-

Lika lön till lika arbete, jo säkert....

2011-10-12 @ 10:08:06
Nu läser vi folkhälsa i skolan och ju mer jag läser desto mer upprörd blir jag! Överallt ligger kvinnor i underläge ekonomiskt. När ska det komma ett parti som inte har jämställdhet som kärnfråga (för jag tycker att det finns många andra viktiga bitar också) men som lovar lika lön till lika arbete? Jag är inte den första som efterfrågar detta parti och lär inte vara den sista.
   Varför ska jag ha en lägre inkomst för att jag är kvinna? Gör jag ett sämre jobb? Eller vad beror detta på? Jag tror att vi skulle få det mer jämställt i hemmen om det infördes lika lön till lika arbete. Det säger sig självt att många familjer prioriterar vid VAB att den som tjänar mest får jobba och den som har lägst inkomst får vara hemma med det sjuka barnet. Även om de utför samma jobb på samma arbetsplats. 
   Jag tycker att det är viktigt att varje kvinna vågar att göra sin röst hörd och tala om varför de är värda samma lön, för vi kan inte förvänta oss att Facken tänker göra det åt oss. Så stå upp och tro på dig själv kvinna!

Kommentarer
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback