar och sägar att det enda som är skumt är min hjärna. För på gardinen var det visst inga kaktusar utan sånadär röda klot med ett blockljus i och MELLAN ljusen var det typ grankvistar... DÄR hade ni mina kaktusar. Så nu kan jag sova i lugn och ro och behöver inte oroa min för att jag har konstiga grannar.... Skönt...


Stolt mamma.

2009-11-26 @ 20:16:23
Idag var det Max tur att vaccinera sig. Man märkte en tydlig skillnad på dom större barnen och dom mindre knoddarna, dom små gick snällt in för att sen chockas av sticket medans dom äldre barnen, grät redan i väntrummet och ville INTE följa med och sköterskan alls. För första gången var min mamma med till BVC, hon slutade tidigt och gjorde oss sällskap, mycket trevligt. När vi blev uppropade så var det en okänd tant som ropade och vi hängde på, jag trodde bara hon skulle följa oss till våran Eva men så var det visst inte. Men vi mötte Eva precis när vi skulle gå in på hennes rum och då sa Eva klart men bestämt att vi var hennes och vi skulle med henne, hon gillar oss och vi gillar henne! Väl inne satte Eva sprutan i Max lilla lår och i panik skrek han rätt ut och försökte slå bort sprutan. Inte kul inte kul, det gör så ont i mitt hjärta när han har ont. Jag får direkt flashbacks till när han var en månad gammal och vi låg inne på sjukhuset och dom skulle kolla ner i hans små luftrör och se denna lilla varelse kämpa för sitt liv i panik och sprattla som jag aldrig sett honom göra efter det var hjärtskärande. Där och då brast mitt hormonsprängdfyllda hjärta i en miljard bitar. Jag önskar än idag att dom hade bett mig gått ut så jag slapp se det hela. Men men... Idag var han helt utom fara men ändå minns jag dit och tycker att det är skitjobbigt att se honom lida, något jag tror alla föräldrar håller med mig om.
 Men allt gick fort och vi var lika snabbt därifrån och kunde sätta oss och vänta på att se om han skulle reagera på vaccinet men det gjort han som tur var inte så det var bara att åka.
 Sen vart det fika hos mamma och Max njöt av sin släta bulle som mamma gjort speciellt till honom och vi njöt av varsin smarrig kanelbulle. Vi tjattrade och tjattrade och tjattrade, mycket trevligt. Därefter vi jag och Max över till Carola och Leia en stund, trevligt det med!

Så sammanfattat så har det varit en trevlig dag bortsett flashbacks.

Längtar!

2009-11-26 @ 12:18:17

På lördag ska jag och Johan åka hem till Emma och Mathias. Där kommer även Sara och Henke va och vi ska alla bada i deras supermysiga tunna som står så makalöst häftligt till (jag lovar att det kommer bilder på baderiet).
Detta innebär att min mamma ska passa Max under kvällen och natten så vi kan umgås i lugn och ro och bara ha det trevligt. Tror ingen kan ens gissa hur mycket jag ser fram emot detta! Att i lugn och ro få vara vuxen och bara umgås, äta, skratta och inte oroa sig för att våran huligan ska krossa någon kruka, klättra i trappor eller förstöra något i övrigt. Och inte nog med detta, vi har sen HELA morgon själva (!!), då ska det sovas och äta lååångfrulla kan jag lova, oj oj oj!! Vi går nu och pratar och planerar vad vi vill äta och njuta av, förutom varandras sällskap.

Och för min del så hade detta räckt gott och väl för att göra min helg perfekt, MEN nu fortsätter allt bara vara precis sådär bra som man önskar att man hade det jämt, för IMORGON ska familjen adventspynta här hemma, med stjärnor, myslampor och adventsljusstaken som ska pyntas. SOM JAG LÄNGTAR! Första julen då man kan känna myskänslor tillsammans med Max. När han föddes lägtade jag massor efter julen för att jag trodde då att vi skulle pynta ihop, som tur var så växte han inte så fort men i år så ska han minnsan få vara med och pynta med både tomtar och bockar och framförallt granen. Julen är galet stort för mig och har alltid varit, så jag ska göra allt som står i min makt för att Max också ska älska julen. Det är mitt mission att göra hans jul magisk!

 

(ni kan räkna med att från och med nu så kommer julen smyga sig in i bloggen, BJÄLLERKLANG!!)


Kvinnors trygghet, en viktig dag just idag!

2009-11-25 @ 19:10:31

Min syster Julia hade skrivit så bra om denna dag som borde vara varje dag. Så jag citerar henne rakt av."Internationella dagen mot våld mot kvinnor!!

Våld förekommer där ute. I hemmet, på arbetsplatsen, en kväll på stan.... Finns ingen anledning till att det INTE är NOLLTOLLERANS på detta!

Våld förknippas ofta med stora blåmärken och dåliga ursäkter. Det är i allra värsta fall ja... men vanligast i hemmet är nog det psykiska våldet. Glöm inte bort att det är lika illa detta! Likaså sexuella kopplingar.
Det är ALDRIG okej!

Har man någon nära, en kollega eller en person i sin omgivning man tror och misstänker vara utsatt för våld - GÖR NÅGOT! Du behöver inte fråga varje dag, och du behöver inte rycka henne ur hennes liv. Men gör NÅGOT!

Mörkertalet är stort på antal kvinnor som far illa... Det är trist. Vi skulle behöva en faktisk siffra på hur många som har levt/lever i detta... så att VI ALLA kan få upp ögonen på hur vanligt detta är!

Så här kan vi inte ha det, det är år 2009 och kvinnor får än idag stå ut med psykiskt, fysiskt och sexuellt våld i SVERIGE (vi som ska leva i ett modernt land?!)...."

Jag kan inte annat än att hålla med och det är som jag brukar säga att DU väljer vad som är ok och inte, DU avgör vad som är roligt och inte, DU väljer för DU har alltid ett val!Så här kan vi inte ha det, det är år 2009 och kvinnor får än idag stå ut med psykiskt, fysiskt och sexuellt våld i SVERIGE (vi som ska leva i ett modernt land?!)....
Har man någon nära, en kollega eller en person i sin omgivning man tror och misstänker vara utsatt för våld - GÖR NÅGOT! Du behöver inte fråga varje dag, och du behöver inte rycka henne ur hennes liv. Men gör NÅGOT!

Mörkertalet är stort på antal kvinnor som far illa... Det är trist. Vi skulle behöva en faktisk siffra på hur många som har levt/lever i detta... så att VI ALLA kan få upp ögonen på hur vanligt detta är!


FAN va jag kan klaga!

2009-11-25 @ 14:29:16
Att folk tycker olika om vad som är äckligt och inte äckligt är då säkert. Men jag säger som den okända Jakob att alla får väl ha sin åsikt. Men jag förväntar mig inte annat än att nån skulle säga emot mig för så är det alltid med internet, MEN jag tänkte svara på det så ni vet varför jag klagar.


"FAN rent ut sagt vad du kan klaga på folk, att du bara orkar bry dig så otroligt om andra, detta med håret kan jag helt hålla med dig om..
Jag kan nog bara säga att man ska sopa rent framför sin egen dörr först.."


Jo visst FAN kan jag klaga på folk! Jag kan va en riktig surkärring om jag vill. MEN i detta fall är det för att JAG inte vill va den stackare som sen satte sig på platsen där ungen kissat en hel pöl och tro att det är vanligt vatten.
  Och det är uppenbart inte bara jag som "orkar bry mig om andra" och varför jag bryr mig är för att när det kliver in i min närhet så att jag blir "drabbad" av andras äckligheter så vill jag framföra min åsikt.
 Sist men inte minst så var det ironiskt klockrent att du skrev att man ska sopa framför sin egen dörr först och jag tror inte du anar hur ofta jag sopat löv framför dörren denna höst. Ok, jag är inte dum, du menar bildligt inte bokstavligt. Men om jag ska va ärlig så förstår jag inte vad du menar, vems fötter har jag trampat på?? Eller vem har jag äcklat, förutom Johan som kan få andnöd då och då av mina fisar.

Slutligen, en sak... Jag står för vad jag tycker och trampar jag någon på tårna så ber jag gärna om ursäkt men jag har svårt för folk som inte står för sina åsikter, som gömmer sig bakom ett namn.

Vidriga mammor!

2009-11-24 @ 18:32:14
Finns en annan sak som har gnagat mig som en iller sens jag kom hem från babysimmet. Och det är hur vidriga vissa mammor och är, det är fan inte konstigt att vissa ungar blir som dom blir... (rysningar)

När vi kom dit började jag prata med Otthilias mamma om ditten och datten, omklädningsrummet kokar, minst 200 grader och vi mer eller mindre sliter av oss kläderna. Under tiden vi pratar så hör vi ett ljud som lät som rinnande vatten, vi huggar båda till och inser att det är en pojk som sitter på bänken och leker med sin snopp och samtidigt kissar ner hela bänken och mamman säger inte ett ljud! Hallå, killen var stor nog att inse att man kissar på pottan eller toan, INTE på bänken. Då utbrister en annan liten tjej, "titta, han kissar!" DÅ som först säger mamman att  dom får väl torka upp det med en handduk senare. Exakt hur mysigt är det att använda den handduken sen trots tvätt med tanke på att golvet i detta omklädningsrum är ÄCKLIGT! Dessutom är jag säker på att hon inte alls hade tankarna på att torka upp det heller så hon behövde nog inte oroa sig för det dilemmat. STACKARS dom som kom sen och tog deras plats!!!

Därefter klev vi in i duschen, där ligger en angorakanin i avloppet, trodde jag.... Det visade sig att som vanligt är det någon med mörkt hår som tycker det är ok att dumpa sitt hår där, inte så trevligt med tanke på att våra knoddar leker på golvet och tar på allt dom hittar... Varför kan inte vissa fatta skillnaden med vad som är hemma och allmän plats. Jag skiter i om folk äcklar sig med att lämna hårbollar i duschen hemma med dom kan väl för faaan bete sig på allmänna platser?!!!

Inne i bassängen var allt fridens ända tills vi kommer till duschen igen! Hur kommer det sig att vissa inte fårstår att man inte kan ta upp duschen i en kvart själv? Trots att det är smällvarmt så fryser man ändå efter badet och vill bara hem. Och när man äntligen får en dusch så inser man att angorakaninen har skaffat familj, första tanken är att det var väl gulligt, men när Max vill gosa med det så vänder min djurvänlighet till ett rent hat mot allt som äcklar sig!! Blä blä blääääää!

När man kommer ut och ska klä på sig igen har värmen stigit till närmare 300 grader. Jag mutar Max med majsbågar och russin och han tar mutan glatt. Jag försöker klä på mig men det var knappt så det gick, värmen gjorde mig galen. Jag stod mer eller mindre upp och ner och fixade något och när jag ställer upp igen så är det första och det ena jag så att en av mammorna särade så gräsligt mycket på benen då ena benet var uppe på bänken och hela kurrigömman fanns över hela omklädningsrummet, jag höll nu på att smälla av. Och tog Max på ena armen och gick snabbt upp för att fortsätta dagen. FY FAN!

Sen satte vi oss i bilen och åkte i lugn och ro hem.

Hur kommer det sig att vissa människor tar sig dessa friheter? Eller när det bara jag som är petig???

Värdelösa november!

2009-11-24 @ 12:23:30

Jag som brukar se mig själv som optimist kan nu lägga den tanken åt sidan för ett tag, för det är faaan vad jag irriterar mig på allt och alla, dessutom är ja TRÖTT hela jävla tiden.

Först och främst så är jag förbannad på det pissiga vädert! Det är ju sinnessjukt dåligt väder hela jävla tiden, det är ju så att man vill hänga sig bara för  det!

Inpirationen är lika med noll... Kan inte ens komma på vad vi ska äta till middag... Orkar inte sminka mig, ser mig själv som en hög med skit. Och tröttnar lika för som Max gör på saker vi leker med.. Urk!

Viljan... Har jag tappat för länge sen. Jag måste verkligen ta mig i kragen såfort något ska göras. Bläääää...

Johans och min relation går just nu bara ut på att räkna räntor och lån till höger och vänster. Vi pratar inte om något annat. Vilket leder till att jag inser att nästa gång vi kommer kunna unna oss något lär bli runt år 2047..... Snyft!

Det behövs städas här hemma men vem ska göra det när inprirationen och viljan ligger på minus?? Dessutom är det skittråkigt att städa när Max ändå drar ut ALLA sina saker på mindre än en minut. Jag ska nog bränna alla hans saker så kommer han få ångra att han ens tänkt tanken att dra ut sakerna i den nystädade lägenheten. Mohahaha!! Men då kommer han bara vilja hoppa i soffan istället och så kommer han ramla och spräcka ögonbrynet i soffbordet så att vi får åka till akuten och limma... Nä, han få nog ha kvar sina leksaker och så får det fortsätta va ostädat istället...

Vill men vill inte träffa folk innan Max fått svinissprutan på torsdag. Sen ska vi börja umgås som vanligt folk igen. Funderar tom på Myllan, hör och häpna!!


Njut varje minut...

2009-11-23 @ 20:45:38
Idag var vi som varje måndag på musiklekis. Max var nog för trött för att gå men jag tyckte inte att det var ok att sova middag klockan nio så vi pallrade oss iväg iaf. Detta resulterade i att Max hade inte ro i kroppen att sitta still och sjunga, utan han ville gå omkring och titta på allt möjligt... Allt var lika trevligt som vanligt och fikat var lika gott som vanligt. När vi skulle packa oss hem började jag prata med en av de mammorna  som jag inte känner sedan tidigare. En mycket go mamma som brukar komma med sin lilla dotter. Vi pratade om dagisinskolningar och jobb. Hon frågade vad jag jobbade som och jag frågade henne vad hon jobbade som, det visade sig att hon inte jobbat på tio år. Deras första barn var en pojke, men han dog när han var tre år gammal. Så otroligt hemskt att det är inte klokt. Vi pratade lite om hur man överlever något sånt och jag insåg att man måste verkligen njuta av varje minut. Inte för att man ska gå runt och vara orolig över att det ska hända något hemskt utan för att man måste ta chansen att älska när man har den, oavsett om det är sin make, maka, förälder, barn, vänner eller granne.
Max nya kärlek.

2009-11-23 @ 17:01:06

Idag var jag, Hanna och Max ute och cyklade. Då cyklade vi till travet
och tittade på Max nya farscination HÄSTAR!
Han såg någon hopptävling igår på tvn och blev kär.
Så att idag var det bara att ta sig till hagen...
Där fick vi va med om att två hästar slet sig
en trakor som blev kallad "BONDJÄVEL!"
av en av ryttarna och en häst som hoppade
runt så att vi trodde att han skulle bryta alla benen i kroppen.
Därefter cyklade vi hem till min mamma och pappas hus,
där gungade Max och lekte med mamma och
pappas hund Wille, sen cyklade vi hem igen.
Fulla med ny luft.

Tips på adventsmys

2009-11-22 @ 09:39:13

http://www.casualliving.se/

Jag hittade precis en mycket trevlig liten butik på nätet som jag kommer beställa ifrån, bla så hade dom flera fina saker nu till advent och jul.


FAAAN OCKSÅ!

2009-11-21 @ 23:04:50
Okej, lyssna och lär... Låna ALDRIG något och låna ALDRIG ut något till någon.
I veckan hade Nina med sig sin vattentåliga kamera till babysimmet och vi fick låna den efter dom. När vi kom hem plockade jag ur den ur väskan för att den skulle torka sen väntades det bara in ett tillfälle att lämna tillbaka den. Hon fick den igår och så var allt fridens... trodde jag.... Det visade sig att när hon skulle lägga in bilderna nu i datorn så sket sig allt och bilderna försvann (!!). Jag känner mig dum och fattar noll och önskar att vi aldrig lånat kameran. Och jag kan lova att det var sista gången jag lånade en sak av en vän.

Känslornas helg.

2009-11-21 @ 22:37:15
Jag jisses nu händer det grejjer... Natten till igår kunde varken jag eller Johan sova, nervösa inför kontraktskrivningen av lägenheten. Men morgonen kom och redan klockan åtta var vi hos mäklaren och skrev papper. Allt gick som smort och alla var nöjda. Men bara vi kom därifrån så vände lyckan till en smygande känsla av att det var "idag är dagen som farfar ska begravas". Jag hatar verkligen begravningar, eftersom jag STORGRINAR verkligen rätt ut från början till slut. Så vi inväntade bara att förmiddagen skulle gå så att vi fick allt överstökat, tiden gick sakta men tillslut så var det dags. Max farmor kom för att passa honom under själva begravningen och det var skönt. Vi åkte iväg och var med om den bästa tänkbara begravning för just min farfar. Det var en borgelig begravning så det fanns inget snack om Gud, likaså inga psalmer. Det hade inte passat honom. Men nu satt både släkt och vänner och tillsammans sörjde denna man. "prällen" Jan-Erik berättade om farfars passion till golf, bilar och oss barnbarn. Som låtar spelades bla Go natt siv gutt, med Ainbusk singers. En låt som jag har goda minnen till och som passade som ett mycket bra avslut på farfar liv. Under begravningen så satt jag där med två män brevid min sida. Två män jag älskar, fast på olika vis. På ena sidan satt Johan och höll min hand. På andra sidan satt min pappa och jag höll hans hand. Jag hoppas att jag en dag har ett barn som håller min hand på turen kommer att säga hejdå en sista gång till nära, för det kan fan inte va lätt.
   När allt var slut var det dags att åka till fikat som var i innerstan, men då passade vi på att hämta upp Max och Lena. Dom bjöd på en smarrig landgång, med massor av blandat men smakfullt pålägg på. Max fick leka med tre kapsyler, en kaffekopp och en öppnare. Fiffigt värre. Det hölls tal om farfar, så var riktigt fina, ja allt var fint. Samt att det var trevligt att träffa kusinerna igen, men tråkigt att det var på ännu en begravning.
   På kvällen var vi hemma hos mamma och pappa och åt pizza, gott, enkelt och precis lagom för en tung dag som det var.
Vi var hemma redan vid nio igen, helt slut och när vi låg där i sängen försökte vi reda ut alla känslorna som fanns i oss, lycka i lägenheten, saknaden av farfar och allt vad han var. Men jag kan lova, vi somnade nog på fem minuter båda två.

           

ÄNTLIGEN!!

2009-11-19 @ 21:13:25
ÄNTLIGEN så blev det våran tur!! VI ska skriva kontrakt på en lägenhet som VI ska köpa!! Jag känner mig såå glad! Vi ska nämnligen flytta den sista januari till en trevlig fyra hela 145 meter bort, till grannhuset. Hahaha! Med tanke på att vi trivs i föreningen och allt är bara toppen. Max ska äntligen få ett helt eget barnrum där han ska både sova och ha alla sina saker. En rolig sak med lägenheten är att när jag var liten så bodde jag i en precis likadan lägenhet i ett kvarter lite längre bort, så jag kan rummen och därför så vet jag att vi kommer trivas som fisken!

Nu ska vi fira här så jag berättar mer senare.

VI ÄR MED LÄGENHET!!!!!!!

Ett underbart ögonblick

2009-11-17 @ 21:59:29
Min mamma kom förbi och trodde att hon skulle hämta en cd till begravningen, men som pappa redan hämtat. Så mamma stannade i trappan och hon och Max pratade lite, han bjöd på en kossa och lite lotsas te. När hon skulle gå igen stod mamma och höll sig i spaljen till trappen och Max gick omkring uppe. Då ber mamma om en puss av Max, han kom och så tittade han lite lurt på henne och busade bara genom att börja krypa runt och larva sig. Men så slängde mamma ur sig "Men jag har ju inte ens svinis, jag är ju vaccinerad" och så kom han på en gång och pussade, som att han förstod vad hon sa. Vi skrattade gott åt situationen och det som precis hänt. Och jag inser att det är dags för att köpa "den blå boken", en bok som finns inom min familj där massor med roliga kommentarer från mig och mina systrar genom åren.
   En av dom bästa är när jag satt i soffan ca fem år gammal och min syster Julia satt brevid. Rätt som det var hade jag slängt ur min att jag hade en sång i huvudet men jag fick inte ut den. Då kröp Julia upp vid min sida och tryckte sitt öra mot mitt och ville lyssna på musiken.

Så det är ett bra tips till er som ännu har små knoddar, skaffa en blå bok och minns allt kul som hänt i vardagen.

Dagistider...

2009-11-16 @ 21:00:59
Är det något jag blir galen på så är det föräldrar som lämnar sina barn på förskolan när dom inte har arbetstid. VARFÖR?? Varför vill vissa lämna sina barn på dagis när dom själva är lediga? Vissa tycker att "dagis ju sååå bra och barnen trivs ju sååå bra där". Men visst är det kul när barnen trivs på dagis, men barn är precis som vuxna. Visst är det trivsamt när vuxna trivs på sina jobb med dom behöver ändå ledighet för att få koppla av. Barn på dagis har mängder med intryck varje dag, dom utvecklas hela tiden och visst tusan kan dom också behöva vara lediga, bara få vara hemma och mysa med mamma och pappa. Att inte behöva gå upp tidigt på morgonen och istället få ta det lugnt i pyamas och leka i lugn och ro.
   Jag blir både ledsen och arg på dessa föräldrar som strategiskt väljer att lämna sina barn på dagis och själva ta ut semester för att renovera, ta det lugnt, gå till frissan, ja anledningarna är många. Varför känner inte dom föräldrarna en längtan efter att få umgås så mycket som det går med sina barn? För mig är det oförklarligt. Den dagen Max ska in på dagis kommer jag se till att han behöver va där så korta dagar som det bara är möjligt. Vi kommer se till så att kan jag och Johan pussla med våra scheman så att det aldrig behöver bli långa dagar så står det i våran makt att hämta hem Max så fort det går.
   Jag har under flera år arbetat på förskolor och jag älskar upplägget, jag tror att det är bra för barn att gå på dagis, dom lär sig att samarbeta, vänta på sin tur, lita på människor då både barn och personal. Dessutom så är det ett helt hus fullt med saker anpassade för just barnen. Men inget är så viktigt i ett  barns utveckling som familjen, jag upplevde ofta att man kunde fort spegla hur familjen var bara genom att titta på hur barnet rörde sig och pratade. Visst finns det barn som faktiskt har det bättre på dagis än hemma, hur sorgligt det än kan låta. Vissa barn behöver dagis, som den trygghet den ger och chans till att utvecklas till en normal medborgare. Med dom flesta av alla ungar i samhället så är dom i störst behov av sina mammor och pappor som låter sig ta tid att umgås med dom och inte bara föder och ser till att dom har rena kläder. 
   Det finns ett Alfons Åberg avsnitt som heter Aja Baja Alfons Åberg! Där Alfons sitter på golvet och bygger med olika verktyg och hela tiden frågar han pappan om han får låna nya verktyg, till sist visar det sig att han byggt in sig själv och han leker att det är en helekopter och "flyger" iväg. Efter en stund tröttnar han och efter att ha pratat med pappan så hoppar pappa Åberg på Alfons lek och Alfons bara njuter av pappans uppmärksamhet. Pga denna film/bok har vi nu inför att efter maten på kvällen så lägger vi 100% av våran tid på Max ända fram tills han ska sova och vi har kul ihop, vi leker, skrattar, busar och pratar massor. Man märker på både Max och oss att det verkligen är kvalitétstid, för vi alla tre gillar verkligen den stunden.
   Så varför kan man som förälder välja att lämna sina barn till dagis när man själv är hemma eller iaf ledig? Mitt svar får nog bli att många tänker sig inte in i barnets situation och barnets behov för att bli tillfreds. Och att visst är dagis till för att passa våra ungar, ända fram till stängningstid, OM det behövs. Och det är just det där OM som detta inlägg handlar om. Att visst tusan ska man kunna lämna sina ungar till dagis precis så länge som man behöver och "behöver" i mina öron betyder att från den tiden det tar att ta sig till jobbet från dagis och tillbaka från jobbet igen så bör barnet självklart va på dagis, MEN man ska inte göra en massor annat på tiden utanför jobbet "för att det blir så mycket enklare", vill man vara bekväm kan man faktiskt anställa någon som passar barnen.

JAG VANN!!!

2009-11-15 @ 10:21:55

Jag som ALDRIG har tur i spel har för en gångs skull vunnit och inte lite heller! Jag anmälde mig för länge sen till en tävling på Ninas blogg där man kunde vinna ett års rengöringsprodukter från Garnier. Och nu i veckan fick jag två avier från posten. Jag hade ingen aning om varför, jag väntade ju inga paket... Gick till Coop för att hämta ut paketen och blev superglad när jag kom hem och insåg att det var mängder av dessa medel. En sak var lite synd och det var att en av flaskorna hade läckt, men vad gör det när man fick skitamånga olika?!Kille som lucia?

2009-11-14 @ 22:20:59
Ikväll var vi på middag hos mina föräldrar, god mat, gott sällskap och en intressant diskussion mellan mig, mamma och lillasyster Hanna. Vi pratade om hela grejen med luciaspektaklet.
Måste det vara en tjej som är lucia? Ska killar också får lov att vara lucia eller är det en tjejgrej? För om det ska vara jämnställt måste väl även killar ha rätt att kanditetera som årets lucia? Eller är det som min mamma tycker "en tradition" och därför bör den bevaras som den är?

Jag för min del skulle säga att det är fritt fram för vem som helst att söka som årets lucia. Kille som tjej. Det finns ju tjejer som känner sig som killar och så finns det killar som känner sig som tjejer och dom flesta av oss känner oss som det kön vi är födda i. Ja jag tror att flickor är mer vårdande och pojkar mera rätt fram, men jag tror att gränsen ofta för olika personer är olika stark om hurvida man är vårdande eller inte. Man ser en tydligen uppdelning av detta i luciatåget, med tärnor (flickor), stjärngossar (pojkar) och sist tomtar och ibland några bagare (några flickor och några pojkar)
Därför tycker jag det är fel att bara tjejer får söka rollen som lucia. Jag själv vill aldrig mötas av att jag inte får söka en roll för att jag har fel kön. Men ändå så vill jag helst se den där söta tjejen stå där och ha stearinet rinnandes ner i håret och så hoppas alla att hon inte ska svimma av nervositet eller av värmeslag, hon ska bara stå där och se sådär oskyldig ut som bara en lucia kan. Bäst av allt är lucian som går på tv tidigt på morgonen. Jag minns hur jag och mina systar samt mamma gick upp extra tidigt den morgonen och fick lussebullar till frukost, sen satt vi som trollbundna framför den vackra sången och lucians skönhet, man såg genom tvrutan hur god hon var utan att hon ens sagt ett ord. Samma sak med alla tjejerna som iår finns med som kandidater här på ön, ALLA dom har mormor Lena, mamma, pappa, pojkvännen eller något liknande som idoler, bara det tyder på hur froma dom är.... suck....
   Åter till ämnet. Killar.... Har dom rätt att vara med överallt? Har tjejer det? När man har enats om man har det eller inte så kan man enkelt ta ett beslut om även killar kan vara lucia, eller ska det som min mamma önskar "ett undantag" för traditionen skull. MEN hon tycker att det är okej med killar som på förskolan vill vara lucia men inte hedan efter, då ska det vara en tjej längst fram med ljus i håret.


Vad tycker ni?

Jag ser redan framför mig hur Max en dag kommer fnysa åt den löjliga dumstruten och istället titta med stora ögon på den vackra kronan och då kommer jag stå där bakom och säga "You can do it!".
Det är bara en själv som sätter gränser för vad man kan och vill göra.


BVCkontroll.

2009-11-13 @ 18:58:25

Igår var jag och Max hos goa goa Eva på BVC. Det var en vanlig kontroll och jag kan lova att jag var svettig när vi gick därifrån... Max hade nämnligen sovit 3 timmar (!) vila och var überpigg när vi väl kom dit och röjde hej vilt. Vi fick lite nytta uträtt också. Han väger nu hela 10550 gram och var 80,5 cm lång,med andra ord en helt perfekt kille för sin ålder. Dessutom var hon imponerad av han kroppskontroll,samt alla ord han kan. Måste säga att det är himla trevligt att gå därifrån och känna sig glad och inte lättad, vilket jag gjorde när han var mindre då Eva som en räddande ängel som hjälpte oss med amning och andning och gud vet allt.

 


Älskade babysim!

2009-11-12 @ 12:45:58

Vi är nu redan inne på fjärde kursen, så vi kallar oss pelikaner. Första gruppen hette Ankan, sen kom sjöstjärnan och senast var vi delfinen. Kurserna är himla dyra och kostar 1000 kr men det är det värt för oj så mycket Max har lärt sig. Om någon hade kommit till mig när Max låg i magen och sagt att strax efter att han fyllt ett år skulle han kunna simma korta sträckor själv så hade jag aldrig trodde dom orden. Men det gör han och han älskar vattnet, han bubblar, dyker hej vilt, han simmar och gör precis allt tänkas kan.
   Nu råkar det vara så att han har två blötdjur till föräldrar som älskar vatten och det gör väl sitt, för ingen av oss är rädda för att bli blöta och vi tror att han kan och klarar sig fint i vattnet, självklart med oss precis bervid så att han alltid känner trygghet.
   Mycket av det som gör att vi tycker att babysimmet är värt sina dyra slantar är att vi har en kanonbra ledrare, Jessica. Hon är trygg och vet vad hon gör, hon tvingar inte barnen men utmanar dom gärna att testa nya saker och vi litar fullt på hennes kompetens. Dessutom är hon trevlig och pratar likaväl med föräldrarna som med barnet. Hon ser till att varje barn får göra saker utefter sin nivå, vilket vi gillar då Max gärna vill lära sig nytt hela tiden och det låter hon honom göra, likaväl så finns det några mindre framåt barn i gruppen som hon låter få ta den tid som dom behöver.
   Jag tror att babysim är kanon för att lära barn tidigt respekt för vatten samt att vatten är kul. Men det är inte något som gör att det är det enda sättet för att få ett barn att gilla vatten, ingen av mig eller mina systrar gick på babysim och vi älskar vatten alla tre, dock så hade vi Toftastrand som närmsta granne hela somrarna så det har nog gjort sitt. Johan för sin det har simmat en och annan längd, han har tom tävlat i simning så han har en helt annan syn på vatten än vad jag har, jag ser vatten som lek och kul, medan han ser det som träning och inte riktigt lika kul. Dock så älskar han att vara med på babysimmet och därfår han se Max leka och att vatten kan vara riktigt kul.
Trots allt som är toppen med badet så finns det en sak som är riktigt jävla uselt och det är omklädningsrummet, fy fan va värdelöst!! Vårat sovrum är nästan dubbelt så stort och så ska det klämmas in ca tio mammor med knoddar som ska byta om och duscha i dom två duscharna som finns. Det är ju så man blir galen! Och då ska jag tala om att jag har ändå tur för oftast är Johan med och simmar så då tar han Max eftersom det är betydligt färre pappor där än mammor. Och som om detta inte vore nog så är det alltid så sjukt varmt inne i omklädningsrummet så att många väljer att ta på sig dom sista plaggen ute i kapprummet. WHY??? Kan inte kommunen fixa en bassäng som är varm nog så våra knoddar kan bada och ett normalt stort omklädningsrum där alla får plats och inte behöver stå i tio minuter för att vänta på duschen men en trött unge på armen???

I tisdags var jag inte med och simmade eftersom min axel har varit värdelös, så jag passade på att fota och filma lite istället. 


Vem är jag först och främst??

2009-11-11 @ 23:10:20

Läste på Ninas blogg om att hon är "Nina först och främst". Då tänkte jag på vem tusan jag är... Och jag kan lova att jag INTE är densamma som innan Max föddes, oj oj oj så jag har ändrats. Jag är lugnare, jag tar livet på betydligt större allvar, jag vill att varje dag ska räknas och att MITT liv ska levas som jag vill. Vi började i fel ände med att skaffa barn innan utbildning och hus, Max bara blev och det är vi så glada för. Dessutom så är det lite vi att göra som VI vill inte som alla andra tycker.
   Innan vi fick Max så var jag en tjej som älskade att träna, ofta och mycket. Men med en tung graviditet så kunde jag inte träna så mycket då ryggen sa sitt. Och när Max äntligen kom så tyckte jag att min tid var mer värdefull hos han än i en svettig lokal, träna kan jag göra när han blir lite större. Och jag inte behöver honom lika mycket som nu, ännu så är jag upp över öronen kär i honom.
   Jag kunde även sitta och fixa med naglarna i flera timmar varje vecka. Det gick många gånger Johan på nerverna men jag älskade mina fina naglar,nu är dom bara... Jag har nog blivit lat och lägger min tid vid datorn istället.

Jag har blivit sååå mycket lugnare, innan hade jag en släng damp om jag ska säga det själv. Då och då tittar dampen fram nu med, men inte alls lika ofta. Personligen gillar jag mina dampstunder. Lite som Pippi Långstrump som pratar om sina fräknar "jag lider inte av dom, jag gillar dom!".

Jag uppskattar att få vara själv på ett helt nytt sätt, jag verkligen njuter av att åka bil själv. Att få dra på en bra låt inte prata med nån. Likaså att ta en dusch utan att någon är i badrummet eller att en liten kille står och bankar på dörren. Så underskattat!

Jag får panik av bara tanke om det skulle hända Johan eller Max något, samt att jag själv är asskraj för att dö. Skulle blir vansinnigt besviken om jag inte fick följa Max genom livet.
Jag har kommit närmare min familj och då pratar jag om min mamma, pappa och systrar, något jag är makalöst tacksam för.

Så nog har jag ändrats sen jag blev mamma, trots att jag är CLARA med c och utan k, förutom på bloggen där jag kör med både. Jag tror att min mammaroll har skapat mycket av den kvinna jag är just nu, för just nu tillåter jag mig att bara vara mamma. En mamma som älskar att dela dagarna med sin son och allt vad det innebär. En mamma som ser till att mår inte hon bra så mår inte familjen bra, men att även hon kan behöva ge vika för att inte skapa krig i onödan. En mamma som älskar sitt nya liv som mamma för även om jag inte gått igenom alla åldrar och kriser som ett barn går igenom så känner jag mig nu efter snart 15 månader som en riktig mamma och jag önskar att vi en dag ska få fler fina knoddar som man kan få den ärefyllda uppgiften att få vara deras MAMMA, med hjärtat i halsgropen var och varannan dag.


Längtar efter....

2009-11-11 @ 13:37:10
  • känna mig pigg.
  • ha lite pengar...
  • att nån vänlig själ kom hit och städade.
  • JULEN, mest av allt längtar jag efter julen.
  • en god middag på en resturang med Johan.
  • Snö.
  • snygga naglar.
  • träffa alla vännerna som finns på fastlandet.
  • att mitt novemberdepp ska gå över...
  • att få sova en hel natt utan att få sällskap av en en liten kille som drar i mitt halsband mellan kl 6-8...

Sökes lägenhet eller hus....

2009-11-10 @ 22:20:14
Finns det nån i våra trakter som har ett hus till övers? Eller kanske en tre, helst en fyra....
Vill flytta nuuuu!!!

Vidriga djur!!

2009-11-09 @ 21:04:51

Nej det är inte ormar, spindlar eller råttor utan katter!! Fy fan för dessa djur och deras ägare! Jag har aldrig fattat poängen med att ha ett djur på halvtid, för det är just vad blir då man har utomhuskatter (inomhuskatter är en annan sak, dom straffar bara ägaren). Katterna kissar och bajsar överallt och speciellt i sandlådorna som INTE är gjorda för att bajsas i. Funderar på att själv lägga en korv där nästa gång nöden klämmer på.

Min rädsla för katter kommer med 100% från min mamma som också är skraj för katter och har smittat både mig och mina systrar, samt att jag med sunt förnuft räknat ut att dessa monster inte kommer från "the good side". För dom rör sig svinfort så om man sitter i en soffa så susar dom upp på ryggstödet och trycker sig mot en, obehagligt är ordet! Och nästa sak är ännu värre, när dom kommer med sina knivar till klor och ska "klättra" på ens ben, "hallå jag är inget träääd!" tänker jag då. Klorna är vidriga!!!
Sen så har dessa kryp hår till vansinne som vägrar sitta kvar på deras kroppar utan fastnar i ALLT! Och sen sitter det fast. Jo jag vet att det finns katter som "inte hårar" men vafan dom är ju ungefär snudd på obefintliga i sitt antal så dom räknas inte.
Till råga på allt så har dom små sakerna sylvassa tänder!! Och vad använder man sina tänder till?? JO BITAS!! Jag vill inte bli biten av något som helst djur och speciellt inte katter!!!
Utöver allt detta så har dom läskiga ögon som stirrar på en och säger "haha, DIG ska jag sätta klorna i och sen hygger jag dig i ansikter och så gnider jag mig så du blir full med hår!"
Dessutom har katter alltid fåniga namn som Tisse, Misse, Snurre,Sessan mm. Men så finns det dom med stil som döper sin katt till Birger, det tycker jag är cooolt!


Och sist men inte minst... Jag har än en gång fått det värsta bevisat om hur hemska dessa djur är. Så jag säger över min döda kropp att det komer in en katt vårt hem! Vidrigt!!!
Läs detta: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6094778.ab

MEN så vill jag lägga till att jag gör allt i min makt för att Max inte ska känna min rädsla och mitt hat mot katter,för jag vet att om så många männsikor väljer att skaffa katt så kan dom inte va superfarliga utan många tycks tro att dom är ett trevligt sällskap.(jo just det, jag är ju allergisk mot katter också)


Mysmåndag.

2009-11-09 @ 17:01:25

Idag har hela familjen haft en seg och lång dag tillsammans, jag och Johan hann tom se klart Romeo+Juliet som vi började på häromdagen. Sen har vi farit runt i våran nytättade bil i hela stan för att gör mängder med ärenden. Och så slutligen så är vi hemma igen och har precis lagt ett bud på en lägenhet, spännande värre!! Men jag gissar på att det kommer gå lika bra för oss som vanligt. Är det bara vi som fattat att det är sjuka överpriser på stans alla bostadsrätter??

Max är lite hängig, han snorar och är tröttare än vanligt.

Då blir det många Maxböocker kan jag lova. :-)

Nu ska vi baka en smarrig kaka eller vad det nu är som jag hittade i en kokbok.
Delar med mig av den senare.


ont

2009-11-09 @ 08:19:53
idag blirdet bara ett kort inlägg... för jag kan bara skriva meden hand. min vänstra axel gör oooooont! hela tiden.... får nog ta och ringa vårdcentralen... nej, jag vet inte varför den gör ont men ont gör den...

Dagens låt.

2009-11-08 @ 22:44:05
Ja eller egentligen lyssnar jag på denna underbara låt VARJE dag. Den är så vacker, ärlig och udda i sitt slag med en fantastisk musik som måste vara skrivet av ett musikaliskt geni. JAG ÄLSKAR LÅTEN helt enkelt! Jag tycker för övrigt Melissa Horn är grym men denna låt finns på mina läppar nu dygnet runt, trots att den inte har ett dugg med mitt liv att göra.

Så har ni inte henne på Sportify så lägg till henne NU!! (dessutom sjunger hon om en Clara i en av låtarna,stort +!)
Jag ville mötas nånstans nere på djupet
Jag har varit där förut o jag är inte rädd
Och dina ögon ja dem ändrar färg i ljuset
Men de kan titta nu jag är beredd

Lät du henne komma närmre
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar som jag tänker mer på henne än på dig
Jag går bredvid men halkar efter jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken men det är inte mig du ser
den här platsen är någon annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut?

Jag minns så väl hur hon blev presenterad
Men de var jag som lät henne komma in
Jag har försökt att ge dig hela skulden
Fast jag innerst inne vet att den är min
Vi står på gatan bryter meningar i mörkret
Utanför stadens finaste hotell
Dina händer ja de ber mig sova över
Som ett sätt att säga ”tack för ikväll”

Lät du henne komma närmre
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar som jag tänker mer på henne än dig
Jag går bredvid men halkar efter jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken men det är inte mig du ser
den här platsen är någon annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut?

Jag vissa stunder kan det kännas ensam
Och du undrar vad jag tänker på
Så jag håller hårt och kryper tätt intill dig
Som om hon skulle försvinna då
O vi talar sällan högt om våran framtid
Vi talar aldrig högt om det vi har
Dina drömmar blir allt svårare att se nu¨
Och mina finns snart inte längre kvar

Lät du henne komma närmre
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar som jag tänker mer på henne än dig
Jag går bredvid men halkar efter jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken men det är inte mig du ser
den här platsen är någon annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut?

♥ Fars dag ♥

2009-11-08 @ 19:45:07

Älskade pappa Göran firades såklart idag med att vi alla tre systrarna samlats hemma hos oss och bakat en äppelpaj och ett presentkort väntade på honom så att vi även Luftslottet som sprängdes blir av på bio när den kommer. Vi hade en trevlig fika och Max åt gladeligen pajen, vilket var första gången han fått smaka något liknande. Så mysigt när vi alla äter tillsammans.

Men vi började firadet av en pappa bra mycket tidigare än så, vi började redan klockan sju imorse... Då tyckte Max att det var dags för att ge  världens bästa pappa sin present. Som ett tecken på hur mycket vi älskar honom så fick han en mössa av oss som han vi visste att han ville ha och han var verkligen snygg i den. Så det vart lyckat. Och ikväll har vi gjort hemmagjord pizza som blev vansinnigt god och nu laddar vi inför veckans film som är min vecka, så jag har hyrt GOOD. Ska bli spännande och jag berättar sen vad jag tyckte om filmen.

Och så finns det en pappa som inte gick att grattas idag, min farfar. Så för honom tänder vi ikväll ett ljus...Smarrig pizza lagad av mästerkocken Johan.


Syster Hanna leker affär med Max och Max älskade leken! Dom
Var så söta ihop.


Hemsk bild men jag måste ju visa hur förbannat bra jag har det.
Min 14 månaders unge ger mig massage. Så himla kul!


Och här har vi daddy of the year, pappa Johan i nya mössan.
Att ta en bra bild på dessa busfrön är en ren omöjlighet så såhär så alla korten ut.
Vi kan kalla det, personligt och inte uppställt. Hahaha!

Johan vi älskar dig och jag är så lycklig över att just du av alla män i världen är min sambo och Max pappa.
Vi älskar dig pappa Johan!


JAG ska på After Jobb

2009-11-06 @ 17:49:26
Ja, hur konstigt det än kan låta. Jag som inte har jobbat på snart över ett och ett halvt år ska med mina systrar på After Jobb på Hamnplan. Jag minns knappt när jag var där senast, måste ha varit under min och Annies torné genom stans alla krogar helg efter helg, men det är ju mängder med år sen.
  Men det blir ingen alkohol för min del för jag har fixat iordning nachos till mig och Johan som bara väntar på att ätas, vilket vi ska göra när Max har somnat. Ser så fram emot denna kväll. Att få känna sig lite vuxen igen. Att i lugn och ro bara få umgås med vuxna och få ryckas in i intressanta samtal utan att Max avbryter var tredje sekund.

Så trevlig helg på er alla och för guds skull så har ni väl köpt en present som ligger och väntar på eran pappa nu, eller som i mitt fall dom kommande åren så ligger även ett paket och väntar på Johan från "Max" för att visa den uppskattning jag har för att han är den bästa möjliga pappa som Max kan ha.

Nu ska jag gå och slänga på mig lite läppglans innan jag drar.

Efterlysning av Alfons Åbergs mamma!!

2009-11-05 @ 18:53:55
Nu när jag och Max ser på minst ett avsnitt med Alfons Åberg varje dag på youtube så börjar jag mer och mer fundera över var i hela friden är Alfons mamma? Är hon död, har hon lämnat dom eller var i hela friden är hon?? Dom pratar aldrig om henne, det finns ingen bild på henne och allt verkar bara skumt.
   Alfons lever ju bara med sin pappa som helst sitter i sin fåtölj, röker pipa och läsa tidningen, ibland kommer Alfons farmor och hälsar på och så har Alfons faster Fiffi som tycker det är sååå kul med "riktiga barnkalas" som hon säger.
   Så nu undrar jag var är Alfons mamma?? Om någon vet var hon håller till eller varför hon valt att stanna utanför historierna om Alfons kan ni få berätta om det för mig. Var det för att Alfons pappa var en torris eller fick hon kanske en förlossningsdepression och bara drog en dag när Alfons var liten bebbe?? För det vore inte troligt att Alfons pappa adopterat Alfons med tanke på hur lika dom är. Eller var hon kanske ovaksam en morgon när hon skulle ut och jaga bort sina gravidkilon med en joggingtur och blev påkörd av en buss eller något liknade. Eller led hon kanske av cancer eller satt hon en bit tacoskal i halsen och kvävdes till döds? Ja borta är hon iaf....


Var tror ni att hon håller hus?


Värme i kylan.

2009-11-04 @ 19:23:52
Jag bara måste dela med mig av en hemsida som tom fick mig att känna värme för en stund, trots att jag frysit som en hund hela dagen. Jag öppnade sidan och självklart var jag tvungen att ropa Johan till mig, man sa att han visste inte om han skulle skratta eller gråta....

www.brasan.nu 

Mår lite skit faktiskt...

2009-11-04 @ 17:20:37
Har fått ont i ryggen vilket alltid är skit. Ingen höjdare när man ska konka runt på Max som gör ALLT tvärt emot.... Så jag tröttna och ringde Johan som va i skolan för att få lite uppmuntran, han tyckte att jag skulle stoppa ner Max i vagnen och gå ner till högskolan. Max och jag brottades, men trägen vinner och skam den som ger sig. Jag tvingade på honom alla kläderna och ner i vagnen blev det under stora protester. Men han blev tyst bara jag öppnade dörren. Själv hann jag inte leta fram min vantar så jag fick gå och frysa om händerna mitt i snöstormen. Tillslut efter en låååång promenad genom stans alla gränder och minst fyra varv runt högskolan kom Johan ut. Sen var det hans tur att putta vagn. Jag FRÖS! Vi handlade lite på coop, mötte Catti, gick hem och nu sitter jag här med min kassa rygg och jag tror bestämt jag har lite ont i halsen och lite obehagligt sus i öronen också....
Så vad händer här näst, vågar inte tänka så långt ens...

Så snälla pigga upp mig lite innan min otur och mitt kassa humör tar knäcken på både mig och hela min omgivning!!SNÖ!!!

2009-11-04 @ 13:12:27
Ja se det snöa ja se det snöa det var väl roligt hurra!!!

Baconfebern.

2009-11-04 @ 11:24:54
Måste säga att det känns skönt att redan ha fått vaccinet mot svinis. Jag hade nog tur för det enda bivärkningarna jag fick var att jag var öm i armen och fick en röd ring runt sticket i några dagar. Men det var helt klart värt det mot att kanske få influensan. Jag vet att med största sannolikhet så skulle jag vaken dö eller bli invalid resten av livet men varför ens riskera att åka på en dryg influsensa när man kan slippa den. Kan jag vara frisk och ta hand om Max så vill jag självklart det.

Har fattat att det är många som tvekar att ta vaccinet pga allt som står i tidningarna, men jag upplever inte dom som ett dugg objektiva utan bara att dom är ute efter att sälja så många tidningar som det bara går. Och läser man om dom som blivit riktigt dåliga i svinis så har dom även cancer eller aids eller hjärtfel redan från början. Men det står skrivet någonstans gömt inne i texten.

En stark anledning till att jag "vågade" ta vaccinet var att jag tänkte som så att om hela sjukhusets styrka av personal vågat ta den så borde den inte vara farlig, för dom av några borde kunna läsa sig till om den inte är bra. För hur skulle det se ut om alla som jobbar på sjukhuset skulle ligga sjuka av vaccinet och ingen skulle kunna jobba??

Nä gå och spruta er säger jag, vem vill ligga i baconfebern över jul??


Men halli hallå!

2009-11-03 @ 17:15:58

Som sagt, stopp i backen, prrr, halli hallå, var är världen påväg egentligen?? Läste precis på aftonbladet.se att en 11-årig flicka blivit mamma. Hon är ju bara ett barn!! Och vad är det för fel på en kille som inte fattar att det han håller på med är barnarov,även om han "trodde" att hon var 15. Jag bara inte fattar hur man som 19 åring kan ha sex med en 11 åring. När jag var elva lekte vi burken, gick på fiollektioner och dansade, vi pratade om killar men inte fan hade vi sex med dom!!

Moster Fia du fattar att det är hög tid för "det stora snacket" med alla barnen! Själv försökte jag ta det med Max nyss men jag känner inte att budskapet riktigt gick fram, får försöka senare ikväll igen, så att jag känner att "vi spelar på samma lag" så att säga.

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article6059557.ab


Tjockismaffian.

2009-11-03 @ 12:31:50


Ninas foto.

När jag blev gravid med Max satt jag och Johan som två frågetecken på nyårsafton och visste varken ut eller in, "jaha, ska vi två bli föräldrar nu?!". Vi kliade oss i huvudet och undrade vad sjutton som hänt. Som ni förstår så var inte Max planerad, han blev till mellan ett misslyckat spiralförsök och minipillerskit. Vi samlade fakta som små hamstrar om allt som skulle kunna tänkas vara bra att veta. Dom största frågorna var. 1; Var vi tvugna att flytta nu? 2; Vi behöver nog en ny bil? 3; Va fan är SGI som alla tjatar om??

Mitt i allt så stötte jag på några andra som var nygravida på familjelivs hemsida, vi började skriva i varandras gästböcker och så beslöts det att vi skulle starta en tråd istället för att göra det hela enklare, vi döpte den till Babisar på Gotland- sommar 2008. Det blev hela sex fortsättningar på den, eftersom alla trådar på familjeliv läggs ner efter tre månader. Och som vi skrev, vi skrev om allt. Det blev ett trevligt gäng som började fika ihop då och då. I början var det lite stelt men ganska fort lärde vi känna varann. Vi följde alla magor och så rätt som det var byttes magorna ut till bebisar, livs levande bebisar!!

Jag kommer ihåg en gång när vi skulle luncha på Joda, det blev tyst i lokalen när vi kom ca tio blivandes mammor med våra magar genom rummet. Den ena större än den andra. Vi pratade om våra förväntningar på förlossningen, hur våra respektive har förändrats allt eftersom magen växer, vi pratade om att våga tro på att barnet skulle stanna kvar i magen och att det mådde bra. Vi peppade varandra och var ett sådant gäng som jag önskar att alla min tjejkompisar en dag kommer få tillhöra.

En av anledningarna till att vi började ses var för att MVC (mödravårdscentralen) i Visby inte har någon föräldrautbildning för dom som föder barn på sommaren på vår underbara ö. För då ska personalen ha semester och dom har inte tid med dessa klumpiga föräldrar som råkat klämma in att dom ska få barn just då. Detta innebar att vi insåg att vill vi träffa andra blivande föräldrar så måste vi leta upp dom själva, för MVC var inte mycket att lita på. Dom anordnade bara en dag då dom smällde ihop hela utbildningen och alla satt helt tysta i aulan på sjukhuset medan BM Lotta berättade om hur barnet skulle klämma sig ut genom något som ännu idag känns som en omöjlig väg.

"Tjockisträffarna" som jag kallade mammagänget var enkla, kunde man inte så var det bara att skita i att komma men oftast ville alla vara med. Svårast blev det att ses när bebisarna fötts, för vilket fik vill ta emot 12 barnvagnar?? Det fick bli fika på korpen och efter ett tag när bebisarna blev mer rörliga delades vi mer och mer upp i mindre gäng och vi sågs mera hemma hos var och en eller på klapp och klang.

Jag kommer ihåg spänningen på familjeliv när den stora babyboomen gick i augusti, VEM skulle skriva att nu var deras väntan över? Skulle det gå vägen för alla? Vilket kön blev det?? Det visade sig att alla barn kom ut friska,trots att nästa alla förslossningar hade någon form av komplikation. Det blev mest grabbar och det var många som var närmare eller över fyra kilo.

TACK alla underbara mammor som följde min väg och längtan efter Billy som visade sig vara en Max.


♥ En perfekt måndag. ♥

2009-11-02 @ 19:43:02

Vaknade på rätt sida, hade sovit toppen hela natten.
Tog en dusch i lugn och ro, medan grabbarna ännu sov.
Åt en smarrig frukost med familjen.
Familjen gick ut och knuffade runt löv som flög runt.
Gick med Max på musiklekis, trevligt.
Gick hem igen till Johan och åt lunch.
Max sov länge och jag tog det lugnt.
Lillsis Hanna kom och vi tog en sväng på stan.
Tog bilen till biblan för att fika med Hanna o Max.
Hämtade upp Johan som haft lektion.
Åkte på en visning av en udda lägenhet, kul åktur.
Handla på coop.
Åt pizza till middag, smarr!
Myser med familjen.
Firar denna underbara dag med mys framför tvn.


Fånigt stolt.

2009-11-02 @ 13:14:15

Idag var vi på musiklekis och när vi kommer in i rummet ser man Julie stå där och bara skiner som en egen liten sol och ropar "Matzx Matzx" och pekar på Max. Jag blir verklig så stolt och lycklig när jag ser ett annat barn som i sån lycka ropar mitt barns namn. Max själv har inte riktigt fattat grejen med att ha en beundrare av den klass som Julie är, hon går efter honom och hela tiden hör man "Matzx" eller något liknade. Max tycker det är kul att leka med henne men inte mer än så, tror att han är ännu mer i stadiet parallell-lekar, när dom tycker det är kul att leka bervid varann men med inte tillsammans. Så jag ser så fram emot när dom kommer börja leka mer tillsammans.
Julie för övrigt är snudd på alltid glad, hon hänger med på allt och är en helt underbar storasyster till lilla Elis. Man kan säga att trots att hon bara är några månader äldre än Max så har verkligen funnit sin roll som storasyster. Hon hämtar nappar och tar hand om sin lillebror genom klappar och har ett vakande öga på honom.
Julie är med och är social till 1000, hon pratar och skojjar hela tiden. Så mamma Jenny och pappa Johan måste vara mycket stolta över sin fina tjej.

Fina tjejer både Jenny och Julie.


Höstpromenad genom Visby.

2009-11-02 @ 12:31:11


Först ska det kläs på för en promenad i vårat draghål Visby.

Pappa Johan Fixar vantar och Max ramlar hit och dit.

 


Fint hus.
Hela stan kryllar av fina dörrar.


Fontänen väntar på våren och sommaren.Halloween högt uppe i ett fönster.Johan med en sovandes Max i vagnen.

Botaniska trädgården,är lika fin på hösten men på ett annat sett.


Stora blad.
Underbara lavendel som jag ville ta med mig hem,
men Johan övertalade mig om att det var stöd så det blev inga...Underbar ros.


Älskade ringmur.


Jul är (nästan) här.

2009-11-01 @ 18:32:45

Ja vad gör man inte när man fått julcravings redan? Man får köpa sig två korvar med risgrynsgröt, för vem vill stå och passa gröt en halv söndag?? Och så övertalar man sin karl att detta ska gå igenom genom att muta honom med köttbullemacka med rödbetssallad. Man kommer hem efter cykelturen med familjen till Ica Maxi och en titta på hästar på travet, sen är det bara att tända ljus överallt, jag menar verkligen överallt. Och sist men inte minst, julmusiken. Jag säger bara BJÄLLERKLANG!! Sen är det bara att köra på.

Lista på juliga saker:

♥ Levande ljus. (säger väl allt)
♥ Kanellukt, (inköpt ett ljus med denna doft idag, men det får nog vänta ett tag)
♥ Granlukt (ska fixas imorgon med Hanna)

♥ Pyssel till vansinne. (billigt och fint)
♥ Likaså hemmagjort godis. (samma här)
♥ Risgrynsgröt (självklart!)

♥ Goda vänner och familj (självskriven)
Några ojuliga saker:

• Alkohol (glögg och äggtoddy räknas inte)
• Folk som inte fattar att Kalle på julafton is the shit. (ger mig rysningar)

• Folk som bara klagar på allt som hör julen till. (hatar folk som klagar)
• Folk som byter sina julklappar. (det är värst av allt, tror jag.)


Århundradets sämsta köp, men med hedern på topp.

2009-11-01 @ 10:49:36
Jag har gjort utan tvekan århundradets sämsta köp.... För ett tag sedan när vi storhandlade på coop (som vanligt) så skulle vi ha nytt diskmedel och sånt man gör rent toan med... Jag tar på mig den uppgiften och springer och letar upp hyllan med en miljard diskmedel och väljer av alla dessa ett med smutlron/jordgubbelukt. Åh läckert tänkte jag! Sen hittade jag ett WCrent med äppel"smak". Ännu en fullträff!! När jag kommer tillbaka till vagnen och visar glatt Johan mina fynd så suckar han och ser otroligt skeptisk ut, jag för min del tyckte bara att han var tråkig som inte ville "testa nytt".

   Två dagar senare fick vi en ny toa till lägenheten som man ABSOLUT inte få ha några medel i.... Så om det finns någon som vill ha ett WCrent med äpple"smak" så är det bara att komma och hämta...
  Och som om det vore nog där. Diskmedlet luktar så satan äckligt att man måste hålla andan medan man diskar, men det skulle aldrig falla mig in att slänga skiten utan istället har jag min heder att tänka på och just därför får jag plågas av denna fakelukt.

Så vad har vi lärt oss av detta?? Att nästa gång ska jag bara välja sånt som inte heter något med frukt eller bärlukt, så det så!