-

Våga vägra julstress.

2012-12-17 @ 11:07:33
Till skillnad från förra och förrförra julen så säger vi i år Våga Vägra Julstress. Punkt. Vi är inga maskiner som orkar allt dygnet runt. Inga superpappor och supermammor som kan köra på dygnet runt, jobba, torka ungar i rumpan, laga hälsosam mat som alla tycker om, komma ihåg alla tider, plugga, ja skulle jag rabbla upp allt som ingår i småbarnsfamiljslivet hade den listan blivit lång. 
MEN jag tror att man kan förhålla sig till sin livssituation på olika sätt. Vi har nu insett att planera är a och o. Att en powernap för oss vuxna efter en dags jobb kan underlätta resten av kvällen. Att vara ute i god tid, så man kan skjuta på moment som man inte hinner klart den kvällen, för vem fan blir lycklig bara för att jag stannar kvar uppe och slår in de sista sex paketen istället för att jag går och lägger mig när ögonen går i kors. 
 
Så tack vare dessa faktorer så fick jag och Johan oss en riktig pysselkväll igår med alla (nästan) hundratals paket som skulle slås in. Vi hade tagit fram julgodiset som vi bakat och satt på julmusik medan barnen sov. Och istället för att bara stressa ihop alla paket blev dom nu väl inslagna med både kärlek och charm.
 
Ikväll ska jag jobba sista passet innan jul och detta år också för den delen. Detta med blandade känslor såklart. Dels så är det skönt att vara ledig sen och bara ta det lugnt, men samtidigt så trivs jag så bra på medicinavdelningen med både personal, patienter och uppgifter. Jag lär mig något nytt varje dag på bästa tänkbara sett. Så nog lär jag sakna dom de veckorna som jag ska vara ledig nu. Men oj va skönt det ska bli att slappa och kunna hitta på saker med familjen, njuta av vårat juliga hem, träffa vänner och bara ladda om batterierna.
 

Kommentarer
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback