-

Prisa personalen på BB.

2010-06-30 @ 21:03:07
Eftersom mitt ena bröst inte funkat som sig bör utan blöder och gör så ont att tårarna rinner när Lillebror tar tag när han väl lyckas.... Så ikväll fick det vara nog efter att jag inte har kunnat amma på det på hela dagen och natten så ringde jag BB för hjälp och då svarar jordens snällaste kvinna Marie som sa att jag skulle komma ner. Så för första gången körde jag bil efter förlossningen dessutom med Lillebror. Vi kom ner och fick PROFFSHJÄLP, helt underbart. Sen fick jag hyra en proffspump som ska rädda mina tuttar och Lillebror ska få i sig lite mer. Så än en gång prisa personalen på BB!

Varma dagar

2010-06-30 @ 15:28:25
grabbarna badar och jag och Lillebror håller stämningen i skuggan.

Bajsmaskin i lyxförpackning

2010-06-29 @ 21:31:35
Det är inte klokt hur någon så liten kan bajsa så ofta som våran Lillebror, vi byter blöjor i parti och minut! Tom Max som just nu är inne i jordens bajsperiod och knappt pratar annat än bajs har tröttnat på Lillebrors bajsvanor. Och idag tog Lillebror priset.... Vi lånade Johans föräldrars bassäng för att svalka Max och Johan lite och själv höll jag mig i skuggan med Lillebror vid bröstet. Där somnade han och jag la honom i vagnen, därifrån hördes jordens B R A K! Så det var bara att byta på honom, men med den ovana av att Lillebror inte är som Max var (han kissade eller bajsade ALDRIG utanför blöjan) så påbörjade jag bytet i vagnen............. Ganska fort bajsade han lite till men det fångade jag med blöjan, kände mig helnöjd och då kom jättebajsen över vagn, täcke, lakan, mig, hans byxor mm..... Så ikväll har jag tvättat och lärt mig en läxa, det kommer dröja innan vi byter blöja i vagnen igen.


Ingen kan bajsa som våran Lillebror....

En vecka kvar till beräknad födsel.

2010-06-29 @ 09:27:16
Idag skulle det ha varit en vecka kvar till beräknad födsel och det känns hur konstigt som helt att vi ännu inte skulle veta vem Lillebror är så gissa om jag är glad för att ha honom på utsidan! Saker som kom som en bonus är att man nu slipper ha ont i ryggen hela tiden, trots att jag har ont så hjälper alvedonen mot värken numera.
   Vi hade en bra natt, Lillebror ville sova i min armhåla så det var bara att gilla läget.

Vi lever och mår bra (för det mesta)

2010-06-28 @ 22:25:57
Igår visade det sig att Lillebrors värden såg bra ut så vi packade våra saker och packade oss hem. Vi åkte då förbi Johans föräldrar så Max fick leka i poolen och vi blev bjuda på god mat innan det bar hem, hem på riktigt, för första gången som fyra personer som ska leva, älska, bråka ja göra allt tillsammans. Så nog är det allt en utmaning av dess like! Så vi såg sanningen i vitögat och gick och lade oss redan halv nio, nog för att vi inte kunde släcka direkt för vem vill släcka lampan när jorden vackraste varelse ligger i ens säng? 
  

  Och natten sen....... Lillebror ville äta mer eller mindre hela tiden och gud så jag saknade min säng på BB förutom att den är stenhård så kan man vända sig i den med alla hjälpmedel så att det inte gör så vansinnigt ont i snittet samt att på BB så finns underbara människor som kommer med värktabletter när det är dags för det, något jag glömde bort här hemma och det straffade sig med tårar och skrik av smärta rätt ut i luften, för det är inte nådigt att vända sig i en helt plan säng med ett stort snitt mitt på magen. Men Johan var tapper och hjälpte mig genom allt, så där har jag tur som har kanske världens bästa sambo som ställer upp varje minut på dygnet.
Men morgonen kom och att få få ligga hela familjen i sängen var en oslagbar känsla. Undrar vem som tyckte att det var bäst jag, Johan, Max eller Lillebror? 

Idag har vi haft en lugn dag, en sväng på stan för att leta sommarmössa till Lillebror, samt att det skulle köpas blöjor i mängder till honom. Han råkar nämligen skita upp sitt barnbidrag på en eftermiddag, det är inte klokt!
Till kvällen hade vi köpte en liten liten smörgåstårta och som en skänk från ovan så knackade min syster Julia på dörren en stund innan matdags och frågade om hon skulle ta ut Max en stund, så där drog vi två flugor i en smäll och vi fick njuta av tårtan i lugn och ro medan dom gungade utanför. Tusen tack för det Julia!!
Och nu har jag legat deckad på soffan halva kvällen och ammat Lillebror mellan dom gångerna han bajsat och Johan fått byta på honom för att jag inte vill riskera att snittet ska göra sådär hopplöst ont i onödan.Men nu kryper vi till kojs för en ny natt med ömma såriga bröst ett snitt som ger smärtor från hevetet och med den finaste bebisen i världen.

Med en fot på BB och en i verkligheten.

2010-06-27 @ 10:14:29
Idag är det tänkt att vi ska lämna våran bubbla på BB och ska ge oss ut i den stora läskiga världen med allt vad det innebär. Jag är nervös, lycklig och trött. Lillebror ha ammats varannan timme hela natten men tack vare snälla Anna som är undersköterska här så har hon flyttat Lillebror från ena sidan till den andra eftersom jag ännu har svårt att röra mig pga snittet. Hur i all världen ska man klara sig utan all denna underbara personal?? Dom är som skapta för detta yrke varenda en! Och vissa av dom borde få medalj för sin superba kunskap, humanitet och kärlek till yrket med alla bitar som hör till. Aldrig känner man sig dum, ivägen eller jobbig. Dom kommer glatt och suckar inte ens när man ringer på klockan om och om igen. Bäst av dom alla är självklart Ann som varit med oss sen tidigt i våras med sina pedagogiska samtal för att få bort min förlossningsrädsla något hon lyckades med fint. Hon frågade sen om hon fick vara med under snittet vilket vi såg som en ära att få ha henne med, att just hon skulle ta emot Lillebror först av alla. Och sen har hon hjälpt oss med amningen som knölat och med tusen andra saker. Jag är så tacksam för att få ha henne hos oss dessa dagar.
Några andra härliga personer är Ulla (barnmorska) och Rebecca (undersköterska) som var med under början av igångsättningen, dom är mor och dotter och är här över sommaren. Helmysiga båda två! Sen har vi alla dom andra som bara finns här hela tiden och hjälper oss. Jag hoppas verkligen att jag själv en dag får tillhöra denna klan.

Lillebror håller idag samma vikt som igår vilket betyder att han väger ännu 3650 gram, våran lilla plutt. Han snuttar mer än gärna på allt som kommer i hans väg och nu precis kom barnläkaren in och sa att vi inte bör åka hem idag eftersom han inte gått upp till startvikten och att han är lite gul så vi ska ta prover på honom...... Känns som jordens bakslag men ändå är det skönt att dom inte tar för lätt på allt och då stannar vi utan att blinka, även om solen står högt idag och det sista man vill är att vara inne. Men jag vill inte åka hem och sen kanske behöva komma tillbaka igen.

Lite bilder från operationssalen och uppvaket. 

Den vackraste stunden i livet.

2010-06-26 @ 10:07:41
var den då du kom. Winnerbäcks fras ekar i kroppen trots att snittet gör sjukt ont stundtals och då ska vi inte tala om eftervärkarna som kommer när Lillebror ammas eller vad ryggen tycker om att ligga större delen dagen i sängen eller hur såriga bröst känns mot kläderna. allt tillsammans är överdjävligt men inte i närheten till så underbart som känslan är av att ha Lillebror här hos oss. Han är så juvlig, så liten och så perfekt, så älskad.Eftersom Lillebror haft det struligt med att ta bröstet så har han fått ersättning några gånger det senaste dygnet men nu tror vi att det börjar ta sig och han snuttar fint, men bara en liten stund för sen somnar han. Brösten börjar fyllas på och det ena har redan börjat blöda så jag har fått snäckskal och det tror jag kommer hjälpa precis lika bra som när Max var plutt. Annars så är han lik Max men bara syskonlik inte en kopia för han har egna drag också. Han har mörka vackra ögon och har jordens minsta näsborrar.
   Namn har han ännu inget så vi letar på alla ställen vi kan komma på, på hemsidor, Damerna värld (låg i fikarummet), dagstidningen, böcker, ja överallt!
   Idag kollade även doktorn Lillebrors ögon en gång till och idag såg allt ut precis som det skulle vilket var skönt. Och nu väntar vi på att Max ska komma in till oss och vara här hela eftermiddagen och kvällen om allt går som det ska, annars åkter Johan hem med honom så att han får lite lugn och ro han med, men jag längtar massor efter Max just nu!

Välkommen till världen Lillebror!

2010-06-25 @ 12:05:40
Nu har jag varit tvåbarnsmamma i lite mer än ett dygn och det känns fantastiskt! Förlossningen i sig blev inte alls vad vi väntat oss, vi skulle ha satts igång i tisdags men få var det fullt på avdelningen samt att min kropp var inte redo att startas upp, men dom lyckades göra hinnsvepningar som gjorde rysligt ont, jag åkte hem en stund och kom tillbaka till natten för att få sova ut med morfin. Vi hade då blivit lovade att dom skulle sätta igång förlossningen på onsdags morgon 8:30, så blev det inte pga att det även då var för många förlossningar igång så klockan 13:00 startades förslossningen med en ballongkateter vilket gav strålande resultat med fina värkar och jag öppnade mig fortare än väntat mina tre cm som krävdes för att katetern skulle åka ut. Vi tog hål på hinnorna och jisses så mycket vatten det fanns i min mage, det forsade ut vatten så det stod härliga till! Det innebar att man gav kroppen en chans att fortsätta av sig själv, men det tog sig inte alls så runt 21 tiden satte man igång värkstimulerande dropp som gav stora värkar varannan minut precis så som det ska bli. MEN det var inga riktiga värkar, bara pinvärkar så när klockan var 03:00 stängde vi av droppet efter att jag arbetet med lustgas i flera timmar och till synes så hade allt sett så bra ut, men det fanns inget mer att göra, kroppen ville inte. Men eftersom Mini mådde bra på insidan så fick vi ett rum och sovdos med morfin och ett beslut om att vi skulle kjesarsnittas morgonen därpå. Och så fick det bli, det blev ett akutsnitt så vi fick åka upp på morgonen och så tog dom ut Mini. Det var den lyckligaste och finaste stunden i mitt liv. Mer om själva snittet kommer senare.

Ut kom familjens älskade lillebror på hela 3805 gram och 52 cm lång och helt perfekt! Han är lik Max men ändå så har han ett helt eget utseende, han sover hela tiden och har problem med ätandet, så det jobbar vi på just nu.


Här är lillebror bara några minuter gammal och vi älskar honom redan oändligt mycket.

Lugn morgon på BB.

2010-06-23 @ 08:15:46


Natten var rätt ok, vaknade runt fyra men lyckades somna om efter nästan en timme. Nu ligger jag här med frukost och inväntar att Johan ska komma ner hit och sen ska vi prata med en läkare om läget som inte ser allt för lovande inte på något vis.
   Så nu behöver jag allas stöd för att inte överväga att gå över gatan och rätt ner i havet och bara simma tills jag inte orkar med, men risken är då att jag bara kommer ett par meter så jag får fundera ut något lite mera drastiskt om det ska ge någon effekt...... Tur att frukosten är god iaf!

Gravidvecka 39 med magbilder!

2010-06-22 @ 21:24:16
Och så är vi redan inne i vecka 39, nyss var det november och vi var oroliga för om Mini ens skulle trivas i magen och stanna hos oss. Men nu är vi där då Mini kan komma vilken dag som helst. Vi har packat allt och jag sover på BB inatt för att sömnen hemma är V Ä R D E L Ö S! Så jag ligger på tvåan, vilket känns bra, här är det långt från skrikandes bebisar och pipande larm så jag hoppas på en skön natt. Så nu ligger jag här med CTGkurvan påkopplad och hör Minis hjärta slå så fint att jag nästan börjar grina bara av tanken att det är mitt barns hjärta som slår och jag kan inte vänta tills den dagen jag får hålla det i famnen. Men desto tråkigare är att jag har noll förvärkar, hade ju vart trevligt om det ville sätta igång av sig självt snart..... För nu är jag inte mycket till mänska längre, mer som en disktrasa som hängt med sen i julas.
   Vi skulle ha vart på födelsedagskalas idag för Matilda som fyller 22 bast, men jag orkade verkligen inte så vi fick stanna hemma, trist men vad gör man? Grattis iaf Matilda!!

Att vara gravid i vecka 39 (37+6) innebär om man går i mina skor:
Kissnödig i parti och minut.
Har massor med hårda sparkar och en rumpa som putar ut mellan revbenen, inte så skönt.
Trött!!!
Ont i ryggen hela dygnet.
Har ett hopp om att detta faktiskt har ett slut.
Grinar för allt och hela tiden.
Har tuttar överallt!
Väger som en elefant.
Undrar hur i hela friden Mini ska komma ut?!Juni 22, 2010

2010-06-22 @ 13:14:13
Sov som en kratta inatt... Först hade jag svårt att sova av egen maskin och vid fyra kom Max in till oss med alla hans plastdjur och tyckte att vi kunde leka med dom.... Halv fem lyckades jag övertala honom att det faktiskt var natt och att man sover på natten. Sen sov vi alla tre en stund till, innan jag vaknade igen och gjorde frukost. Idag är Max på dagis så vi kan vila armar och ryggar.

Angående igångsättning och hur det går till så kan jag tipsa er som är nyfikna om hemsidan growingpeople.se där man kan läsa om hur en igångsättning går till. Det är mer eller mindre samma fakta som jag fått på MVC.


(detta inlägg skrev jag för flera timmar sen men eftersom blogg.se inte klarar av att lägga upp inlägg så kommer det nu.....)

Fjärilar i magen och inte bara bebis.

2010-06-21 @ 20:17:44

Att jag har så fruktansvärt dåliga nerver hade jag ingen aning om! Att vänta ut tiden tar knäcken på mig!! Så förutom extrem sömnbrist så är jag labil så det skriker om det. Jag börjar gråta för minsta lilla och är inte ett dugg sugen på att ge mig in i förlossningen för då får jag dödsångest så det står härliga till när jag inser att det inte bara är att åka ner och hämta hem ungen. Då tänker jag att det är lika bra att ta ut mig på bakgården och sätta ett skott i nacken direkt istället för att behöva plågas till döds under vidriga värkar. 
   Så nu sitter jag här som ett plåster på Max och han tittar på mig med stora ögon men gillar läget som tur är.En ovanlig måndag.

2010-06-21 @ 10:02:02
Idag är det inte en dag som alla andra, familjen är hemma, vi pysslar så det står härliga till (läs: pysslar så pass mycket som man kan göra när en har ont i armarna och den andra i ryggen och den tredje gör allt tvärt emot).
Men det är mysigt iaf. 
   Jag sov kasst inatt och vaknade halv sex, spelade tetris i mobilen i två timmar och satte därmed nytt rekod! Tetris är världens bästa underhållning när man inte kan sova, låter inte, lätt att avsluta och man kan hålla på hur länge som helst. 
  

  Värkar har jag inga och jag förväntar mig inte att jag kommer hinna sätta igång av mig själv innan igångsättningen men jag tänker ändå dela med mig med tidernas bästa hemsida för gravida med värkar, värktimer.se. Där klockade vi värkarna när vi väntade Max, sketabra!


Bye bye slemmis!

2010-06-20 @ 22:07:21
Nu har vi bränt av en helg i Tofta tillsammans med mina föräldrar, trevligt till tusen. Vi åt gott, snackade blaj och Max levde rullan precis så som man sig bör i Tofta. Då och då såg vi på Bröllopet med stort B, oj oj oj så vackert! Men mestadels har vi varit ute och njutit av vädret. Och rätt som det var så gick slemmisen, först en del igår och idag kom nog resten. Så det gillar vi som fan!

Så nu uppmanar jag er alla som INTE röstat ännu att RÖSTA FÖR GUDS SKULL! Och då ska ni rösta på SNOPP ELLER SNIPPA i vänstra spalten!!

Bröllop bröllop bröllop!!

2010-06-19 @ 09:40:05
Och jag kommer missa hela dagen, för vi packar oss redo för ett dygn i Tofta. Där kan Max springa fritt och vi behöver inte vakta honom varje sekund. För just nu är ALLA i familjen trötta på kassa armar, graviditet, grinig unge, stökigt hem och nerver som ligger mera på skinnet än under. Så detta innebär att jag bandar alla timmar med bröllopet och ser det på måndag istället.

Men självklart ropar jag ett litet "hipp hipp hurra för brudparet!" trots att jag missar hela skiten.

En hyllning till min fina son.

2010-06-18 @ 16:58:40


Härom kvällen på hamnen med mamma, pappa och Hanna, samt en säl vid Kallis.

Jag bara måste ägna ett inlägg fyllt av kärlek till min fina Max. Han gör mig verkligen lycklig varje dag bara genom att vara den han är, en helt vanlig unge men ändå inte alls vanlig. Han är charmig till tusen, han älskar livet och han älskar sina nära och kära. Trots att han bara är dryga 22 månader så är han kul att umgås med.
   Han kan sitta och leka med samma sak en lång stund, speciellt med hans djur och speciellt om vi leker med honom. Andra saker han tycker är kul är att rita, pussla, busa, hjälpa till med vardagliga sysslor, läsa böcker, gunga och bara springa omkring ute. Helt enkelt han är en normal nästan tvååring. Han har humor och älskar att göra grimaser och förstår när man skämtar med honom.
   Så att jag älskar honom så mycket som jag gör är inte bara för att han är min son utan även för att hans personlighet är underbar.

(en annan dag tar vi ett inlägg om hur det kommer sig att jag älskar honom TROTS alla hyss han har för sig.)

Vill inte vara gravid mer.......

2010-06-18 @ 10:18:36
Nu tycker jag att det räcker, jag vill inte vara gravid mer, jag vill ha min bebis och jag vill kunna sova bättre om nätterna även om jag kommer amma om nätterna så känns det ändå som en vinst. För denna natten har varit värdelös. Sov som en kratta, dessutom vaknade jag av att Max mitt i natten satt och storgrät och skrek efter sin "mammaaaaaa", därefter fick han sova hos oss, det var bara det att han snurrade runt som aldrig förr och när jag äntligen somnat om så vaknade jag av en regäl spark i magen. Max hade då hamnat med fötterna på kudden och gav mig kicken. Det gjorde ont, men det var ingen fara utöver att jag inte somnade om..... Så idag är jag som en tre månaders gammal sur disktrasa. Får se om jag sover hemma inatt eller om jag ringer BB... Beror på om jag kan sova något under dagen, men ryggen är inte rolig alls så jag har inte för stora förhoppningar.

På smällen.

2010-06-17 @ 21:41:59

Jag piggade visst på mig.... Såg att jag fått ett sms av syrran att På smällen går på tv nu, en film vi skojade om tidigare i veckan. Och man kan ju säga att den är lite lagom kul att titta på nu när man knappt ser tvn för att magen är så stor och för att jag har roliga minnen till den filmen. Det råkar va så att den gick i samma veva som vi fick veta att vi väntade Max. Och den dagen vi skulle berätta för mina föräldrar att dom skulle bli mormor och morfar så satt dom nämligen och såg den och vi fick pausa mitt i den för att berätta nyheten på vårat vi. Vi ställde dom mitt emot varandra och bad dom blunda, då gav vi dom varsin lapp där det stod deras nya titel "mormor" "morfar" och så sa vi att på tre fick dom öppna ögonen och läsa på varandras lappar. Jag var helt sjukt nervös så jag gömde mig bakom Johan. Men självklart blev det jubel. Så nog har denna film goda minnen med sig.


..........

2010-06-17 @ 20:16:57
Jag är så trött att jag får inte fram en enda hel tanke, somnar nog här i soffan om några minuter. God natt....

Trixar med packningslista till BB.

2010-06-17 @ 09:45:12

Vi har börjat lura på en packningslista till BB, OM det skulle sätta igång tidigare av sig självt. Vilken dag Mini tittar du röstar du på här.

Mig:
grå mjukisbyxor.
svarta dansbyxor.
amningslinnen.
stor kofta.
en hög med trosor.
strumpor
tofflor.
tandborste
tandkräm
bra schampoo och balsam
amningsinlägg
amningsbhar
svart strumpa.
bovetepåse.


Mini:
kläder i mängder.
blöjor
filt


Johan:
kamera
kalsonger
strumpor
t-shirt
mobilladdare
tandborste


Mat: (under förlossningen och till Johan)
Mer, som jag kan ha under förlossningen.
Vattenflaska, bra att ha när man ammar.


Max:
kläder för både varmt och kallt.
lakan
kudde
pippi och kossan
tandborste, tandkräm
blöjor
olika skor.
vagnen

VAD HAR VI MISSAT???


I förlossningsrummet nummer 12.

2010-06-16 @ 21:16:59

 

Idag var vi som sagt på extrakoll på BB, som visade sig bli ett förlossningsrum. Fick nästan yrsel när Ann sa att vi skulle gå dit. Som tur var så var det just Ann som hade hand om oss idag. Vi fick göra en ctg-kurva, precis som väntat och allt såg så fint ut så. Likaså sf-måttet som nu är uppe i hela 35 cm! Det enda som var utan anmärkning var urinprovet, där jag hade en aningens aningens med protein i urinen, men tydligen inte så att det var farligt som tur var. Dessutom har vi levt i en lögn den senaste tiden, Mini är fixerad MEN ruckbar! Och inte helt fixerad som våran MVC barnmorska sagt, inte för att det spelar någon större roll men ändå.
   När det var dags för att gå höll jag på att bryta ihop, jag VILLE INTE åka hem, jag tyckte att vi kunde föda idag men det fick jag tydligen inte. Men då sa kloka Ann något bra, hon sa "gör nu något du tycker om idag", sagt och gjort jag och Johan åkte och åt lunch på Skafferiets bakgård, GOTT! Innan vi åkte hem och vilade.
   Efter att vi hämtat Max på dagis, lekte vi med vatten på baksidan vilket var uppskattat och sen bjöd Johan på drinkar specialgjorda till var och en och därpå bjöd han på snorgoda grillspätt som vi alla njöt av.
Så allt som allt blev det en bra dag trots att det inte blev någon Mini idag. Men snart så och då jävlar!


Okej jag ÄR nervös!

2010-06-16 @ 09:48:06
Nu är jag där IGEN! Jag är skitanervös inför vad som komma skall.
   Jag vaknade med värkar som var halvjobbiga men inte värre än att jag lät Johan sova vidare, efter ett antal timmar så vaknade även Max och därmed även Johan och vi tog en lugn stund i sängen innan det var dags för frukost, därefter försvann värkarna, SKIT! Det hade varit så skönt om det hade satt igång av sig självt innan igångsättnings dagen.
   Men vad är jag nervös över? Det är något jag inte kan sätta fingret på mer än att jag vet att det har att göra med Mini och ganska mycket Max. Hur fasen ska det gå??? Jag blir ju yr av bara tanken på att vi ska ha två små knoddar här hemma.

Nu måste jag klä på mig för snart åker vi till BB för att kolla läget, hoppas hoppas hoppas att ctg-kurvan och allt annat ser bra ut. Önskar att dom skulle säga "men Clara, vill du inte att vi ska sätta igång dig idag istället?" men vad är oddsen för det..... Noll???Denna låt sjöng Jeanette "tabletten" på Max dop så himla fint, den får mig att längta ännu mer efter Mini.


Gravidvecka 38 med magbilder såklart!

2010-06-15 @ 21:40:05

Att det börjar närma sig förlossningen märks tydligt nu, jag får sammandragningar bara jag ställer mig upp, har förvärkar som går att klocka under längre stunder, märker att bebisen tar upp hela magen och att det är allmänt pissigt att vara gravid nu. Allt detta bortsett ryggen som bara blir värre och värre för var dag som går men jag vet att det finns ett slut och därför så står jag nog ut lite extra just nu.
   Svettas gör jag som en gris, så fort temperaturen runt mig överstiger 18 grader får jag bastukänslor och vill bara ta av mig alla mina kläder på stört, som tur är så går förnuftet före känslan där. Och det är nog inte bara jag glad för.....
   Jag är kissnödig hela dagarna och jag blir vråltokig på alla toaletter av högre modell, för då blir något fel i ställningen och jag får bara ut tre droppar på sin höjd och går därifrån lika kissnödig som innan.
   Mina nerver är det helt åt helvete med, jag blir supernojjig över att det ska hända Johan och Max något, så förutom ryggen så sov nog jag sämre än Johan i nättras pga oro för att han skulle bli sämre under natten... Men det behövs inte alls så stora saker för att få mig att nästan svimma av klena nerver, det räcker gott med att Johan lagar mat och råkar riva sig på rivgärnet så är det kört.
   Och är det någonstans man märker att jag är hyper så är det när jag får akupunkturen, nålarna biter sig fast och det ser så sjukt ut när hon ska dra ut dom trots att dom sitter fast i huden. Blä!
  Att jag väger som en elefant är inget jag bryr mig speciellt mycket om, just nu har jag större problem än vikten dessutom tycker jag att det är fånigt att bry sig för mycket om vikten som gravid, banta kan man göra andra gånger i livet.Imorgon ska jag och Johan på en extra kontroll på BB för att kolla lite allt möjligt, ska jag va ärlig så vet jag faktiskt inte exakt vad vi får göra förutom en ctg-kurva som vanligt, men vi ska ta med kameran så ni kommer säkert få ta del av vissa bitar.

Och som vanligt påminner jag er om att rösta på SNOPP eller SNIPPA i vänstra spalten, tycker det är så kul att se vad ni tror att Mini har för kön.


En dag på akuten.

2010-06-15 @ 17:29:40

Såhär mycket som vi varit på sjukhuset denna vår är inte klokt! Denna gång var det Johans tur.... För igår cyklade han omkull efter att kedjan hoppt av och slog sina armar så illa att han inte kunnat använda dom alls och han är ju inte killen som klagar annars kan jag lova så nu blev jag orolig för honom. Så idag när han ännu hade ordentligt ont så ringde han vårdcentralen för att få kolla upp dom. Det knepiga var att idag hade han första dagen på jobbet efter och skulle börja klockan åtta.... Inte allt för tajmat kan man säga, så jag fick köra dit honom så han fick göra en beställning vid datorn innan vi åkte vidare till vårdcentralen. Dom sa precis som vi trodde att det var ingen "kalle ankabrytning" men att det behövde röntgas. Så det var bara att åka ner till sjukhuset och så följde självklart hela familjen Taikon med runt på dom olika rummen. Det visade sig att dom kan inte hitta brott men att eftersom han har så mycket vätska i armarna så borde det vara brutet så vi ska tillbaka om en vecka och göra om röntgen för att då borde dom se bättre. Så nu har jag sällskap hemma och det är ju trevligt förutom att vi nu är två invalida här hemma där ingen kan dammsuga eller liknande... Så nu ligger vi här och glor på varandra och vet inte om vi ska skratta eller gråta åt familjens urusla skick. 


Bullkalas med små vänner.

2010-06-14 @ 21:59:49

Idag kom Jenny med sin lilla Maja och lämnade tillbaka babyskyddet som det lånat av oss, som tack fick Max en jättefin PippiBox med hur många pippifilmer som helst, han blev helt salig, jag likaså (jag ÄLSKAR Pippifilmerna!) dessutom fick vi en fin välkomstskylt av dom som kommer göra sig så fint nere i hallen. Som vanligt när Jenny tittar hit så kom även Nina och Ville, vilket är så trevligt så! Vi provåt av alla bullar som jag, Johan och Max bakat idag och vi provåt hel hel hög, för goda blev dom. Kvällen har varit ytterst lugn, med tanke på att jag är som jag är och Johan råkade cykla omkull idag så han kan inte avända armarna, tycker så synd om honom. Så nu är vi glada för att Max sover för ingen av oss orkar röra på sig....


Rösta på mitt parti!

2010-06-14 @ 21:43:54
Det är så kul med internet för man kan verkligen göra precis allt här, så nu har jag tom ett eget parti! Hur bra är inte det?? OCH det är för en bra sak. Mobbning, något som står mig varmt om hjärtat så om jag någon gång ska ha ett eget parti så ska dett jobba för individer, precis som dom är och inte som andra vill att man ska va. Så rösta nu på mitt parti vet jag! Röstar gör du i vänstra spalten under "länkar" eller här. Det skulle göra mig glad.

Känner mig älskad.

2010-06-13 @ 20:32:22
Ikväll har vi varit hos mina fina svärisar Lena och Janne, Max lekte i deras trädgård så det stod härliga till. På vägen dit var jag på riktigt riktigt pissigt humör, hade ont i ryggen och blev sur på vem det än var som öppnade munnen dessutom var det så varmt i bilen. Kom dit och så åkte Johan med sin bror Niklas för att köpa ny slang till min cykel som en morgon fått punka samt lite andra saker, under tiden dom är borta fick JAG ett paket av Lena, hon sa att det var lite uppmuntran och gissa om jag blev glad?!! Jag blev så glad att det var inte klokt och Max blev nog ännu gladare när han fick se allt godis. Dom hade köpt en überfin burk som var full med gott godis! Hur bra kan man ha det???  Därpå grillades det gott kött i olika former och så tryckte jag i mig Lenas goda potatissallad, så allt som allt har det varit en riktigt bra kväll. Men eftersom kvällen inte är slut så ska vi passa på att gipsa magen nu medan Max sover, resultatet och hur vi gjorde kommer ni få se snart, kul ska det bli iaf.


Allt som ska fixas innan bebisen vräks.

2010-06-13 @ 11:28:17

Vi har börjat göra listor på allt som ska fixas innan Mini kommer vräkas från min insida och ju mer vi får ner på listorna desto mer nervös blir jag för hur vi (läs; jag) ska fixa att ha en till familjemedlem hos oss... Men samtidigt så börjar hjärtat bli sådär stort som man inte hade en aning om att det kunde bli innan man blev mamma första gången, så nu håller det på att göras mer plats i min kropp för att älska även denna varelse.

Dagen började bättre än den igår, Max och jag gick upp så att Johan fick sova lite extra. Även han börjar bli riktigt nervös inför vad som komma skall så han sov inte så bra inatt och även pappor kan behöva sig lite skönhetssömn då och då. Max och jag diskade, tvättade en maskin, bäddade babyliften, lekte med hans platsdjur, dukade för frukost och drog upp Johan. Och sen tog Johan Max med sig för att storhandla allt möjligt så att jag kan vara hemma och vila. Så nu ligger jag här och känner hur Mini rör sig och bökar runt, hur härligt som helst. Idag är tom förvärkarna härliga.

Sen står det bullbak på schemat för dagen, dubbel sats. Så att vi har fika färdigt i frysen hela sommaren.

(Måste tala om att nu har 60 personer röstat på "snopp eller snippa", så kul!! Rösta du med om du inte gjort det ännu. Nu står det 57% snippa och 43% snopp.)


Fy fan vilken lördag.

2010-06-12 @ 17:22:08
 • Sov inget i nättras, hade så ont i ryggen att jag nästan grät, samt förvärkar från helvetet.
 • Max vakna halv sju. Olagligt på en lördag!
 • Gick upp strax efter sju och åt frukost med familjen vilket kanske inte va så dumt men på tok för tidigt!
 • Tänkte lägga mig och vila på sängen men i ren panik insåg jag hur kass ryggen och skrek ut min smärta till Johan mer eller mindre knuffade upp mig på benen igen....
 • Tröttare än tröttast.
 • Åkte till en stor loppis som bara hade skräp och dessutom blåste det storm, inga fynd.
 • Åkte i en smällvarm bil trots klimatanläggning till Johans föräldrar för att köra båten till Gnisvärd där den skulle sjösättas med hjälp av Johans pappa.
 • Gick en sväng med Max i vagnen för att han skulle somna, höll på att dö av värkar som kom hela tiden.
 • Gick tillbaks till båten som dom fixat nästan klart med men fick hålla både mig och vagnen i skinnet för att inte flyga bort i blåsten, har nog fått nog med frisk luft för resten av året för det var inte klokt hur det blåste.
 • Åkte hem, värkar och ryggont som fan. Stanna till vid Ica Maxi, köpte flingor och smör....
 • Kom hem, försökte sova sittandes i soffan.... Säger väl allt....
 • Åt korv med bröd som Johan fixat, hade brosk i korvjäveln hela tiden.
 • Gick tillbaka till soffan efter att ha grinat en svätt om hur kasst mitt liv är....
 • Somnade i en kvart, vet inte ens om man kan vara glad för det lilla som det så fint heter.
 • Åkte till återvinningsstationen för att slänga sängen som Max använde ett tag i början i sitt rum, kostade 50 spänn för att den var osorterad. Jag tänkte fråga gubben om han inte såg att det var en ytterst sorterad säng men höll mig.
 • Fick dåre på en kille som ställde sig ivägen med sin stora bil med släp för mig inne på återvinningen, jävla stolpskott! Jag ville köra rätt in i sidan på honom för att tala om för honom att han står "lite gale till där" men Johan bönade och bad att jag inte skulle göra det. Så jag sket i det.
 • Körde till Rusta för att köpa dynor åt mamma till sommarstugan, Max försökte ha sönder hela affären.
 • Kom hem igen, ätit kladdkaka som var utsökt och har legat på soffan därefter med förvärkar och ont så in i helvete i ryggen.

Pga denna värdelösa rygg så betyder det att jag missade dagens träff med Fabella, tjejklubben jag är med i. En träff jag verkligen sett fram emot, FAN!!


Nu är jag redo att föda (tror jag.......)

2010-06-11 @ 21:45:48

Tack vare Ann och några andra fina barnmorskor på BB så är jag nu redo att föda. Jag vill föda och jo jag är snorrädd för den dagen men jag vill föda och det är det viktigaste. Jag vill vara med om min och Johans livs upplevelse igen och denna gång ska det bli en positiv upplevelse. Jag har full tillit till dom som kommer vara där, för att dom vill mitt bästa och för att jag kommer göra mitt bästa. Ann har lovat att dom kommer förebygga så långt det går att jag inte ska behöva bli rädd denna gång. Jag längtar efter att få upp våran lilla skrutt på magen, jag längtar efter att få höra Mini skrika, få andas och dela luften med oss, få se Johan klippa navelsträngen och sen i lugn och ro låta Mini ammas för första gången och än en gång få tappa hakan över hur en så söt liten varelse kan ha sån kraft till att suga. Jag är redo för att få byta blöjor på ackord under höga skrik och jag är redo att våga bli mamma igen. Jag är rädd för att smärtan kommer ta över mig under förlossningen men jag tror på mig själv, jag, barnmorskorna och Johan har en plan som jag tror på och jag vill vara närvarande så mycket som det går för jag längtar nu efter denna dag mer än någon annan dag på året. Jag tror till och med att jag älskar min lilla skrutt trots att vi aldrig träffats och jag tror att våran familj behöver Mini och att Mini behöver oss. Så trots min rädsla så tror jag att vi (jag och Johan) kommer få vara med om våran livs upplevelse denna gång och att jag kommer må så mycket bättre tiden efter, utan ångest och förlossningsdepression.
  Så nu väntar vi bara på att dagen ska komma då det är dags att möta rädslan och till slut få veta vem Mini är.


