-

Ni hittar mig här!

2012-06-28 @ 09:41:38
Nu när schemat är mer än fullt blir bloggen lidande, men ni hittar mig på instagram under namnet kalkprinsessan såklart.

Helt slut.....

2012-06-25 @ 19:20:19
Jag har jobbat på förlossningen sen i torsdags, så nu är jag trött. Är ledig imorgon och återkommer då med vettigt att säga. Ikväll ska det mysas med film, gottigt och levande ljus. Om jag håller mig vaken vill säga. ;-)

Helt slut.....

2012-06-25 @ 19:20:18
Jag har jobbat på förlossningen sen i torsdags, så nu är jag trött. Är ledig imorgon och återkommer då med vettigt att säga. Ikväll ska det mysas med film, gottigt och levande ljus. Om jag håller mig vaken vill säga. ;-)

Vi drar till stranden!

2012-06-20 @ 08:05:35
Idag är jag ledig från mammor med värkar, gynpatienter, sprängfyllda mjölkbröst, söta bebisar, sugklockor och allt annat som jag nu spenderar mina dagar med. Men idag är som sagt ledig så idag packar jag och småkillarna allt nödvändig och det verkar som att mycket onödigt packas också för att spendera en dag på stranden. Så är ni också lediga, åk till Tofta så ses vi där!

Lyxfika med egengjorda chokladbiskvier

2012-06-18 @ 21:26:54


Nu har vi laddat frysen med biskvier. Självklart var det Johan som fick leda detta projekt då han är mästarnas mästare på att lyckas med biskvier. Denna gång var hela familjen dock med och täckte dem med choklad, det var choklad i hela köket och det hela slutade med att hela familjen fick duscha. ;-)

Vill du testa att göra dessa enkla och smarriga biskvier och kolla in mitt tidigare inlägg med recpet på chokladbiskvier


Hemmagjort persika och citron iste

2012-06-17 @ 19:50:59
Snart är värmen här på riktigt och redan nu sitter det fint med iste. Det är faktiskt det enda te som jag verkligen uppskattar. Och det är något som alltid är lika uppskattat att bjuda på och man kan variera det efter vad man har hemma. 

Recept:
Koka upp vatten på ca 1 liter.
3-4 påsar earl gry, låt det dra med det varma vattnet upp till fem minuter och lyft ur påsarna utan att klämma ur det sista.
Låt det sen stå och svalna, häll sen i ½ till 1 dl socker under omröring, lite efter behag.
När det är kallt pressar man i en halv citron och vips är det färdigt!

Låt det stå den i kylen och servera med mycket is och om man vill kan man ha i frukt, idag hade jag i persikor, det blev supergott!

hemmagjort iste

Därför bor vi på en ö mitt i havet.

2012-06-15 @ 21:13:53
Ibland kliar man i huvudet och undrar varför i hela världen vi envisas med att bo på denna ö, mitt i havet.... Med skithög skatt.... Med dyra förbindelser till resten av landet..... Med skitsnålt med jobbmöjligheter..... Med dåligt utbud på roliga saker man kan göra inomhus om vintern...... Med blåsten som aldrig slutar....... Med en stad som är byggd i en uppförsbacke...... Med dåliga löner......
 Men med somrar som är som i medelhavet, när man har två min till en underbar sandstrand. Med en natur som är helt enastående, härliga skogar, långa stränder, raukar, martallar och den friska luften. Med ett lugn som är fantastiskt, här stressas inte. Med nära avstånd till allt, vi slipper pendla och köer. Med
Men med världens finaste stad som lockar med unika gränder som förgyller våra kvällspromenader.
Visby

Förlossningar och mörker.

2012-06-14 @ 00:23:38
Nu borde jag verkligen sova MEN....... Jag jobbade över 1,5 timmar ikväll för att få ännu mera erfarenhet vid förlossningar. Det ÄR verkligen världens bästa jobb jag har! Och på det cyklade jag (såklart) hem upp för alla innerstans backar och i mörkret..... Detta mörker..... Tänk att jag inte är det minsta rädd när trots allt som händer på en förlossning, men så går jag ut genom dörrarna och cyklar i hundra knyck för att komma hem så fort det går.... Larvigt om man tänker efter. Men nu ligger jag här med grus i ögonen, bultande fötter och med ett huvud av bly, men här ligger jag, jag och mina tre killar i våran stora säng. De andas högt alla tre och jag känner att livet är bra fint.

Finaste lilla konditorn lär sig den hårda vägen.

2012-06-11 @ 21:27:45


Jag bara måste dela med mig av dessa bilder av min lilla skrutt som hjälper till att baka. Hugo är nu gärna med och pysslar när vi bakar, och framförallt smakar han på smeten. Så det glädjer att även han uppskattar köket.
Det fina med att baka tillsammans med barn är att dom lär en massor av kunskap på kuppen.


5 saker barn lär sig i köket:
1. Dom lär sig att räkna.
2. Dom lär sig att lyssna och ta en instruktion.
3. Dom lär sig att vänta, på att resultatet ska bli färdigt och på att få hälla i ingredienser i smeten.
4. Dom lär sig att sammarbeta.
5. Dom lär sig att våga hitta på nya saker och utveckla sina kunskaper.

Recept på hemmagjord chokladsås

2012-06-10 @ 10:19:23

hemmagjord chokladsås

Denna chokladsås är superlätt att göra och minst lika god. Den har alltid varit standard i min familj, den gör sig så bra varm mot den kalla glassen och kokar man den några sekunder extra blir den seg som kola när den möter glassen.

Du behöver:

50 gram smör
2 dl socker
2 msk kakao
1/2 dl mjölk

Blanda allt utan mjölken och låt det smälta samman, därefter hälls mjölken i och låt det koka upp och rör om, låt den koka ca en minut. FÄRDIG! Må det smaka!

Efter en vecka på BB/förlossningen/gyn.

2012-06-09 @ 12:03:35
Nu har jag haft första introduktionsveckan på nya jobbet och jag stormtrivs! Som ni redan förstått. Jag var lite fundersam över hur jag skulle reagera på första förlossningen. Men det gick fint. Mer än så kan jag inte berätta eftersom det råder tystnadsplikt över allt jag ser och upplever så jag får behålla jobbet för mig själv. Men jag kan avslöja att jag var lite nyfiken på om jag skulle känna mig nöjd med att jobba som undersköterska och inte vilja fortsätta utbildningen, men nu har jag blodad tand för att läsa hela vägen till barnmorska vill jag lova! Det finns oändligt många saker jag vill lära mig om allt som rör detta område.
Men idag är jag ledig och jag njuter av familjen och en extra god frukost som jag och Hugo cyklade iväg för att köpa strax efter sju imorse..... En vanlig, ledig lördagsmorgon...... Det är livet med småbarn.... Trots förkylning och halvtrist väder. Men gott var det!

frukost

Vissa dagar kräver en god bulle helt enkelt.

2012-06-05 @ 21:36:12
Är det något jag vet alldeles säkert så är det att det äts på tok förlite bullar ute i naturen. Bullar är något magiskt, speciellt om de är nygräddade. Så har du inget bättre för dig så baka ett gäng bullar idag vet jag och dela med dig till någon du tycker om, för bullar är faktiskt godast i sällskap. Och i plural. Dessutom kan det inte finnas något bättre sett att fira nationaldagen på. ;-)
bulle

Första dagarna på nya jobbet.

2012-06-05 @ 21:19:47
Nu undrar nu säkert hur jag haft det de senaste två dagarna på nya jobbet på BB/förlossningen/Gyn. (Här ligger alla tre bitarna vägg i vägg) Jag stormtrivs och kan inte göra annat när personalen är underbar, mina "handledare" är kunniga och finns verkligen där för att lära upp mig. Idag fick jag lära mig förlossningssidan, mycket spännande vill jag lova! Och mycket att ta in. Det är en helt ny värld som öppnat sig och det är med pirr i magen jag nu längtar efter att få testa på flera av de bitarna vi idag tittat på. 
   Något jag inte är van vid är tiderna, att jobba i ottan och sent på kvällen. Men jag får väl så rart vänja mig helt enkelt. ;-) 
  Och hör och häpna, jag C Y K L A R till och från jobbet, jag susar ner för alla backar och stönar mig hem. Ska bara komma på ett smart sätt att varva ner snabbt på när jag kommer hem om kvällarna. Tips mottages gärna! 
 Så trots att jag är hungrig på att få uppleva det som jobbet innebär så kan jag meddela att det är helt okej att få ha en ledig dag med familjen imorgon, att få landa i alla intryck och få ladda på batterierna inför två till dagar. 
 

knoppar 

Min bästa väns bröllop.

2012-06-04 @ 07:48:32
I lördags var det dags för att vara tärna för en av mina finaste vänner. Vi har hållit ihop sen vi var sex år, gått nio år i skolan tillsammans, dansat, spelat fiol och stundtals spenderad vi mer tid med varandra per dygn än vad vi gjorde med våra familjer. Att nu få stå som tärna för henne har varit en spännande resa med möhippa och inte minst lördagens sermoni, att vi var när att frysa ihjäl hela bunten var det inget tvivel om. Har nog aldrig frusit så mycket i hela mitt liv. Men den kärlek som fylld hela ruinen räddade oss alla! Och inte tala om middagen och festen, allt var gott och festen var kanon! Det blev ett minne för livet!
(jag är medveten om att det är olika ramar på bilderna men varje bild kändes som individer och därför blev det så.)

Möet ska det va när det är bröllop.
brudfrisyr
champange ska det va
dagens blommor

påklädning
påklädningjag som tärna
st lars ruin
tärnor på ingång
brud med sin farmitt hår dagen till ära
de tu

Sista dagen i skolan för denna termin.

2012-06-01 @ 09:49:52
Denna termin blev inte alls vad jag tänkt mig. Men det kan jag inte gå in på här, ni får fråga mig om ni träffar mig istället.
Men idag, idag är det sista dagen för denna termin. Hur jag ska klara mig hela sommaren utan Andreas är en gåta, våra maratonskypesamtal fulla med skratt och kloka ord kommer saknas. Han är bland de roligaste personerna jag vet. Dessutom är han utan tvivel bra för mig, han är lugn och tror väl om alla, själv är jag ofta misstänksam och stressar ofta på tok för mycket. Men om några timmar är det slut. Först har vi hemtenta och efter den ska jag prata ur mig och gnälla över min dåliga prestation (som jag räknar med att jag kommer göra) och sen kommer vi säga att vi skiter i allt och att "vi råäger i vilket fall som" ( citat Andreas ord).
På måndag börjar jag jobba på förlossningen/BB. Hej och hå va spännande det ska bli! Det är med skräckblandad förtjusning som jag längtar dit. Det var inte igår jag satte min fot på ett nytt jobb. Jag har alltid haft tur med jobb, allt har fungerat som flytande vatten så varför borde det inte göra det även denna gång?
Men först ska jag vara tärna i helgen för en av mina bästa och närmaste vänner, det kommer bli så himla fint! Och till och med jag kommer va fin! Dock har jag som vanligt problem med skorna. Jag kan ju bara gå i gympadojer och mysskor för att undgå skovskav delux. Så håll tummarna för att mina halvt ingågna skor håller mig på benen natten lång och att skoskaven inte går upp igen och blöder ner hela partyt.  :-(
Barnen ska sova hos mamma och pappa, vilket innebär att jag och Johan kommer ha lugn frukost på söndag. Himla trevligt om du frågar mig!