-

Baknödig!

2012-01-31 @ 11:06:53
baka maränger är bland det bästa som finns!
Till en början, jag åt aldrig ihjäl mig, men det var nära må ni tro! Och för det andra, idag är en sådan dag då jag vill baka baka baka baka. Men det blir jobba jobba jobba jobba....... Spelar ingen roll vad jag ska baka, bara jag får baka, jag behöver inte ens smaka på varken degen eller resultatet det är själva bakningen som är grejen, få skapa något som både luktar gott, är vackert för ögat och som gör andra glada. Men det får nog allt bli på torsdag eftermiddag... Ikväll jobbar jag till 22, imorgon till 16 och sen är det matlag med familjen Ruthström och på torsdag är det dags för familjemys big time! Då ska Johan ta ut friskvård och jag jobbar morgonpass. Men jag vill baka nuuuu!! Men istället blir det spinning och plugg, som vanligt. Det är tur för figuren kan jag lova.

Idag är dagen jag skulle kunna äta ihjäl mig!

2012-01-30 @ 15:31:44
gott med vitchoklad tårta
Jag är så hungrig, jag har tömt varenda skåp och jag är ännu inte mätt!! Det är hemskt! Och nej jag är INTE gravid! Men så satans hungrig ändå! Så den som vill baka en paj, tårta eller bara en enkel semla till mig skulle göra mig dag! Kom att tänka på en tårta som Johan gjorde till nyårsafton, vitchokladtårta med hallonsås, jag döööööör!!! Jag BEHÖVER allt som går att äta NU!!!

Första veckan avklarad på kirurgavdelningen

2012-01-29 @ 07:55:38
Till en början måste jag säga att det är himla trevligt att vara där utan att vara inskriven. Utan istället få stå på andra sidan, blanda mediciner, dropp men även få ha hand om patienterna såklart! Det är en bra avdelning att starta på eftersom alla olika patienter ligger hos oss och det gör att jag får se och uppleva det mesta. Kan sammanfatta det hela som SPÄNNANDE! Handledarna är toppen, jag känner verkligen att de vill att jag ska lära mig så mycket det bra går, de grillar mig med frågor och dom är underbara mot patienterna. Helt enkelt, jag trivs. Men idag är det skönt med en dag ledigt, ska dock lämna in ett arbete ikväll om dibetes, nutrition och empowerment. Och det ska vara hårt knutet till litteratur... Där har ni min söndagskväll... Men idag väntar pulkaåkning, loppis samt gardiner till Max rum som ska sys. Helt enkelt, en härlig dag!

Det finns en familj...

2012-01-26 @ 13:04:16
familj
Som är som alla andra familjer, men ändå inte. Vi älskar livet, älskar att känna livet. Max och jag brukar se varandra i ögonen och säga att "NU, nu är livet!", jag önskar att jag hade kunnat ta dem alla i mina händer, våra pass och sen bara åkt. Runt jorden och runt ön. För oftast räcker det att bara åka till havet för att man ska känna livet. Eller då när Hugo sjunger "akta dig" med de finaste tonerna som finns.
   Poängen är att våga göra saker, tusen gånger har vi sett framför oss att det skulle bli harmoniskt med en promenad längs havet och varje gång slutar det med att vi springer som galningar efter barnen för att dom inte ska gå rätt ut i havet (nu med overall på). Och först tänker jag att jag är konstig som aldrig lär mig att denna harmoniska stund inte kommer infinna sig, MEN jag lever på hoppet och önskan om att en dag så kommer det fungera och tills dess kommer vi fortsätta att jaga dom och vara svettiga efter denna harmoniska lugna fina härliga promenad. Jag tror att den dagen kommer infinna sig och jag är säker på att den dagen kommer jag och Johan stå där, titta på varandra och undra hur i hela friden det gick till....

En drömkväll

2012-01-23 @ 19:38:24
Första dagen på praktiken är gjord. Det var bra förvirrande kan jag lova, vi sprang hit och dit mest hela tiden, det är så det känns nu iaf.... Hahaha! Så nu har jag huvudvärk så det står härliga till. Så dagens önskan hade varit glass, chokladsås, maränger och bananer i mängder och självklart Pretty Women till detta. Som alltid! Den filmen sitter alltid rätt. Jag älskar storryn, jag älskar "big misstake, big!" ja allt. Men jag får nöja mig med en grapefrukt och sen sängen. Imorgon börjar jag sju och vill va på topp så jag hänger med i svängarna. För nog är det kul att se verkligheten och få testa på den på riktigt.

Barnplaner.

2012-01-22 @ 21:40:44Idag tog vi bort gaveln på Hugos säng, han kan numera gå i och ur sängen själv. Det tog ca två minuter och det vände våra tankar upp och ner. Slut på bebistiden? Inga fler bebisar? Over and out?
Vi bestämde att sängen ska vi inte göra oss av med, den kommer när Hugo växt ur den få ligga på mamma och pappas vind tills någon vill använda den igen. Om det är vi vet man aldrig.... I dagsläget är jag övernöjd med två barn. Två friska livfulla perfekta barn som ger liv och rörelse åt allt som kommer i deras väg. Hur kan man få högsta vinsten två gånger i livet?

OM vi någon gång om en himla massor med år skulle bli sugna ändå på att utmana lotteriet och högfärdigt tro att vi skulle kunna trissa högstvinsten, då skulle det krävas att vi flyttat till hus. Jag vet inte ens om jag vill flytta härifrån.... Jag trivs här, allt är lagom. Lagom stort, lagom långt till stan, lagom kostnad, lagom till jobb, lagom till allt. Ja vad säger man, det är lagom till den familj vi är idag. Så vi får se. Vi stänger inga dörrar men planerar inte heller något vi inte kan sia om idag. För hur ska jag veta vad jag vill om fem år? Troligen jobba så det skriker om det. Men jag har många år på mig att bli förälder igen om vi nu skulle styra om våra skepp så att säga. Men det är en sorg att ta undan bebissakerna. Bebisar lukar gott, för det mesta, dom är lätta att ha med att göra, för det mesta och dom är just små söta underbara fantastiska bebisar. Små mirakel. Därför har jag tur att andra runt mig nu skaffar barn för fullt så jag kan få lukta, klämma och njuta av deras magi.

Så nu är det bara att bita ihop och inse att bebisfabriken är asaballamycket stängd och frågan är om den någonsin kommer öppna igen? Den enda som vet det är tiden.


Det finns ingen känsla i världen som går upp emot att få bära sitt barn på insidan
och en dag få ha det i sin famn, en liten skrynklig varelse som är vackrare än allt
annat man någonsin sett tidigare.


Inte kan man väl börja plugga nu?

2012-01-20 @ 23:39:50
Första veckan i skolan är gjord. Seminarie hit och dit. Möten, skola heldag på riktigt med klasskamraterna. Vi har kört av smärta, patientsäkerhet, SBAR, PVK, KAD, intramuskulär injektion, NANDA, vips och jag har säkert glömt en del. Men det är kul. Pluggar som en blådåre och började klura nu på om jag kanske skulle ta och läsa ett kapitel eller två nu..... Men någonstans får man väl dra en gräns?!!! Sova bör man, men om man vill vara effektiv hur gör man då??? Det måste ju göras! Helst nyss... Veckans bästa var iaf SBAR när Emmy bjöd på lunch och vi var ett bra team alla tre. Där hade jag tur! Lika så har jag tur med VFUn som börjar på måndag. Sex veckor på kirurgen. Det kommer bli sååå bra! Jag kommer ha hand om två patienter själv de sista veckorna och de kommer bli spännande! Jag längtar redan dit. Men imorgon ska vi va lediga, hela familjen. Jag har lite planer som jag tänker överraska familjen med men det får ni se sen. Så god natt med er!

Vem sa något om skitdag? Det är ju världens bästa onsdag!

2012-01-18 @ 12:54:30
Helt sant! Skolan är hur kul och klurig som helst, jag och Andreas jobbar bra, saknar dock Åsa... Sen var det dags för spinning. Idag hade jag valt tema och det blev musikaler, såklart! Första gången någonsin briljerade jag till fullo. Helt enkelt, jag kan min musikaliogi! När jag slutligen tog finallåten på 1(!) sekund var det ett faktum inför alla att jag är en nörd och det är inte många som plockar Kristina från Duvemåla så men det är sånt trams jag är bra på.... Dessutom fick jag ett efterlängtat brev idag och min handledare som jag ska ha under kommande VFU visar sig vara en "gammal mamma till mig" alltså men mamma till ett barn som jag haft på dagis. Detta kan inte bli bättre! Så nu väntar en dusch och fortsatt plugg och ett humör som är på topp!! May the force be whit me!

Vi skiter i denna skitdag!

2012-01-18 @ 08:25:26
Idag hade jag kunnat skita i att gå upp. Allt är emot mig. Allt! Utom dagis som glatt svarade när jag sa att jag inte visste när jag skulle kunna hämta killarna att dom är uppsatta till fem och dagis har öppet till halv sex. Det är skönt att veta nu när nya kursen dragit igång. Annars så hade jag velat lägga upp min dag som så, stanna i sängen med god frukost, tidningar och endast Johan som sällskap och ligga och titta på Pretty women en tre-fyra gånger sådär. Äta upp alla bullarna som Max och jag bakade och på sin höjd ta sig ut på en promenad. Så ser inte min dag ut... Nu ska jag och Andreas (en klasskompis) göra ett case, hoppas att han är mer på än vad jag är... Men det brukar vara himla kul att plugga med han så det finns hopp. Över lunchen blir det spinning, det är ju kul det med, bara man har kommit upp på cykeln så brukar det mesta lösa sig sen. Men resten av dagen kan fortsätta vara skit.... Målet är att få dagen att gå. Må det bli så!

Familjen lilla hjälpreda.

2012-01-17 @ 21:06:21
Hugo fick en dammsugare i julklapp och den använder han flitigt, speciellt när vi dammsuger samtidigt så kör han hack i häl eller i kors. Jag tror att det är viktigt att göra barnen delaktiga i städning hemma. Dom kan så mycket mer än man tror och dom gillar att vara delaktiga. Dessutom tror att att det är lättare om man får in rutiner när dom är små på städning och det kan kanske, möjligen, förhoppningsvis underlätta för framtiden. Så i våran familj dammar alla, putsar badrum och allt annat som ständigt skitas ner.
städa

Go natt, siv gutt..... Och vakna inte döa är ni snälla!

2012-01-16 @ 22:41:41
Nu ligger jag här i sängen och breder ut mig så mycket det bara går för om några minuter/timmar vill först Hugo in till oss och sen Max.... Sen är sängen full må ni tro... Mysigt skulle vissa kalla det, själv kallar jag det panik. Jag sover som en kratta eller inte alls när det är trångt. Och jag sover än sämre när jag har en kissblöja en centimeter från näsan. Då vill jag gråta. Skulle de mot all förmodan sova hela natten i sina sängar och jag vaknar först så tror jag varje gång att dom är döda, på fullaste allvar.... Vad är sannoliken att båda ska dö samma natt i olika rum?!! Men så är jag, jag ÄR en riktigt galen hönsmamma och jag hatar att inte ha kontroll. Sådär då fick jag det sagt. God natt och siv gutt!

Vårat nya kök!

2012-01-15 @ 13:11:37
Äntligen kommer lite bilder på vårat nya kök! Vi trivs hur bra som helst och njuter av ytor, lådor, belysningen, utseendet, finesser,  ja Gud vet allt. Vi älskar det! Så här såg köket ut innan förvandlingen och vad säger man, en förvandling blev det i alla fall!
nya köket nytt kök

Jag Clarar det - min kost och hälsofilosofi.

2012-01-12 @ 21:21:56
bullar. Idag har jag hunnit med två pass träning, core och low impakt. Lagom jobbigt båda två, men framförallt kul!! Jag älskar att träna, jag är som gjord för att stå på träningsgolvet och utmana min kropp. Att bli peppad av alla andra som tränar men även kunna koppla bort dom och göra så mycket som passar mig. Så denna vecka blev det sju pass, helgen håller jag alltid fri för familjen. Jag äter bra och har redan detta år gått ner 1,5 kg man ska skynda långsamt, därför kör jag på min egen diet som lyder "få kalorier, lite fett, frukt är nyttigt så är det och ha inga förbjud, det är ok att äta en bulle när man precis bakat, det är ok att ta en godisbit till och med två men inte fler och somna inte vrålhungrig, undantag får göras men sällan, sömnen är minst lika viktig den!". Ungefär så. För detta är något som jag kan leva efter länge och det gör att jag då kan hålla den vikt sen som jag har som mål. Och det viktigaste är inte vad som står på vågen, det är hur kläderna sitter. För mig är det viktigt att jag äter klok mat så att jag orkar plugga och lära mig nya saker i skolan och att jag orkar vara den sambo och mamma jag vill vara. När andra tjatar vikt slutar jag lyssna. Det är tråkigt att höra på folk som beklagar sig och sen ändå inte tar tag i sina problem. Vi är fri människor och har ansvar för att hålla våra kroppar i skick. Vi ska ju trots allt stå ut med våra kroppar tills den dag vi somnar in, så varför inte må bra längs vägen? Och ibland är det faktiskt en rykande nybakad bulle som ger hälsa. :)

Öns godaste bullar!

2012-01-12 @ 21:12:12
Dom gjorde Max och jag ikväll. Max hade på sig sin kockmössa med sitt namn på som han fick i julklapp av sin mommo. Han hade även sitt förkläde på sig och i fickorna la han en lite brödkavel, en liten äggpenslare samt en fejk rengöringspryl, han sa att den var viktig för att ta bort bakterier (?!). Min lilla skitunge lär sig så mycket just nu så det är inte klokt!! Vi bakade och bakade, det blev några med blåbär, vanilj, kanel och Max egna pride-bullar. Han var nog minst lika stolt som jag när det var dags att provsmaka mästerbullarna. Citat av Max "dom här är ju ljuvliga!" och denna gång är jag berädd att hålla med. Det är inget som är så kul som att baka med Max, han lyssnar och gör som man ska, bråkar inte är sådär hopplöst trotsig som han kan vara annars, nej han är mysig, glad och intresserad. Den perfekta konditorkompisen!

bullar


Max bakar med stil, kockmössa med sitt namn broderat, sen vaktade han bullarna med pyamas och studentmössan.

Lycka är att få en egen glass.

2012-01-12 @ 15:19:34
glass i stora lass

För någon dag sen inköptes för första gången glasspinnar i barnformat till vårat hem. Först såg Hugo ut att förfrysa men sen förstod han att det nog skulle vara så och att det var lika gott som kul. Kul att mata pappa och att bara få hålla pinnen i handen. Han skrattade så han nästan ramlade av stolen. DET är min Hugo det.

En kille med attityd.

2012-01-12 @ 15:14:39


Vi har en liten kille här hemma som är 86 cm attityd. Han har åsiker och säger mest nej till allt, trots att han menar ja. Han är lika ofta skitglad som han är skitförbannad. Han är social och har historiens godaste kramar och pussar som han gärna delar med sig av. Han sover mer eller mindre hela nätter, men vaknar i ottan. Han äter allt och han är precis så som man vill att ett barn ska vara vid snart 19 månaders ålder.

Jag är glad över att mina barn har attityd och vågar tycka saker. Att de vågar ta plats och att de vågar säga ifrån när de inte vill vara med eller tycker att något är fel.

Men just nu...... är det kanske lite väl mycket attityd under de vakna timmarna. Oj oj oj! Alla vill säga sitt, alla utvecklas på olika plan och alla vill ha uppmärksamhet, oftast samtidigt.... Så är det hemma hos oss just nu.

Men idag ska Johan sluta tidigare och familjen ska baka bullar så det skriker om det och ha riktigt bullkalas all night long!

Regn och plugg och spinning.

2012-01-11 @ 09:26:41
Så ser min dag ut och jag älskar den, prisa vardagen! Jag kommer få cykla i spöregnet till spinningen men det gör inget, för nu börjar det hända grejer kan jag lova! Det börjar röra sig ner på vågen och jag är full av motivation. Så låt det regna, det blir en bra dag iaf! Peace and love!

I Stockholm

2012-01-08 @ 09:12:42
Nu har jag haft några intensiva, trevliga, spännande och annorlunda dagar i Stockholm. Jag har bott hos Cattis i ett stort rum med skön säng, det är som balsam för själen. Tillsammans har vi ätit gott och pratat om allt mellan livet och döden, som vanligt. Vi har uträttat saker till höger och vänster hela dagarna. Så kul! Denna resa kommer jag aldrig glömma, den har varit annorlunda. I positiv bemärkning. Men nu längtar jag hem, men till mitt och hem till min lilla familj. Jag saknar kramarna från Max och Hugo och inte minst Hugos pussar, han pussas så härligt! Jag längtar även hem till Johan. Det är konstigt att vara ifrån honom i så många dygn. Jag längtar även hem till mitt hem, jag älskar mitt hem. Det finns nog få som är så familje och hemmakära som jag, jag har alltid varit sån och lär nog alltid förbli så och det är inget som stör mig. Så nu tackar jag Cattis för gästfriheten och för allt kul denna helg!!

Mina tankar om hur man bemöter 3 års trots.

2012-01-04 @ 08:49:32
Här ligger man i sängen och bara tar det lugnt. Jag älskar dess lediga dagar! Hade det inte varit för Max trots hade det varit perfekt, men hur ofta är allt perfekt? Det viktiga är att man inte låter sig stoppas eller falla för hans humör. Att bara stå ut vid skiten, för lyckas man bemöta honom nu med respekt och tydlighet i vad som är okej och inte ska det bli lättare sen. Det är iaf vad jag insett när jag jobbat på dagis, de barnen som aldrig fick upprepade nej, eller någon som bemötte deras humör de barnen klev inte ur trotsen. Medan de barnen som testat sina gränser och fått tydliga svar från omgivningen blir tryggare och perioden blir kortare. Men man blir gråhårig på kuppen kan jag lova, tjat, gnäll och raseriutbrott dagarna igenom kan få vilken förälder som helst att vilja riva kontraktet som förälder. Så att hålla ut och tro på sig själv tror jag är viktiga bitar och inte minst prata med sin partner och ha en enad front. Och när barnet har bra stunder, överös då barnet med kärlek, det är jobbigt för barnet också att ha världen upp och ner.