Nattjästa frukostbröd.
2013-09-02 @ 10:03:56
Eftersom jag älskar förändringar älskar jag även varje ny årstid som kommer. Likaså hösten. Alla färger, ljus som tänds och pajer. Men även att få äta nattjästa frukostbullar är något utav en favorit, förutom att dom är supergoda så är dom också lätta att slänga ihop och svåra att misslyckas med.
Recept:
3 gram jäst
300 gram vatten
390 gram vetemjöl special.
9 gram salt.
Blanda och täck över bunken för att få vila ostört under natten, dela på morgonen upp bullarna i lagom storlekar. Sätt ugnen på 250 grader. Det krävs rätt mycket mjöl på bakbordet men se till att det endast fastnar på utsidan av det kladdiga brödet. Ha på frön, nötter eller bara mjöl på och låt sen vila på plåten under brödduk medan ugnen blir varm. Låt vila 30-40 min, in i ugnen och låt stå 10-15 min så bullarna får fin färg.
Ropa på de du älskar att frukosten är klar.
Kommentarer
Postat av: Ann-Sofi MATSAFARI
Vad härligt det är med nybakat:) Finns inte mycket som slår det!
Postat av: Christina
Har du degen i rumstemp eller kylen ?
Svar:
clara
....................
Trackback