-

Att leva med en snart tvååring...

2012-04-13 @ 09:14:27
Om jag skulle beskriva Hugo just nu så skulle det låta såhär. Världens goaste filur som älskar att kramas och pussas men kan mitt i en kram eller puss bjuda på ett hugg. Han skrattar mest hela tiden och han älskar att spela Allan brallan. Efter maten sätter han på radion själv och jazzar loss det som spelas. Han vill vara med överallt, sällskap på toan, diska, titta på tv, duka fram till maten.
Somnar gör han i sin säng efter att jag eller Johan har läst "Var är Tilda?", två gånger tillsammans med en flaska välling, sen somnar han på tio minuter. Det är nästan lika ofta som han sover i sin säng hela natten som han kommer in till oss. Vaknar gör han runt sju och har blivit betydligt bättre på att ligga kvar och mysa i sängen en stund. Men sen är det full fart. Att jaga Max och tvärt om är det bästa som finns och allra helst dansar de tillsammans till musik på högsta volym.
Mat äter han ännu med god aptit men inte lika mycket som tidigare. Nu finns det en botten i honom och helst äter han proteiner och grönsaker. Det är oftast kolhydraterna som ligger kvar på hans tallrik. När han tagit sista tuggan tackar han för maten.
Dagis fungerar toppen, han trivs och det är det viktigaste. Det märks tydligt på honom när det blir långa dagar, det tar på honom, men oftast är det inte så långa vilket är tur. Vi vill ju njuta av våra trollungar så mycket det bara går.
Och slutligen storebror Max, Max har en obeskrivligt stor roll i Hugos liv. Varje morgon kramas de en lång kram. De tjivas och vill alltid leka med samma saker. De är avundsjuka på varandra men är alltid noga med att den andre också ska få. De är verkligen praktexemplaren på hur syskon är.
Farligheter är något han inte förstår och det är flera gånger varje dag som han testar våra nerver, precis på samma sett som Max gjorde i den ålder, så därför är det skönt att det går mot varmare tider så vi kan vara ute mer och han kan röra sig friare.
Hugo är en solstråle av bästa sort, han är en underbar del av våran familj. Att ha barn tätt tär många gånger på en och man ifrågasätter sitt eget val som man gjorde och varje gång säger svaret till mig själv att jag hade aldrig velat göra det hela på något att annat sett, någon annan gång i livet.
Så även om det innebär att man får storstäda hemmet varje dag och man somnar i soffan strax efter åtta på kvällen av utmattning så är det ändå så mycket härligt familjelivet bjuder på varje dag. Det är en härlig känsla att ha dessa ungar under mina vingar. Trots att vardagen ofta är upp och ner.

Kommentarer
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback