-

Hurra för lillasyster Julia.

2009-08-01 @ 12:47:13


Idag ska vi ut till Tofta för att fira Julia som fyllde 24 häromdagen. För en gångs skull har jag lagt ner tid och kärlek på inslagningen, vilket inte brukar vara mig grej. Men eftersom jag börjat mitt nya liv som hålla planer-människa så ingick detta och jag kan nästan säga att det blev fint. Jag är mest nöjd med att jag inte slog in presenterna fem minuter efter den tid som vi skulle ha varit där. Hålla tider är inte riktigt mig grej, ofta får jag så förbannat med mumsmums i hjärnan och då går hela min värld så fasligt slött. Mest drabbad av detta blir då Johan som alltid får vänta på slöa lilla Clara som inte får upp farten hur hon än försöker.... Ja ja, idag har jag iaf varit aktiv som tusan och man får väl vara glad när allt flyter på. 



Jag tänker ännu på den äckliga fulla gubben som höll på att mosa Max, jag blir så arg på människor som inte fattar vad alkohol gör med dom, och som Nina säger om alkohol säger jag med, alkohol och barn går inte ihop! Så enkelt är det!! Och dumma jag som trodde att alla bara satt där och åt en trevlig middag och inte fattade att det fanns dyngraka vidriga gubbar där. Nej alkohol och barn rimmar lika bra som:

Afrika och is
Clara och nötter
sommar och jultomte
Madonna och fettma

ja, ni förstår var jag vill komma. Visst ska folk kunna ta sig ett glas i barns närvaro, men att supa, hinka sprit, kröka eller helt enkelt dricka bara för drickandes skull, i närvaron av barn, nej tack! Något som ofta slår mig är hur gör dom föräldrarna som dock lämnar bort sina barn när dom ska festa till det dagen efter? Om man inte är duglig att köra bil, ska man då träffa sina barn? Självklart spelar åldern roll på barnen om dom är stora nog att "ta hand om sig själva" eller om dom är såpass små att dom behöver bäras. Jag kommer ihåg en morgon på en förskola när en mamma lämnar sina två sötnötter och då det stora barnet sa med bestämd röst till mig att mamma hade kört bil fast hon inte fick för att hon hade druckit vin. Mamman skämdes och berätta att dom varit på fest på lördagen och på söndagen hade äldsta barnet velat åka någonstans men då hade mamman inte velat köra eftersom hon inte visste om hon var körduglig och hade då sagt till barnet att hon druckit vin och därför inte kunde köra. Nu stod barnet där och såg sin mamma som en brottsling för barnet förstod inte att vinet försvunnit ur kroppen. Det säger ganska mycket om vad barn tar in från vuxna och speciellt sina föräldrar. Nu menar jag inte på något sätt att mamman hade gjort något fel för i mina ögon var hon en kanonmorsa, men det är en intressant situation. "varför vill mamma dricka vin och sen köra bil?"

Nej nu måste jag släppa äckelgubbenhistorian och istället gå och kissa innan jag sprängs i tusentals bitar och hur kul skulle det va för Max om han när hans kompisar sen på dagis frågar om hans mamma och då får han svara att hon lever inte för att hon orkade inte gå och kissa, utan sprängdes.... Det är nog bästa jag spinger med en gång.

Kommentarer
Postat av: lilla syster jools

åhhh tack syster!! För allt, för shampot, inslagningen och för att du finns i mitt liv!!!

LOVE U!!

2009-08-02 @ 13:56:20
URL: http://chulii.blogg.se/
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback