-

ska man berätta för ett barn som är döende att barnet ska dö?

2011-03-10 @ 17:15:52
Efter två heldagar på KI med långa föreläsningar och oändligt massor av nytt att tänka på så ställdes en fråga under ena föreläsningen som många var oeniga om, den frågan har gnagat mig och jag tror jag vet vad jag tycker och hur jag tänker men nu undrar jag vad DU anser.

Ska man berätta för ett barn som är döende att det ska dö?

(jag vet att det är en jobbig fråga och man får tycka olika, men hur bör vården göra tycker du?)

Kommentarer
Postat av: Elin

Ja det tycker jag att man ska, barn förstår livet på ett naturligt sett. Men det är en stor och tung fråga för sjukvården och för föräldrarna.

2011-03-11 @ 09:25:39
Postat av: Stina

JA det tycker jag. Jag vet inte på vilket sätt, men barn förstår mer än man tror. Jag fick frågan åp min praktik en gång (av ett barn) om hon skulle dö.



Min handledare satte sig ner och frågade henne vad hon visste om döden och var kroppen försvann och om hon trodde att människan hade en själ mm mm.



Det blev ett fint samtal där barnet sedan berättade för sin mamma att hon skulle dö och att hon då skulle finnas hos dem på ett annat vis, på bilder och "på tv:n".



Hon ville veta hur det kändes att dö och om det gjorde ont och personalen sa att de skulle ta bort det onda så att det inte kändes och så skulle hon få vara med mamma och pappa och sin syster så att hon aldrig var ensam.



JAg vet inte hur det gick men jag lärde mig väldigt mycket den praktiken. Hon var 8 år gammal och låg på en medicinavdelning...



Kram Stina

2011-03-11 @ 21:29:23
URL: http://fladdor.se
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback