Cookie dough cupcakes
2010-11-08 @ 19:39:11
Jag hittade recept på dessa godingar hos Bambi och nog blev dom goda alltid, frostingen var super och inte tala om "smeten" OMG! Hela familjen hängde i klase över skålen. Och vi kommer absolut prova att göra dom igen.
Max hjälpte mig att smeta på frostingen och piffa till dom med strössel.
Cupcakesen görs i tre steg. Börja med att göra kakdegen (det blir ganska mycket kakdeg över, så antingen så kan man halvera satsen eller göra kakor av det som blir över, eller spara till fler cupcakes!):
125 g mjukt smör
1 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g mörk choklad
1. Vispa smör och socker krämigt och rör i ägget.
2. Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt.
3. Hacka chokladen grovt och blanda med degen.
4. Låt degen stå i frysen i ca 30 min.
Sen är det dags att göra själva cupcakessmeten:
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
2. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
4. Placera ut pappersformar (gärna i en muffinsplåt) och fyll formarna till 2/3 med smet.
5. Rulla nu små kulor av kakdegen (som du gjorde innan) och lägg en kula i varje form:
Grädda sen i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter (beroende på hur stora cupcakes du har gjort och hur stora kakbollar du har lagt i).
Medans cupcakesen svalnar så är det dags att göra frostingen:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost
1. Rör ihop alla ingredienser ordentligt.
2. Spritsa på ovanpå cupcakesen när dom har svalnat ordentligt!
Jag har kommit på att jag ska lägga ut betyg på det jag bakar. Skalan går 1-5.
(om ni har tips på vad jag ska bedöma och värdera det jag bakat och smakat så kom gärna med förslag!)
Svårighet: 3
Smarr: 5
Tid: 3
Totalt intryck: 4
Max hjälpte mig att smeta på frostingen och piffa till dom med strössel.
Cupcakesen görs i tre steg. Börja med att göra kakdegen (det blir ganska mycket kakdeg över, så antingen så kan man halvera satsen eller göra kakor av det som blir över, eller spara till fler cupcakes!):
125 g mjukt smör
1 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g mörk choklad
1. Vispa smör och socker krämigt och rör i ägget.
2. Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt.
3. Hacka chokladen grovt och blanda med degen.
4. Låt degen stå i frysen i ca 30 min.
Sen är det dags att göra själva cupcakessmeten:
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
2. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
4. Placera ut pappersformar (gärna i en muffinsplåt) och fyll formarna till 2/3 med smet.
5. Rulla nu små kulor av kakdegen (som du gjorde innan) och lägg en kula i varje form:
Grädda sen i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter (beroende på hur stora cupcakes du har gjort och hur stora kakbollar du har lagt i).
Medans cupcakesen svalnar så är det dags att göra frostingen:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost
1. Rör ihop alla ingredienser ordentligt.
2. Spritsa på ovanpå cupcakesen när dom har svalnat ordentligt!
Jag har kommit på att jag ska lägga ut betyg på det jag bakar. Skalan går 1-5.
(om ni har tips på vad jag ska bedöma och värdera det jag bakat och smakat så kom gärna med förslag!)
Svårighet: 3
Smarr: 5
Tid: 3
Totalt intryck: 4
Kommentarer
Postat av: Frida
Detta lät kanongott Clara! Ett bak av dessa blir det på farsdag!
Postat av: Catti
Ser sååå smarrigt ut.
....................Trackback