Här är några bilder från när Max föddes.


Förlossningsrädsla till 1000!

2010-06-11 @ 08:38:01
Okej, nu måste jag erkänna här... Jag är SKITRÄDD inför förlossningen! Jag tänker på hur förlossningen kommer bli dygnet runt. Jag är helt övertygad om att allt kommer starta hur fint som helst, men sen...... Sen önskar jag att jag slapp resten, att någon bara skulle komma in i rummet med en bebis på armen och säga att den är våran och så slipper jag allt det jobbiga. Jag är smällrädd för att jag ska bli rädd under förlossningen, att jag inte ska våga föda och då istället motarbete kroppen i tron av att allt kommer gå åt helvete. Jag är rädd för att det ska bli en lika lång förlossning som det var med Max, att jag inte ska orka hela vägen. Jag är rädd för att inte kunna prata med barnmorskorna utan bara bli liggandes där som en mask som gått av på mitten.
  Igår fick jag veta vilka som jobbar det dygnet som vi ska sättas igång och det var en riktigt tung trygghet kan jag lova, att slippa häxor och istället bara ha folk jag litar på runt mig. Jag tror att dom vet vad dom gör och att dom vill mitt och bebisen bästa hela vägen.
 Men i övrigt så är jag RÄDD för hela skiten, kan ingen skona mig från att genomgå dessa helvetiska timmar? Jag vill bara att allt ska vara färdigt. 

Våravslutning på dagis.

2010-06-10 @ 20:50:14Igår hade Max dagis våravslutning då det skulle grillas och åkas tåg. Dagiset hade fixat det lilla tåget som går genom stan och skriker ut saker som man inte hade en aning om angående ens egen stad, desstuom har vi en tendens att ALLTID hamna bakom det lilla tåget i någon jobbig backe så att man inte kan köra om.... Men igår var det en riktig lyckträff, barnen hade hur kul som helst (och av min bedömning så såg fröknarna nästan gladare ut). Eftersom Max varit ifrån dagis så länge nu fick Johan åka med Max och det var nog bra med tanke på hur blyg Max blivit för allt och alla sen han blev sjuk.
   Därefter skulle det grillas, självklart började det dugga men vi höll ut och åt våra hamburgare som vi tagit med oss. Gott som bara den. Vi lämnade kalaset nästan först eftersom jag hade så vansinnigt ont i ryggen, så då passade vi på att ge Max fröknar varsin sommarpresent bestående av ramslöksvinäger.
   Därpå åkte vi till svärmor och svärfar och jag la mig på soffan innan vi åkte vidare till BB.
Där har ni gårdagen för våran del.


Prinsessan på ärten är nöjd!

2010-06-10 @ 09:25:03

Oboy så jag sovit, nästan 11 timmar(vi räknar bort alla gånger jag vaknar under nattens gång)!! Det är inte klokt så skönt det var! Men jag vaknade vid halv sex och insåg att jag hade så ont att jag inte kunde vända på mig i sängen så då tryckte jag på "signal" knappen och på någon sekund kom Jordemor in med två alvedon och sen kunde jag sova vidare till kvart i nio! Rekord! Trots all sömn så känner jag att ryggen ändå inte är med mig, jag har ont som fan, men just nu lever jag gott på att jag faktiskt sovit som jag gjort. Så numera gillar jag rum nummer två! Hahaha.
  Om en stund ska jag över till MVC och prata med Yvonne om hur igångsättningen kommer gå till, rubb som stubb. Hon ringde mig igårkväll och sa att vi glömde visst att gå igenom det och undrade om vi kunde ta det idag. Jag kan bara säga att barnmorskor som Yvonne växer inte på träd, där kan man snacka om att rätt person på rätt plats! Hon bryr sig verkligen om både mig, Johan och bebisen, personer som henne vill man bara krama och krama och krama och tala om för dom vilket fantastiskt jobb dom gör.


I sal nr 2 på BB.

2010-06-09 @ 21:45:03
Då är jag tillbaks på BB igen. Men i nytt rum, inatt kör vi tvåan, känns som att vi kommer trivas bra ihop tvåan och jag för min säng står mot en vägg så det är skönt. Är alltid lika orolig för att jag ska ramla ur sängen på fyllan och villan med morfinet, någon gång borde ju va den första, hoppas inte inatt bara!
   Barnmorskorna som jobbar inatt är några som jag inte haft tidigare, vilket börjar bli ovanligt men den ena av dom skrev ut oss från BB när vi hade fått Max, henne glömmer jag aldrig (och det sa jag med värme i bröstet).
   Ctg-kurvan såg så fin ut så, vi fick även med några förvärkar som pricken över iet.
Nu ska jag få min spruta så god natt go vänner!!

Gissningslek: Vilken dag tittar Mini ut?

2010-06-09 @ 12:26:47

Nu öppnar vi allmän gissningslek på VILKEN DAG KOMMER MINI FÖDAS?? Även om vi fått ett datum så säger det inte att det blir just den dagen som Mini föds så nu får ni gissa helt fritt när ploppet kommer ske.

För er som inte vet det så är Mini beräknad att födas den 6 juli, men ska sättas igång tidigare pga ryggen. Men NÄR är frågan!


En totalt värdelös natt med värkar och inge sömn.

2010-06-09 @ 11:09:05
Redan när det var dags för att gå till sängs igår så insåg jag att "Oboy, detta kommer bli en lååååååång natt!", helt rätt uppfattat. För jag tror jag sov på sin höjd två timmar allt som allt. Ryggen gjorde så ont att jag inte kunde vända mig själv i sängen så Johan fick hjälpa mig, vilket betyder att hans natt inte varit den bästa heller. Utöver ryggen så har värkarna bestämt flyttat in nu för att komma med jämna och mindre jämna mellanrum. Vissa gör SNORont och andra är bara lite störande. Så vad gör man då hela natten, man spelar tetris på mobilen timme ut och timme in, precis som jag gjorde när vi väntade Max. Det var under dessa sista veckor med Max i magen som jag troligen spelade sönder Johans knappar i hans gamla mobil.... Nu har jag spelet i min egen mobil så jag sliter bara på den och skulle den gå sönder så so what, den är värdelös i vilket fall.

När Max kommit in till oss satte Johan på TENS på mig och så började dagen med två Panodil. Värkarna känns trots panodilen så jag vet inte om det är bra eller dåligt. Men vi ska försöka ta oss ut och röra lite på oss för att se om jag glömmer bort värkarna för en stund eller om dom tilltar och vill något mer, känns som att det är förmycket att hoppas på redan...
   Eftersom Max ögon ännu inte är bra utan kladdar trots salvan som han hatar så VABar Johan nu med honom, är otroligt skönt med lite avlastning för just nu är jag skör som få och har ingen ork alls i kroppen, utöver ryggen. Funderar på att ringa BB och kolla om jag kan sova där till natten, en till natt som denna pallar jag inte. 

Gravidvecka 37, redo för förlossningen.

2010-06-08 @ 19:41:08
Idag var jag och Johan på MVC hos våran barnmorska Yvonne som jag faktiskt kan kalla våran barnmorska för hon ser verkligen Johan som en stor del i det hela, vilket är kul. Vi fick skriva ett förlossningsbrev med henne och sen skickade hon alla papper till just förlossningen, som kändes så stort och en aningen läskigt. Vi mätte magen som nu hade ett symfus mått på 34 cm! Och bäst av allt, (trummvirvel!) Mini är nu helt fixerad och går inte att rucka alls! Något jag hade på känn redan innan men som man inte kan vara säker på bara sådär. Men nu fick vi det svart på vitt och det var en enorm lättnad. Så glad som jag var när vi gick därifrån har jag inte varit på mycket mycket länge. Nu är det snart på riktigt!! Vi ska få träffa våran lilla Mini, som Yvonne för övrigt drog en gissning om att h*n kommer väga runt 3,7-3,8 kg. Ska bli kul att se om hon har rätt. 

Och såhär är det att vara gravid i vecka 37 i min kropp: Kroppen är tung, jag önskar nu tillbaka min gamla kropp, att kunna röra sig normalt. Magen är så fin att jag vet inte hur jag ska kunna klara mig utan den sen, jag älskar att se gravid ut. Bristningarna poppar upp lite här och var på magen, inte många men dom talar tydligt om att jag en gång varit gravid. Mini pressar sitt huvud nedåt såpass ibland undrar jag om jag ska föda på stört. Att jag är kissnödig bara jag ställer mig upp är inget nytt, men ännu kan jag ligga nästan hela nätter utan att behöva gå på toa, det räcker med att ryggen tar kål på mig. Fötterna har börjat bli Hobbit-fötter, inte allt för vackra. Vikten tänker jag inte ens tala om... Något trevligare är att mina naglar är finare än på länge och det är ju alltid något. Allt som allt, jag älskar min kropp men längtar efter att få tillbaka min egen kropp mer än någonsin!

(Magbilder kommer imorgon)

SÅ KOM IHÅG ATT RÖSTA NU PÅ VAD SOM GÖMMER SIG I MAGEN, SNOPP ELLER SNIPPA, DET ÄR FRÅGAN! DU RÖSTAR I SPALTEN TILL VÄNSTER.

Rökning dödar, pyttsan!

2010-06-08 @ 13:32:00Läste denna artikel på aftonbladet om en liten kille på två år som röker 40 cigaretter om dagen. Och vad vill dom att man ska säga efter att ha läst att pojkens pappa inte tror att det är farligt med tanke på att pojken ser hälsosam ut, hälsosam är bara förnamnet, han ser ut som hälsokällan själv! Eller allvarligt talat, ännu är inte dom sista idioterna födda och att sen två idioter av denna klass ska träffa varandra och sen skaffa barn ihop är ju bara för mycket! Hur kan det gå någon människa förbi år 2010 hur farligt rökning är? Och att dessutom utsätta ett barn som inte är ens i närheten till mydigt för denna fara är inte klokt. Jag som inte ens tycker att det är försvarbart att som förälder röka tappar tråden helt totalt när jag läser något som detta. Hur är man funtad när man första gången sätter ciggen i munnen på ungen, han kan ju knappast ha letat upp en cigg, tänt på och tänkt att "detta var något för mig, jag ska bli en rökare!". Personligen tycker jag att man borde bli av med barnet då,för detta är barnmisshandel av något!

För några dagar sedan fick mina gravidhormoner ett regält spratt på stan och det var tur att Johan var med och lugnade ner mig. Ni vet hur äckligt och puckat det ser ut med föräldrar som röker medan dom går med barnvagnen, men detta var sju resor värre! En mamma kommer mot oss med sitt bebis i en baby björn bärsele och tar upp en cigg och tänder den i vindskydd av bebisen! Jag höll på att få totalt hjärnsläpp! Hur fan tänker man då??? Att man vill inte bara göra sitt eget liv kortare utan även bebisens? Jag kan verkligen inte förstå mig på folk som gör så! Jag hade så gärna vilja vetat hur dom som gör så tänker och om dom tänker alls. Jag kommer ihåg när Max föddes ville jag inte ens ha parfym på mig för det kändes som att det var för starkt för min lilla skatt.

Det enda som är bra med att få läsa och uppleva saker som detta är att de gör mig ännu starkare i mig själv att vägra rökare hålla Mini, den dagen Mini kommer ut. För med tanke på hur läkarna förmanade oss om att Max inte fick vara hos rökare så finns det ingen som helst anledning att ens utmana ödet med Mini. I mina ögon är det ett lätt val man gör, antingen väljer man att röka eller så slutar man, svårare än så är det inte. Jag vet hur farligt det är med rökning så varför utsätta mina barn för detta gift? Jag och Johan måste föra deras talan ända tills den dag då dom klarar av att göra det själva, men tills dess är det våra ord som gäller och då är det min plikt att skydda mina barn mot allt vad farligheter heter, i den mån det går... Jag ska informera dom om hur många som dör varje år pga rökning och så ska jag ha en riktigt bra muta precis som min mamma och pappa hade med mig, jag skulle få mitt körkort gratis om jag inte började röka. Nu råkar det vara så att det är lite dubbelt med den saken för att min pappa är trafiklärare och för min del vore det skam om jag inte tog mitt körkort, dessutom var jag så trygg i mig själv att jag hade aldrig svårt för att tacka nej, trots att jag fick höra att jag var tråkig, mesig och gud vet allt, jag visste att det var jag som var vinnaren, inte dom.


Jag älskar mamma.

2010-06-08 @ 09:23:06
Max sov hela natten i sin säng och kom in till oss lagom tills när Johan gick upp. Jag och Max sov sen till halv nio! Det var skönt för jag var vaken nästan hela natten. Men sen har Max varit på ett strålande humör, han kramas, pussas och leker hur fint som helst med sitt duplo. Mini trycker som vanligt sin rygg rätt ut till vänster i magen och jag är så nyfiken nu på VEM som äger denna rygg.
   Vid elva ska jag åka iväg och få akupunktur, ska bli himla skönt, vilket det oftast är. Jag har verkligen fullt förtroende till det Lena (sjukgymnasten) gör med mig.
   Till eftermiddagen ska vi även på ett besök på MVC på en vanlig rutinkontroll. Eftersom Max ännu är hemma från dagis så får han för första gången följa med oss dit, hur det går får vi se sen.... Att det blir lite utav ett äventyr är jag redan säker på.
  
Just precis nyss fick jag en kram och puss av Max och då sa jag till honom att jag älskar han och då svarade han med dom finaste orden "jag älskar mamma." Mitt hjärta smälte och här sitter jag nu med mina hormoner och gråter lite i smyg för shit va vackert att få höra något sånt en tisdag morgon.

En bra dag trots allt.

2010-06-07 @ 22:21:18
Trots den sega natten så blev det en riktigt bra dag ändå. Jag har varit och klippt mig, ytterst välbehövt! Ätit lunch på stan. Sovit middag medan killarna åkte på massor med fixaruppdrag. Och efter maten åkte vi hem till mina föräldrar eftersom vi tidigare bestämt tillsammans med Max att vi skulle ut och gunga.... Något som inte var allt för lockande i regnet och blåsten. Så då satt det fint med ett besök hos mamma och pappa, där det bjöds på glass. Smarrigt värre!
   Och nu sitter jag här med en mage som hoppar i takt, Mini har hicka så det heter duga.

Vad man sysselsätter sig med på BB.

2010-06-07 @ 09:45:05
God morgon, eller? Någon speciellt god morgon är det faktiskt inte. Morfinet tog men sen var jag så varm hela natten och hade ont ändå (förutom den första timmen som var underbar). Så nu ligger jag här lite halvbakis med en god frukost framför mig och har precis pratat med fina Ann som är min Aurora barnmorska. Hon sliter som ett djur för att få mig på bättre tankar och få mig att tror på mig själv inför förlossningen. Den kvinnan är full av klokhet!
   Just nu ligger jag och lyssnar på ett litet knyte längre bort i korridoren som inte verkar allt för nöjd med sin tillvaro och jag undrar hur Mini kommer låta. Max grät ju nästan aldrig, bara när vi bytte blöja i början men sen grät han aldrig. Så tror jag knappast att Mini kommer va.

Dom kvällar jag sover här brukar jag och Johan ha smskrig innan sprutan har satts, dels för att det är så tråkigt att bara va och dels för att få bort tankarna från sprutan, som inte är allt för behaglig. Då brukar det låta såhär:

Clara: Här fjäskas det kan jag lova. Finmjukismadrassen var ibäddad redan från början. :-)
Johan: Oj då. VIP!
Clara: Only the best for the best. ;-) Men jag gillar inte rummet, ska kolla vid informationen om jag inte kan få uppgradera mig.
Johan: Jo gör det, dom kan skicka räkningen till mig.
Clara: Fint att du ställer upp. Inte ens nattlampan fungerar, såhär sunkigt kan man bara inte ha det, känner mig som en lodis. :-(
Johan: Så får det bara inte va. Jag ringer högsta chefen nu.
Clara: Låter bra, ta aftonladet och expressen med när du ändå håller på.
Johan: Allt ordnat. Tidningarna kommer och intervjuar dig om 15 minuter. Och chefen kommer och ber om ursäkt om en timme.

En stund senare:¨
Clara skickar ett mms på sprutan....
Johan: Så det blev morfin iaf.
Clara: Yes! Come and bite me! Hehehe! Nålen är fan 5 cm lång, tror fan det gör ont när man får den, den går ju nästan ut på andra sidan!
Johan: Ungefär som ett grillspett :-)
Clara: Ja nästan och jag är fläskbiten mitt på. :-)
Johan: Japp. Prima skinka!
Clara: Hon som skulle ge den skulle bara gå in till ett annat rum medan jag borsta tänderna men sen försvann hon. Tror du dom blir sura om jag tar sprutan själv?
Johan:Något sura kanske. Annars kan du gömma den och sälja den på stan för någon hundralapp.
Clara: Ja smart! Då ska jag stå som killen i yrrol med skylten "samlag" men med "knark". Vad tror du?
osv......


Efter ännu en stund:
Clara: Var i hela friden tog barnmorskan tog vägen??
Johan: Till en förlossning kanske.
Clara: Men hallå! Jag då?! :-)
Johan: Typiskt!
Clara: Ring aftonbladet! :-)
Johan: Bra idé!
Clara: Ni är väl snart kompisar vid detta lager.... Är detta nåt jävla ikeasjukhus där man får fixa allt själv?
Johan: Kanske är så.
Clara: DÄR SMALL DET!

Roligare än såhär har jag det inte på BB. Men om en stund kommer Johan och Max och hämtar mig, längtar massor efter dom.

Checkar in på BB.

2010-06-06 @ 20:23:20
Bara så ni vet så ska JAG få SOVA gott inatt. Jag åker ner till BB om en timme och sen ska jag få min härliga spruta som för övrigt ger mig ångest men som ändå tar bort alla smärtor och problem i världen. Så mamma ska komma och hämta upp mig för visst kan jag köra ner själv, men det blir som alltid ett helvete att ta sig hem, bakfull på morfin i trafiken, NEJ TACK! Men Johan och Max kommer och hämtar mig imorgon och kör mig till frissan för ett ytterst nödvändigt besök. Hur resten av dagen blir har jag ingen aning om.
   Men idag har jag laddat inför natten med att göra sånt jag vet att jag inte klarar annars, tex så gick vi en lång promenad, vi har satt ihop Minis säng som nu står på plats och vi har haft en riktig familjedag med mängder med kramar. Det märks på familjen att vi längtat efter att få ha en heldag tillsammans utan vänner och släkt. Nog för att det kan vara trevligt också, men att få bara ta det lugnt tillsammans är också viktigt.

Mitt hjärta stannade.

2010-06-06 @ 08:02:19
Runt elva tiden igår, precis innan jag tänkte slå ihop datorn och gå och lägga mig hör jag hur Max börjar hosta på ett mycket konstigt sätt, jag gör mitt allt för att komma bort till hans rum fortast möjligt, vilket inte är så snabbt men ändå. Jag hör hur han verkligen kämpar för att få luft och jag ska precis ta upp honom när han kräks ner sig själv och kudden. Jag får upp honom och han låter som att han fått krupp, i ren panik gör jag mitt allt för att få honom andas normalt. Mitt hjärta stod helt stilla där en stund, det är jag säker på. Mitt i allt kräkandes ringer Johan från balen, jag skriker att han måste gå undan och att jag måste lägga på för att ringa 112. Men i samma veva återhämtar han sig något. Han skakar som ett litet asplöv och jag som ett stort. Där satt vi på toan fulla av kräks och grät tillsammans. Kan aldrig minns att jag varit så rädd förut, jag var rädd för det som precis hänt och jag var rädd för att han skulle börja igen. Så fort han rörde på sig fick han samma hemska hosta men jag lyckades stoppa upp den varje gång och sen var han som en koalaunge om mig, han var så himla rädd. Till slut kom vi ner i våran säng och sen har han sovit fint hela natten, några gånger har han hostat till, men då med sin vanliga hosta, trots det så stannar hjärtat lite varje gång jag hör honom hosta nu.

   När jag satt där på toan äcklig och dan med ett hjärta som inte slog så tänkte jag om och om och om igen, "herre gud, jag vill inte ha två barn, jag kommer aldrig för mitt liv klara av att ha två barn, jag klarar ju knappt av att ta hand om det lilla barn jag redan har, JAG HAR ÅNGRAT MIG!!!". Men bara efter att Johan kommit hem, full av alkohol och mest full med energi från en lyckad kväll så tittade jag bort på byrån där alla kläder till Mini väntar och så slog det mig att vi skulle sätta ihop spjälsängen imorgon (idag). Då vände mina tankar direkt, tack och lov. Ångerveckan gick ju faktiskt ut för lääääänge sen nu.

Examensbalen, fint ska det va!

2010-06-05 @ 20:45:10

Här sitter jag med den påsen med godis som vi köpte igår men inte orkade, av fullt naturliga skäl. Men ikväll kom den verkligen till pass kan jag lova. Jag har börjat känna mig förkyld men som tur i oturen så var det dags för nya alvedon för en stund sen iaf så då tog det udden av förkylningen. Johan har vi nu på Wisby Hotell med sina klasskompisar. Dom möttes upp i Almedalen och gudars så snygga dom var hela bunten, coolast var helt klart Jimmy som hade en brun manchester kostym. Men utan tvekan så var Johan självklart snyggast av dom alla, kostymen satt som en smäck och hela han var bara SNYGG!


Virus och bra personal.

2010-06-05 @ 15:36:08
Det visade sig att det var något jäkla virus som övertagit Max kropp så det är bara att vänta ut tiden.... Men både läkaren och sjuksköterskan som tog proverna på Max var toppen. Max tyckte för sin del att det hela var lite traumatiskt, han ville inte gå in i undersöksrummet och han ville inte lämna några prover. Och tänk så mycket blod det kunde komma från ett så litet finger. Det rann så pass att vi fick byta plåster fyra gånger och hålla ett stort papper mot för att få ordning på det hela, inte klokt med tanke på att det var ett vanligt putt i fingret.
Sen åkte Max och jag ut till Tofta och tog det lugnt med mamma och pappa, planerade lite för hur det kommer gå till under BB-tiden för Max del eftersom han kommer sova hos dom. Vi vet ju inte hur pass fort det kommer gå från att dom satt igång mig tills Mini är ute.
    Nu tar killarna en dusch så ska jag vila lite innan det är dags för att åka ner till Almedalen och titta på alla dom som tar examen nu. Jag är sjukt stolt över Johan måste jag säga! Och att få se honom stå där i finkostym kommer säkert få en och annan tår att åka ner för mina kinder (det ska ju inte så mycket till om man säger så). Sen ska jag och Max vara hemma ikväll och dela på pizzan som vi fick med oss hem igår medan Johan firar sig tillsammans med sin klass och alla andra som tar examen på ett ytterst värdigt och fint sett med finmiddag. Synd att respektive inte fick vara med för jag älskar verkligen sånt! Men en dag kommer det va min tur att stå där och då jäklar!

Examen, en liten sjukling och en öm bak.

2010-06-05 @ 08:40:12
Igår hade Johan sista dagen i skolan (nog för att dom kommer behöva fixa saker nästa vecka med, men det skiter vi i nu) och det firades med att Johan fick gå och klippa sig och sen mötas upp av mig och Max så gick vi till Lilla Elefant och åt pizza som för övrigt blev ett av två nya ord som Max sa en miljon gånger inom loppet av några timmar. Först kom ordet "kolla!" inne på Åhléns och han sa det så många gånger och så högt att jag bara gick och skrattade rätt ut för att han var så söt. Sen frågade jag honom om han ville ha pizza till middag, eftersom han inte haft någon större aptit sedan han blev sjuk så får man vara glad för det lilla som åker ner. Och både ordet "pizza" och pizzan gillade han. Han ropade riktiga glädjerop "pizzzzzzzaaaaaaa" över hela stan, precis sådär högt så man som förälder skämms ögonen ur sig och tänker att "jaha, nu tror varenda kotte att vi bara matar ungen med pizza och att vi är riktiga WT, nu är det kört!".
   Vi fick en riktigt riktigt mysig stund på pizzerian och pizzan var god, dock fick jag bara i mig halva så idag har jag en trevlig lunch som väntar. Sen tog vi oss vidare till Hemmakväll och köpte en av Ben&Jerrys sjukt goda glassar och massor med godis. Trots allt så har jag inte många veckor kvar nu som jag kan äta på detta vis tills Mini ska ut och då ska jag tänka om med mina matvanor. Men det tar vi då.... Så när vi kom hem igår satte vi oss alla tre på balkongen med lite snacks och bara njöt av vädret och pratade om allt som hänt under dessa tre år som Johan pluggat, kan lova att den listan blev lång!
   När Max somnat svullade vi av glassen, godiset orkade vi inte alls, konstigt va?! Även jag har mina begränsningar. Strax efter tio gick vi och la oss, Johan hostade som vanligt och jag klagade på ryggen som vanligt och pratar drömmande om att jag snart ska få sova på BB igen med en härlig spruta morfin i baken. Vad i hela friden har hänt med mitt liv?? Jag som alltid övervägt om jag ens ska ta en alvedon vid sprängande huvudvärk eller liknande drömmer nu om en hel spruta morfin i baken, jag blir ju riktigt rädd för mig själv!
   Natten blev sen precis som vanligt, inget nytt under solen där. Ryggen var hopplös och Max kom in till oss och hade jordens feber... Så nu pratade jag med sjukvårdsrådgivningen IGEN, vilket faktiskt dom hade bett mig ringa idag om han inte var bättre än så halv elva ska han och jag ner till sjukhuset för en närmare titt. Hoppas att dom gör något vettigt med honom.
   Jag för min del är öm i baken idag, tror att Mini pressat sig nedåt hela natten. Och då hejar vi alla på och säger fortsätt så din lille skrutt, ut med dig bara, UT!!

   Johan ska vi köra ner till Wisby Hotell till klockan tio, då han och hans klasskompisar har champangebrunch, LYLLOS DOM!! Vill jag också ha, kan ingen ha det med mig?! Och vid halv fem ska rektorn säga några väl valda ord till studenterna i Almedalen, däremellan ska jag och Max bara få tiden att gå. Men som sagt, han är så sjukt värd denna dag så det är inte klokt!

Nu är det dags för frukost, för jag är hungrig!

Gravidvecka 36 med magbilder nu och förra graviditeten.

2010-06-03 @ 21:36:37

Nu är det mindre än en månad kvar tills det smäller, då vi tre ska bli fyra, förhoppningsvis under många många många år. Nog för att vi längtar oss tokiga dit så önskar jag just nu en egen ö,lagom varm med all lyx i världen där man slipper ha ont hela tiden och bara ta det lugnt. För att vara gravid med komplikationer och dessutom ha en son som är sjuk och en sambo som har sista veckan i skolan är inte ett drömsenario kan jag lova. Men dagarna går och vi närmar oss dagen då detta kommer ändras totalt, men först ska vi få både Max och Johan friska så nu ska dom knölas fulla med vitaminer och annat bra. Konstigt nog har jag klarat mig och hur det kan komma sig är ett mysterium, jag som ALLTID åker på all skit.

Magen: Är ännu lagom stor, men det känns att Mini har växt där inne för rörelserna är mindre med hårdare, jag är övertygad om att h*n ännu ligger med huvudet nedåt och jag tror att h*n kommer göra det tiden ut. Hicka har den lilla luringen nästan varje dag och ibland flera gånger varje dag. Mini vaknar när Max kommer i närheten och gör ett litet hopp där inne.Jag började titta på hur pass magen är sig lik från när jag väntade Max och nu och nog är det skillnad alltid! Denna gång sitter magen lägre är rundare. Men naveln och randen är sig lik. Jag minns mina slagord som jag använde mig av när jag väntade Max "hellre brun och fet än blek och fet", något som jag inte lyckas leva upp till denna gång kan man säga.... Nu är jag bara blek och fet, ganska osmickrande.......30 juli 2008.

Kom ihåg att rösta på snopp eller snippa i spalten till vänster, redan har 50 personer röstat!!


And those are the days of my life.

2010-06-03 @ 12:11:09


När vädret är såhär kanon så får jag alltid mängder med barndomsminnen hoppandes in i mitt huvud. Det kan bero på att jag och mina systrar hade världens bästa somrar ute i Tofta. När vi var små var våran mamma ledig med oss hela sommaren, plus att pappa hade semseter och vi var varenda dag på stranden, oavsett väder. Vid stugan så finns en superbra tomt som man kan leka precis hur länge som helst i och inte tala om lekstugan som våran morfar byggde till oss. Bakom tomten fanns en liten skog, där vi hade våran koja och runt kröken en stor skog där man kunde leka med ån som går tvärs igenom. Dessutom hade vi några kompisar som också var sommar-toftboa, bla Tomas Lövqvist och hans bröder. Jag och min syster Julia försökte övertyga Tomas att han skulle sluta cykla för hur kul är det att cykla hela dagarna? Idag är jag så glad för att han inte lyssnade på oss, utan istället så inser jag att jag skulle nog hakat på lite oftare och så hade jag också kunnat tjäna stora pengar idag, men men... Jag tror inte att jag hade blivit någon lysande cyklist iaf. 
   Så är det något jag aldrig kommer kunna klaga på så var det alla Bullerbyn-somrarna som jag fick vara med om som liten. Så ett stort tack mamma och pappa för att ni lyckades göra mina somrar till ett varmt minne!
   Nu ska vi bara se till så att Max och Mini får smaka på lite av det som jag en gång fick.

Jag måste dela med mig av en liten lista för att ni ska känna samma sommar som jag gör när jag känner solen och värmen:

1: Hajk med Sommar, sommar och sol....
2: Skrindan fullpackad med äggmackor, badlakan, hundra badkläder och fika.
3: Flintastek med färsk potatis och gott kryddsmör.
4: Släktträff var och varannan dag på stranden.
5: Tomas Ledin med Det blir en dag på stranden.
6: Sand ÖVERALLT, i sängen, kläderna, håret, skorna mm.
7: Glass i mängder.
8: Sommarlovsmorgon, bäst var Tippen!
9: Bada i timmar.
10: Leka, leka, leka, leka.
Sommar och sol!

2010-06-03 @ 10:13:38
Idag verkar det som att sommaren har fattat att det faktiskt borde va sommar nu, ÄNTLIGEN! Så nu ska jag och Max ut och gunga, lagom med ansträngning för oss båda. Sen kommer mamma och passar Max så jag kan vila i lugn och ro, detta innebär att denna dag inte alls känns så tokig bortsätt att jag har sjukt ont i ryggen och att Mini verkligen pressar sig nedåt. Så det är tur att det finns så mycket annat att vara glad åt denna dag.

Konsten att älska någon som precis kräkts i hela ens säng.

2010-06-02 @ 11:49:07
Vi har kommit fram till att Max inte tål sin hostmedicin, varje gång han fått den har han kräkts ner sig själv samt allt som kommer i hans väg. Så även gjorde han det inatt, i våran säng.... Så det var bara upp, byta lakan, tvätta Max och oss innan vi kunde somna om. Jag som alltid haft jordens förbi för folk som kräks stryker hans hår, talar om att han är duktig som kräks så fint eftersom han själv är helt förstörd och har panik över det obehagliga som händer. Detta är något jag aldrig för mitt liv hade kunnat förvänta mig av mig själv, jag som alltid flyttade hem till någon kompis när någon i familjen kräktes eller låste in mig på mitt rum med högsta volymen på någon skiva, allt för att slippa det hemska. Min förbi för att jag själv ska kräkas har blivit bättre med åren den med, ett tag var det såpass att jag övervägde att gå på stan ifall jag skulle bli spontant illamående. Så känner jag inte alls längre, vilket är skönt, tror att den kognetiva beteendeterapin som jag hade med mig själv gjorde susen där. Men ännu kan jag ligga vaken en hel natt ifall Johan råkar slänga ur sig att han mår lite illa en kväll, då vakar jag över honom som en hök med en ångest som heter duga.
   Men när lilla Max kräks så lyckas jag hålla mina nerver i styr och är den där mamman för honom som jag vill vara, jag tröstar och kramar honom. Mycket är nog för att jag inte vill att han ska få det lika illa som jag haft det, att han ska inse att det inte är farligt och att han inte ska skämmas för vad som hänt.
   Så att få krypa ner i nya lakan med sin plutt som ber att mamma och pappa ska ligga nära nära och sen somna gör att man känner sig mer som en familj än någonsin, att väckas mitt i natten på ett ytterst otrevligt sett och sluta på ett än mysigare vis än hur det var när man kröp ner i sängen första gången och man tänker "shit vad jag älskar dessa killar!". Så lite kräks i sängen hur konstigt det än kan låta så kan det sluta riktigt bra. Men jag ska se till så att han ska få en annan medicin som inte gör så att han behöver vakna på detta sätt.

Min son, en riktig dockpappa!

2010-06-01 @ 16:47:25

Nästan varje dag numera så leker Max med min syster Julias gamla docka Mattis, min kunde vi inte hitta på vinden hos mina föräldrar så denna får duga gott som träningsredskap inför vad som komma skall. Och jag är helt övertygad om att hade vi haft något annat stort inplanerad så hade vi försökt förbereda Max så gott vi kunnat. Hade vi rest en långresa hade vi säkert köpt ett flygplan och lekt med det, när vi flyttade så fick han var en del av det. Helt enkelt, vi vill att han ska vara delaktig på alla plan som han kan och bör vara delaktiv i. Och nu står Mini högt på listan sådet är klart att även Max förbereder sig för sin roll som storebror och det är med värme, kärlek och humor som han tar hand om dockan. Han pussar, kramar, klappar i rumpan så den ska rapa, sjunger, gosar, byter blöja, bäddar om, klär av och klär på, ja säg det som han inte gör. Nej än så länge så har han inte tänkt så mycket på hur bebisen äter, men det kommer nog när han får se mig amma Mini.
Så alla dom som tycker att dockor är för tjejer, släng er i väggen! Jag vill att min son ska leka med det han tycker är kul och nu är dockan toppen så varför inte?


MVG i storebrorsträning.


Första juni.

2010-06-01 @ 14:34:37
Max sov hela natten på en madrass inne hos oss men klockan halv fem vaknade jag av att han var ledsen, helvete tänkte jag nu har killen febertopp.... Men så var det inte, han hade fastnat med sitt huvud under våran säng..... Men han somnade om som tur var. Han vaknade igen vid åtta med gegga i båda ögonen så illa att han inte såg ett smack, vi tog bort det och därefter har vi haft en riktigt mysig dag. Han fick dock hälsa på Johan en sväng i skolan medan jag var på akupunktur som var välbehövligt.
   Hemma igen skulle han få bla makaroner som nu ligger över heeeela köksgolvet, Max tänkte att han kunde ta på ketchup själv..... Det gick väl sådär kan man säga. Som tur var fanns det mer makaroner kokta så det löste sig fint, efter maten sov han så gott så och jag passade på att vila jag med. Nu är han såpass pigg att man inte märker att han hade jordens feber igår vilket är skönt! Så nu får vi se hur kvällen blir, beroende på hur Johan känner sig i sin förkylning så åker jag kanske ner och sover på BB, kroppen skriker efter en god natts sömn.

Men att det är första juni är svårt att tro, när vi skulle åka ner till Johan idag ville Max ha sina fleecevantar på sig, det säger väl allt! Jag för min del känner mest att en påse godis, en bra film och några värmeljus vore på sin plats. Synd bara att den känslan finns den första juni, då borde man för tusan bara vara sugen på att grilla, spela kubb och träffa vänner. Så kom igen nu vädret!!