-

Forts. Myter/Sanningar om förlossningar

2009-07-01 @ 00:12:12
Det slog mig att jag skulle lägga till några punkter som jag tycker hör till. Men än en gång vill bloggens etiska råd avråda känsliga läsare från att läsa även detta inlägg.

Myt eller sanning: Det gör ont att spricka.

Myt. Jag fick sy några stygn hit och dit och barnmorskan tittade mig mellan benen hela tiden och sa med stans gladaste röst att jag hade spruckit sååå fint. Jag forstod inte riktigt det där med att spricka fint. Ja ja. Själva sprickande kände jag inte av. Då dom drog ut Max med sugklocka och det var vidrigt i sig.

Myt eller sanning: Latensfasen var värst.

Myt och Sanning. När allt börjar så fint med att vattnet gått, har man adrenalin till månen, men när det har gått 24 timmar och det ännu inte hänt något och man bara har ont är det inte lika kul. Men helt klart så var det värsta när dom drog ut honom och dom klassiska 8-9 cm öppen pinan....


Myt eller sanning: Pappan får inte stanna kvar på bb och sova där.

Myt. Iaf när vi låg inne, Johan sov tom med mig på förlossningen. Men vi hade nog tur, för hela veckan vi låg inne var det lugna gatan där nere så vi njöt av ett eget rum.

Myt eller sanning: Vattnet luktar unket som fan och forsar värre än Niagarafallet.

Sanning. Iaf om ni frågar mig. Hos endel sipprar bara vattnet men för min del FORSADE det ur mig, dessutom luktade det instängt vatten i magen efter nio månader typ, hahaha!

Myt eller sanning: Man blir hemskickad direkt från BB.

Myt.
Allt som allt blev i där inne i nästan exakt en hel vecka, men så blev det inte en normal förlossning eftersom det kallas för "lång vattenavgång" och då ville dom ha ett litet öga på mig och Max.

Myt eller sanning: Jag skulle föda vaginalt igen vid nästa barn trots en jobbig förlossning.

Sanning.
För som dom säger så blir det inte samma sak andra gången och då bör det gå fortare, så den chansen tänker jag ge barnet, om jag inte skulle ändra med under graviditetens gång. Redan nu (ogravid) vånads jag typ varje dag för hur nästa förlossning kommer bli. Men det som gör att jag nu känner att jag en dag kommer våga satsa på en vaginal förlossning är att MVC har lovat att om det drar ut på tiden kommer det bli snitt. 

Myt eller sanning: Man är som lyckligast i livet när man nyligen fått barn.

Myt och Sanning.
För det första så är jag bara 26 år och kan inte redan svara på den frågan, men nog fan är man lycklig över att äntligen få träffa denna lilla krabat som man så länge längtat efter. Men allt är inte en dans på rosor. Själv fick jag gå flera gånger hos psykolog för att prata om förlossningen som blev så lyckad, förutom att Max mådde bra.

Myt eller sanning: Avslaget luktar lik och allt annat äckligt.

Sanning. Jo fy farao va det lukta illa. Men jag hade tur och slutade blöda efter tre veckor, har jag för mig.



Så nu har jag lagt till några till saker till listan.

God natt!

Kommentarer
Postat av: julia

jo du syster.... tur att du har en till syster för jag bestämde mig någonstsan mellan raden med att sy där man spricker och ammnings svårigheter att jag ALDRIG kommer våga utsätta mig för detta. Tur jag har en syster som gör det. Och förhoppningsvis vågar hanna på sig detta så du kan få en systerunge du med. Men no thanks for me. jag kan gulla med max för restan av mitt liv!!!!

2009-07-01 @ 12:03:54
URL: http://chulii.blogg.se/
Postat av: Johanna

Läsvärt... jag kommer absolut att vilja veta ALLT o lite till när det väl blir min tur...

2009-07-10 @ 20:38:05
URL: http://enfisksomheterjohanna.blogg.se/
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback