-

Myt/Sanning om förlossningar

2009-06-30 @ 21:43:34
Jag läste Ninas blogg och där hittade jag hennes syn på förlossningar och tänkte dela mig av mina. Så känsliga läsare bör inte läsa detta inlägg!!!




Myt eller sanning? Man blir gravid så fort det kommer in sperimer i kvinnan. På sin höjd tar det några månader att bli gravid, å efter det bör man börja oroa sig.

SANNING, iaf om ni frågar mig och Johan som inte ens hann lyfta på lakanen innan Max var på G. Ok, jag vet att det är lång ifrån alla som har det som vi haft det och jag kan lova att jag har i min lilla värld varit avis på alla som fått "göra barn", att få ta beslutet att NU vill vi försöka göra en egen knodd. Men jag är mer än glad som fått Max, han är ju trots allt det bästa som hänt oss.

Myt eller sanning? Det gör asont att föda, men man glömmer smärtan så fort barnet är ute.

Sanning och myt. 
Det var helt klart det sjukaste jag gjort i hela mitt liv. Det gjorde såååå sjukt ont, jag var helt säker på att jag aldrig skulle överleva det hela. Därför är det lika sjukt att när man får upp knodden på bröstet så infinner sig ett lugn som ingen människa kan beskriva, av lycka, trötthet och chock, "hur i helvete kunde det göra så ont och vad faaan var det som hände??" Men så håller inte alla på i 38 timmar heller.....   

Myt eller sanning? Det är svårt att föda, man fattar inte hur man ska krysta, andas, hur man ska använda lustgasen osv.

Sanning och Myt!
Krysteriet fattade jag inte eftersom det var noll kommunikationen mellan mig och barnmorskorna, undersköterskorna, samt läkaren. Lustgasen och jag fann varann direkt, hahaha! Nästa gång jag föder barn SKA jag ha lustgas från första värken, lustgas är livet! :-D Trots att jag spydde slut alla spypåsar så dom fick springa och hämta nya. Andningen gick fint hela första dygnet, körde hårt på profylaxandningen som vi övat på innan. 


Myt eller saning? Det gör ont att ta ryggmärgsbedövning och förlossningen avstannar då.

Myt. Inte ett jävla dugg om man jämnför med hur ont jag hade hela satans tiden i övrigt, minns inte ens att jag fick den. Så jag är nog inte rätt person till att svara på denna fråga, dessutom tog det mig något dygn för att fatta sen att den inte heller hade fungerat som den skulle, så de var bläää med det hela. Om förlossningen stannade av så kan jag ju bara säga att den var precis lika jobbig innan som efter (i min värld), hade igångsättningsdroppet på max redan innan.

Myt eller sanning? Blivande pappan kan inte göra så mycket under förlossningen och under barnets första tid. Då är det mamman som gäller.

Myt. Myt som fan. När Max väl kom ut sa jag hela tiden att det var Johan som födde fram honom. För i min värld gjorde han det, han kämpade som ett djur för att jag inte skulle ge upp, vilket var det enda jag ville de sista timmarna. På 38 timmar var han ifrån mig i tre minuter, för att köpa en macka. Annars fanns han vid min sida hela tiden, han hjälpte mig genom värkarna, skrattade med mig mellan värkarna och var det där stödet som varje kvinna skulle behöva när ett barn ska till världen. Sen var det hos Johan Max somnade om dagarna, inte hos mig. Johan gjorde verkligen med glädje allt som hör föräldraskapet till, varje blöja, promenad, kramar, amningshjälp. För när senila jag satt mig för att amma blev jag makalöst törstig och då kom Johan varje gång med ett stort glas vatten. Det är lycka.

Myt eller sanning? Det gör ont att amma.

Sanning och Myt.
JA i början, JA i slutet.... Men i mitten kändes det knappt något, utan det var en riktigt mysig stund. Jag upplevde himmelriket dagen efter jag fick medicin mot svampen som så elakt hoppade in i mina bröst så jag skrek och grät av smärta varje gång jag ammade. INTE KUL! Men varje gång jag ammar tänker jag hur bra det är för Max och då får det göra så ont de vill.


Myt eller sanning? Vissa har oturen att få hemorrojder eller andra besvär efter förlossningen.

Sanning. Ja, nog finns det bekymmer efter förlossningen.....

Kommentarer
Postat av: Annie L

Alltså.. ärligt.. hur ska man våga bli med barn nu efter att ha läst allt de där... shit..

Va ju mkt som ja inte ens hade en aning om. Tack!

Men nu får du faktiskt skriva om dom bra sakerna me att de i slut ändan(ha ha!) e värt de!! =)

2009-07-01 @ 07:58:01
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback