-

Killar kan också ha flätor!

2011-09-01 @ 11:56:05


Kan killar ha flätor utan att vara töntiga? Jag kollade på google efter killar med flätor och då kom genast Plura upp och han är väl ändå ingen tönt! Jag är ofta trött på att Max hår "bara hänger" och igår lekte han hund, så jag frågade honom om vi skulle göra hundöron av håret, vilket han ville. Han sov med tofsarna och idag gick han till dagis med två tofsar uppe på huvudet och är hund. Jag är så glad för att personalen mötte oss med kommentaren "vad fin du är i håret", för han var fin i sina hundöron. Men killar får inte ha tofsar, det vet ju alla... Varför undrar jag?! Jag tycker han är fin i sitt långa hår och kan tycka att det är bra om han slipper ha håret i ögonen jämt så då är tofsar fantastiskt, lika så hårnålar.

Själv skulle jag aldrig klippa av Max frisyr till en kort "pojkfrisyr" bara för att han är pojk. Jag vill se det vackra i honom och plocka fram det istället för att följa normer. Hans år är underbart, både i färg, kvalité och han självfall som lätt går över till lockar. Varför i all världen ska jag klippa av dom?? Jag vill göra honom till en stark individ och kommer han en morgon och ber om flätor så kommer jag stå där och knåpa ihop små flätor. Var så säker.
Jag tycker att det borde finnas fler alternativ för frisyrer.

Mitt eget hår är numera bara långt. Ganska tråkigt men långt. Helt enkelt för jag passar inte i kort så varför ska jag klippa kort om jag ändå bara se konstig ut i det. För några dagar sen såg jag en annan tjej på hennes blogg hur hon klippt sig. Det var coolt, snyggt, modernt ja allt hade den frisyren. Jag blev avundsjuk men insåg att jag skulle aldrig känna mig bekväm i ett sånt hår. För jag trivs med mitt långa tråkiga hår.
Johan går numera under namnet Daniel eftersom hans hår mest påminner om prins Daniels. Jag gillar när hans hår är långt. Så kort sagt väntar vi nu bara på att se om Hugo också kommer bli långhårig han med eller om hans person passar bättre med kort.

Så flätor eller inte, ha håret precis som ni vill men låt aldrig någon annan stoppa dig med ett varför, tänk varför inte? :)

Kommentarer
Postat av: Julia

Flätor eller inte, I JUST LOVE Pluras stil.... synd bara att han snortar skit!!

2011-09-02 @ 08:27:53
URL: http://chulii-julia.blogspot.com/
Postat av: Sandra R

Barn får ha den frisyr de passar och trivs i.



Min son har ungefär samma frisyr som din Max under det kallare halvåret. Ofta har förskolepersonalen påpekat att håret är så långt och i vägen. Nu har vi lessnat rejält och sagt ifrån genom likabehandlingsplanen. Varför ska tjejer få ha långt hår och inte killar? Är tjejer skapta att klara av hår i ögonen och rufs? Nä, bort med stereotyper och fram med individer!

2011-09-02 @ 09:22:45
URL: http://www.aresmamma.se
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback