-

Dubbelmarinerad kall oxfilé.

2013-04-01 @ 14:18:46
 
Här är ett recpet som är mycket uppskattat, min mamma bjöd på det när hon fyllde 50 år och efter det har vi gjort det flertal gånger här hemma. Det är toppen att göra redan dagen innan så slipper man stå i matoset när gästerna kommer. Senast bytte vi ut kaprisen då vi inte är några större fan av det till miniinlagda gurkor. Men det kan man såklart göra som man vill. Blir det kött över går det bra att låta det stå i kylen några dagar sen har man lyxiga rester när det behagar. Serveras gärna tillsammans med potatisgratäng eller om man vill ha det LCHF går det fint med sparris som varit i ugnen en liten stund.
500 g oxfilé, ej för tjock  (4 personer)
 

Marinad 12 msk soja 
1 msk hoisinsås 
0.5 tsk salt 
2 msk olja 
1 tsk socker 
Marinad 20.5 dl vitvinsvinäger 
0.5 dl vatten 
2 dl olivolja 
1 tsk salt 
0.5 tsk svartpeppar 
1 pressad vitlöksklyfta 
0.5 dl persilja, finhackad 
2 msk kapris, avrunnen

 

Gör så här

1.Blanda ihop ingredienserna till marinad 1 och lägg oxfilén i en tät plastpåse och slå över marinaden, låt stå i 3 timmar.

2. Sätt ugnen på 175 grader.

3. Lägg filén på galler, stick i en köttermometer och stek köttet tills termometern visar 55 grader, cirka 35 minuter.

4. Vänd filén en gång under stekningen.

5. Svep in filén i folie och låt kallna.

6. Blanda ihop marinad 2.

7. När filén kallnat skivas den i ½ centimeter tunna skivor och slå över marinad 2.

8. Ställ kallt i 4 timmar, ös köttet ett par gånger.

 


Kommentarer
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback