-

Recept på knäckig rabarberpaj.

2013-05-25 @ 10:00:00
Varje år bara måste vi göra denna paj som är så otroligt god! Dessutom är den lätt och göra och alla gillar den. Jag vet att jag har lagt ut detta recept tidigare men det är värt att göra igen. Så håll till godo!
 
 
 
 
Knäckig rabarberpaj:
 500 gram rabarber ska delas i småbitar, lägg dem i bra pajform. Strö på lite socker.

Smält 150 gram smör
Häll i 0,5 dl sirap och 1 dl grädde, vispa ihop och dra av kastrullen.

Blanda detta:
2 dl mjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda nu smöret med mjölblandningen till en riktig smet.

Bred smeten över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Ätes med vaniljvisp eller glass eller inget alls.
 
(Den är faktiskt lite godare om den får stå en timme eller två innan den äts än om man äter den riktigt varm.)
 

Kommentarer
Postat av: Madeleine

Denna paj lagade jag för ett tag sen, hur god som helst! Tror jag hittade recepet på ICAs hemsida. Kommer absolut att laga den igen!

2013-05-26 @ 17:10:27
URL: http://madeleinesrecept.wordpress.com
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback