-

Härliga biskvier

2011-03-31 @ 21:06:22
recept på biskvier

BOTTEN
200g mandelmassa
1 äggvita

FYLLNING
100 g smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2-3 tsk kakao

GLASYR
200 g mörk fin choklad 

Riv mandelmassan och blanda med äggvitan till en jämn smet. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och forma till små platta cirklar ca 5cm i diametern. Detta görs med mjölade fingrar går det lättare att få till fina bottnar, om dom ska vara glutenfria så håll fingrarna blöta istället för att mjöla händerna. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter på 175 grader.

Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna. Låt dem stå i kylskåpet minst en timme.

Smält chokladen i micron eller på vattenbad. Kladda på så jämt du kan med smörsmeten och doppa kakorna så att fyllningen doppas i chokladen och sen är det bara att ställa in dom fort i kylen igen.



Ett tips är att dessa går fantastiskt bra att ha i frysen, tidnar fort och är ett perfekt fika för spontanbesök, eller bara något extra lyxigt till fikat.

Kommentarer
Postat av: Carola

Nu vet jag vem jag ska spontanbesöka :p

2011-03-31 @ 21:21:31
URL: http://gutecarra.blogg.se/
Postat av: clara

Du är ALLTID välkommen på spontanfika hos mig!

2011-04-02 @ 15:49:12
Postat av: Annie L

Hur fasiken lyckas du?!

Jag vart så inspirerad av dej så tänkte ja skulle prova dessa men de vart inte lika bra som dina ser ut. Krämen vart för lös och chokladen bara rann av.. Hädan efter blir det köpta biskvier.. =(

2011-04-12 @ 18:33:19
Postat av: clara *författaren*

Nej men!! Hur kunde det bli så???? Annars är det bara att komma hit, jag har massor! :)

2011-04-12 @ 21:10:35
Postat av: Andreas

Toppenrecept! Snabbt och enkelt. Dock blev inte mina lika fina som dina :) Men det var ju första gången... :) Tack för ett bra recept!

2012-05-14 @ 13:12:18
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback