-

Lillebror 8 månader.

2011-02-28 @ 22:01:43

Just nu är Hugo inne i en dubbelperiod, han är fortfarande våran lilla bebis som hänger på höften när man gör något och han sover helst på Johans arm, men han har ändå blivit så stor så fort, han ställer sig upp mot saker, han pratar sitt "dadadada" och "mamama", pruttljud och härligaste glädjeskriken i världen. Han dyrkar sin storebror som dyrkar honom tillbaks, dom leker, skojar, busar, bråkar, myser och älskar att vara tillsammans.
Han har kommit in i en osäker period som innebär att han blir ledsen när jag och Johan försvinner ur han syn på samma gång så rasar hans värld och han storgråter.
Han har även lärt sig att kramas och pussar, på hans vis.
Hans största hobby är att äta, han är ett riktigt litet födogeni, allt slinker ner med god aptit och det är skönt för såväl honom som för oss.
I övrigt så är han jordens solstråle som förgyller våra dagar och ser redan till så att familjen får skratta, ofta.


Hu(r)go som helst!


Min studie/myshörna.

2011-02-27 @ 13:18:06

Här lägger jag många timmar i veckan kan jag lova och här trivs jag fint. Så att läsa på distans är inte svårt när man kan mysa till det lite. Jag tror att man mår bättre när man har färger och former runt sig som man trivs med. Jag för min del älskar pastell, det gör mig lugn och harmonisk.


Fåtöljen och pallen kommer från EM möbler, matta och sidobord IKEA
ballerina Serholt, block och pennfodral Green Gate och Ordning&Reda
musen Kustnära, rosa kudde Lantliv Mästerby.


MASSOR MED BEBISPRYLAR TILL SALU!!

2011-02-24 @ 23:30:50


Nu är det dags att göra sig av med lite bebisprylar, med sorg i hjärtat kan jag lova.... Men vi behöver mera plats och kommer vi en vacker dag skaffa en sladdis så får vi lösa det då. Så här har ni lite att fynda, samma saker har jag även lagt ut på blocket.se
1. Babysitter i märke Disney. Mycket fin, ser ut som ny. Kan ställas i olika lägen så den är perfekt att lägga ner när bebisen somnat. 150:- (nypris 300:-)

2. Amningskudde från Babyproffsen, även den är som ny. 200:- (nypris 400:-)

3. Regnskydd till Jogger syskonvagn, som nytt. En sitt och en liggdel. 250:- (nypris 440:-)

4. Liggdel till Jogger syskonvagn, färg mörkblå, ser helt ny ut. Det ingår även fästanordning, samt ett vindskydd.
500:- (nypris 900:-)

5. Babygym, Fischer Price. Bra skick.
200:- (nypris 450:-)

Babyskyddet är i prima skick, självklart aldrig krockad, tappad eller skadad på något vis. Till skyddet ingår en basenhet som man sätter fast i bilen sen klickar man fast stolen. Mycket smidigt.
Pris: 700:- (nypris 1895:-)

I klickserien finns även en paraplyvagn som är mycket stadig och är perfekt när bebisen blir lite tyngre, då babyskyddet klickas fast på vagnen och man slipper störa bebisen om den sover. När barnet blivit ännu större och babyskyddet inte används är vagnen mycket smidig och tar liten plats ihopfälld, samt att barnet sitter kanon i det och den går att fälla till nästan helt liggläge när barnet sover.
Roterbara hjul fram, samt punkteringsfria, vagnen är i bra skick den med.
Pris: 500:- (nypris 1300:-)

Tillsammans: 1000:-


Sett vården i vitögat.

2011-02-23 @ 10:05:17
I två dagar nu har jag haft praktik på ortopeden på Visby Lasarett, där har jag observerat verksamheten och varit delaktiv i en hel del. Stundtals med smått yrsel, jag är inte van helt enkelt att se vården i vitögat och allt vad det innebär. Och den tiden då jag inte har knallat runt i mina sjukhuskläder, som för övrigt är svinsköna så försöker jag umgås så mycket jag bara kan med killarna samtidigt som jag läser all litteratur som ska läsas. Kan lova att det är inte lätt alla gånger att få tiden att räcka till.

Jag har tänkt att jag ska slänga ut lite babyprylar här på bloggen som vi inte använder längre ifall någon är av behov av sånt och om inte så skickar jag ut det på blocket sen. :)

Toaträning till Max!

2011-02-19 @ 08:23:12
Hela familjen är eniga om att Max ska sluta med blöjor nu, dels så vill han inte ha blöjor och dels så märks det att han är redo för att sluta nu samt att vi har återfått mera ork för att ta tag i det. Men det resulterar i att det blir en hel del att tvätta, oftast har det bara kommit några droppar innan han kommer på sig själv och då springs det till toan för att avsluta det hela. Bajsat har han gjort i flera månader på toan, så det är vårat minsta problem. Värst är alla högar med tvätt som det snabbt blir, speciellt efter dagis, där han inte fixar det lika bra ännu. Men det kommer nog snart det också. Så numera hänger det ständigt tvätt på tork antingen i lägenheten eller i tvättstugan.

Föräldramöte.

2011-02-17 @ 20:58:44
Ikväll har jag, Johan och Hugo varit på föräldramöte på Max dagis (ja jag vet att det heter förskola men det skiter jag i). Dom hade lagt upp det helt 100% bra, vi fick genom bilder följa barnens vardag med aktiviteter och rutiner. Det var skönt att få se vad de sysslar med om dagarna, jag är ju så nyfiken och vill veta allt om vad Max gör om dagarna, vilka han leker med, vad dom leker, vilka han ogillar, om han äter bra, om han sjunger på samlingen, om han klär på sig själv, om han är grinig när han vaknat från vilan, ja allt. Så jag är nog en ganska jobbig mamma kan jag tänka mig, men det tänker jag fortsätta att vara för mina ungar är det bästa och viktigaste i mitt liv.
 Lite lagar och sånt som säger hur dagis ska fungera och annat bra att veta. Slutligen fick mammorna och papporna dela på sig och sätta sig tillsammans med andra föräldrar och dirkutera "vad som är kvalitet i en förskola". Vi fick ihop några punkter och det var kul att höra hur de andra tänkte.
Hugo fick lite leksaker och skötte sig strålande hela tiden vilket var så skönt. Man vet ju aldrig med små ligister. Men mammig som han är just nu så är han nöjd bara han får vara i min famn, på gott och ont.
Men allt som allt så var det ett riktigt bra och givande föräldramöte.

Stort tack till Niklas som kom hit och passade Max till Max stora glädje och våran. :)

Livets guldkorn

2011-02-17 @ 09:36:55

Det finns dagar som slår alla andra dagar, allt funkar, man är på topp och ungarna likaså. Jag älskar dom dagarna! Som tur är så har jag många såna dagar i mitt liv, guldkornen finns överallt man ska bara kisa lite med ögonen för att se hur dom glimmar till.

Här är mina guldkorn:

- få duscha i nya badrummet.
- få öppna skolböckerna som jag så länge velat.
- få busa med familjen i tvättstugan.
- höra Hugo säga "mamma" och titta på mig.
- solen skiner.
- få planera livet tillsammans med Johan.
- få kramas med mina ungar.
- åka pulka så det susar om det.
- att få plugga i lugn och ro.Max i tonåren.

2011-02-16 @ 20:38:23

Max har kommit in i en konstig period, ena stunden gör han allt tvärt emot. Han blir som utbytt, skriker, spelar Allan, vägrar allt, gör allt som vi säger att han inte får, helt enkelt en riktig skitunge. Men så händer någon, han blir som en lammunge som vill sitta famnen, mysa, läsa bok, prata och man vill aldrig att den tiden ska ta slut.

Något som jag och Max gillar att göra just nu är att jag spelar fiol och han sjunger och dansar till, då och då klämmer han även till med en tamburin eller munspelet. Jag har lånat en notbok med Astrid Lindgrens sånger. Tom Hugo hänger på och diggar till oss.


halloncupcakes med smarrig vit choklad

2011-02-16 @ 10:18:24


Våga gilla livet.

2011-02-15 @ 23:07:34
Detta är en uppmaning till alla jag känner och till er jag inte känner, vänner som ovänner, gamla som unga, snygga som fula, tjocka som smala, bleka som smala bruna, ja ja den listan kan bli hur lång som helst. Det jag vill säga är att lev livet NU! Tänk igenom allt du vill uppnå i livet och sikta högt. Man har bara ett liv så gör det som passar dig allra bäst, jag kan just i denna minut inte klaga på något i mitt liv, jag älskar min sambo, mina ungar, mitt hem, min skola, mina vänner. Våga gilla livet, för livet gillar dig!

en usel alla hjärtans dag.

2011-02-15 @ 10:16:16
Gårdagen bestod av plugg, plugg och åter plugg. Sen var Max på dåligt humör, därav blev jag på än sämre humör och min och Johans planerade mysmiddag sket sig totalt. Jag gick och lade mig strax efter nio tillsammans med Hugo som ville sova nära. Det var den alla hjärtans dagen och inte bara det, det var även min och Johans femårsdag. Som vi bestämde att vi firar ikväll istället med gladare miner.

Det absolut bästa igår var hjärtat som Max kom hem med från dagis som han själv målat och glittrat så fint. Det hjärtat kommer jag spara i många många år.

Jag är en blondett!

2011-02-11 @ 21:18:51
Sicken dag jag haft, först var det mitt livs första tenta på högskolenivå, det gick väl sådär så vi lämnar det det. Men därefter var jag med om något jag aldrig trott jag skulle göra, jag var hårfärgmodell för en frisörsalong  "Sax och kam" och det var spännande att få en färg som visar kommande modet (tydligen) och få en färg som jag trivs en aningens bättre i, dock saknar jag mitt blonda men jag får nog bara gilla läget med att jag blivit mörkare allt efter graviditeterna. Så jag har inte vetat vad jag skulle göra med barret men nu gav jag proffsen chansen att ta ett beslut åt mig och det blev crazy (för att vara jag) och coolt, samt att basfärgen passar mig fint. Så jag är NÖJD och kan verkligen rekommendera er att färga håret på Sax och kam för personalen är otroligt positiv, proffsig och vet nu det senaste av det senaste och ser verkligen individen under håret.
Dessutom fick jag lära mig av färgteknikern som var här för att lära tjejerna på salongen det nya att jag är en blondett, en blandning av blondin och brunett och DET är det ballaste man kan va i vår, så det så! Hahahaha!
Visst blev det något helt nytt! Första gången i mitt liv som
jag har svart färg i håret och det är säkert inte sista.
 


Tidernas semla!

2011-02-10 @ 14:11:03
Idag har jag haft mitt första seminarium via Skype och det gick över all förväntan måste jag säga, bra lärare och trevliga studenter. Och det var tur med tanke på att jag inte är pigg alls. Natten var hemsk, båda barnen började hosta så att de kräktes ner, sig själva och sängarna och jag mådder pyton. Idag går jag på alvedon och mår ännu illa så det heter duga.
Under seminariet var Johan iväg med småkillarna för att inte störa och dessutom så kom dom hem med semlor från Brödboden på södertorg. Det är mycket möjligt att det är de godaste semlorna i vårat land, värda varenda krona, trots att dom är ganska dyra. Så har ni vägarna förbi så passa på för dom är som sagt helt fantastiska!!
(dock ångarade jag mig efter med tanke på att jag mr illa och det gjorde inte saken bättre....)


Neeeeej!

2011-02-09 @ 22:13:39
Jag är sjuk. Har ont i hela kroppen, frossa och mår illa. FAN!

Clara Montazami

2011-02-09 @ 13:54:18

Ibland undrar jag om jag inte är själstvilling med Maria Montazami, vi går runt hemma, trivs som fan, pysslar här puffar där, kollar läppglanset, ser till så att familjen trivs och älskar att känna sig duktig. Så mitt nya liv som studerandes småbarnsmamma gör att jag många gånger känner hur jag är ute på vatten där jag inte bottnar och sprattlar för allt jag har för att bara ta mig i land. Det är inte lätt att efter tre år rivstarta på detta sätt, jag älskade verkligen Montazami-livet men behöver detta för att utveckla mig själv och bli det jag vill en vacker dag. Men måste dom (lärarna i skolan) hålla ribban så förbannat högt hela tiden? Måste man lämna in arbeten varannan dag och ha smått magsår för att hinna med allt? Men jag ska visa dom att vi Montazami kan vi också och jag ska inte ge upp!

Så nu är det bara att fortsätta med forskningsprocessen och tacka gudarna för de fina tjejerna som jag har i klassen, dom är guld värda. Jag ska bara lära mig att våga fråga och våga inte kunna och veta allt så kommer detta gå kanon.


Jag ligger här och drömmer

2011-02-08 @ 07:49:43
Längtar så efter att kunna gå ut utan slabb, kyla och grått skitväder. Februari är min skitmånad, jag hatar februari. Det är min deppmånad och det slår aldrig fel... Lika off varje år. Dessutom har jag hur mycket plugg som helst att göra och det hela blir inte bättre av att Max har hostat sig igenom natten. Nej ikväll får det bakas något gott som en bonus, lever man bara en gång så måste man faktiskt passa på att njuta av allt för man vet aldrig när det är slut så en kladdkaka kommer sitta fint ikväll. :)

En dag på KI i ord och bild.

2011-02-05 @ 12:57:52
I veckan som var var det dags för ännu ett besök på min stooora skola i Stockholm. Karolinska Institutet. Och en sak måste jag säga, det är kul att det finns så många bra, positiva, öppna och goa tjejer i min klass, killen som även tillhör oss har jag knappt pratat med men han verkar reko han med.
Så vad gör vi när vi är uppe? Vi åker pendel, buss, sover, åker buss igen, kommer till skolan, lyssnar och deltar på föreläsningar och blir helt yra i bollen, äter god lunch, pluggar ännu mera, fikar, pluggar, ställer frågor, slutar, köper böcker på Harrys så att det numera ekar i plånboken, åker till stan, knallar runt i butiker, äter mat, åker pendeln, åker båt, HEMMA! Där har ni våran intensiva resa.
Och vet ni jag bara älskar skolan, det är KUL! Och just nu väntar och längtar jag bara efter att få komma ut på praktiken. Ska bli så spännande.


Här kommer lite bilder från resan.

Triss i prinsar

2011-02-03 @ 01:02:06
Nu ligger jag här i sängen och kan inte sova, Coca Colan har gjort sitt... Men nu ligger jag här och hör hur mina tre älsklingar andas och jag känner mig som jordens lyckligaste.

Sol ute och språkverkstad på KI....

2011-02-02 @ 11:44:26
Idag känns det inte ett dugg klokt att sitta inne och lyssna på verb, strukturer, referat bla bla bla bla.... Solen skiner så man blir blind och ändå får man ångest av att vara inne. Vill ut och gunga med småligisterna. Men redan ikväll går båten hem och gissa om det ska bli skönt att så fort få komma hem?!

Ååååååka pendeltåg

2011-02-01 @ 20:42:37
Nu sitter man här på pendeln igen. Imorgon är det dags för ännu en heldag på KI. Hoppas verkligen att det blir massor "bra att ha" för som vanligt har jag hemlängtan.... MEN jag ska bo på hotell i natt och guuuuud va skönt det ska bli! Där ska jag dela rum med två bönor i klassen. Dessutom ska jag äta ihjäl mig vid frukosten imorgon, så det så.