-

Recept på höstiga focaccia

2012-10-17 @ 12:00:00
 
Det är inte alltid lätt att laga något som uppskattas av både små och stora munnar. Men något som alltid går hem är focaccia, dom är både lätta att gör och är ursnygga att bjuda på. Det bästa är att man kan ha på precis vad som helst. Helt enkelt en mysig grej att göra tillsammans med barnen en regning lördag.
 
Recept bröd:
 
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special
 
olivolja och flingsalt till utbakning.
 
Exempel på garnering:
 
soltorkade tomater
basilika
rödlök
körsbärstomater
oliver av olika sort
flingsalt
rosmarin
riven ost
parmensanost
 
1. Smula jästen i bunken, blanda med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
2. Häll i lite av mjölet i taget. Knåda degen sen i 5 minuter.
3. Låt degen jäsa i ca 45 min under bakduk. Den blir ca dubbelt så stor när den är färdigjäst.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Dela upp degen i önskade stora bitar, platta ut och lägg på en plåt, de ska vara ca 1 1/2 cm höga.
6. Låt degen vila på plåten med bakduk över i 30 minuter.
7. Gör hål i degen med fingrarna där det önskas vara garnering, strö över flingsaltet och olivoljan.
8. Gräddas i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
 
NJUT!
 
 
(receptet är lånat av Leila såklart.)
 

Kommentarer
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback