Dubbelmarinerad kall oxfilé.
500 g oxfilé, ej för tjock (4 personer)
Marinad 12 msk soja
1 msk hoisinsås
0.5 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
Marinad 20.5 dl vitvinsvinäger
0.5 dl vatten
2 dl olivolja
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
0.5 dl persilja, finhackad
2 msk kapris, avrunnen
Gör så här
1.Blanda ihop ingredienserna till marinad 1 och lägg oxfilén i en tät plastpåse och slå över marinaden, låt stå i 3 timmar.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Lägg filén på galler, stick i en köttermometer och stek köttet tills termometern visar 55 grader, cirka 35 minuter.
4. Vänd filén en gång under stekningen.
5. Svep in filén i folie och låt kallna.
6. Blanda ihop marinad 2.
7. När filén kallnat skivas den i ½ centimeter tunna skivor och slå över marinad 2.
8. Ställ kallt i 4 timmar, ös köttet ett par gånger.