Recept på urgod flädersaft.
2013-07-05 @ 09:00:00
Detta recept har jag delat med mig av tidigare år men det är så bra så jag gör det igen! För finns det något godare en varm sommardag?? Nu ska jag sätta igång med min andra satts för denna sommar.

Recept:
70 fläderblomsklasar
5 citroner
ca 1,5 förpackning strösocker (3,5 liter)
100 g citronsyra
3 l vatten
5 citroner
ca 1,5 förpackning strösocker (3,5 liter)
100 g citronsyra
3 l vatten
Börja med att tvätta både blommorna och citronerna noga.
Dela sedan citronerna och blanda dem med blommorna i en stor bunke.
Häll på sockret och citronsyran.
Koka upp vattnet och häll det sedan över blandningen, rör om.
Rör om då och då, saften får nu stå två dygn i rumsvärme.
Därefter två dygn i kyl.
Slutligen ska saften hällas upp på rena flaskor eller frysas in vilket går hur bra som helst.
Sila då undan alla blommor och citronen med en handduk innan du heller över den till flaskorna.

Kommentarer
Postat av: Johanna
GOTT! Jag tänkte oxå koka fläderblomssaft men kommer aldrig iväg o plocka blommor!!
Vi gjorde fläderblomsvin i två omgångar här i huset för några år sen (finns kvar än) :) Gott till bål!
Svar:
clara
....................

Trackback