-

Måste man tycka så förbannat mycket?!

2012-12-12 @ 11:15:33
Just nu så kräks jag på alla som ska tycka hit och dit, lägga upp alla sina åsikter om vart annat på facebook, betrakta livet i vitögat för inte fan kan man bara vara glad, nöjd med det man har och säga att jag skiter i vad ni tycker och allt ni tycker för jag tänker då iaf ha lite julfrid!
 
Mycket att detta inlägg handlar såklart om hurvida barn får klä ut sig till pepperskaksgubbar, om våra svenska traditioner, SD och allt annat som är som en nål i ögonen på folk. Och är det inte det så är det H&M som folk ska klaga direkt till för hur de hanterar sina anställda som syr kläderna och därmed förväntas tusentals likes på facebook. Jag må säga att facebook har gått från att vara en trevlig sida där man kan följa vänner till någon form av Storebrorspekfinger. Där alla ska vara arga, besvikna, irriterade på allt och alla. SJ kan inte hålla tiderna och då ska det gnällas, som att det vore något nytt?!! Samma visa varje år!! Eller en bild på en hund som har ben och mun ihopsnurrade och som fiskar likes för hur många som vill rädda hunden. Djurplågeri är ALDRIG okej, men varför tror människor att de gör förändring i världen genom att trycka på en "gilla"knapp??? Världen är precis lika upp och ner för det! 
 
Sen har vi alla dessa som nu som ploppar upp "jag är inte rasist men säger negerboll precis hur jävla mycket jag vill"gänget...... Har ni inget bättre att säga så var tysta. Trots allt, detta är 2012 och alla borde veta vid denna tid att ordet neger inte ska användas då ordet i sig är en kräkning. Då kommer alltid någon smartorvar och tycker att vi borde förbjuda ordet Gutebollar också. Men vi gotlänningar har väl aldrig någonsin varit slavar, förtryckta eller utsatta på något annat sätt? 
 
Dessutom tycker jag att det är urlöjligt att säga att lucia är förleget och inte bör fortsätta. Personligen anser jag att det är en av få traditioner som detta land har som jag verkligen uppskattar. Inte för att jag själv varit lucia förr i världen utan för att hela stämningen är fin. Jag och barnen tränar hela tiden nu på sångerna och vi skrålar den ena högre än den andra "tipp tapp" "santa Lucia!" och "lusselelle, äääääälva nätter före jul!". Dom har själva fått valt vad de ska vara under morgondagens luciatåg på dagis och vad dom kommer att vara får ni se då. Jag kommer vara den stoltaste mamman någonsin över mina fina fina pojkar. Trots allt så tycker barn det är kul med organiserade tillställningar där de vet vad de ska göra, var de ska stå och hur det kommer gå till. 
 
Sen det här eviga tjatet om att det är en falsk bild som vi lägger upp på facebook, instagram, twitter och bloggar då vi bara visar den glada och lyckliga sidan med framgångar och vackra saker. Visst kan det bli ensidigt om man bara gjorde det alltid. Men min tanke är som så att vardagen ser likadan ut i alla familjer, med mjölk som spills vid frukosten, barn som vägrar äta maten som man lagt ner sin själ i, en mamma som inte vill annat än sova, dammråttor i alla hörn, makaroner under strumporna som klibbar när man går, vurpan man gjorde påväg till dagis som nästan gjorde att man bröt lårbenshalsen bara för att man sprang med barnen på snowracern efter sig för att man vill höra dem skratta. Eller när upptäcker att balsamet är slut även denna gången, precis som förra och förrförra och förrförrförra gången...... Dessa saker förgyller varken mitt liv och jag väljer att titta åt ett annat håll istället. Åt det hållet där jag blir glad, gläds åt och med andra och jag känner hur jävla nöjd jag är med mitt liv och allt fint som jag har. Självklart är det viktigt att man ska dela sina jobbiga stunder också, när man saknar någon, när man får missfall och besvikelsen är total, när tentan körde sig igen, när man haft budgivning på sitt drömhus men var tvungen att ge sig och så vidare. Dessa är bitar är en del av livet och när vi kommer till denna bit önskar jag att fler skulle våga ge uttryck för sin verklighet. Men där är vi lärda att behålla det för oss själva, tråkigt nog.
 
Så nu ska jag runda av detta inlägg, personligen tänker jag fortsätta min alldeles underbara jul med min fina familj, vi ska göra allt precis som vi brukar, för det är just det som julen handlar om. Så ta en paus i allt tyckande och NJUT LITE ISTÄLLET FÖR FAN!
 
Se allt du har istället för att gnälla över allt du inte har och kom ihåg, det är bara dom som varit snälla som får paket av tomten!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: malena

Kan bara hålla med trots rådande kaos här hemma så är jag så glad.

Svar: Va härligt att höra Malena! Ta hand om er och den härliga stund ni har nu, är så avis så du anar inte! :) Kramar!
clara

2012-12-12 @ 11:52:21
Postat av: Emmelie- Mamma till Ebba och Hugo

Visst har du rätt, men de är lätt att gnälla men försöker iaf in i de längsta att se dagens positiva. Något jag ALDRIG gjorde tidigare, så jag har kommit långväga. Kram

Svar: Visst är det lätt att ta på sig fel skor och gnälla bara för gnällandets skull. Så jag tycker du är så duktig som är medveten om dina val och fortsätt så. Livet blir faktiskt mycket roligare då. :D Kram!
clara

2012-12-12 @ 12:42:09
URL: http://www.emmgus.blogg.se
Postat av: Eddie och barnen....

Bra somfan! Anna :)

Svar: Visst det! :)
clara

2012-12-12 @ 22:22:53
URL: http://bristolacademy.blogg.se
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback