Recept på New York blurebarry cheesecake
2011-11-05 @ 16:22:27
Vad passar hösten bättre till än en blåbärscheesecake? Den var enkel att göra, hur god som helt och räcker till ett helt kompani.
(Receptet har jag rätt upp och ner snott från Leila Lindholm)
Kexbotten
300 g digestivekex
150 g smör
Cheesecakesmet
600 g philadelphiaost
2 1/2 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit kvalitetschoklad
1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
- Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
- Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
- Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
- Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
- Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
- Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
- Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
- Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
(Receptet har jag rätt upp och ner snott från Leila Lindholm)
Kommentarer
Postat av: Emmelie
Åh hade jag vart bra på bakat hade jag gjort den på stört =)
Postat av: Clara
Den här tror jag att alla borde lyckas med. :)
....................Trackback