-

Härligste åldern i livet.

2010-08-31 @ 10:09:42
Måste va där Hugo är just nu, två månader plus minus. Han är glad hela tiden då han är vaken och skrattar och bubblar lite smått, han njuter av all kärlek som han får och mår helt enkelt toppen. Är han hungrig säger han till och vill han sova så gör han det, detta innebär att han har inga bekymmer alls i världen. Så gissa om det är härligt att leva tillsammans med denna lilla varelse som är precis den han är. Han är inte längre "tabula rasa" utan man kan ana bilder på pappret som blir starkare för var dag som går. Jag är så lycklig som har fått chansen till två så fina ungar fulla med liv.


Vackert

2010-08-30 @ 17:48:45
kolla så vackert!

Max kalas.

2010-08-30 @ 12:58:53

I lördags hade Max sitt efterlängtade kalas med sina kompisar Julie, Leia och Vincent, övriga kompisar var snoriga och upptagna. Men bättre än såhär kunde det inte bli för oj så söta dom var. Dom fick fika själva vid bordet medan vi övervakade det hela och det gick så bra så, sen fick barnen leka och föräldrarna fika. Allt gick så bra så. Dessutom fick Max så fina presenter som han blev glad för. Det hela slutade med fiskedamm som resulterade i godispåse såklart och sen kramkalas innan alla skulle gå. Vi var nog lika nöjda som Max var när kalaset var slut för det är inte dåligt att ha så fina vänner som han har.


Morgonpromenad med finaste.

2010-08-28 @ 08:44:44

fredagsmys=familjetime=ben&jerry´s

2010-08-27 @ 21:05:16



Allt gott på en och samma kväll och vi firar att få känna fredagsmys som alla andra människor. Att få längta efter varandra och få känna helgen komma. Så detta firade vi med tacos, ben&jerry´s och coca cola, såååå gott!!!


Max eldorado.

2010-08-27 @ 13:01:00

På kvällen igår kom släkten och firade Max med dunder och brak. Han trivdes som fisken bland alla famnar och paket. Han var så lycklig och nästan lika lycklig blev han imorse när han upptäckte för andra gången alla fina presenter så idag har vi tittat på film och lek med Duplo till den milde grad, dessutom har han en lång stund lekt själv med Duplot medan jag tvättade och städade upp efter igår.


GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA MAX!!

2010-08-26 @ 11:47:45

Idag fyller våran älskade lilla Max två år! Det är inte klokt hur fort tiden gått och hur fort han utvecklas. Att han numera ena dagen är så jobbig att man skulle kunna skänka honom till vilken främlig som helst på stan och sen nästa dag vakna som guds lamm och vara hur mysig som helst. Och idag fick vi väcka honom med sång, paket och blommor. Det var helt fantastiskt mysigt att se honom hoppa av glädje när han tog nya paket och likaså när han öppnat och såg vad som fanns i. Sen åt vi alla en god frukost innan det var dags för Johan att cykla till jobbet, så hela förmiddagen har bestått av mys, bad (för Max del), sova (för Hugos del), städa (för min del). Ikväll kommer släkten på lite mat och tårta, ska bli kul för Max laddar som bara den över vilka som ska komma, samt att han cyklar runt runt runt i lägenheten på sin nya röda fina trehjuling.


Max ville ta på sig alla sina nya saker på samma gång och så fick det bli.


Det finns inga dåliga väder.....

2010-08-25 @ 22:03:34


det finns bara trista människor som tror att man måste vara inne bara för att det regnar. Jag vill att mina ungar ska veta att man kan vara ute i alla väder och att det är KUL att va ute. För helt plötsligt blir allt annorlunda, sandlådan, gungorna ja allt. Idag hade jag och Max det riktigt kul ute, vi samlade vatten från pölarna och vi gjorde sandtårtor garnerade med vatten. Det var länge sen som vi hade så kul. Själv hade jag en regnjacka och mina fina gummistövlar men saknade regnbyxor, så nog blev jag dyngsur om benen men det var ju inte värre än att jag kunde byta byxor när vi kom in.
   Jag tror att barn som vuxna mår bra av att känna på alla väder som bjuds, man blir liksom gladare då. Så sluta gnäll över regnet och gör något kul av det istället!


Ikväll har vi slagit in paket i mängder för imorgon blir en mycket speciell liten kille två år.

Hugo 2 månader.

2010-08-24 @ 20:47:48

Idag firar Hugo 2 månader tillsammans med fem andra små bebisar på ön. Det var nämnligen rekord dagen då Hugo kom till världen med sex födda varav fyra med snitt. Lite coolt. 



(när fotot är taget har ännu inte det sjätte barnet kommit till världen)
 
Hugos status som två månader sammanfattas såhär: go, glad, kjelsjuk till den milde grad, sover massor, ser ut som sköldpaddan i Hitta Nemo när han skrattar, han äter ca 3-4 gånger per natt och somnar till ersättning. Han har börjat prata med ljusa underbara toner samt att han pruttar så hela han skakar. Älskar nappen med tar även tummen då och då.

Lillebror kör en kvällsvila i amningskudden.


Plötsligt händer det.

2010-08-24 @ 08:23:04
Johan hade gått upp före oss andra och så vaknar jag till av att Max vaknat (som under natten knatat in till våran säng), han går upp till Johan och säger att han vill kissa på toan och sen GJORDE HAN DET! Han inte bara satt där för att det var spännande och kul utan han kissade verkligen! Bara sådär! Ska bli spännande att se när det händer nästa gång.
  Natten i övrigt har varit värdelös, eftersom vi lämnat tillbaka spjälsängen som vi lånat till Hugo så sover han nu i våran säng på heltid och det blir inte så bra. Så nu är vi på jakt efter en ny säng till honom men utbudet är inte så stort på denna ö om man inte vill betala fångt mycket.....

Små mirakel.

2010-08-23 @ 12:59:27
Det finns inget vackrare än bebisar, inte heller något så beundransvärt som dessa små mirakel. Hur dom en dag kommer ut, tar sitt första andetag och sen är deras plats på jorden given, deras speciella utseende och personlighet som skrivet i sten. Tänk att på ynka nio månader blir en spermie till en färdig människa med tår, ögon, lungor, ja allt allt allt. Jag får rysningar av att tänka så.
   Så gissa om vi njuter av att få ha en alldeles egen liten bebis här hemma, en som pruttar, skrattar, gråter, hickar och bara fyller oss med kärlek varje dag. Därmed är det inte för inte som det är med tårar i ögonen som vi nu lägger bort dom första små kläderna för en sista gång, det känns i hjärtat kan jag lova. Så nu njuter vi så mycket vi bara kan av den korta lilla tid som det finns en bebis i vårat hem, för vackrare ögongodis kan man inte ha.


Hugos pyamas passar så fint till honom för nog svävar man på moln alltid i hans närvaro, trots vakna nätter.

Äntligen vardag!

2010-08-23 @ 08:17:01
Denna morgon har vi längtat efter, Johan har första dagen på nya jobbet så jag är så nyfiken på att få träffa honom till kvällen och få höra om allt. Max ska ha första dagen på dagis och även han är laddad. Kvar blir jag och Hugo som har 100 projekt på listan som jag bara längtar efter få sätta tänderna i. Så vardagen är så välkommen så med alla nya rutiner.

Bröllop med kärlek i mängder!

2010-08-22 @ 22:19:22


Igår var det dags för Sara att bli fru Wistrand och lämna sitt Ohlsson för all tid. Hon och Henke var makalöst vackra och man kan utan tvivel säga att dom är gjorda för varandra. I åtta år har dom "kilat stadigt" och nu äntligen var det dags, nu fick dom säga ja och vi fick bevittna denna fina stund. Trots att vi höll på att missa vigsel och vi fick springa över kyrkogården medan hela bröllopstågen stod uppradade så när vi klev in medan klockorna ringde trodde alla att det var brudparet som klev in, P I N S A M T värre!!!! Ville dö en liten stund, sen såg jag Sara och då ville jag grina istället för jäklar va fin hon var, en riktig prinsessa!! Sen satte en mycket fin vigsel igång som även bjöd på lite dramatik när en av killarna framme vid altaret svimmade pang ner i backen, så obehagligt! Men prästen var proffsig och fortsatte vigsel när killen piggnat till och dom sa till slut sitt ja.
Därefter väntade en smakfull och trevlig fest med mycket skratt. Men när bandet började spela tog vi beslutet att vi skulle dra oss hem så glada över denna härliga dag gick vi och lade oss med ett leende på läpparna och med tankarna på hur vi en vacker dag kommer säga ja till varandra, sen slocknade vi alla tre. Max sov hos mamma och pappa så vi borde ha sovit ut men istället åkte vi ner till Wisby Hotell och åt en riktig pangfrukost, vi passade på att fira våran tredje förlovningsdag som är den 1 september men då har vi fullt upp med vardag så detta var perfekt, sen hämtade vi hem Max och gav mamma och pappa en "tack för all hjälp i sommar present", en stor båt som pappa önskat sig. Därefter har vi varit på kalas hos Ville som fyllt 2 år, men Max var kanontrött så vi kom sist och åkt först.

Här kommer en hel hög med bilder från bröllopet.









TACK Sara och Henke för att vi fick dela denna dag med er!

Lantliv i idyllen

2010-08-20 @ 21:05:50


Efter gårdagens tumult så behövde vi få komma på bättre tankar så vi tog beslutet att åka ut till Lantliv i Mästerby där det alltid blir lite nya saker till hemmet, desamma hände idag. Men först möttes vi upp av Helen som driver stället för en liten pratstund medan Max eufori över alla djuren, såväl lamm, höns och kaniner som var så söta så vi nästan dog. Så är det någonstans ni ska åka i helgen så är det till Lantliv och klappa djuren, köpa och inspireras i den idylliska butiken och självklart passa på att ta en fika.


besked!

2010-08-20 @ 10:24:32
blogg.se är nöjda och därmed finns både bloggen och jag kvar i vanlig ordning.

Väntans tider!

2010-08-19 @ 19:34:56

Nu är det spännande! Bloggen har nu fått sitt första hot om att den skall stängas ner . Det är inte blogg.se som har skickat hotet utan någon annan som nämts på bloggen. Så nu är det spännande. Vi hoppas på en fortsättning av bloggen hoppas ni håller med..

Första inlägget utav blogg ägarens sambo. Det lär inte bli en vanlig syn med gästinlägg av mig (om bloggen finns kvar förstås) så förvänta er inte detta.

/ Johan


Max smarriga hallonsmooties.

2010-08-19 @ 13:42:34






Både fint, smarrigt, nyttigt och gott på samma gång.




En ovälkommen dag.

2010-08-19 @ 08:07:01
Idag ska jag prata med en person för första gången på ett halvår och är inte något jag ser fram emot, för senast vi pratade blev vi riktiga ovänner. Men idag ska vi ge det en chans, en chans, mer tänker jag inte ge det.  Och jag hoppas på en och annan ursäkt. För är det några jag vill kunna träffa utan knussel så är det dennes barn som tråkigt nog hamnat i kläm av detta.... Men nu väntar ännu en dag där natten varit snudd på sömnlös för både mig, Johan och Hugo... Så det är tur att det står mysdag på schemat för dagen.

små prinsar äter frukost på balkongen.

2010-08-18 @ 17:16:39





Vi njuter av våran balkong speciellt på morgonen när frukosten ska intas.
Hugo sitter då i sin babysitter och vi andra mumsar på som vanligt.


Födelsedagskalas och en ny liten medlem i släkten.

2010-08-17 @ 23:04:18

Idag har vi firat min fina far som fyller hela 55 jordsnurrar, likväl fyller hans bror år idag (tvillingar) så ett grattis till honom med. Vi firade med att hela familjen åkte till Kanjanas thiresturang och åt buffé, skitagott! Och som vi åt, roligast var när pappa helt oväntat fick i sig en hel vitlök och mådde därefter. Sen blev det tårta hemma hos mamma och pappa samt paketöppning. Tidigare när jag frågade Max vad han ville ge sin "puppa" och han svarade direkt "nalla" (nalle) så det var bara att köpa en nalle från Max och gissa om han var glad när han så pappas glada min. *lycka*
Något som var mindre kul var Max rymningsförsök då han TRE gånger la benen på ryggen och sprang rätt ut från resturangen och ut på gatan.... Förbannade unge......

En annan trevlig nyhet är lilla Elli, min kusin Christian har fått sitt andra barn idag. Alla, verkligen ALLA hade gissat på att det skulle bli en liten flicka och mycket riktigt och hon är lik sin storebror kan jag lova. Det är så kul att Max och Hugo har släktingar i samma ålder trots att dom på fastlandet och vi inte ses så ofta, men nu längtar vi efter att få träffa lilla Elli och resten av familjen såklart!


Mina nerver...

2010-08-17 @ 10:11:17
Håller på att gå i tusen bitar. Jag bäddar sängen, Max river upp den. Jag försöker få Hugo att sova, Max vill killa Hugo och så vidare och så vidare....

Att vaska.

2010-08-16 @ 22:26:27
Nu visar det sig att mina läsare inte verkar ha riktigt koll på det där med vaskning, därmed säger även det att mina läsare är kloka människor som inte slänger sina pengar i sjön. För här kommer min benämning på vaskning:

Vaskning innebär att man ber servitören att hälla ut tex champange direkt i slasken utan att någon fått smaka av den. Detta fenomen uppstod när förbjudet av spruta champange på krogen kom till och om detta ska vara bättre vet i fan. Ni har kanske ni räknat ut vilken grupp i samhället det är som kommit på denna smarta idé, brats... Och självklart tog dom denna kanonidé med sig till andra ställen, bla Mc Donalds där man betalar för 10 hamburgare och slänger nio och behåller en. Så allt man kan skicka i vasken kan innefattas i denna sinnessjuka lek. För nog vore det betydligt bättre för allas delar om dom la sina pengar på fadderskap till fattiga barn i världen och istället tävla i hur många barn man kan ha, om man nu måste tävla. Men brats är inte kända för att va dom smartaste så man kanske ska beklaga istället för att skälla.
 

Max nästan 2 år vill vaska sin välling.

2010-08-15 @ 21:37:39
Det är Max det. Här vaskar vi allt från slumpen i filpaketet till stumpen på gurkan och den brända rostmackan. Det är nästan så jag känner att det gått över styr, speciellt nu när Max tjatar om att han vill vaska det sista av sin välling. Vad tycker ni?

Käraste mor- och farföräldrar.

2010-08-15 @ 09:09:40
Max och Hugos farfar är tokig i att leka, Max blir helt galen när vi är hemma hos dom, alltid hittar dom två på roliga saker och så far dom omkring som vildar. Farfar Janne har vad man kallar barnasinnet kvar till fullo och jisses så Max njuter av det, oavsett om det är i vattnet eller på land så är det fullt ös. Dom trummar på plasthinkar så det ekar över halva Visby och vi andra sitter tysta för det är omöjligt att prata under deras orkester. Max har verkligen kul och då spelar det ingen roll om vi inte kan prata.
Jag är så glad för att mina barn har alla sina fyra mor- och farföräldrar i livet och närvarandes. Själv växte jag upp med en farmor som var svårt sjuk i reumatisk värk samt diabetes, så hon var lite som en porslindocka. Min farfar var en härlig farfar, men som inte riktigt fattade sig på barn, vi hade desto roligare ihop ju äldre barnaskaran blev, för leka var inte hans grej. Min mormor har jag aldrig träffat, hon dog när mamma var tonåring helt oväntat i hjärnblödning, så det är först nu när jag ser vilken glädje mina ungar har av sin mormor som jag kan sakna en, tidigare har jag inte fattat hur viktiga dom kan va för ett barn. Och sist kommer min morfar, som aldrig varit intresserad för oss barn heller, dock så har hans mamma alltid varit oss nära, Inez. En god tant som var ett stort stöd för min mamma. Hon var en kvinna före sin tid i genustänket (men det tar vi en annan dag) och framförallt så var hennes kärlek till oss barn stor. Och det är det viktigaste för ett barn, att få känna sig älskad. Så tänk att mina ungar får ha det så bra med alla fyra mor och farföräldrar som skiner upp varje gång vi ses.




Oboy, vilket vackert väder!

2010-08-14 @ 15:52:37
Jag vet det är sinnessjukt men vi är hemma hos Johans föräldrar idag för att vinterfixa båtfan. Men nu har jag och Hugo smitit undan från sol och värme en stund vilket kan behövas för att inte smälta bort. Jag har dessutom börjat städa våran bil med det går i snigeltempo eftersom ligisten Max har myror i brallan mest hela tiden, så nu är det bra skönt att han kan hänga med sin farmor lite medan jag matar Hugo och har ena handen vid datorn.

Åh nu kom svärfar in och berätta att han fixat dricka på kylning samt snacks som vi ska ha sen när vi åker till kalkbrottet och badar av oss, MYCKET bra idé där!

Såhär skulle alla barn få ha det.

2010-08-13 @ 23:27:52



Ibland slår det mig hur bra mina ungar har det. Att helt fritt kunna få dansa på en strand på Fårö utan att känna rädsla för något i världen, att känna sig älskad fullt ut och få va just den man är. Dessa känslor vill jag fylla mina ungar med. KÄRLEK.


Glassigt på Tofta strand.

2010-08-12 @ 21:20:09


Hakuna matata, glöm vakna nätter, bajsblöjor och trots genom att åka till stranden och festa till det med glass och så känns livet genast mycket bättre.


Önskar att jag inte vore äldst....

2010-08-11 @ 22:51:56
Ibland önskar jag att jag inte vore äldst i syskonskaran, att inte behöva vara pioniären som går först ut i strid för att känna på livet. Jag kan aldrig ringa mina systrar och beklaga mig om hur tufft livet som förälder kan va för ingen av dom har barn eller är ens i närheten därtill så av naturliga skäl förstår dom inte mitt liv. Jag önskar att jag fick vara lillasyster för en stund som bara kan lapa i sig goda råd och kommentarer som "det går över" eller "jag vet att det är tufft, men du fixar det", men vem ska säga dom orden till mig som är äldst i skaran??

På önskelistan till Max

2010-08-11 @ 19:20:13


Jag kan bara föreställa mig hur fin Max skulle va i dessa skönheter! OBOY!!!


Dagens tips till barnvagnskörare.

2010-08-09 @ 23:09:40
http://handbymima.blogspot.com/  Hittade denna sida med fullt av fina solfiltar till vagnen. Dessutom är det en gotländska som syr och det känns extra kul. Nu undrar vi bara VILKEN ska man ha, det finns ju så många fina!

Oj så duktig man kan va!

2010-08-09 @ 21:46:13
Idag har vi städat både förrådet inne i lägenheten samt rensat ur Max garderob inför hösten, dock fick sommarkläder som ännu används stanna kvar i hopp om några varma dagar till. Dessutom har vi småfixat och trixat i hela lägenheten, satt upp tavlor hit och dit, piffat och puffat, dammsugit och sett till så att var sak har hamnat på sin plats, väl behövt. Dessutom har vi gått en långpromenad så den där pizzan var vi väl värda.
Och nu ska jag fortsätta med fotoboken som Max ska få i present.

Så ikväll känner vi oss rysligt nöjda med oss själva, dessutom sover båda knoddarna så nu är det även lugn och ro i kojan.

Godkänd med stjärna i kanten.

2010-08-09 @ 17:19:34
Självklart är det våran lilla Hugo jag pratar om som så fint gick igenom dagens läkarbesök. Det var ett rutin-en-månaders-kontroll som skulle genomföras och som han visade upp sin bästa sida, trots sin fisgula färg. Men doktorn tyckte att han var fin ändå och att han klarade redan nu tvåmånaders testen så gissa om vi är lyckliga som har haft lyckan att få TVÅ helt perfekta söner?! Det värmer i hjärtat kan jag lova.

Jag som började banta igår ska äta pizza till middag idag..... Så gick det med den bantningen, MEN jag lider inte av det och gör andra det så titta bort tills dagen kommer då jag vill ta tag i vikten på riktigt.

Bye bye coop!

2010-08-06 @ 23:15:25
Nu jäklar vankas det nya tider. Johan hade idag sista dagen på coop för att nu va lite ledig tillsammans med oss innan han börjar på sitt nya jobb som ekonom för kommunen, fint som snus i mina öron så gissa om jag är stolt?! Så ikväll blev det pizza och ben&jerrys vilket i sin tur betyder att vi nu mår pisspyton och vill bara kräkas, jag ser nästan ut som sista tiden som gravid... Det är skit. Men tanken på att vi nu kommer få in lite kloka pengar känns fantastiskt. Nu är det over and out som gäller för min del. God natt!

Jag strålar!

2010-08-04 @ 23:35:38
Ja det sa iaf en av mina gamla läkare från bb när jag mötte på henne idag. Och nog fan strålar jag, jag mår så himla bra!

Promenader med my precious

2010-08-04 @ 20:53:50

Om ni ser mig komma gående på stan med ett stort leende på läpparna så är det pga denna.

Dom sitter/ligger som prinsar och jag njuter av hur lättkörd den är, så hör görna av er om en promenad!

(våran vagn är inte bajsbrun utan kungablå)


finaste bröder

2010-08-03 @ 13:11:36

Trött

2010-08-02 @ 20:36:35
Det tar ta mej fan på krafterna att va vaken mer eller mindre dygnet runt i över fem veckor.... Jag vill soooooova! Att bara få lägga mig i ett mörkt tyst rum och få sova ostört tills att jag vaknar av mig själv. Men drömmar är drömmar och jag får nog räkna med att ännu en vaken natt vankas.

Orkideer för nuet.

2010-08-01 @ 20:59:15
Just nu finns det fem blommande orkideer, eller iaf fyra, en är så fasligt ful att den inte får räknas. Men dom andra fyra njuter vi av, två i sovrummet tillsammans med murgrönan och två i köket. Det var nu länge sen som jag köpte några orkideer av den enkla anledningen att Johan har förbjudit mig köpa fler eftersom dom bara dör på löpande band, men nu ska jag verkligen göra mitt allt för att dessa sötisar ska överleva, iaf ett litet tag.....






(mottager gärna tips på hur jag ska kunna hålla dom fina länge)