-

En kram kräver inga ord.

2012-09-30 @ 20:25:00
 
Idag har familjen haft en riktig slappardag, från början till slut. Vi bäddade sängen halv fem, frukost åts runt tio, nyhetsmorgon, barnen har lekt (större delen av tiden) tillsammans, vi har pysslat och haft S Ö N D A G. Vi var även på en promenad genom stan. Jag ville gå till en vän som förlorat sin bebis för lite sen och lämna över en tanke från oss. Min mage fryser till is varje gång jag tänker på deras familj och den lilla fina bebisen. Men att få krama om min vän var skönt, en kram behöver inga ord för att förmedla det hemska hål detta lilla liv lämnat, att få dela en tår med henne och bara prata i någon liten minut. 
Så nog stämmer det man brukar säga att man ska glädjas åt det man har för man vet aldrig när det tas ifrån en............. 
 

Lycka tills döden skiljer oss åt.

2012-09-30 @ 08:47:00

Något som slagit mig flertal gånger efter bröllopet är hur mycket jag önskar att alla människor skulle få känna sig lika älskade för en dag som vi kände oss under våran bröllopsdag. Att få ha alla man bryr sig om vid sin sida och få ena talet efter det andra fyllda av glädje och minnen eller goda råd om hur man ska bemöta livet.
Att inte sen tala om att känna sig så snygg från hår till tå är också en underbar känsla. Visst hade jag kunnat gifta mig med Johan i ett par sunkiga mjukisbyxor för kärleken är densamma men nu valde vi att gå hela vägen med allt vad det innebär. Det är jag glad för. För jag har aldrig sett Johan så uppklädd, så vacker. Likaväl som jag har aldrig känt mig så fin som den dagen. Jag är helt övertygad att vi la pengarna i helt rätt fickor och att det är värt att kosta på sig de små extra piffningarna alla gånger om.
Känslan av att känna sig tipp topp är oslagbart, blandat med att inte veta hur kvällen kommer te sig vilket ger en fjärilar i magen. Jag minns mitt under vigseln när jag stod där med Johan vid min sida och Matilda sjöng så fantastiskt att vartenda hjärta blev varmt, där och då ville jag att den stunden skulle vara förevigt. Allt var perfekt. Så tänk om alla människor fick chansen att få känna just den känsla iaf en gång i livet. Och för er som nu undrar om det inte har varit perfekt när barnen kommit till världen så kan jag säga att det varit långt ifrån perfekt. När Max föddes kryllade det av barnmorskor, läkare och undersköterskor och allt var upp och ner. Perfekt är långt ifrån det ord jag söker om den stunden. När Hugo sen kom ut låg jag som Jesus på korset på ett operationsbord och även den gången kryllade det (såklart) av folk runtomkring.... Men sen har vi haft otaliga perfekta ögonblick och stunder med dom, men att gå gifta sig med den man älskar innebär ingen smärta, utan bara glädje från den dagen Johan friade tills döden skiljer oss åt.


Riktiga dansskor.

2012-09-29 @ 14:29:27

Idag var det dags för andra danslektionen för Max. Det gick galant! Först blev han lite osäker när han kände att han inte kände någon och flera av de andra barnen kände varandra sen tidigare. Men han fick mod och stannade kvar. Jag var så stolt att jag vågade inte titta in på barnen i skräck av att distrahera honom i onödan. När passet var slut fick jag en stor kram av en kille som växt ett par cm under den timmen var glad för att fått dansa och minst lika glad för att han vågat vara en del och ha kul fast han inte kände någon.
Därefter var det dags att passa på att köpa dansskor till älsklingen eftersom Dance and gympshop var och sålde sina saker. Det kryllade av glittriga, söta, puttenuttiga dansdräkter i gulliga modeller. Trots att jag redan visste svaret så var jag tvungen att fråga var kläderna till killarna fanns. Det fanns visst inga. Enligt säljaren dansar inte killar...??!!! Fick tipset att köpa UFO byxor till han, men mitt svar var att jag tror inte han vill ha nå tråkiga säckiga byxor när alla tjejerna har dessa överpiffiga dräkter, jag tror att även han vill ha färg och känna sig fin.
Men efter att säljaren tilltalat Max som hon fick Max välja färg på sina söta dansskor. Han valde vita och han älskar dom. När vi kom hem efter lite ärenden på stan och han skulle överraska Johan med sitt val sa han till mig med glad röst "Mamma alla tror att jag är en tjej. Varför då?" jag svarade att jag inte heller visste varför. Sen skrattade vi åt det tillsammans. Han är så glad för sina skor och dansar nu runt här hemma och är lyckligare än lyckligast. Tror faktiskt inte att han blivit så glad för någon pryl tidigare. Söta, fina, underbara Max min älskade son!


Den 1 oktober stänger jag bloggen.

2012-09-27 @ 11:45:11
Under sommaren hade jag ingen tid för bloggen. Jag tyckte att det var trist men insåg att jobb och familj gick långt före bloggen. Sen när höstterminen började var min tanke att ta upp bloggandet igen. Men så har jag funderat, klurat på vad jag vill ha bloggen till. Är den för min egen del? Ska den vara privat eller ska jag hålla mig till recept och liknande. Jag vet att det finns folk som läser bara för att irritera sig på mitt underbara liv. De flesta som läser lämnar aldrig några spår och då känner jag att jag ska sätta lås på den för allmänheten. För trots allt så älskar jag att ha den som en dagbok, där man kan backa i tiden och minnas allt man gjort. Men det är just det att jag vill inte lägga ut allt åt alla. 
Men för mina trogna läsare så tipsar jag er att inboxa mig på facebook så får ni ett lösenord så ni kan följa mig och familjen ändå. För trots allt 5,5 års bloggande tänker jag inte skicka i graven bara sådär.
 
 
 

Familjen Törngren

2012-09-27 @ 09:00:00
 
Här är vi. Alla fyra. Stiligare än någonsin. En lycklig familj. Familjen Törngren. 

Perfirerad otis.

2012-09-26 @ 08:42:59

Efter några timmar med hög feber och smärta utav bara helvete så sprack till slut Max trumhinna igårkväll och hela örat är kladdigt, men febern sjönk något och inatt var han skrämmande kallsvettig. Min lilla fina Max. Så nu har vi fått tid i eftermiddag hos Fru Doktorn....
Detta betyder att idag ska det B A K A S!!


Underbara gäster.

2012-09-25 @ 21:27:54

Här kommer en bild på de som gjorde våran dag, som fick oss till tårar, skratt och varma i hjärtat en värme som kommer värma när vi tänker eller är tillsammans med dessa underbara personer.


Sagan om ringarna.

2012-09-25 @ 09:00:00
 
Det går inte en dag nu utan att vi pratar om bröllopet, minns och skrattar till allt som hände det dygnet. Alla härliga tal, den goda maten, miljön, alla påhitt som våra nära funderat ut och fixat. Känslan av att känna sig som en den vackraste i världen och att få njuta av att man hade den vackraste maken som jorden skådat, att få ha barnen närvarande när vi sa ja till varandra och få bli en familj med samma namn.

(Kalk)prinsessan sa ja till sin prins!

2012-09-23 @ 21:13:36
 
För tre veckor sedan och en dag så sa vi "ja" till varandra, jag och min Johan är numera makar. Jag har alltid sagt att ordet perfekt finns endast till för att göra människor besvikna på verkligheten. Men denna dag var perfekt på alla sätt och vis. Vi njöt varenda minut från början till slut. Mer om denna dag kommer jag fylla upp med under veckan som kommer. För ikväll har vi sett de sista bilderna som vår vän och fotograf Nina tog under hela dag. Bilderna återförde så många minnen ur så många vinklar att vi fick chansen att återuppleva bröllopet ur både våran synvinkel samt ur gästernas. Även det underbart såklart. 
 
För övrigt hoppar vi runt på små rosa moln numera (bildligt med tanke på mitt knä) och njuter av att tilltala varandra man och fru. Livet är som en saga. (kalk)prinsessan fick sin prins!