-

Utmanad igen!

2009-04-30 @ 22:15:44
Hur tänker du när du köper kläder till barnen? Vad är viktigt? Tänker du unisex?
Jag köper endast det som jag i första hand tycker passar Max i den fas han är i just då, om han kryper, ålar eller liknande. Sen är det viktigt för mig att det passar ihop med de kläder grabben redan har. Får halvt panik när det börjar närma sig tvättdag... Anledningen att jag tänker unisex är för att det är mer praktiskt om vi nåon gång får en dotter men annars vore det att överdriva att jag tänker i dom tankarna, dessutom är jag inte så mycket för det riktigt "grabbiga".

Vad tycker barnen själva? Har de åsikter om sina kläder?
Max tycker inte om att ha för små kläder på sig och själv tycker jag det är FULT när tröjan slutar på halva armen, det går helt bort hemma hos oss. Ännu har han ingen åsikt om hur kläderna ser ut, men det kommer nog så småning om och då får vi väl kompremissa.

Tror du att barnens kläder påverkar deras beteende och utveckling?
Jo, har dom inte kläder efter väder kan dom inte vara barn på det viset som jag tycker barn ska få vara. Samma sak med att kläderna ska varken vara fööör stora eller fööör små, det hemmar leken att behöva rätta till kläderna typ i kvarten.
Nej, jag säger som min mamma alltid säger "hel och ren är det viktiga". Vad som står på prislappen är inte det viktiga.
Barn ska ha kläder som de kan leka i och inte vara oroliga för att dom ska bli smutsiga eller gå sönder.


Lyckan att få sova en hel natt!

2009-04-30 @ 10:56:23
Inatt fick jag sova ända till halv sex för att då mata Max en stund och sen få somna om till klockan åtta! De e vad jag kallar ett halleluja moment! Så idag ska vi på alla konstens reglar ha en skön valborg med våran lilla familj och till kvällen gå för att titta på någon eld. Så från lilla mig till er andra, trampa inte i elden (gammalt claraordspråk) och njut av det den här dagen, för den kommer aldrig tillbaka.

Våran fläskiga son.

2009-04-29 @ 23:16:04
Jaha, så har vi varit på BVC och kollat läget. Men dagen började inte där utan med en MEGAspya från Max med ALL mjölk han precis sugit i sig över hela mig, sängen och honom själv... Sen var det bara att gå upp... Grejen var den att han började vrålhosta och då for allt upp, han har alltså inte kräksjuka. Men upp kom vi och jag sprang ner till tvättstugan för att boka upp hela dagen och man kan lugnt sagt säga att vi fick valuta för timmarna i den lilla stugan. Hela 7 maskiner fick vi ihop! Det är ju helt sinnessjukt!! Mitt i allt tvättande åkte vi till BVC där vi träffade Carola o Leia en snabbis innan vi skulle in för att få domen... Våran prinskorv hade ökat så otroligt mycket att han sprängde vågen och Eva undrade om vi funderat på att sätta honom på någon diet. Nä, så var det ju faktiskt inte.... Han hade gått upp 10 gram.... Så nu väger han 8160 gram och är 71,5 cm. Känns inte så mycket att hänga i julgranen, så nu fick vi order att hälla på extra smör eller olja på alla mat som han ska äta. Så det blir att komma tillbaka till BVC om två veckor igen....
Väl hemma igen hade jag och Max en mysig stund på balkongen, vi rullade boll, lekte tittut och skrattade mest hela tiden.
Johan hade vi då skickat iväg till skolan, men så fort han kom hem igen åkte vi och tvättade bilen, för att sen ta kort på den till annonsen, för nu hoppas vi på att få den såld. Någon som är intresserad??
På kvällen har jag och mamma varit på stan och shoppat massor med fina kläder. Tillslut stängde affärerna och då hade vi bara hunnit med Lindex och KapAhl, fattar inte var tiden tog vägen, men det var nog bra för plånkan att det inte blev några fler affärer. Dessutom var Max en slagen hjälte som halvsov i min famn.


Världens goaste unge testade att gunga medan vi väntade på att tvätten skulle bli klar.
Han försvann verkligen i den stora gungan, men han tyckte att det var lika kul för det.

Ett ny tid har börjat. GI GI GI GI!!!

2009-04-28 @ 17:51:42

Ja så ska det bli, så Johan gör en ost och skinksallad till oss och sen ska kilona bara rasa av kroppen är det tänkt. Ja vi får se hur det blir med den saken. Allt började med att jag var på stan med morsorna (Nina, Catti och Linda), påväg in till stan sa Catti i förbifaren att Linda börjat med GI och sen när jag så att hon på så kort tid gått ner en hel del, vilket är MYCKET duktigt gjort av henne. Så nu ska vi på Lännavägen 12 också tappa kilon, det är bara Max som vi försöker föda med allt vi har. Så nu ska ni få följa våran Gidiet, men kan redan nu säga att jag minst ska köra den hårda skolan i tre veckor. Detta betyder att jag kommer behöva stöd, förfrågningar om hur det går, så lovar jag er att tala om hur det går, om jag går ner/upp eller om det inte händer ett skit. Det återstår att se.
För övrigt är Max lika pigg som vanligt, trots mysteriet med blodet på kudden... Men det ska bli skönt att komma på kontroll på BVC imorgon iaf.

Vikttabell:                         Clara                             Johan
28/4                                     0kg                               0 kg.


Blod på kudden...

2009-04-28 @ 10:32:39
Max hade en lika jobbig natt som vanligt numera... Han vaknar och hostar så han knappt får luft och tillslut somnar han vid bröstet. På detta vis gör vi ca 2-4 gånger per natt. Det tär kan jag lova!! Det värsta av allt var att när Johan tog upp honom i morse fanns det blod på hans kudde, inte mycket men dock BLOD! Så jag letar ännu efter var detta blod kom ifrån och jag har verkligen ingen aning. Ringde sen Eva på BVC för att kolla läget med henne om man vad man ska ta sig till med denna vrålpigga hostandes unge. Denna visa kvinna sa att jag hade all rätt i världen för att vara orolig och ska inte alls se mig som en hönsmamma utan istället ska jag fortsätta och känna av läget. Dessutom ska vi till henne imorgon för 8 månaderskontroll så då ska vi tillsammans fundera på om vi ska gå till en doktor eller om han får fortsätta med sitt hostande hemma.

Max första skoldag.

2009-04-27 @ 17:15:34
Idag var jag och Max med Johan i skolan på en lektion. Max tyckte att det var mycket spännande men varken han eller jag började fundera på om Johan ljuger för oss.... Det var nämligen så att dagens lektion gick ut på att räkna enar och kolla hur många som var hanar och honor och hur stora dom var 1-5. Tänk va konstigt, jag har hela tiden trott att det är ekonomi han läser och inte enar... Men på något konstigt vis ingick det i en av kurserna. Så nu har Max haft sin första skollektion på högskolan. De ni!

Helgen som vart.

2009-04-26 @ 22:44:05

Fredagen; dagen som våran helg började med innebar premiär för Max med jordgubbar, tråkigt nog var dom inte svenska men han var inte ledsen för det. Resten vet ni redan från mitt förra inlägg men nu kommer lite bilder oxå.


Max älskar verkligen att gunga.


Medan Max sov passade jag och Johan på att kramas i kärleksporten.

Efter lite kärlek blev jag såhär glad.Igår (lördag) hade vi fullbokat från början till slut. Vi startade dagen halv åtta med frukost och packa halva vårat bohag för att klara av hela dagen, klockan fem i nio var i på Röda Korset för att gå en heldag i barnolycksfall. Något jag tycker alla föräldrar bör gå eftersom man aldrig kan gissa sig till när och vad eller var en olycka kommer ske. Och det "jobbiga" med barn är att dom har ju inte alls samma HLR som för vuxna, eller vad man gör om dom skulle sätta i halsen illa, vilket typ alla ungar gör, eller vad man gör vid fall som också är otroligt vanligt. Jag kände att det var inge större nytt under solen för min del, men ändå var det skönt att uppdatera minnet, trots allt är det några år sen som jag var aktiv FH (första hjälpare) för korstet. För er som inte vet det så har jag tävlat SM i första hjälpen, himla kul tävling!


Medan vi fick lära oss om olyckor lekte Max så fint på golvet.


När vi kom till sårskador fick Max agera skadad och då fick han ett såhär fint förband av sin pappa Johan.

Mitt och Johans betyg på kursen: Helt klart värd att gå, alla föräldrar bort ta sitt ansvar och gå den, trots allt kan det handla om sekunder om det vill sig illa och skulle det vara så illa, vill vi veta precis vad vi ska göra. Det enda minuset var att det var fint väder och vi var inne. :-)


Efter Röda Korset åkte vi direkt till Djupviks fiskeläger för att fira John som fyller hela 24 år. Hans goa flickvän Lina hade ordnat en överraskningsfest. Vi grillade och alla intog "Pripps Blå" stämningen, vilket inte var speciellt svårt med tanke på hur otroligt vackert det är där ute, söta små fiskestugar, Karlsöarna precis utanför och fullt av trevligt folk.

Max var lite imponerad av Johns STORA bil..
(ni behöver inte va oroliga, vi han inte bara ställt dit Max. Johan ligger nere på flaket och håller i honom. )

För att ni ska förstå hur STOR bilen är så fick Johan ställa upp på kortet med.
Bilen är verkligen sjukt stor!!!

