-

Går mig själv på nerverna!

2012-07-29 @ 21:36:05

Vaknade idag med att svullnaden lagt sig i knät, visst är det ännu svullet men mycket bättre. Nu gör det bara sådär sjukt ont när jag böjer benet och går på ojämna ytor, typ grinar när jag går i trappen. Men jag ringde jobbet idag och sa att jag kommer tillbaka tidigare än vad som var sagt och det känns bra för jag är hopplös på att inte göra något, så idag har det bakats så det stått härliga till! Både levainbröd och baguetter, himla fint till dagens middag som åts på balkongen till blixtar och dunder.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/237094/images/2012/pic_50158e19e087c304f9000011.jpg" class="image">


Jag är skadad

2012-07-28 @ 23:09:34

Igår snubblade jag helt vansinnigt illa inne på en förlossningssal så jag slog sönder halva mig och framförallt mitt högra knä som fick sig en ordentlig blödning. Det gjorde så sjukt ont att jag nästan svimmade, tur att jag var vägg-i-vägg med akuten! Det fick bli röntgen och smärtlindring med morfin. Vilket i sin tur ledde till en något flamsig Clara som med sin chef skulle fylla i en skadeanmälan innan hon fick gå hem.... Sen sov jag ett par timmar. På kvällen hade jag åter smärtor från helvete och jag var rädd för att vi skulle behöva åka ner till akuten igen under natten, men natten gick och idag har det vänt. Jag har åter tro på livet och jag längtar tillbaka till jobbet och mina fina kollegor. Så nu gäller det att bli av med kryckorna snarast!


L E D I G

2012-07-25 @ 19:28:00
Idag har jag varit ledig, mer ovanligt än vanligt denna sommar. Känns som att solen och jag fungerar likadant idag, lyser med våran frånvaro... Men jag stormtrivs på jobbet, arbetskamraterna, uppgifterna. Så det är bara fint. Men så kommer mina ynkliga lediga dagar och då är jag skittrött och tankar och ger kärlek till familjen nonstop. Max och jag hade ett kärleksmaraton då vi kallade varanda olika godisar som vi gillar så man sa  "jag älskar dig min lilla hallonbåt" osv. Det var supermysigt. För övrigt har hela han blivit en mycket mera harmonisk och mysig person efter att han fick sommarlov, hoppas hoppas att han fortsätter vara det även till hösten när dagis börjar igen.
 

Mat mat mat!

2012-07-25 @ 10:04:00
I våran familj som ni fårstår har maten en central roll. Och till min lycka är Johan det mest kreativa person jag vet när det kommer till mat, han gör nya rätter och hittar smaker som jag aldrig hade kunnat leta fram och bäst av allt är att han lyckas nästan jämt! Tur för mig! (förutom häromdagen när han tappade ner HELA saltkaret i broccolin.....)
 
Helst sitter familjen på balkongen och äter, såväl frukost, lunch och middag. Vi trivs där helt enkelt.
 

grillkrydda utan glutamat

2012-07-24 @ 10:47:00
 
Ett litet tips för er som inte heller vill proppa er fulla med glutamat är att köpa kryddor från Krusmyntagården, tex deras Grillkrydda, precis lika god som vanlig men man slipper det som glutamat gör med kroppen. Så pass på och köp för hela familjens skull!

LCHF hamburgare

2012-07-23 @ 15:57:00
Här haglar det beröm över Johan, men han brukar baka ett LCHF bröd som fungerar bra till hamburgare och gissa om jag njuter?!! Hamburgare är en av familjens favoriter och jag vill inte äta vanligt bröd så detta passar mig perfekt!
 

Recept på lågkolhydratbröd

2012-07-22 @ 09:00:00
 
Jag har skrivit om mitt älskade bröd tidigare men inte lämnat ut receptet på det, men nu är det hög tid att jag delar med mig av detta goda LCHFbröd. För är det något man saknar när man undviker kolhydrater så är det just bröd, men detta gör att även jag kan njuta av frukost som jag gjorde förr, men utan uppblåst mage.
 
Recept:
8 ägg
2 dl créme fraiche
6 msk kallpressad olivolja el rapsolja
2 msk bakpulver
1 tsk salt
100 g linfrön
120 g havrekli
100 g sesamfrön
100 g solrosfrön
 
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa äggen lätt och blanda i oljan och créme fraichen.
3. Blanda i de övriga torra ingredienserna, det blir som en gröt.
4. Täck en bakform på ca 30x12 cm med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda sen i ca en timme plus någon minut till.
5. Låt brödet svalna och förvara det sedan i kylen. Där håller det i flera dagar och är lika gott varje dag.
 
Må det smaka!

HAN och JAG

2012-07-21 @ 22:42:02
 
Just nu går dygnet timmar åt till jobb, helgen spendar jag på förlossningen, vilket är spännande såklart! Men jag gillar även gyn och BB minst lika mycket, det är något helt annat. Jag gillar att få se alla bitarna på vårat sjukhus. Men det var inte det jag skulle skriva om idag. Eller jag vet faktiskt vad jag ska skriva om, men dagarna dom går i en rasande fart. Johan är utsatt för sin svensexa idag och jag njuter av minnerna från min möhippa. Vi gör inget annat är planerar inför bröllopet och umgås med barnen. Helt enkelt vi har det så himla bra! Jag är den lyckligaste kvinnan på planten som ska gifta mig med den finaste, klokaste och för mig min själsfrände. Vi ska bli ett. HAN och JAG! Jag ska bli hans fru, det känns stort och fint på samma gång. Ännu förstår jag inte den där paniken och stressen som folk talar om inför ett bröllop, så jag hoppas och drömmer om att när vi åker till hotellet på natten efter festen har vi ännu inte en aning om vad dessa stressade människor talar om. Drömma går ju. ;-)
 

Min möhippa

2012-07-15 @ 20:34:58
Jag har blivit lurad av nära och kära så det heter duga! Jisses! Jag har ännu ett leende på läpparna som inte försvinner på länge, ett resultat av hur väl mina vänner känner mig och hur underbart kul jag hade igår. En dag i rosa och kärlekens tecken. Vad jag råkade ut för kommer senare i veckan, nu ska jag fortsätta denna dag i äkta bakisanda med hyrfilm och en stor påse chips, vid sidan av min blivande make.

MINI semester

2012-07-12 @ 15:30:00
från och med NU är jag ledig till måndag morgon och gissa och är väl förtjänt av denna ledighet. Enda gången på hela sommaren då jag är ledig tre dagar i sträck, så nog känns det som en minisemester allt, så nu ska det vilas, återhämtas och umgås med allt och alla och inte tala om alla platser vi vill besöka under dessa tre dagar. Härligt härligt härligt!!
 

Jag och min pappa.

2012-07-12 @ 09:00:00
Jag har alltid varit pappas flicka, han och jag var morgonpigga om helgerna när jag var liten, då tog han mig bak på cykeln och så köpte vi frallor till de andra sjusovarna, jag var med när det skulle byggas, fixas och han var alltid en aktiv pappa som brydde sig om mig och mina systrar. Han har humor och man skrattar ofta och mycket i hans närvaro och idag värmer det i mitt hjärta när Hugo väljer att krypa upp i hans famn på kvällen och somnar där.
 

Recept på min flädersaft

2012-07-11 @ 09:00:00
Nu börjar det bli tradition med att göra flädersaft, och göra det rikligt också..... Har fått dela ut flaskor till nära och kära för att vi har inte plats i kylen.... Men alla har ännu varit nöjda och jag ska leverera ännu en till stugan. Det bästa med denna saft är att den har en frisk smak av gömd citron och att den lockar barnen till att dricka under varma dagar.
 
Recept:
 
70 fläderblomsklasar
5 citroner
ca 1,5 förpackning strösocker (3,5 liter)
100 g citronsyra
3 l vatten
 
Börja med att tvätta både blommorna och citronerna noga.
Dela sedan citronerna och blanda dem med blommorna i en stor bunke.
Häll på sockret och citronsyran.
Koka upp vattnet och häll det sedan över blandningen, rör om.
Rör om då och då, saften får nu stå två dygn i rumsvärme.
Därefter två dygn i kyl.
Slutligen ska saften hällas upp på rena flaskor eller frysas in vilket går hur bra som helst.
Sila då undan alla blommor och citronen med en handduk innan du heller över den till flaskorna.
 
Må det smaka och bara så du vet så passar detta koncentrat perfekt som grund i sommardrinken. Recept på det kommer en annan dag.

Receptet på sommarens godaste LCHF müsli

2012-07-10 @ 23:15:03
Jag lade tidigare ut min lyxfrukost med naturell yoghurt, jordgubbar, lite lite honung och min smarriga müsli som fungerar enligt LCHF. För ett tag sen publicerade jag samma recept men det är värt att lägga ut igen så här kommer det! Och håll till godo!
 
Du behöver till ca 1 liter:
 
2 dl solrosfrön
2 dl linfrön
2 dl pumpakärnor
2 dl sesamfrö
2 dl hackade, osaltade mandlar eller nötter
ev. kokosflingor el. kanel.
 
Blanda alla ingredienser. Variera mängden frön efter eget behag. Och stek dessa i stekpanna eller i låg värme i ugnen i ca 45 min för att få en krispigare yta, vänd runt på bandningen då och då. Förvara i tätsluten förpackning.
 

I kväll i juli

2012-07-10 @ 20:00:00
Måste dela med mig av en bild på småkillarna en kväll när vi hade hela Tofta strand för oss själva. Dom skrattade, busade, badade och ville aldrig komma upp, Mina fina fina pojkar, perfekta båda två men på olika sätt.
 
 
 
 
 

Min frukost är helig, men det är inte så konstigt.

2012-07-09 @ 09:00:00
Var och varannan dag går jag upp vid sex på morgonen numera för att sen cykla till jobbet. För att orka de första timmarna måste jag ha något stadigt i magen, därför passar jag på att äta lite yoghurt med min hemmagjorda LCHF müsli och med lite lite ringlad nyslungad honung och har man riktig tur blir det färska jordgubbar i det. Det smakar som en saga! Så himla gott!
 

Sommarfika

2012-07-08 @ 09:00:00
Familjen har bakat en ny ladding med bullar, som blev helt fantastiskt goda. Vi hade i lite extra med vaniljsocker, det vad en fin ton på bullarna. Så här har det festats på bullar nu må ni tro. "Bullfest, bullfest hela dan, trallalla!" För övrigt så jobbar jag mest jämt så när jag väl är ledig då ser vi till att mysa till det extra mycket. Men det fungerar himla fint att jag jobbar och Johan passar vildarna.

Om ni underat var jag hållit hus...

2012-07-07 @ 22:16:01
Så har jag jobbat mest heeeeela tiden. Inte är inte klokt va jag jobbar, tur att jag trivs som fisken! Och när jag inte jobbat har vi varit i Tofta, ätit gott och druckit gott med Petra vilket resulterade i många skratt och fem skavsår på fötterna (!), familjen har varit på road trip och vi har firat Hugo som blivit två år (kommer ett inlägg snart om hur vi firade honom), vi har plockat smultron i skogen och gjort överdrivet mycket flädersaft, vi har varit vid havet så mycket som det bara gått och jag har verkligen ridit på killarnas ledighet. Helgen som kommer är jag ledig fredag lördag och söndag, enda gången på hela sommaren som jag är ledig i tre dagar i en stöt. Då ska det vilas och bara ta det lugnt må ni tro! (för nog är det slitit att jobba skift! Men ändå gillar jag det.)
 

Klassiska chokladbollar

2012-07-07 @ 09:00:00
 
 
 
Vissa saker är lika enkelt att göra som det är uppksattat när man bjuder på det oavsett om det är barn eller vuxna man bjuder. Chokladbollar är en sådan grej som gör vem som helst glad. Dessutom är det perfekt att göra tillsammans med barn, de är lätta att få ihop och de får vara med från början till slut i ett enda svep. Mycket trevligt.
 
Recept:
100 gram smör
3 dl havregryn
1 dl socker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kokt kaffe
 
cocusflingor, pärlsocker, mandelflarn eller vad ni behagar rulla dem i.
 
Låt smöret bli rumsvarmt och blanda allt i en bunke, rulla till bollar i valfri storlek, rulla i pärlsockeret och ställ sedan in i kylen och låt stelna något. Sen är det bara till att njuta!