-

NU du Julia!

2008-04-30 @ 08:37:53
Nu jäklar, vaknade första gången när brevbäraren la in tidningen och sen igen när tidningen ramlade ner på golvet, snacka om inkompetenta brevbärare!!! KAN MAN ALDRIG FÅ SOVA??!! (jag måste faktiskt få gnälla nu för sen kommer jag ändå inte få sova ett dugg när Billy behagar att titta ut...) Därefter va de ljust och hur jag än gjorde va allt ivägen, mage, tuttar, armar och hår. Så stax efter sju fick de va nog.. Jag passade på att städa toan och göra frulla till mig och Johan. Han ska ju iväg nu och skriva tenta, så man måste ju se till så hans dag iaf börjar på rätt sida.
Och under tiden som han gör de ska jag ut och gå med Frida, tror de kan va bra nu innan båten och bilfärden... Sen ska jag göra mackor till hela familjen me salami och annat kollijox till båten, ska lägga ner min själ i dom så alla tycker dom är dom godaste mackorna i världen. Sen ska jag duscha, fixa barret, städa resten av lägenheten och stå färdig ute på gatan när mamma ringer.. Sen Jullan då kommer vi!! Ska bli så himla kul att se hur ni bor och framförallt få träffa dig. Billy säger att h*n längtar jättemycket efter sin moster som bor långtbortistan.

Jag har invensterat med Cattis hjälp via telefon ett par stödstrumpor. Hahaha!! Ni skulle ha sett mig ta på mig dom... Kan bara säga att bilden på baksidan är LÖGN!  Jag höll ju på att svimma! Men nu sitter dom där och kommer göra de ett bra tag till.. :-)

Bad + knåderi = great!

2008-04-29 @ 23:12:06
Kan tala om att ännu får vi plats båda två i badet, lite trångt, men va fan... De va de ju innan man vart på tjocken me... Saknade en kall cider dock.. Jo jag vet att det finns alkoholfri cider men nu snackar vi riktig me klös i.. Men jag är inte bitter, dom säger ju att de är värt väntan så va gör man, dricker badkarsvattnet istället....
Sen blev jag knådad av Johan, så nu ska man va fit for fight inför resan, så Julia.... Here we come!

Passat Agge Dagge...

2008-04-29 @ 18:27:59
Dagens misson är fullbordat. Vi (jag och Johan) skulle hämta August på dagis vid 3 och sen underhålla ponken tills hans far slutat jobba vid 5. När vi kom till dagis vart han kanonglad och skulle visa oss allt som han brukar göra på gården... Köra bilar, gräva me spaden, skarka boll me sin kompis Abbe och sen springa ifrån oss in på avdelningen.. Därefter satte han sig faktiskt snällt i vagnen och så gick vi til Linds. På vägen pratade han stup i ett, de va bil, bil, bil,bil, bil, nej nej nej nej nej nej nej nej nej bil bil bil...osv... Inne på Linds sa han typ nej en sådär en miljon gånger... Och rätt som de är kommer ett JAAAA, jag och Johan fattade inget.. Men så kom vi till fiskarna och Agge tittar och pekar sen säger han, "Pippi"... suck dumma unge, inte pippi, FIRRE!!! Innan vi gick hem drog vi varsin glass och de va fan inte dumt.


Därefter gick vi hem till mina kusiner och lekte på gården. Måste säga att ungen har ju för fan talang!!! Han är två äpplen hög och lirar bandy som Henke Larsson (om Henke hade spelat bandy istället för fotboll, eh ni fattar) När vi skulle åka fick vi flera plankor, bräder, you name it till våran kommande mega stora blomlåda! Så vi kan ha äppleträd och annat trevligt på balkongen, ok kanske inte träd men i min dröm går de faktiskt, jag får väl nöja mig med äckliga och trååååkiga morötter och annat trist...
Imorgon går båten till Göteborg, kanske inte hela vägen men iaf till Nynäs, sen ska pappa köra så de heta duga! Hanna ska va Richard Sjögren i När&Fjärran och Johan ska filma me sin fina kamera, själv ska jag bara se till så jag inte kommer bort på vägen och hamnar i Närke eller nå annat dumt.
Men jag tar me mig datan så ni kan va lugna alla mina fans!

Så bakad är bebisen...

2008-04-28 @ 20:34:12
Här är några utdrag från olika internet sidor om hur våran bebis mår. Men eftersom dom uppger GANSKA olika info, så tog jag me flera. Men dagens stora händelse va att Johan låg med sitt huvud mot magen och hörde bebisens hjärta slå och när jag såg de på han storgrina jag värre än Lilleskutt.. De va de coolaste någonsin! 
 

famileliv.se
Vecka 24:
Kroppen: Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, sk. förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 cm långt, barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


gravid.se
Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid. Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt. Ett tips för att träna upp musklerna igen efter att du fött är det kliniskt testade träningshjälpmedlet, Axuaflex, som finns att läsa om och beställa i graviditetsshop.

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.


http://wwwc.aftonbladet.se/foraldrar/grafik/0209/24graviditet/graviditet.html

ÄR SÅÅÅ STOLT!!

2008-04-28 @ 15:31:51

Körde Hanna till uppskrivningen och sen va jag nervös!
Men hon klarade sig galant!
Jag hade köpt en medalj till henne som nu hänger snyggt på bröstet.

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA HANNA!!


Nyfiken...

2008-04-27 @ 21:31:57
image54

Nu ligger jag här och funderar på vem de är som är där inne... Har du hår? (inte ett enda om du är lik din mamma....) Mår du bra?? Har du mitt eller Johans ansikte, ja hur ser hela kroppen ut?? Kommer du ha mina allergier?? (hoppas med hela mitt hjärta att du slipper de) Kommer du va mammas eller pappas?? (själv är jag pappas tjej.. Kommer du gilla napp eller tumme eller inget av de?? Kommer du sova på nätterna eller kommer du göra mig tokig?? (ni som känner mig vet hur viktig sömnen är för mig så jag är liiite orolig för de.. De är ju för jäkla synd att man inte kan lagra sömn...) Kommer du ha kolik?? (me mammas mage är inget omöjligt...) Var kommer du sova som bäst?? (min gissning är på pappa Johans bröst, de är ju mitt favvoställe så varför inte..) Är du flicka eller pojke?? (jag har nu börjat tvivla på att de är en tjej...) Och en sak till, vad i helvete ska du heta???!!! Det enda jag vet är att du kommer bli tokigt mycket älskad. Älskar dig lilla grodan!

BLOND! Och inte bara jag...

2008-04-27 @ 17:12:54

Oj oj oj... Idag hade jag inget planerat förutom att städa, eftersom de kommer folk som troligen ska köpa våran soffa och bokhylla. Så det bestämdes att hela familjen skulle åka till Tofta och hämta en cementfågel som ska me till Julia. För att den inte skulle gå sönder la vi den i en skokartong och precis när jag skulle gå ut me den kom Hanna. "Uhh! Vad har du där i?? En fågel???" De va ju nästan rätt iaf... Sen skulle de fikas, Bill och Jens va också me så de blev storfika. När allt va dukat och klart på terassen gick jag in för att hämta en filt till benen eftersom de inte va sådär varmt som man skulle kunna önskat. Men filt blev de och jag gick med den dragen om magen och kom till samma ställe igen där Hanna ställer sig mittemot mig och vrålskriker rätt i mitt ansikte och sen titta hon på filten. Hon tar alltså i för allt vad hon har och jag fattar rätt fort att något jäkligt äckligt är på filten med tanke på hur hon ser ut.... Så jag slänger filten och ser då musen som hängde i filten och vi står nu mittemot varann och skriker så de hörs bort till Bysen. Jag slänger filten och springer bort en bit. Pappa undrar såklart vad vi gör och Hanna svarar "Musen...!" Helt plötsligt känns allt otroligt fånigt och inget blir bättre när vi inser att den stackars lilla musen va stendöd.. Men så kan de gå om två blondiner och en mus möts på samma plats...
För övrigt va fikat utsökt och sällskapet lika så... Saknade min Johan, han jobbade som vanligt..... Men ikväll ska jag baka någon god paj till han. 

Så gott folk, håll tummarna nu för att dom köper soffan och bokhyllan ikväll! 


En STOR kram till....

2008-04-27 @ 11:44:49
min mamma!

Motivering: Hon lyssnar på min lilla bubbla av bebisprat 24 timmar om dygnet. Hon delar med sig av sina erfarenheter på ett sett som gör mig jätteglad, eftersom hon inte ser allt svart eller vitt och påminner mig om att media är media och att ta var dag som den är. Hon vågar bry sig på en precis lagom nivå, vilket är oerhört skönt.
Att bara komma hem till henne och småprata om praktiska och emotionella saker som byter ämne mest hela tiden, att inte behöva känna sig ansträngd för att ta upp något utan att allt kan komma naturligt.
Så en STOR kram får idag gå till henne.
TACK MAMMA!!
övrigt: Det finns många som är kanon gulliga som står ut med mig, men jag antar att ni vet vilka ni är ;-) Idag va de min kära mor som fick stå i rampljuset.


PS. Den 25 maj är de mors dag, glöm inte de för guds skull!! Själv hoppas jag på en fiiiin förberedande mors dags persent. hihi

Massor me namnförslag!

2008-04-27 @ 00:55:18
Första förslaget för dagen var Cattis... Hon kom me det enastående förslaget Catharina Persson Törngren... Så de inte blir nå tvivel på vem ungen är döpt efter.. Och för er som inte vet så heter Johan Törngren i efternamn.. Sådär nu har vi minskat risken för missförstånd direkt!
Sen va vi på en trevlig liten förfest hos John och han har satsat 500 kr på att det är en pojk som ska komma ut... Tänk va pengar man kan tjäna utan att anstränga sig ett dugg, speciellt på fulla människor. :-) Men sen skulle John snacka allvar, han tyckte att vi skulle döpa bebisen till John eller något annat klassiskt namn som typ Sten-Åke.. Jag sa att vi skulle fundera på saken..
Och nu när man kom hem från krogen och såg svärfars inlägg så måste jag då säga att han tar hem dagens namn.. Trummvirvel!! Och dagens bidrag var Ratt-Nalle (Styr-Björn) hahahahaha!! De e ju taget!
Nu ska jag sova en sväng, Billy har för första gången vart på krogen och gillade skapt att va där, men är nu trött och sliten och behöver sova lite..

För övrigt: Jag saknar er tjejer i Uppsala! Hoppas ni fick en kanonfest och till Tabletten... Bättre sent än aldrig... Grattis!!

Dagens fynd!

2008-04-25 @ 16:44:25
Jag va på stan me Frida och Tessan, de va trevligt. Och jag måste erkänna, oj vad man kan offra sig när man verkligen vill ha något. Vi va på Cubus och dom hade 30% rea på allt, botten tänkte jag, eftersom jag aldrig lyckats hitta ett enda plagg där innan. Men nu hängde den där och Billy sa att det plagget bara måste h*n ha! Ja ja tänkte jag som tittat på den tidigare men tyckt att den va lite för dyr att jo nu va de tusan dags för att köpa den... En brun tunn heldress med luva och på luvan finns det fastsydda öron och vid rumpan en liten liten svans och under fötterna finns tassavtryck och ett ljusare fält mitt på magen. Så de måste va ett tecken, Billys riktiga namn är Björn! Johan va inte lika säker på den saken som jag va, men de ska nog gå att övertala. :)
Sen har jag köpt en cool t-shit till mig, känner mig grymt ocool i övrigt just nu...

Sur igen....

2008-04-25 @ 12:07:53

Nu är jag så trött på sjukvården vi har.. Morr!! På måndag skulle jag få träffa min sjukgymnast som är den enda på hela sjukhuset som kan ge akupuktur till mig, men nu blir de inte så... För att hon ska till tandläkaren då och sen ska hennes vikarie som ska ta över efter henne pga att hon är gravid och ska gå på havandeskapspenning, vilket jag inte bryr mig om, om det nu inte vore så att vikarien inte kan ge akupuktur och klarar av min rygg... suck.. Bra anställning där!! Så nu får jag fortsätta med att vänta på att de ska dyka upp ett brev från ortopeden och de ska de tydligen göra i mitten av maj. Men de som stör mig mest är att hon jag pratade med tyckte att jag skulle söka privat vård!! Ja bra idé, de kostar ju bara 450kr för ca 40 min och ingår inte i högkostnadsskyddet!!
Nä nu ska jag göra mig iordning, ska träffa Frida för en glass på hamnen, trevligt värre!


Såhär stor är våran bebis (typ asså)

2008-04-24 @ 22:13:03
 Såhär utvecklad är skrutten nu i mig, om allt står rätt till... Men de gör de säkert.
Billy är nu 20 cm huvud - stjärt och väger som ett paket kaffe.. Så de är en riktigt tungviktskung som sparkar mig på blåsan och bakom naveln..
Nu är örat även bättre utvecklat och h*n hör min röst både genom min kropp och utifrån.
För övrigt ser bebisen ut som den gör när den är färdigbakad, men lungorna behöver mer tid på sig innan de e dags för entré. Sen så är de samma sak me Billy som me Hanna när hon gick på lågstadiet, h*n måste hulla på sig lite.
Så nu saknas bara ca 2 ½ kg innan jag ska klämma ut klumpen, mitt älskade lilla barn. Längtar efter dig!!

Inte sur längre...

2008-04-24 @ 18:32:14

Nä, jag ska nog inte hänga upp mig på att internet inte funkat me tanke på allt bra jag gjort istället för att sitta och glo på datan...
Så jag och Johan har gjort en rikigt god gärning, vi körde 4 kassar fullproppade me gamla vinterjackor och ett par fula skor till Röda Korset. Sen va vi på återvinningscentralen me massa gammal färg och annat skräp som vi hittade i förrådet. Kom fram till att de va läge för att städa ur lite innan jag blir helt tokigt stor så min uppgift idag va att stå ivägen och gnälla över va mycket skit man har. Men de va bra för resultatet blev att vi kastade göööör mycket.
Så nu väntar vi bara på att nån god själ vill köpa bokhyllan för noll och ingenting. För sen, då ni!!! Då väntas det bara på att barnvagnen ska komma hem och inta sin plats. Guuuud så jag längtar!!

Mitt nya projekt:
Ska köpa tyg ikväll till mina solstolar som jag har på balkonen. (jo de e dom som e stulna)
Sen ska jag sy kanterna på tyget, har lånat symaskin av mamma..
Själva stolen ska få sig en omgång me, ska slipa och olja dom..
Sen ska tyget fast.
Och dom kommer va så himla fina! Ser ju ut som stryk nu..
Så ni är välkomna hem till mig och sitta här i dom för varken Johan eller mamma tror att jag kommer komma upp ur dom... Så vi får se hur de blir me den saken....


Jävla klantskallar!!

2008-04-24 @ 17:30:28
Detta är direkt skrivet till den smarta rumpnissen som grävde av våran bredbandskabel... Och me tanke på att vi har telefon på samma fnurra så har vi left som barnen på frosmofjället....

Men nu e jag tillbaka!!! Folkets jubel!!!

Önskelista.

2008-04-22 @ 10:04:00

Blivande farmor Lena blev sur när vi sa att vi snart har allt till bebisen för att klara den första tiden..
Så här Lena special for you my friend!

                                        

Söta men sjukt dyra! H&M funkar fiiiiiint!


Dietistinfo för tjockisar...

2008-04-22 @ 09:35:53
image46VS....         image47


Jaha, om två timmar ska man iväg me Tessan och lyssna på någon dietist för gravida.. Får se om hon kan få en på bättre tankar... Jag gillar ju liksom att äta paj på kvällen och de står jag för.. Men va fan, de kommer ju en hel sommar och man vill ju inte va lika bred på alla sidorna... Så nu är de bara att göra som tanten säger. (man kan ju fuska i smyg, när ingen ser)

Både blek och tjock....

2008-04-21 @ 21:33:29
image45 = Som jag känner mig.......


De kan fan inte bli bättre... Dessutom har jag kluvna hårtoppar som ser ut som små palmer när man tittar nära... Och till råga på allt så är jag trött hela tiden.. Tänkte att jag skulle snygga till mig lite idag så jag rakade benen och insåg att hur fan ska de gå hela sommaren??? Magen är ju redan ivägen.. Tur för mig att jag har världens underbaraste Johan som kommer få assistera mig.

Besivken...

2008-04-21 @ 17:26:48

Jag ser att ni e inne, men inte lämnas några kommentarer, kanske ska börja virka istället för att skriva på bloggen..


Jag får byta dag!!

2008-04-21 @ 14:52:02
image44


Jag har ju trott att jag e helt slut i kolan men nu visar de sig att jag inte e helt ute och cyklar. :-)
Ska komma en vecka tidigare för koll hos min barnmorska. Men jag tror fortfarande att dom räknar fel, men de spelar ingen roll. De märks väl hur de ligger till då.. Samma eftermiddag ska jag och Frida gå på föreläsning hos F-kassan. Lajbans!!

Två tjockisar och en lååångfika..

2008-04-21 @ 13:38:59
Tessan kom hem till oss igår, vi skulle ut och gå men min kropp va för trött dessutom hade jag mega blåsan Allan på tån... Så de fick bli fika på balkongen.
Och det bästa av allt, jag bjöd på en vetelängd som de visade sig att Tessan själv hade bakat, hahaha!! Dum man kände sig! Hon jobbar på Hedengrams och bakar tydligen såna dagarna i ända.. Tur att de inte är jag som jobbar där, då hade jag rullat fram nu... För övrigt satt vi och skrattade åt hur genom VITA vi är och försökte sola lite, tror inte de gav ett skit, men helt klart värt försöket.

image42

Såhär VITA är vi, men vi har de rätt bra ändå me bulle i solen. (idag har jag smörjt in mig med brun utan sol för att folk inte ska bli rädda när dom ser mig. :-) )

image43
Världens goaste Tessan!! Grymt imponerad av hur hon orkar med allt hon gör!!
Go Tessan, go Tessan, go Tessan!!!!


21+6

2008-04-21 @ 09:04:31

Imorgon går vi in i vecka 23!! Eller har gått 22+0! De är ju för härligt! Och de märks, nu vet jag när min skrutt är vaken och när den sover.. När jag går omkring sover den och när jag ligger ner för att vila, då vill min bebis va vaken och dansa break dance...


En helt underbar dag..

2008-04-20 @ 10:12:22

Det vart en riktigt bra dag igår, hade nästan inge ont i ryggen på hela dagen till en början med..
Jag gick upp redan vid halv åtta för att Billy tyckte att de va på tiden me lite morgongympa... förbannade unge, fattar inte vad som är fel med att sova vid den tiden!! Kul att få sin första utskällning innan man ens är född.. Ja ja.. Upp kom jag iaf och iväg me Johan till jobbet, ensam som vanligt... Fia och jag skulle gå på stan men hon sov så när Tessan och Alice frågade om vi skulle gå en vända på stan så dumpade jag Fia med all hast, måste säga att klockan var 11 då! Vi gick här ifrån in till stan och runt där. Luncha på Mc Donalds och Alice blev målad till en katt, Johan hade lunch då och slöt upp med oss. Första gången iår som man kunde sitta ute och äta, sååå himla skönt väder! (Ok,de blåste kallt men de spelar ingen roll för de va SOL!)  Sen gick vi ner till hamnen via torget, passade på att kolla in nya affären Village, e helt såld! Kom ner till hamnen och drog en glass, de va inte dumt de heller. Upp till stan igen och vips va klockan tre och Johan hade slutat så han gick me oss hem igen.. ONT I BENEN!!!
Hemma gjorde jag värsta fikan till mig och Johan, han fick en chai te som jag blev grymt stolt över och jag drack min egen lilla soda stream dricka. De va dagens skönaste stund, solen brände som aldrig förr. OCh jag skrattade mest hela tiden åt att Johan såg ut som någon fånig Stureplansprofil. hahaha!!
                                            


Sen va de dags att åka hem till mamma och pappa, dom bjöd på oxfilé me smarrig potatis och annat gott. Till efterrätt blev de bärpaj, eftersom varken Hanna eller Jesper ville ha så blev de mer till mig, hehe!! Sen låg vi i soffan helt döda och bara undrade hur 17 vi ens skulle kunna ta oss hem.. Men de gick. Hemma hade grannen fest, yippi!! Men med våra gener så stoppar inget en från att somna, drömde som vanligt massa skumma saker... Inte ens värda att ta upp här...

Nu väntar jag på att solen ska komma in på balkongen så ska jag sätta mig och läsa barnboken, har kommit på de där om att man kanske ska läsa lite om barnet me inte bara själva graviditeten... Annars kommer man stå där me skägget.....


Nära döden...

2008-04-19 @ 10:45:33
Igår va jag och Johan och fikade på Vinäääääger me Dennis och Emil, riktigt trevligt! Påväg därifrån så gick jag och Johan och pratade om all världen ting, när vi kom till stykjärnet såg jag två som satt uppe på muren och glodde på oss. Typ två sekunder senare märker jag hur jag ramlar rätt fram! Och gud vad jag han me att tänka, haha! Första tanken, "Men hallå, gravida ramlar ju inte, de har jag ju läst om!!" Jävla aftonbladet!! Sen kom nästa tanke "Men hallå, jag ramlar ju på riktigt, shit va gör jag, va pinsamt?!" Står då i ca 35 graders lutning. Därefter slår de mig "MAGEN!!!! VAD GÖR MAN??? Ska jag dra upp knäna eller satsa på att händerna får ta smällen??" Strax efter.. "Spänn armarna för faaaan!!" Och sen kom smällen.. "Shit mitt huvud kommer gå rätt i backen!! RULLA, RULLA, RULLA FÖR FAN!!!" Sen låg jag där på rygg... Johan tittade på mig och frågade om jag va full, han hade inte sett dom som satt på muren.... Så då kändes ju allt ännu bättre, här kommer man gravid mitt på blanka dan och står på öronen.. Helt normalt!!  När jag väl kom upp på fötterna igen kände jag mig som en femåring som ramlat, tårana kom från alla håll och jag skakade av rädsla! Det enda jag tänkte på vad att jag klarat undan magen!! Allt detta på ca 10 sek.. De e inte klokt vad man hinner med att tänka när man ramlar!

På kvällen blev de sing star, jag och johan sjöng oss helt hesa så till slut fick vi bara välja dom låtarna som de inte va nå kräm i.. Men kul va de!!

Ikväll ska de grillas!!

Ja just de.. Haha!

2008-04-18 @ 10:18:07
Hahaha!! Va hos F-kassan och hon trodde att jag skulle fixa me föräldrapenningen! Men snälla nån, de e ju flera månader kvar! Men hon trodde att vi skulle ha nu snart, tack för dom orden, jo jag vet att jag är stor men allvarligt talat sååå stor är jag inte! Men nu är de fixat och klart me sjukskrivningen. Hoppas bara att dom räknar som vi gjort. :-)

Nu ska jag hitta på något att göra, de e ju såååå tråkigt väder att de liknar inget.. Så de får bli myskväll med en äcklig biff som behövs ätas upp.... Får väl satsa på nån god efterrätt istället.

Resultatet...

2008-04-18 @ 10:10:23
Ojojoj! Igår gjordes Sveriges kanske godaste kroppkakor någonsin! Och dom gjorde hemma i min lägenhet! Ok, lägg märke till att dom var kanongoda, men så snygga va dom inte, trotts att Johan lyckades få ihop dom, för de kan jag säga direkt att jag hade aldrig klarat de! Men som sagt de tog en hel dag, till och från för att fixa dom. Men vad spelar de för roll när man ändå bara går hemma...

Steg 1:
Skala 2,4 KG potatis!! Trodde aldrig jag skulle bli klar! Tänkte att man kunde lura potatisen lite genom att göra den tidigt på morgonen istället för att gör de dagen innan som står i boken. För hur ska potatisen kunna veta när de gått ett dygn?? Eller hur!Steg 2 3 och 4:
Vänta....

Steg 5:

Äntligen ska de lagas kroppisar!!!

                   och Johan lyckas finfint!! 

Steg 6:
Jag slänger dom i plurret. Och provsmakar lite...Steg 7:
ÄTA!! Mums!

image37

Fick i mig TRE stycken, så Billy kommer bli en tjockis nu. :-) Men de är det värt!

En liten sadist...

2008-04-17 @ 10:28:01
Jag tror att Billy gillar när jag rör på mig, för här försöker man läsa tidingen men då sparkas de så man nästa ramlar ur sängen.. (ok, jo jag överdrev lite, men de var bara för att öka spänningen lite...) Men ändå, varje gång jag lägger mig en för att vila, då ska de sparkas och knuffas.. Jo jag erkänner, jag älskar att känna den där firren där inne. För om jag ska beskriva rörelserna så känns de som att hålla i en stängd plastpåse med vatten i och en ganska stor fisk som inte alls vill va där.. Och sen har man svalt alltihop och nu ligger de strax ovanför blåsan. Så känns sparkarna än så länge. Ska bli kul sen när man kan känna att bebisen har hicka och sånt. Frida berättar om sina hickhistorier och då blir jag liiiite avis. Men hallå, hon ska ju ha nu i slutet av maj och jag har hela sommaren på mig att känna armbågar, hickningar och allt annat sköj.
Nu ska jag göra mig iordning för att käka lunch me pappsen och Johan på Borgen, hoppas att dom har något riktigt gott till lunch. Och för er som undrar, potatisen står på svalning nu innan pressningen..

Nästan hemmafru...

2008-04-17 @ 09:03:11
Nu har jag börjat med mina kroppisar.. Fick lite tips från cochen (pappa) om saker som är bra att tänka på, så nu har jag inbillat mig att de kommer gå bra.... Återkommer med bilder och mer info senare..

Barnmorskorna!!

2008-04-16 @ 19:28:46
Så gott folk nu har ni ännu chans att fixas fikamys inför veckan höjdpunkt!
På 1an kl 21:00!

Handlat käk...

2008-04-16 @ 17:55:58
Jag satt och skrev en liten lista på prylar som fattades i kylen och då ska vi inte tala om frysen!!  Heltom!! Så nu skulle de handlas så vi skulle ha mat i lite mer än två dagar.... Det hela slutade på 1000 spänn!! Men nu kan jag stå vid spisen tills bebisen tänker komma ut, eller nästan iaf.... Men oj oj oj va gott de ska bli! Imorgon ska jag göra något jag aldrig gjort förut eftersom världens bästa pappa Göran är mångfaldig mästare på detta.. Nu undrar ni va, eller ni som verkligen känner mig har listat ut de för länge sen.. Jag ska göra mina livs första kroppkakor!! barabambambampaaa!!!! Ska bli spännande! Antar redan nu att dom inte kommer bli lika goda som pappas, men de är helt klart värt ett försök!

Billy sparkar som 17 nu för tiden, lite kul! Men jag är nog ganska hopplös att prata med, för när h*n sparkar stannar min värld och de ser ut som att jag har värsta stirren! haha!!

Älskade MVC!

2008-04-16 @ 10:56:21

Tänk va skönt det är när saker bara fungerar och man inte måste hålla på att kongla en massa.. Pratade med MVC nyss och hon skulle fixa så att läkaren skulle vidare sjukskriva mig och sa att de skulle jag inte behöva oroa mig för. Höll på att börja grina! För hela tiden innan har jag vart mittemellan alla vårdenheter och inga vill ta i mig för att MVC säger att jag tillhör ortopeden och ortopeden har inte tid... Men nu kändes det som att allt fick ett ljus.. Jag ska få komma till sjukgymnasten för att få akupuktur igen, även om de inte har tid, men den gruppen som annars utför akupuktur på gravida vill inte ta emot mig för de kan inte mina problem.. suck... Men nu ska jag iaf få hjälp! Så himla gött!

Så vad får vi ut av det hela, jo MVC är underbara och kanon att prata med! Där kan man verkligen känna sig välkommen! Stor stjärna i kanten till dom!!

image32

Jävla rygg!!

2008-04-16 @ 09:05:28

Igår va de middag hemma hos Johans familj, Niklas fyllde ju hela 20 bast! Han fick barnleksaker av Billy bla en tamagotchi.. Men jag skulle överdriva om jag skulle säga att han är redo för några större ansvarsbitar med tanke på att det stackars djuret dog redan när vi va där...
Till mat fick vi taco, gud så gott! Jag var vrålhungrig så de passade perfekt! Och till efterrätt va det min marängtårta, de smakade inte precis som när jag brukar göra den med den var väldigt god på ett annat sätt. Om jag skulle stanna där så var det hela en lyckad kväll, MEN..... Jag hade så himla ont i ryggen hela tiden, så till slut fick jag sätta mig i soffan med benen högt för att inte börja grina.. Sen åkte vi hem.
Hemma hade jag ont bara jag skulle ligga i sängen.. Så hopplöst.. Fattar inte varför det är så svårt att få träffa en läkare..Men enligt ortopeden så är jag högt prioriterad och ska ju faktiskt få komma dit i mitten av maj! Jo men visst då har ju säkert ryggen bara gått av så de blir nog bra.. suck....
Idag är det iaf VATTENGYMPA!!! Har längtat en hel vecka nu! Frida ska plocka upp mig innan så de ska bli såååå skönt att komma i plurret!
Nu ringer snart MVC, har bokat telefontid med dom.. Ska försöka få dom att fixa en lite lite tidigare läkartid... Eller iaf akupuktur..


Otroligt va effektiv jag är!

2008-04-15 @ 12:18:51
 • Jag har ringt flera viktiga samtal som jag hade hoppats slippa men insåg att jag hade inget val, men nu e de gjort. Lite stolt!
 • Kopierat hur många papper som helst! Som ska till alla möjliga ställen...
 • Gjort hårinpackning och ansiktsmask. Skönt!
 • Lyssnat på musik och när sol, vind och vatten spelades me Ted Gärdestad så sprakade Billy mer än någonsin, h*n sa typ att vi måste ha den på dopet. Eller hur ska man annars tolka sånt??
 • Städat, vikt tvätt... Sååå tråkigt!
 • Målat naglarna..
 • Funderat på vad jag ska äta till lunch.. De måste lösas snart!! Håller på att dö av undernäring... Eller nästan iaf...

 • Ska göra:
 • Laddar för att Hanna ska komma så vi kan va ännu mera effektiva.
 • Slå in paket. Niklas, Johans lillebror fyller år! Grattis till han! Så nu hoppas jag och Billy på att vi blir bjudna på något riktigt gott till middag! ;-)
 •  Smörja in magen, igen...
 • Ska till JC och fixa mina mammabrallor som e lite trasiga... suck...


Ja ja Hanna..

2008-04-15 @ 09:54:58
Hanna har tänkt kräva att hon ska få ha parkeringstillstånd till handikapsparkering... Suck... Bara för att de står i hennes teoribok att diabetiker räknas som funktionshindrad, HAHAHA!! Men då säger jag, lilla lilla gumman, skaffa ett körkort innan du börjar tjata dig till något som inte har samma funktion på cykeln. Annars har jag ett förslag..


Övrigt:

Jag höll på att svimma vid frullan idag! Skulle ta en banan och tappade klasen rätt på bröstvårtan och jag skrek så alla grannarna hörde kan jag lova, för fii faaaan va ont de gjorde! Trodde att jag blev av me vårtan eller att den åt minst blödde floder, men de syntes inte ett skvatt... Johan trodde helt klart desamma för hu va ont de gjorde!
När vi ändå pratar tuttar och grejer.. Jag och mamma va en snabb sväng på stan igår och jag insåg att jag behövde en ny bh... Halli hallå, undra på att jag tycker att mina vanliga klämmer! Jag har ju ökat stl från a till c! Hahaha! Och gud så sköna dom e! Tänker dock inte lägga ut några bilder på dom, så sorry!
På kvällen va jag på body jam för första gången sen att jag vart gravid... Jag insåg att stå längst fram inte va någon idé utan längst bak. De va kul, trots att jag bara kunde göra pyttelite av allt som man borde göra, men man får va glad för det lilla. När Johan kom hem från jobbet vart de LITE sen middag... Men gott va de, kycklingklubbor och baguette! Kanon! Sen somnade jag i soffan, precis som jag brukar. :-)

image31
Min bild på TC hemsida, ja de e sant, så snygg är jag när jag tränar. :-)
Ingen mage där inte, gammal bild...

Ikväll...

2008-04-14 @ 17:01:46
Ikväll klockan 21 tänder vi alla ett ljus i fönstret för att minnas Engla..

image29

Tryggare kan ingen vara....

2008-04-14 @ 10:01:59
Eller hur går sången? Fy va hemskt, lider med Englas familj. Tror att jag tar de värre nu me skrutten i magen.. Vetskapen om att hur försiktig man än är så finns det idioter i samhället som förstör. Men jag tror att det är viktigt att inse att livet är til för att levas och att sitta och gömma sig skapar inga minnen.. Men tänk vad avgörande det kan va att en person testar sin kamera en "vanlig" eftermiddag. Även om de aldrig får tillbaka sin Engla så kan de nu ha en begravning för henne och det tror jag är ett viktigt avslut. Undrar vad som får en människa att genomgå dessa handlingar...
Men Billy kan känna sig trygg, för jag både matar och älskar h*n av allt jag har.

Om man ska tänka på något annat än bara tråkigheter så är det en ny vecka. Och jag har verkligen inget att göra idag, så jag MÅSTE hitta på något... Tror att jag ska bort till TC och hänga me på body jamen ikväll, men då stå längst bak och bara lalla me, typ.. Men nu tror jag att de behövs en prommis...

Var tog våren vägen??

2008-04-13 @ 09:50:58
SNÖ/REGN?? Hallå, var tog våren vägen?? Och vi som skulle åka till Tofta idag för att hälsa på faffa och bara gå en prommis på stranden.. Oj va de lockar! Nä, de får bli något annat.. Väntar bara på att Johan ska vakna så vi kan äta frulla.. En mumsig tallrik me fil och müsli! De är min grej de! De är nästan så jag börjar tro att Billy är hungrig för gud så det sparkas! :-)  Ska nog försöka hitta något mer att göra medan törnrosa sover.. Har ju redan vikt en tvätt och plockat ur diskmaskinen.. De får nog bli att måla naglarna eller något annat kreativt, hehe!

Musikal och tacos!

2008-04-12 @ 18:39:39
Nu har man sett musikalen och vad kan man säga... Dom har gjort de igen! De va bra men inte så där underbart bra som tidigare.. Dels för att vi hade orkestern i väntra örat och rösterna var för låga.. Så de va lite synd. Annars var de bra! De va en annorlunda storry som satte mina hormoner på prov kan jag lova! Mycket död... Den som va bäst va helt klart Joel Serpe, känner mig lite som Bert Karlsson när man ser han, har man sett en talang har man och då syns det tydligt! Jag väntar på att dom ska våga sätta tänderna i Kristina från Duvemåla, men de lär nog dröja.. Min favorit musikal alla kategorier! Ryggen tyckte de va jobbigt att sitta i dom urkassa stolarna, men TENS gjorde sitt och de va värt smärtan!

Sen va de dags för fixa käk, de fick bli taco! De blev supergott och efter de fick jag en riktig kanonkula! Skönt att man bara ska va hemma ikväll! När jag är såhär stor undrar jag hur i 17 jag ska kunna gå såhär till slutet av augusti!! För det här är inte klokt!!


Här kollar dom som är lite känsliga!

Och för er andra....

Jag födde i natt!

2008-04-12 @ 09:25:24

Vi var nere på förlossningen och jag upplevde det hela som en rutinkontroll, hade inga värkar eller ont alls. Men barnmorskorna var taggade och sa hela tiden att jag skötte mig fint och att jag skulle fortsätta ta i. De förstod jag inte riktigt eftersom jag inte ens hade börjat ta i. Dom pratade att de var en pojk, men jag försökte informera dom om att bebisen ännu inte hade kommit ut så de visste vi inte alls! Och sen sa dom att bebisen var ute.. Då vaknade jag... Hahaha! Man kan ju hoppas på att de blir något i den stilen men de kan man bara drömma om! Hur som helst, jag längtar massor efter förlossningen och ser fram emot den. För jag har tror att det har att göra med att jag har lättare att föreställa mig en förlossning som målet istället för att det ska komma ut en underbar bebis!
Nu ska jag ut och gå en prommis, ska ju på teater sen som tydligen är ganska lång och vill inte få allt för ont i ryggen då...


Nu ska de vandras!

2008-04-11 @ 11:49:09
Nu har jag köpt dojjorna! Det bästa, dom är både sköna OCH snygga! Så nu ska jag snart ut och visa upp dom för grannarna, känner mig som en femåring som fått nya skor och är stoltast i världen och vill att alla ska se vilka döfina skor som sitter på fötterna, haha!! Sen så har jag läst en artikel om att om man är aktiv under graviditeten så får man aktiva barn, så jag tänker va lite sådär lagom aktiv, hihi!

image26


Ser fram emot den här helgen. Imorgon ska Hanna, mamma och jag gå och se "Den hemlighetsfulla trädgården". Om man lyssnar på titeln låter den inte som en höjdar musikal men den är helt klart värd att se, dom har ju lyckats bra de tidigare åren. Sen på ska vi köpa jord och allt annat som behövs för att fixa till balkongen, jag känner att de är mitt mission nu under våren att få stans snyggaste balkong. Dagarna blir ändå så sega när man är sjukskriven... Och på söndag ska Johan och jag åka till Tofta och hälsa på faffa och kolla så att allt är sig likt. Sen kommer antagligen helgen va över...

Billy har hittat en ny hobby, att sparka mamma under de vänstra revbenen. Då försöker jag sparka tillbaka, men lyckas inte riktigt... Kan säga att de känns helkonstigt!

12 timmar!!

2008-04-11 @ 10:24:50
Igår somnade jag i soffan halv tio och vaknade nu vid halv tio, de e fan inte klokt va trött man kan va!! Men idag skiner iaf solen och jag ska köpa nya dojjor. Ett par som jag kan ut och gå i. Mina andra är minst tre år gamla och skulle ha gått i pension för lääänge länge sen!
Jag återkommer när jag lämnat Johan och hämtat mina fina skor!

Just nu...

2008-04-10 @ 13:21:11
längtar jag efter att få gå och se Lars Winnerbäck i sommar!

image25

Fick två biljetter av Johan i julklapp, då trodde jag att jag skulle stå längt fram och trängas men jag tror att vi får backa några meter.. Som att de spelar roll, då ska äntligen Billy få känna på riktigt musik!

Om att köpa rätt prylar....

2008-04-10 @ 10:07:43
Suck... Att köpa bebisprylar är inte de lättaste vi gjort, för man vill ju inte köpa saker som inte kommer användas, likaväl att man har ingen aning om vad som verkligen kommer att behövas...
Nu är de så att vi har världens tur som har min moster Fia me familj som vi får låna en massa kolijox av, bla spjälsäng! Längtar så efter att åka bort och hämta den!! Men de får nog vänta lite...  Nu kommer frågan.. Hur bäddar man en lagom varm säng till en bebis för slutet av augusti?? Ska den bara ha en filt eller ska de finnas täcke? Kudde ska man inte ha men de e klart att vi måste köpa en ändå som får ligga där innan bebisen kommit ut. Och att köpa lakan som inte är könsbestämda är inte det lättaste kan jag säga, så tips på fina lakan motages med stort intresse! :-)
Vagnen och bilbarnstolen står på babyproffsens lager och dit får vi komma och hämta sakerna när vi vill... JAG VILL NU!!! :-) Men eftersom de är sånt som tar plats sen så får de oxå stå kvar på lagret ett tag till. Och hur bäddar man vagnen, ingen aning!
Sen har vi det roliga med kläder... Att hitta fina kläder är inte svårt, men att köpa rätt storlek... Man blir ju galen!! För det första så säger man att en nyfödd har stl 50, men idag föds det så många stora barn som knappt kommer i 50 utan får ha 56 direkt och då vill man inte slänga ut pengar på kläder som skrutten aldrig ens kommer kunna ha.. Så vi har bara vågat köpa kläder från 56 och uppåt. Får vi en liten plutt får man väl skicka mamma att köpa något i rätt stl..
Babygym... Klart ungen ska ha ett babygym! Men de finns ju hur många varianter som helst! Där har jag faktiskt ingen aning om vilket vi ska köpa. Får göra som jag brukar när jag inte kan bestämma mig... Johan får ensamrätt till att bestämma, haha!!
Alla saker som ska köpas på Apoteket ska jag köpa sen när Cattis kommer hem och jobbar, så fan ta henne om jag inte får det bästa. Så det ansvaret lägger jag över på henne, de är väl ok Cat??
Babysitter.. Tror jag stenhårt på. Då kan jag duscha/laga mat medan Billy sitter och myser, men vilken ska man köpa?? Ska de sitta fast leksaker på den som skrutten kan leka me eller ska man ha en enkel utan krussiduller och frisidurer??


I övrigt så kan jag säga att jag hatar alla retro kläder, med bruna lejon på gul bakgrund eller liknande, de e ju bara föööör fult! Så fick jag de sagt..

image24

Urgulliga skor som vi fått av blivande moster Hanna! (jag tror att hon tror att de kommer bli en tjej)


Äntligen lugn och ro!

2008-04-09 @ 19:50:19
Vaknade vid kvart över sju för att hämta Hanna som skulle kolla ögonen på lassis. Först fick hon droppar i ögon som gör att man ser ut som en knarkare och även känner sig som en eftersom dom gör världen helsuddig, har själv testat de en gång och man kan minst sagt säga att Johan hade kul åt mig då, nog pratat om mig... Sen när allt va klart åkte vi hem till oss och kollade i tidningar me bebisprylar och skrattade åt alla onödiga frisidurer som finns.
Därefter va de dags för veckans höjdpunkt... VATTENGYMPAN! Jag bara älskar den! Är så kul att träffa alla andra tjockisar och bara har kul i vattnet, så skönt me en ledare me humor. Andra låten är Big girls, hahaha!!
 Efter var jag och Frida och fikade på Ringduvan, de är bara så, man kan prata magar, bebisar, förlossningstankar, inköp mm hur länge som helst!
Tillslut kom jag hem och insåg SHIT vi MÅSTE städa!! Och städa blev de, jag dammade och plockade som aldrig förr och Johan fick dammsuga eftersom jag inte får göra de. :)
Så nu har vi ätit lax (bra för billy) och känner sig helt slut.. Känns så skönt att veta att jag inte har något planerat för imorgon, så då ska jag vila och ta igen mig..
Kan säga att jag har hamnat i något konstigt mellanting på MVC.. Ska dit på koll v 24, enligt deras papper, men när de e dags för de mötet är jag redan i v 25+3! Och nästa koll är v 27, undrar om jag kommer få flyttat hela tiden, då kommer de ju sluta me att jag kommer dit för sista kollen me en unge under armen istället!

De ena eller de andra....

2008-04-08 @ 09:53:19
Tänk att de hela tiden är något som klämmer som gravid... Förutom en rygg som e kass så är de alltid nåt. Jag tror att dom inne på bb sen tvingar alla att tala om för sin omgivning hur UNDERBART de är att va gravid, ella hur!
Först ser man ett plus på stickan och tror att hjärtat ska stanna, har aldrig städat så mycket som jag gjorde under den timmen som jag väntade på att Johan skulle komma hem. Sen ska man oroa sig till vecka 12 typ för missfall som då är vanligt.. Så man säger inget till folk ut i fall att... Under tiden mår man apa mest hela tiden, mår illa för ingenting, kan bara äta vissa saker på vissa tider och fattar inte alls poängen me att va gravid. Förutom när man berättar för familjen, vilket va toppen. Sen är de dags för inskrivning på MVC, yippi tänkte man nu för vi veta att de är något där inne, eller de blev snarare ett nehej, dom ställde bara en massa frågor och tog blodprover... Snåla jäklar! Så då skulle man gå runt igen och oroa sig för att man bara har hittat på allt och att de inte finns någon bebis där inne... Dessutom har folk börjat kolla snett på en eftersom att magen börjat puta lite. Helt plötsligt är man inte Clara längre utan bara GRAVID i folks ögon och alla har rätt att fråga hur mycket man äter och om man gått upp mycket.. De gör en mest bara förbannad, som att alla ska va min pt nu oxå, vill jag ha kostrådgivning så ringer jag väl en dietist! Humöret är faktiskt ganska roande ibland som när vi stod på coop och skulle handla och jag kom på att vi skulle köpa knäckebröd och började grina för de...  suck.. Johan hade kul iaf. Som tur är så brukar gråtattackerna va korta och går över fort. Det enda man längtar efter nu är att få komma till UL och få ta sig en titt på bebisen, men de vore allt för enkelt att göra de med en gång, så man väntar och väntar och väntar. Och under tiden allt väntande har man panik 100 gånger om dagen om allt som ska göras och köpas, men så säger man ca 100 gånger om dagen till sig själv, men va fan ungen kommer i augusti, inte imorgon!! Sen tillslut får man komma på UL och det är de bästa än så länge. För då glömmer man den världslånga förkylningen, illamående, tröttheten och allt annat jobbigt, för där på tvn finns våran bebis! Man går där ifrån stoltare och ännu mer förvirrad än tidigare, för gud så skumt de känns att veta att man har en människa i sig som lever på mig och de jag gör! Nu har ju bebisen börjat sparka och gör de ofta, men helst inte när pappa vill känna, då är de paus där inne eller nå liknande.. Sen nu helt plötsligt så vaknar man klockan fem på morgonen och vill gå upp... Hur less blir man inte på sig själv då?! Med tanke på att man är helt slut sen resten av dagen.. Så nu ska jag ta och göra något vettigt innan jag måste sova middag..
image23

Johan är väldens bästa!!

Shoppat kläder till Billy.

2008-04-07 @ 14:58:24
Idag för första gången på länge fick jag och Johan sova ut, de va skönt. Men jag vaknade av att jag va tvungen att nysa och va inte riktigt vaken så jag nös rätt i ansiktet på Johan, FÖRLÅT JOHAN! Sen låg vi och kollade i hm katalogen på kläder till sommaren, men inget kommer räcka på längden, utom ett vitt linne på mama..
Sen va de dags för frulla, gott som bara den! Därefter skulle vi in på stan för en snabbrunda och kolla bebiskläder. Jag va bara tvungen att köpa bodyn som har elefanterna på sig, samma som mössan... Och så hittade vi en pyamas på KappAhl me grodor på, men de va tvåpack så vi fick en snorgrön pyamas på köpet me en groda på bröstet. Nu ska jag snart ta en promenad till högskolan för att vänta in Johan och åka me han hem. Vi ska då direkt till gymmet och pumpa, hehe! Folk har börjat glo så konstigt när man tränar, men antingen så ler jag bara tillbaka eller glor lika dumt som dom glor på mig.. Här ska man gör sin livs kraftanstängning om några månader och inte fan vill man komma otränad dit, vill iaf känna att man gjort så gott de går. Oj, nu sparkar Billy!

image20

 Mina favvokläder till Billy! stl 50-56.


  Grodpyamasen!


 

Middagen...

2008-04-06 @ 09:35:43
De blev en grymt lyckad middag om jag ska säga de själv, tror att Johan håller me.. Men trerätters blev de inte, de blev för och varmrätt.
Förrätten va rostat brod me sallad på och skagenröra me citron och lime på. Grymt gott!!
Sen åt vi ekologisk lax me massa kryddor på, pressad potatis och en limesås. Såsen hade jag inte gjort själv, den finns färdig i affären, men så himla god! 
Sen badade vi lääänge, va så mysigt. Man får ju passa på nu när vi ännu får plats, haha!!

Idag tror jag att Billy dansar breakdance i magen för h*n har iaf inte fattat de där me att vila på söndagen... Men de e jag glad för, finns ingen så konstig och underbar känsla som att känna knuffarna. 

En annan viktig upptäkt!!

2008-04-05 @ 17:57:08
Jag har en botten i min navel och den e inte alls lika djup som när man e ogravid, kul upptänkt! I övrig så kan jag säga att jag gillar den inte riktigt för att den spänner å alla håll och kanter, lite som att dra ut en hårsnodd till max.. Eller va man nu ska kalla de.. 

Högskoleprovet.... = min död

2008-04-05 @ 16:50:48
Då har man precis gjort högskoleprovet och skulle nån fråga mig nu om vad en cykel är för något så skulle jag inte ens klara av de, lite trött i bollen. Den andra bollen av mest ivägen när man skulle skriva för vem orkar sitta rak i ryggen mellan halv nio och tio över fyra. Så nu ska jag lägga mig med min kära vän tens för att kanske kunna bli människa igen till kvällen. Ska bjuda Johan på trerätters med alkoholfri cider. Vi ska fira att vi har gått halvvägs nu. Vi får se vad menyn kommer att bestå av, jag ska in till coop om en stund och shoppa de som behövs.
Ser fram emot en god kall cider, alkoholfri givitvis, men dock en god cider! För de e man fan värd efter dagens bravader!

Inte bara insidan som räknas....

2008-04-04 @ 14:10:16
Kom på att jag måste lägga in nån bild på hur jag ser ut på utsidan me. :-)
image18

Ska på påskmiddag.. Kom precis i klänningen..

Här är våran bebis!!

2008-04-04 @ 13:52:15

Igår var vi på UL = ultaljud. De va helt klart en av mina lyckligaste ögonblick någonsin, skulle kunna sitta kvar hur länge som helst och bara titta på plutten. BM var hur gullig som helst och kanonduktig, hon jagade våran bebis som inte ville ligga still och fick flera fina bilder, som vi självklart e sååå stolta över. Jag hade aldrig kunna gissa på att vi skulle kunna räkna fingrar och se kammare och förmakerna i hjärtat och hur bebisen gapar och dricker vatten och att den va kissnödig. Hel impad må jag säga, me tanke på att jag har vart så tveksam till och från om att de inte är någon bebis där inne och att de bara va jag som hade inbillat mig ihop allt. Så mina första ord va "Nä, men se Johan, de är ju faktiskt en bebis där!"  Så nu känns de ännu konstigare me vetskapet av att de bor någon i mig. För övrigt fick jag för mig att de är en tjej där inne, men som BM sa, man ska ju inte öppna paketen före julafton och de kör vi på. Men jag tror iaf JUST NU att de är en tjej. Det visade sig att bebisen är 20 cm, huvud till stjärt och hade fina mått. Men att vi fick nytt BF så nu e de 25 aug som gäller istället för 31 aug. Detta innebär att vi nu har HALVTID!!!


image13

Här ligger våran bebis i profil, man ser ögat, näsan, munnen och ryggraden samt en arm.Här ser man huvudet uppe till höger, en arm, magen och lite av ena benet. Tycker att bebisen är lik sin mamma när man tittar på magen, hihi!Den här bilden gillade BM bäst, hon tyckte att bebisen höll armarna så kul, jag blev förbannad och undrade varför hon skrattade åt vårat barn tom innan de kommit till världen och slog tanten på käften... Nä, de gjorde jag kanske inte, men de va väl bara att hålla me, hon vet ju bäst..
Men de man ser är att barnet vrider huvudet mot oss (munnen är så bred bara för att man ser käkben till käkben) och först ser man en arm me fingrar till vänster och den andra handen, eller snarare något enstaka finger bakom huvudet.


På allmän begäran..

2008-04-03 @ 11:49:17

Nu ska jag börja blogga på allmän begäran... Och då kan ju inte ens jag säga emot, speciellt inte nu när jag är sjukskriven på heltid vilket innebär att jag kommer att va hemma i ca ett och ett halvt år!! De e fan inte klokt. Min undran är vad gör man nu när man redan har städat ur garderboberna på kläder som jag bara kan drömma om att kunna klämma mig i på de närmaste taget och städat resten av lägenheten, dammsuga får jag inte gör så dammråttorna håller mig sällskap, vi har ganska kul ihop faktiskt.
Men idag ska jag/ vi få göra något jag längtat efter sens nyår typ.. Ultaljud!! Idag ska vi få se våran bebis för första gången! Ska bli så himla kul att se vad den sysslar med där inne förutom sparkar sin mamma lite här och där.  Jag återkommer med bilder sen och berättar hur de var. Kan erkänna att jag är grymt nervös, tänk om jag bara inbillat mig alltihop och kanske bara blivit kanonfet mitt på magen och att sparkarna skulle va mega kurrig mage utan ljud.... Ja ja, vi får väl se, bara de finns ett hjärta som pickar på min lille plutt så e jag mera än nöjd!

Funderar på att byta namn från cklaris till tjockis, haha!!

kram!Ingen tjockis där inte... I höstas i turkiet me Johan och mamma och pappa. Såå mysigt!Min älskling och blivande farsan baloo!