Idag: Söndag. Var vi på Brios aktion. Där shoppade vi lite smått och gott, bla. lite saker till Max säng, ett nytt skydd som matchar hans fina lakan, samt en rolig leksak som man sätter på sängen. Dessutom blev det en gåvagn i svart och "påsen" som man hänger på Baby Björn så bebisen inte ska frysa för 50 spänn!! Och en hel del annat för noll och ingenting! Därefter bar det av till mina föräldrar för brunch som mamma och Hanna hade gjort enastående! Sen chillade jag och mamma medan pappa och Johan gjorde en ny terass i trä.
Väl hemma igen tokstädade vi lägenheten innan vi beställde pizza från Byssan, GOTT!
Och nu har vi sett Bedtime Stories, vilket var Johans "veckans val film". Mycket trevlig film.
Så nu är jag trött, trött, trött, trött.....

Utöver detta blir våran prins åtta månader idag och han satte sig för fösta gången upp själv idag, tidigare han han ställt sig upp och satt sig på knäna men aldrig på rumpan, men idag så. Och det roliga var att när han gjorde det va han i hallen och jag i sovrummet och då ropade han "mamma mamma!" och när jag tittade på honom blev han jätteglad!
Så himla mysigt att höra honom ropa på mig.

Oboy vilket vackert väder!

2009-04-24 @ 17:44:30
Och äntligen är det vår på riktigt!
Så det fick bli en promenad till glassmagasinet och ner över strandpromenaden och sen tillbaka till almedalen för att Max skulle visa för sin pappa och moster Hanna hur fint han gungar. Han tycker verkligen det är mysigt att sitta i gungan och titta på alla andra ungar (med lite för mycket energi) och inte tala om fåglarna som skitar ner överallt!!

Ville bara påminna om Vår Ruset mina kära vänner!! Tycker ni ska ta er i kragen och hänga med i mitt lilla lag. :-)

Är så stolt!

2009-04-23 @ 17:05:52
Min älskade sambo som jag skryter titt som tätt kom hem idag och berätta att han satte VG på sin förra tenta och hade dessutom bäst resultat i klassen! De ni! Tänk att vi som va så oroliga för hans skola innan Max kom till världen och sen har allt bara funkat hur bra som helst. Så ikväll ska vi fira med en god äppelpaj och en liten överraskning som han inte vet om ännu, men jag garanterar att han kommer gilla den, hihi!!

Ensam hemma.

2009-04-22 @ 19:44:44
Johan skulle träffa sina homies för fika, då passade jag på att skicka med honom Max så jag har nu en otroligt lugn stund här hemma med min nyinköpta mama tidning, en stor filt och Melissa Horn i högtalarna.

Min underbara sambo

2009-04-22 @ 12:24:21
Idag är det inte bara Snorkråkan Törngren (Max nya namn) som är krasslig utan även jag börjar bli det. Så Johan kom hem från skolan med Actimel, min favorit yoghurt och blodgrape. Genast mådde jag himla mycket bättre.
I nättras som vi alla tre i våran säng, det är första gången som jag upplevde det som mysigt efter han föddes och bb personalen proppsade på att han skulle sova med mig i sängen vilket inte gick så bra pga min dåliga rygg. Men nu så är det andra bullar, han sov som aldrig förr och ville inte ens ha mat. Det enda var väl att han ärvt min förmåga till att snurra i sängen... Annars ger jag natten ett stort MVG!

Sexuella trakaserier i Almedalen.

2009-04-21 @ 22:05:38
Ännu en dag med en sjuk lite Max. Så efter en lilleskuttgråtandes lilleman under tiden som big mama kastade i sig gröten, klä på sig för att sen knalla iväg på en lååång prommis, över stan, ner runt sjukhuset, strand promenaden och där vaknade Max. När vi kom till Almedalen stannade vi för att kolla på alla pippisarna där somliga var piggare än andra. Där satt vi i godan ro och njöt av livet och mitt framför ögonen på oss får vi skåda en mycket pigg pippi hane som körde någon form av fem i två ragg på alla pippi brudarna och tillslut fick han napp och Max skrattade av glata livet medan jag försökte få honom titta på några barn längre bort som gungade. Som tur va drog dom bara en snabbis så vi kunde återgå till att prata och titta på pippisarna. Därefter gick vi hem, vi möttes upp av Johan för lunch och en middagslur hela familjen för att över huvudtaget orka med denna dag och framförallt kommande natt. Efter en väl behövd tupplur satte vi oss på våran älskade balkong för lite fika och Max fick smaka lite kiwi. Men jag tröttnade och drog med familjen på en ny promenad förbi BliMera där Johans bror Niklas jobbar nu när deras föräldrar är bortresta, sen bar det av till den nya gallerian i innerstan för en fika och jag kan lova att det var inte sista gången som jag var där och fikade.
Väl hemma igen gjorde vi smarriga mackor med massor med gott på till middag och Max matvägrade precis som han gjort hela dagen, nu vill han bara ammas och de känns lite si o så med tanke på att våran lilla prinskorv är en lättprinskorv... Kvällen har sen varit relativt lugn, Max och jag körde ett hemma babysim i badkaret eftersom vi fick stanna hemma från det idag och nu sover han så jag sitter här med datorn i knät och halvtittar på tvn. Ska snart gå och lägga mig själv innan Max vaknar och vill snutta igen... Så god natt mina vänner!

PS. Jag blir jätteglad när ni skriver kommentarer, men jag blir ännu gladare om ni skriver erat namn så jag vet vem kommentaren kommer från.

Några riktigt gamla kort.

2009-04-20 @ 23:14:33
Jag började titta i mitt första album och fick jordens lyckrus så jag måste dela med mig av några bilder.


Ja, helt olik min son är jag inte.


Här myser jag som liten liten bebis med min moster Fia. Märket jag har i huvudet var för att jag så ut så med mitt storkbett men som tur var försvann med tiden...


Ingen digital våg där inte. :-)


Jag har massor med fina bilder som jag kommer slänga in lite här o var. Men här kommer en av mina favoriter, jag och mamma i Tofta.


Saker som gör mig förbannad.

2009-04-20 @ 10:15:55
1. När saker som jag planerat inte går som planerat. Jag hade tänkt att det skulle va sol idag, men hoho!! Jo visst solen finns där, men BAKOM molnen!!

2. Dom som lägger ut olika bloggar på inloggningssidan för blogg.se. Den första bloggen som låg uppe nu var om en tjej och en kille som köpt käder på nå liknandes myrorna och de är väl ioförsi fint, men att tjejen var 166 cm och vägde 40ynka kg(!!) är ju inte klokt! OCh hon fick fullt med frågor från andra tjejer om hur hon lyckats få en så fin kropp, fin kropp??!!! Tjejen är ju för fan sjuk! Så hur kan då blogg.se ha så dålig moral att lägga upp hennes blogg längst upp där många tjejer med dålig självbild får en ännu konstigare syn på hur man måste se ut för att få synas. Skämms på er!!
Här är bloggen jag kolla på http://shelleyochjoachim.blogg.se/

3. Att våran lägenhet alltid alltid alltid känns stökig. Tror att om vi skaffar oss något större blir det lättare att hålla ordning för då kommer inte mina gamla noter dela plats med kurslitteratur, pryndasprylar som inte används, handväskor, smink och ett icke uppsatt hyllplan....

4. Att jag är så himla trött på att ställa folk frågan om dom är förkylda eller röker ifall dom ska hålla i Max. I min värld borde folk förstå själva att man inte håller i en bebis om man mår lite si o så eller fest eller vanligt röker. Killen är redan en tunnis och vi gör allt vi kan för att få honom att hålla kurvan men det är inte så lätt när han blir sjuk stup i kvarten. Eller så får han jobbig hosta om kvällarna för att bronkerna är som dom är.

5. Att jag har så himla svårt att slita mig från datorn när Max sover. Det är ju då jag ska passa på att göra alla miljarders saker som behövs göras, men nä nä, här sitter jag med datorn i knät och bara chillar. Så jävla dumt av mig!

6. Att jag är helt nollad på middagsförslag till veckan. Det är redan min vecka att laga middag igen och jag behöver tips på nyttig, god mat. 

Och slutligen... En sak som inte gör mig förbannad men som jag skulle tycka vore kul är om att oavsett om ni känner mig eller inte skriv en kommentar, för jag är nyfiken på vilka det är som hänger på min goa blogg.  

Älska mer!

2009-04-19 @ 20:47:12
Såg nya reklamen för drycken Mer och måste säga att den var riktigt söt. Det bästa var killen som stod på scenen och sjöng med kärlek i blicken tittar han ut i publiken och så får man se vems blick han möter, en KILLE! Bra där! Äntligen kan man göra reklam utan att larva till eller skämta om homosexuella, det är otroligt att året skulle va 2009 innan detta blev naturligt på tv....

Något som inte är riktigt lika kul är att Max är sjuk. Han som var så pigg hela dagen, men nu har han feber (38,6) och snorar som en mördarsnigel!! Så nu har han fått alvedon och vi räknar med en killer till natt, så det är tur att jag och Max inte har något bokat imorgon, Johan ska till skolan redan vid nio. Det är inte klokt så tidigt! ;-)

Ska man låta en 2 åring va ensam om dagarna?

2009-04-18 @ 21:03:45
Imorgon är den stora demonstrationen mot nedskäringarna inom förskolan. Jag är nyfiken på hur många som kommer, på förra kom det över 1300 personer och det är imorgon det verkligen gäller, dom får inte ta flera fröknar ifrån våra ungar. Redan är det på tok för stora grupper på antal personal, hur ska det då bli om man skär ner ännu mer?! 
Jag skrev några rader några inlägg tidigare om demonstrationen men känner mig fortfarande lika förbannad på att politikerna ser så kortsiktigt att dom tror att dom ska spara pengar på att dra ner på personalen på förskolorna och stänga avdelningar. Trots att jag har en sketen gymnasieutbildning så kan tom jag förstå att om man ska spara pengar så är det inte där man ska spara, barnen behöver vuxna för att växa och bli trygga individer, som trivs i samhället och ska en dag bli våran framtid. Så har då inte våra ungar haft någon som sagt hur man ska uppföra sig, lärt dom om kultur och ge varje barn kärlek, framtidstro och trygghet. För trots allt, alla barn får inte dessa självklara saker hemma och behöver det på förskolan av dessa underbara människor som kallas "fröknar".
Låt dessa underbara frönkar stanna hos alla dessa underbara ungar!!

Häng med imorgon klockan 13 från Östercentrum ner till Wisby Strand för att möta politikerna.

Själv minns jag mitt dagis med ett leende och varje gång jag träffar mina otroliga fröknar Barbro, Anne-Maj, Tina mfl. så vill jag inte annat än krama om dom och så kommer bara roliga minnen fram från dagistiden. Precis SÅ vill jag att Max en dag ska känna om sina fröknar.

Alla mammor!

2009-04-17 @ 09:06:24

Jag tänkte att vi som är ut och går så mycket hela tiden borde passa på och gå en dryga fem km av alla som vi plöjer gatorna fram på vårruset den 11 juni. Nå vad säger ni? Ska vi inte bilda ett lag och gå i samlad trupp med eller utn vagn och dela på den korgen med fikat man får efter?

Sista anmälan är den 25 maj men jag tänkte att för att ha koll på vilka som tänker spurta med och vilka som tänker va soffliggare så säg till senast den 30 april. Det kostar ca 180 kr per person om vi blir 6 st, vilket jag hoppas.


Demonstrera på söndag!

2009-04-16 @ 23:06:31
Klockan 13 på söndag ska alla samlas för att i tillsammans säga ifrån att man inte kan säga upp fler inom barnomsorgen. Vem ska ta emot Max när vi ska lämna honom på dagis? Ska han somna själv för att den personal som finns ska sköta papper? Vem ska bry sig om han cyklar omkull ifall fröken redan har ett annat barn som måste kramas för att ´han saknar sin mamma och ingen annan fröken finns på gården? Vem ska kolla så att han får lagom stora bitar av korven så han inte sätter i halsen? Jag tycker det är viktigt att det ska finnas bra personal som kommer ta hand om våran Max den dagen vi ska lämna honom till en förskola. Jag vill att både jag och Max ska känna oss trygga när man på morgonen ska lämna iväg honom.
Så häng med på söndag för att säga att nu får det vara nog med alla nedskärningar som drabbar våra ungar!

Lilla Emma har kommit till världen!

2009-04-16 @ 19:29:00

Stort GRATTIS till Sofie och Simon som fått sin lilla Emma till slut!


Kan man va annat än STOLT?!

2009-04-16 @ 12:09:52

När man kollar in lillsyrrans blogg och får se denna UNDERBARA bild.
Jag behöver inte beskriva vad hon föreställer för i min ögon är hon Ellen Woodes från topp till tå!
Rosa är inte bara en fin färg utan helt klart den finaste av dom fianste färgarna och hon klär så bra i min gamla kjol och LV väskan som bara ligger och skräpar nu när skötväskan flyttat in istället. Känner att jag saknar allt underbart rosa.
Helt enkelt Hanna, du är döläcker!!

Nästan riktiga bebisar

2009-04-15 @ 22:21:59
Det är inte klokt va somliga kan lyckas med, själv kan jag knappt rita en streckgubbe men så finns det dom som "kopierar" bebisar till dockor. Mycket skickligt! Så kolla in sidan och konstatera som jag gjorde att nog är dom otroligt bra gjorda men inget i världen är så perfekt som en riktig bebis.

http://www.little-dreamland-babys.de/babys/bab08.html

Urk

2009-04-15 @ 21:37:53
Läste i tidningen idag om dom döa djuren som någon stackare hittat på södra ön. Då såg det inte så illa ut som på aftonbladets hemsida. Kan bara säga fi fasen va vidrigt! Jag brukar inte jordens största djurvän men det här var bara för mycket! Stackars djur och stackars dom som hittade djuren! 

jag lever och mår braaaa

2009-04-15 @ 09:43:02
passet igår gick susen! Jag hoppade runt som en liten kanin, många av stegen kändes ännu igen men så rätt som det var några helt nya. Detta innebar att allt var på en lagom Claranivå så att säga. Det bästa av allt var att Max hade varit som en solstråle hela tiden hemma med Johan, vilket betyder allt för mig. Sen sov den lilla illern hela natten med bara ett litet mål vid femtiden, så gissa vem som känner sig utvilad, på toppen humör och totalt laddad för allt som ska göras idag. Här kommer dags saker i en liten lista.

1. Klä på mig.....
2. Klä på Max...
3. Gå till Korpen och betala nästa babysimkurs.
4. Gå till mammas och leka i sandlådan. (ska bli spännande att se vad Max tycker om det)
5. Knalla hem igen.
6. Äta lunch med Johan som pluggar hemma idag.
7. Gå till Terra Nova kyrkan och tralla några sånger.
8. Gå hem igen.
9. Vila benen efter att ha ränt stan runt.

Ikväll ska bambi ut på isen... :-S

2009-04-14 @ 17:04:15
På vägen från babysimmet idag gjorde vi (jag o Max) sällskap med Tessan och Emil, som vanligt pratade vi om TC (träning center) och hon sa då att hon skulle träna ikväll. Ju mer vi pratade om det ju mer längtade jag tillbaka till svättiga kläder, halvtom vattenflaska och en gapandes Håkan som klagar på allt man gör. Så ikväll bär det av, första aerobicen på flera flera månader! Så nu ber jag er alla att hålla tummarna för att jag ska överhuvudtaget komma hem igen, vem vet, troligen kommer jag få minst en hjärtattack, tre brutna ben, svimmat arton gånger och kräkts en sådär tretiofem gånger.... Tur att jag får skjuts av Tessan. :-)

Våran lilla påskkärring/gubbe/bebis

2009-04-13 @ 16:42:45

I torsdags var våran fina unge påskkärring tillsammans med 3000 andra mer eller mindre söta påskkärringar.
Max var helt klart den finaste av dom alla.

Förutom alla 3000 andra som var där så gick vi med min moster Fia och hennes minsting August, samt Fias arbetskamrat Gunilla och hennes Elsa och min mamma och våran hund Wille.

När vi väl kom fram till äggutdelningen sov Max så jag fick ta honom ägg åt honom, kan säga att godiset höll god kvalité. Synd bara att det var fullt av tattarungar som skulle sno flera ägg var. Hade Max gjorde (inte för att en 7 månaders bebis brukar springa på stan själva och tatta godis, men om några år sådär....) det hade han fått rappa o i säng direkt!
På vägen hem stannade vi för lite pusskalas.


Och lite ridande på pappa Johans axlar.


När vi kom hem satt jag och Johan och tittade på varann och undrade vad vi hade varit med om, totalt organiserat kaos av värsta sorten! Men ni kan räkna med att vi kommer vara med även nästa år!

Min goa vän Cattis dessutom konstnär

2009-04-12 @ 17:10:29
Så sant så sant. Efter att Cattis varit här på middag läste jag vad hon skrivit i min finfina gästbok som jag fick av Nina i present när jag fyllde år. Det underbara med Cattis är att hon alltid trycker med en liten bild när hon ska skriva/förklara något. Denna gång blev det en kyckling i ett ägg. Tänkte att jag bara MÅSTE dela med mig med några till bilder/konstverk från denna talang.


Svårt att tro att tecknaren ska fylla 26 i sommar....


Nästa bild kommer från min bibel där Cattis inte klarade av att med ord beskriva sin favoritsexställning utan bestämde sig för att rita den istället. Om någon fattar vad denna ställning kallas kan ni gärna berätta det för mig för ni anar inte vad jag grubblat över denna bild.....


Slutligen kommer även en bild på henne själv från min bibel och ni som inte vet hur denna underbara tjej ser ut även efter denna bild så har jag slängt in ett foto på henne och mig.


Gillar hennes "kallas för" skarp!Kan bara säga att man kan bara vara lycklig som har en så skön tjej som Cattis som vän. Vi gick 1-9 tillsammans och nu förstår jag att vi måste ha varit hopplöst jobbiga stundtals att vara lärare åt för jisses så vi skrattade och gjorde fanskap. Bäst av allt var en MEGA chokladboll på en hel sats. Eller att tälta på gården eller att spela fiol så det dånade om det på hela terra nova.

HEJJA SOFIE OCH SIMON!

2009-04-11 @ 21:22:39
Pratade med Sofie (en go tjej) på msn för en stund sen och nu ÄNTLIGEN hade hon 3-5 min mellan sina värkar. Och dom var på väg till förlossningen som dom har 1 timme bort!! Men det är så himla spännande, jag blev direkt avis på hennes värkar trots att jag hade något fööööör många förra gången så kan jag redan längta till nästa gång. För som jag känner just nu ska jag ge det där med föda barn en chans till i sådär 7-8 timmar, annars får dom sprätta upp mig bäst dom vill. För 38 timmar tänker jag det dock inte låta det ta. Nästa gång ska jag ha orka att vilja vara med och föda barn och sen få se på det lilla livet. Förra gången blev allt så konstigt. Men jag får ändå pirr i hela kroppen när jag tänker på förlossningar och längtar verkligen till den dagen som jag ska börja plugga till ssk och sen ta steget til bm. Jag tror att det är lite som med idrott, sjäv är jag inte så megabra på att utföra idrott men gillar att vara ledare och hjälpa och pusha andra.

Så nu kommer mitt största hejja hejja hejja till Sofie, Simon och Knoddas!!

påsk påsk massor med påsk

2009-04-11 @ 19:02:15
Igår = Långfredagen..
Som blev lagom lång, om ni frågar mig. Iaf när vi skulle gå och lägga oss.... Min käraste vänn Cattis hade varit på middag hos och av det var precis lika trevligt som vanligt ända tills Max tyckte att hans halvsjuka pappa va dötrist som ville gå och lägga sig vid nio. Max den lille partyprissen ville parta och leva livet till klockan var tjugo i elva när både han och jag stöp i säng med en mera död elefant på rygg med en kokosnöt i snabeln brevid oss.... Men oj vad vi sov sen!! Max vaknade bara en gång och ville ha käk så jag kände mig som jag inte gjort annat än sovit hela mitt liv när jag vaknade imorse. Himla skönt måste jag säga.
Efter frullan drog jag med familjen till Gnisvärd för att avnjuta det fina vädret men exakt HUR glad blir man när det ligger fullt med döa flundror på botten?!! Det stavas Ä C K L I G T!! Men vädret va gött och bilderna därifrån får ni se en annan dag (är hemma hos svärisarna nu). På vägen hem köpte vi två bananer till mina goa smooooties, men dom blev inte så goa idag.... Johan hade valt dom två grönaste bananerna som någonsin funnits i Sverige så munnen blev som sandpapper när man sög i sig smooootiesen. :-( Därefter kom Petra förbi en stund, Johan pimpa balkongen och Petra och jag snacka blajj. Vi bestämmde att vi skulle dra en glass på glassmagasinet på måndag, ska vi fruktansvärt trevligt.
Sen bar det av till svärisarna för påsk lunch/middag/mat/brunch/påhitt/bord mm... Otroligt gott var det och nu tar vi det bara lugnt, Max lever rullan och vi tittar på. Precis som hemma alltså.

Så från mig till er
                                 GLAAAAAAAAAAA PÅSK!

JAG har fått en award!!

2009-04-10 @ 13:54:43
Hur stort och underbart är det inte att läsa ninas blogg ( som för övrigt alltid är lika trevlig, proffsig och underhållande) och då får se att hon har ett min blogg en award! Stort tack för det, det värmde verkligen! Så nu kan jag lova att ni kommer få stå ut med mig ett tag till. :-)

Massor med uppdatering.

2009-04-09 @ 20:08:26
Känns som att det var en evighet sen som jag skrev här, närmare bestämt hela fyra dagar sen....
Jag tog fram lite bilder på saker som hänt den senaste veckan som måste bjudas på. Så vi börjar med min älskade lilla prins bus och hans pappa på balkongen. Äter hemmagjorda hamburgare för första gången i år. Men Max var lite krasslig så han tyckte att det var helt ok att bara sitta och mysa i solen, men sen skulle det busas med pappa Johan innan han somnade i vagnen och sov som bara den!


En annan dag fick jag och Johan för oss att vi skull ta reda på hur många par skor vi äger och vilka som borde slängas, städas undan, putsas upp, ifrågasättas varför man överhuvudtaget köpte vissa par......... suck...

Så nu har jag ca noll par vanliga skor att ha på mig på stan, vet inte riktigt hur jag ska övertala Johan om att jag behöver ett par nya. :-D

Sen blev Max hosta värre och värre om nätterna så vi fick sova som på nålar eftersom det lät som han skulle sluta andas stup i kvarten så det blev till att åka till barnmottagningen på lassis där doktor Calle tog hand om honom. Och vi fick åka hem med hostmedicin som Max tycker smakar pyton så han ser ut att han ska kräkas varje gång vi försöker ge honom den.


På kvällen åt vi en önskemiddag från min sida (inte för att Johan var sen att hänga på..) Jag hade längtat länge efter rökta räkor som bara den! Och som vi frossade! Gott gott gott!
Dagens påskinvigning kommer i nästa inlägg om en tag.

Vårpyntat balkongen.

2009-04-05 @ 12:04:47
Jag som för i världen fick psykbryt bara någon sa ordet vår, men det kanske inte var så konstigt med tanke på att jag såg ut som en svullen hamnster hela den perioden... Så nu när jag äntligen vuxit ifrån denna allergi älskar jag istället våren och vill inget hellre än att vara ute, promenad eller på balkongen spelar ingen roll. Medan Max sov igår på dagen passade jag på att röjja fram utemöblerna så det blev den där mysiga känslan som bara existerar på våran balkong. Men i sommar ska jag inte lägga ner lika mycket tid på alla växter som jag gjorde förra sommaren.Såhär såg det alltså ut förra sommaren, det är nästan så jag blir stolt över mina gröna fingrar. Men så hade jag MASSOR med tid över. Det jobbiga var att vattna alla dessa blommor eftersom jag var megastor om magen och hade megaproblem med ryggen så kunde jag bara bära typ en liter vatten åt gången.... Oftast fick Johan hjälpa mig med att vattna på kvällen. Måste tillägga att stolstolarna har jag själv klätt om och slipat och målat, så dom är jag sjukt stolt över, lika så med min lilla rabatt som står bakom stolarna där vi hade määääängder med tomatet, chili, jordgubbar, böner och annat ätbart.
I sommar ska jag istället för att pyssla med balkongen leka med Max och vi hoppas på bra väder så vi kan bo i mammas och pappas stuga i Tofta. Längtar massor efter att få ta med Max ner i sanden.

En riktig snorunge....

2009-04-02 @ 10:05:21
Vi som tom hade dubbelkokat oss idag fick ställa in vart enda ett... Så kan det gå när lillkillens näsa rinner värre än våran toalett. Större delen av natten var han såpass täpt att jag har inte kunnat sova alls, eftersom känslan kom tillbaka från när han var nybakt och slutade andas om nätterna (och dagarna, men då hade man mer naturlig koll). Så imorse fick Johan gå upp med honom så jag fick sova en stund, vilket var himla skönt. När Johan skulle till skolan var det bara att dra sig upp.... Kan säga att det var med tunga steg ända till jag fick se solstrålen Max titta upp på mig, då var det bara att inse att det kanske inte var så synd om mig som jag trodde. När vi kommer till köket där det är bra mycket ljusare får jag en smärre chock, ungen hade ju snor i HELA ansiktet, ända upp till hårfästet!! Då fanns det bara en sak att göra, bada... Han vart besviken att det inte gick att simma i fem centimeter vatten men kom sen då att man kunde dricka vattnet och fick då på den lilla stunden han badat hela tre kallsupar. Sån är han, min lilla snorunge. Nu sover han igen i min säng, lite renare, lite tystare (inget snor ivägen) och precis lika underbart fin som vanligt.

Sol, underbara sol!

2009-04-01 @ 20:05:41
Idag kom äntligen soooolen! Och som jag njutit, det blev en promenad förbi mammas jobb innan där jag och Max hamnade på sångstund innan vi skulle till BVC Eva och mätas och vägas. Dagens vikt var hela 8160 gram och 70,5 cm lång. Så att kalla honom en tjockis vore lite att ta i. När vi kom hem igen fick vi slänga i oss lunchen innan vi skulle åka till veckans sångstund i terra nova kyrkan, när vi parkerat och jag ska ta ut Max så ser jag att han tagit av sig strumporna och den ena hittar jag direkt medan den andra var spårlöst försvunnen ända tills jag tittar på honom.... Vad har ungen gjort?!! Han sitter men hela strumpan intryckt i munnen och såg som en hamster! Jag höll på att dö av skratt. Sångstunden var lika trevlig som vanligt och fikat likaså. Det är så kul att se dom små åla/sitta/gå/klättra där, gulliga ungar med gulliga mammor! Måste säga att det har verkligen blivit en trevlig tradition att komma dit och umgås.

Efter kyrkan mötte vi upp Johan för att åka till Linds för att köpa en vårblomma till vardagsrummet och efter lite piff och puffande så blev den ganska fin måste jag säga. En annan sak som inte är riktigt lika fint är våran STORA chiliväxt i köksfönstret som jag odlat helt från grunden (vilket jag är mäkta imponerad av själv) har fått löss IGEN! Jag hatar vekligen att försöka ta bort dom små äckliga djuren, man får ju kli på hela kroppen bara av att se dom! BLÄ!!


Som att denhär dagen skulle vara bättre....

2009-04-01 @ 10:21:10
Fick ett ruttet russin i müslin och höll på att spy, fy faaan va äckligt det var!!

Dessutom har Max andra tand nere kommit upp lite lite lite, så hans humör är verkligen i botten.