-

Sista dagen är gjord inom psykiatrin och toppbetyg!

2013-03-08 @ 08:07:00
Då har det redan gått fem ursnabba veckor. Hur dessa redan hunnit passera kan jag verkligen inte förstå. Men en sak vet jag, jag är såld på personalen som jobbar på såväl MÖT, BUP, Beroendeteamet och slutenvården. Vilka jobb de gör!! De brinner för sina uppgifter, de vill utvecklas och att deras patienter ska må så bra som det bara är möjligt. De är inte rädda för att ställa obekväma frågor och de har utvecklat mig som människa och som blivande sjuksköterska mer än vad jag hittills gjort under utblidningen. 
Jag har kommit till insikt om att det är sorligt att det ska vara en skam att vara psykiskt sjuk, att det kan vara ofantligt jobbigt för en hel familj när någon blir sjuk. 
Samt att jag känner att jag har fått nya verktyg till hur jag kan bemöta mina barn. Och att inse att trots att de kan vara riktiga überhypade skitungar så är dom ändå helt normala och att det är en bit av att vara just dem.
Men även hur vårt bemötande mot våra medmänniskor kan påverka så mycket mer än vad vi kan tro, kanske inte just i denna stund men längre fram i tiden.
 
Jag känner mig så glad för att jag fått haft dessa underbara handledare som jag stött på under dessa veckor, personer som stått ut med mina frågor, undringar och alla skratt som vi delat.
 
Att jag dessutom satte toppbetyg på alla punkterna känns så ofantligt bra, en lättnad och än en gång en känsla av revansch mot det hemska jag var med om för ett år sedan. Men som jag blir påmind från alla håll och kanter så är det att jag kommer gå starkare och rikare ur det hela i slutändan än om jag inte råkat ut för dessa hemska handledare som jag då hade. Sedan länge tillbaka nu har jag börjat byta ut allt negativt de gav mig mot styrkor, mot medventen kunskap och förståelse. Och för lite sen sa en man till mig att jag kommer en dag vara glad över att ha erfarenheten och kommer använda den till något riktigt bra, just för att jag är en sådan person som har möjlighet att påverka och utveckla. Jag ska en dag se till att han har rätt för aldrig ska någon annan student behöva uppleva det jag gjorde någon mer gång.
 
Nog med djupt blaj, idag ska jag börja plugga inför kommande tenta som är om en vecka i psykologi, spännande med otroligt mycket att läsa in dock....
 
 
 
 
Jag tycker denna blomma symboliserar psykiatrin på ett fint sett, den är vacker på ett oväntat vis som intresserar och man är rätt övertygad om att en dag kommer den blomma upp igen.

Kommentarer
Postat av: Mamma Maria

Åh va härligt att du fått en så bra upplevelse!
Jag kommer ihåg att även jag var otroligt imponerad av de handledare och personalen när jag gjorde min psyk-praktik, då de gjorde ett jobb jag kände att jag aldrig skulle klara av, tyvärr. De var fantastiska mot patienterna och jag förstod inte hur de kunde klara av det, då jag blev helt knäckt dagligen och grät mig igenom dessa veckor.
Självklart är det hela familjer som drabbas när någon blir psykiskt sjuk, men det är nog lätt att glömma av, även för att det är mycket skam inom det. Jag har så många gånger tänkt att det hade varit lättare om jag brutit alla ben i kroppen eller vad som, för då hade människor runt omkring mig sett att det var dåligt och att det hade varit självklart att behöva hjälp på ett sätt som det inte är när man mår psykiskt dåligt.
Lycka till med tentaplugget!

Svar: Visst är det så, att vara sjuk så att man kan se det på prover eller röntgen är nog många gånger betydligt lättare än att vara psykiskt sjuk. Men jag vill tro att om vi plockar bort orden skam, skuld och allt annat som är negativt relaterat till psykisk sjukdom och ger det samma nivå och förståelse som vi har till de somatiska sjukdomarna så skulle inte så många må så dåligt som de gör. Att inte behöva ha ångest bara för att man har ångest, om du förstå min tanke.
clara

2013-03-08 @ 09:37:08
URL: http://mammamaria.nu
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback