-

Julens smarrigaste lussebullar

2010-12-05 @ 19:38:33


ca 30 bullar

50 g jäst
5 dl standardmjölk
150 g smör
250 g kesella
1 1/2 dl strösocker
2 kuvert saffran (1 g)
1 tsk salt
ca 16 dl vetemjöl

russin efter behag
eller pärlsocker och mandelmassa blandat med smör efter behag.
1 ägg

Smula jästen i en bunke, smält smöret och häll sen i mjölken, värm till 37 grader. Häll i lite av degvätskan i jästen och rör tills jästen löst upp sig häll då i resten.
Blanda kesella, socker, saffran och saltet. Tillsätt nästan allt mjöl och arbeta degen smidig och blank. Låt sen degen vila övertäckt i 1 timme.
Dags att baka, börja med att knåda degen med handlovarna i några minuter innan kreativiteten får sätta fart, snurra, vrid, gör dom stora eller små men blanda inte storlekarna på samma plåt. 
Vi gjorde halva som vanliga lussekatter och resten som vanliga bullar fyllda med mandelmassa och smör. Låt vila igen under handduk i ca 45 min, ca till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 225 grader.
Penlsa bullarna med ägget och skjuts in i ugnen! I ca 5-8 min, låt sen svalna på ett galler.


Receptet i grunden innan ändringar kommer från Vinterns söta.

Kommentarer
Postat av: Emmelie

Du får de alltid o se så himla lyxigt ut. Dig skulle jag vilja fika oss! ;)

2010-12-06 @ 06:41:25
URL: http://emmgus.blogg.se/
Postat av: Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

JÄTTEFINA!!!

2010-12-06 @ 10:39:39
URL: http://ninaruthstrom.se
Postat av: clara *författaren*

Emelie, du är så välkommen på en fika så! :)

Tack Nina!

2010-12-07 @ 14:28:03
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback