-

Våga visa sanningen i "en unge i minuten"!

2011-03-22 @ 21:37:32

Ni kan ju gissa om jag sitter som ett skavsår på hälen en varm sommardag i ett par gympadojjer. Jag ÄLSKAR förlossningsprogram och jag älskar sanningen om hur det kan vara att föda barn. Än så länge så kan jag inte känna igen mig i någon av förlossningarna som visats då alla prata mellan krystvärkarna och allt verkar så mysigt, när Max skulle ut var det hela havet stormar med fullt av personal och sugklocka och en mamma som ville dö. Med andra ord, kaos..... Självklart är det inte så på alla, men alla måste suga på något och jag suger på att föda barn, så enkelt är det med det.

Men det finns en sak jag stör mig på gällande förlossningsprogram, varför visar dom aldrig hela förlossningen? Varför slutar det alltid med att bebisen kommer upp på bröstet och alla är lyckliga? Jo för att alla är lyckliga då, men att efter en liten liten stund ska man till att krysta IGEN för att få ut moderkakan och det kan jag lova är inte det enklaste alla gånger, för min det gick det bra, det var som att prutta ut en bäckfisk eller något annat stort slemmigt. Men för många kvinnor är detta ett helvete och de får åka till operation för att operera ut moderkakan och det kan vara nog så kämpigt när man är nyförlöst. Likaså har ingen än så länge behövt sytts efter förlossningen, ingen spricker, blir klippta mm. Det är så lagom kul när man tycker att man redan har gjort sitt jobb så det räcker och allt man vill är att krama ungen som kommit ut och då smäller dom upp mega lampan Allan mellan benen på en och tar fram nål och tråd. Min barnmorska sa till mig medan hon vrålblängde mellan benen på mig "åh va fint du spruckigt!", vad svarar man på den "tack?". Men faktum är att de flesta spricker och behöver sys men det visar inte programmet. Varför vet jag inte.
Då och då ser man en spypåse skymta förbi, men det är aldrig någon som kräks. Själv spydde jag så det stod härliga till när Max skulle födas, jag spydde så att spypåsarna tog slut! Det ni!

Så även om programmet kallas för en dokumentär så tycker jag att de förskönar mycket och vågar inte visa hela resan. Vilket jag kan tycka är lite synd, för runt om i landet sitter massor med blivandes föräldrar som följer programmet slaviskt och tror att det är så de kommer ha det när deras barn ska komma till världen.


Kommentarer
Postat av: tove

kan bara hålla med om att det ju vore fint om de visade en mer äkta bild. även om det ju onekligen är lite avskräckande :D

2011-03-22 @ 22:29:59
Postat av: Erica A

Läste i tidningen att barnmorskor tyckte att detta program gav en skev bild och skrämmer blivande föräldrar.... hmmmm.... Tycker själv att det ser så lätt ut i tv...man ser och hör att de har ont, men de föder så fort. Käkar mat, pratar och skrattar.... de krystar ut ungen och då så fort trots att de flesta haft liggläge stor del av tiden.....

2011-03-22 @ 22:55:58
Postat av: clara *författaren*

Tove: förstår dina tankar, MEN belöningen är den bästa i världen! :)



Erica: Håller helt med dig, det ser ut som att dom är på kafferep och har hur mysigt som helst, som att alla har drömförlossningen. Jag kan tycka att det vore bättre med den sanna bilden. För de föräldrarna som inte klarar av att se den, ska nog inte se programmet alls. Och det är ju upp till var och en. :)

2011-03-23 @ 10:52:20
Postat av: Sara

Men de som ställer upp på detta kanske inte vill att de ska filma när de sys och visst kan detta se bra och mysigt ut och jag kan då säga att mina förlossningar har både varit snabba och lätta så jag själv är född för att föda barn, inte spruckit det minsta o efter någon krystvärk är jag klar och har bebisen på magen, sug på den du..

MEN jag skulle inte för de vilja ställa upp i tv för de så jag tycker oavsett vad som vis så är de starka som vill vara med i tv..

Men jag får rekommendera dig att se något annat istället när du ändå bara STÖR dig på de..

Gör något som får dig att mår bra istället!!! Ett litet tips! ;)

2011-03-23 @ 14:15:29
Postat av: clara *författaren*

Oj nu missförstod du mig helt. Jag älskar programmet men saknar det som händer efter att bebisen kommit ut. Och nog ska det starka personer till för att ställa upp på att dela sin förlossning med hela svenska folket! Och med tanke på hur duktiga dom är på att filma hela förlossningen utan att visa några intima bitar så då tror jag att dom kan göra samma sak när stygn sätts och moderkakan ska ut.

Kan bara gratulera dig till att du är skapt för att föda barn, det vore nog allas dröm. :)

2011-03-23 @ 20:21:54
Postat av: sandlådemamman

Jag tror att man får ta det i små steg för att inte alldeles skrämma slag på de stackare som ännu inte har barn som råkar byta till 4:an just då. Inte en enda utav mina änsålänge barnlösa kompisar tittar på det och vill inte göra det heller av rädsla att bli avskräckta för all framtid.



Och sen tycker jag att det är bra mycket bättre än amerikanska förlossningsdokumentärer där det är så himla dramatiskt hela tiden, här visar de i alla fall en stor del utav väntandet, hur de promenerar i korridoren och sådär. Och de visade faktiskt, i första programmet eller andra, minns inte, hur en mamma krystade ut moderkakan och frågade mamman om hon ville se och hon svarade "nej fy fan". :-P

2011-03-24 @ 20:58:24
URL: http://sandlada.blogg.se/
Postat av: clara *författaren*

Va olika det är, jag har flera vänner som inte har barn men som tittar på programmet. :)

Och man behöver inte visa skräckexemplerna men varför nämns det inte ens? I varje bok om förlossningar skrivs det om att man brukar i många fall få sy några stygn efter och de böckerna är ju skriva för blivande föräldrar.

Och än en gång så är lyckan lika total trots att man blir sydd och med deras skickliga kamerateknik så skulle dom kunna göra även den biten helt ok också.

2011-03-25 @ 14:48:49
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback