-

Längtar efter att få jobba hela sommaren!

2012-05-14 @ 21:36:26
Och det är sant! Jag har som ni vet fått sommarjobb på förlossningen/BB och jag bara längtar efter att få börja, få veta mer om mina arbetsuppgifter och få dela all lycka med alla nyblivna föräldrar och få kämpa med dem hela vägen. Få visa föräldrarna hur de badar sina små, byter på dem, matar dem, tröstar och ge dem en knuff i självförtroende till det nya livet som familj.
Johan ska ta både pappadagar och semester i sommar så han och småkillarna kommer vara hemma och ha sommarlov. Det behöver de alla tre. Tror att det blir himla bra för hela familjen. Inget dagis, inga tider (förutom mina arbetstider), lite ombytta roller så att säga. 

Hugo
Finns det något vackrare?

Tänka sig att jag ska jobba med dessa små mirakel hela sommaren, få känna deras lukt, njuta av deras pyttighet och deras magiska tabula rasa. Det är det vackraste som finns på denna jord om du frågar mig. Får två hjärtan föds ett nytt hjärta, för nog är det inte bara gener som kommer ut. Det är en liten människa med känslor redan från första stund men som ändå är just ett oskrivet bland som kommer formas av sin omgivning och sina förutsättningar att kunna förverkliga sig själv.

Jag tänker även en del på hur det kommer bli att ta hand om de som kommer in med sena missfall, eller där bebisen dött i magen eller inte klarar förlossningen eller föds på tok för tidigt. Hur ska man kunna dela deras sorg utan att själv bli ledsen? Vad säger man till dessa människor som precis förlorat det enda av betydelse i deras liv, deras barn? Själv har jag aldrig hade något missfall, trots att det var nära en gång, inte heller förlorat någon av mina barn så jag kan aldrig sätta mig in i vad de känner jag kan inte ens föreställa mig en enda dag utan mina barn. De båda håller mitt hjärta med järntag och den känslan vet jag vad den är värd. Den är värd allt materia i världen.

Så som ni förstår försöker jag peppa mig själv inför sommaren och vad jag kommer få möta. Jag tror att jag kommer kunna göra nytta på avdelningen och jag längtar dit och vill börja imorgon! Men det är först den 4 juni som jag börjar min introduktion. Så tills dess får jag fortsätta längta.

Kommentarer
Postat av: Emmelie, mamma till Ebba och Hugo

Åh vad underbart att du har fått möjlighet att arbeta på ett sådant ställe.

Jag är övertygad du kommer trivas kanon.

2012-05-15 @ 11:00:09
URL: http://emmgus.blogg.se/
Postat av: Johanna

Synd att inte jag ska föda barn i sommar, hade gärna haft dig som min "barnmorska" :)

(Tyvärr inte aktuellt än att föda barn för mig än på länge överhuvudtaget... så när det är dax för sånt så kanske du tom jobbar fast där)



:)

2012-05-17 @ 12:06:33
URL: http://enfisksomheterjohanna.blogg.se/
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback