-

Stockholm, invigning, dinosar, Junibacken, shopping på två dygn.

2012-10-30 @ 09:42:00
I lördags tog jag och Max båten i ottan mot fastlandet. Det var knökfullt men vi fick bra platser där vi kunde äta våran frukost. Men vi tröttnade ändå och gick och såg Ice Age 4 i biografen istället. Vilket visade sig vara en riktigt bra drag, tiden gick och vi fick sitta både skönt och bli underhållade. Till slut kom vi fram. Vi åkte in till stan, kastade i oss lite lunch och sen blev det spårvagn till Junibacken. Paradiset för en fyraåring. Max njöt av allt man kunde se och göra, jag gjorde detsamma. I timmar. Det var underbart att han honom för sig själv, att kunna lägga all tid på att uppleva allt med honom. Inte minst den fina rundturen där man åker runt och lyssnar på Astrid Lindgren och ser hennes sagor. Enda kritiken är då till Junibacken, VARFÖR lägger man Bröderna Lejonhjärta sist??? Hur kul är det att avsluta rundturen som vuxen att sitta och grina och bli mottagen av någon glad person som jobbar där som frågar om allt gått bra och jag svarar snörvlande "jo tack, de gick så fint så" under tiden som man biter ihop för att inte börja storgrina av bara tanken på hur fin den historien är. 
 
 
Efter några timmars lekande kom Annie och Cattis och fikade med oss, Max passade på att fota med den nya kameran vilket visade sig att han var lite utav en mästare på. (Känner mig inte det minsta partisk i denna fråga....)
 
 
Därefter åkte vi tillbaka till stan och mötte upp Max farbror, tillika min svåger Niklas. Vi gick och åt kvällsmat på Wagamama. Även där njöt vi, dumplings, edamerböner och deras kyckling kan inte bli fel. 
 
Man skulle kunnat tro att våran dag hade varit slut där men vi fortsatte den med att åka till Solna och Friends Arena som hade invigning. Niklas hade fixat biljetter till oss tre så vi trängdes med nästan 50 000 andra som också ville vara med och se det hela. Och sicket drag det vart!! Massor av artister, snyggt gjort och inte tala om lokalen! Den var det största jag varit med om! Max skötte sig utmärkt. Efter tredje numret somnade han med huvudet i mitt knä och fötterna i Niklas knä. Där låg han och sov genom hela invigningen. Jag kan inte säga vad som var bäst, alla var mer eller mindre lika underhållande. Det bästa var nog nästan helheten med ljusstättningen och hur man såg havet av blåa pinnar som svepte över arenan. Det är något att minnas, att vi var med och gjorde Friends arenas första vågen, att vi var en del av invigningen (dock en väldrigt liten del).
 
 
Halv tolv somnade vi hemma hos Niklas. Jag frågade Max vad som varit bäst under dagen, hans svar var "ALLT!". Jag kan bara hålla med han. Sen somnade Max hostandes och efter ett tag somnade även jag. 
   Max startade nästa dag med att kl 7 (Vi tackar för att vi fick sova en extra timme den natten!) med att ta med sig kameran in till Niklas och fota honom lite. Därefter tog vi det lungt, tittade på barnprogram och inväntade början på denna dag.
 
 
Vi fortsatte resan mot Globen, äntligen skulle vi få se våra dinosar!! Och nog var dom coola! Vi skrämdes, imponerades, skrattade, blev lite rädda och mest av allt så fångades vi av denna otroliga show. Den var fantastisk! Vi lärde oss massor om dinosarna och vi undrade hur i hela friden de kunde se så levande ut?! 
 
 
När det var slut tog vi oss in till stan igen. Jag har alltid tyckt att Max har bra lokalsinne men här fick jag verkligen vatten på min kvar, ungen hittar själv från Stureplan till Gallerian! Och sen visade han vägen till T-Centralen. Då blev jag imponerad! På stan passade vi på att inhandla lite presenter och åt cupcakes. Därefter bar det av hem igen. Vi var färdiga med Stockholm för denna gång. Två dygn överfulla med roliga saker. Två dygn fulla av kärlek. Två dygn då vi fick bara ha varandra. 
 
TACK för denna resa underbara fina Max, jag älskar dig!

Kommentarer
Postat av: Emmelie- Mamma till Ebba och Hugo

Underbart ser ni ut att haft det. När Hugo blir lite större så måste jag komma iväg på något sådant med Ebba med, så hon får hela min uppmärksamhet lite. Kram

2012-10-30 @ 12:57:22
URL: http://www.emmgus.blogg.se
Postat av: Eddie och barnen på Bristol Academy

Att få rå om och resa med ett barn i taget tycker jag är jättemysigt! Ni verkar ha haft det toppen! :)
Anna

2012-10-30 @ 15:04:04
URL: http://bristolacademy.blogg.se
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback