-

Johans smarriga brunchbröd.

2011-07-31 @ 21:12:16


Jag har skrivit om detta bröd tidigare men det är så sjukt gott så det är värt att nämna igen. Det är perfekt att ta med sig på utflykt eller bara bjuda på hemma. Jag som älskar bröd är i paradiset när Johan får för sig att baka detta, det är sött, salt och helt enkelt ett säkert kort om man vill lyckas med utflykten.

Ingredienser

Brödet:
25 g färsk jäst
0,5 kg vetemjöl special
3 dl fingervarmt vatten
1 msk socker
1 msk havssalt
Mjöl till utbak

Innehåll:
10 skivor parmaskinka
8 stora ägg
2 mozzarellaostar
2 nävar nyriven parmesan
2 nävar färsk basilika
Soltorkade tomater i olja
Olivolja
Salt
Nymalen svartpeppar

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 180 grader.
Koka äggen i 8 minuter och skala dem, de kommer att bli som hårdkokta ägg i slutändan så koka inte mer än 8 minuter.

Lös upp jästen i vattnet, tillsätt salt och socker. Rör ner mjölet med en gaffel.
Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda degen väl.
Kavla ut ena degen tills den är 15-20 cm lång och 1 cm tjock.
Fördela ut parmaskinkan på degen, placera äggen ovanpå skinkan i en rad på längden av degen. Skiva mozzarellan och fördela över äggen, riv över parmesan och basilika. Strö över soltorkade tomater. Salta och pappra.
Rulla ihop degen på längden, kläm ihop kanten och vrid ihop degen till en krans.
Stryk olivolja över brödet.
Grädda i mitten av ugnen 35 minuter.

Sen är det bara att bädda in den i några handdukar så den håller värmen tills det är dags att avnjuta allt det goda.

Ingen sommar utan detta bröd, så är det bara.






Kommentarer
Postat av: Stina

Tack för din kommentar :-) Du tar själv sååå fina bilder och ger mig massor av inspiration! Jag kan INTE fota mat så som du gör - det ser aLLTID så gott ut :-)



Nu blev jag riktigt baksugen. Det där brödet blir av ikväll!



Kram Stina

2011-08-01 @ 09:49:49
URL: http://fladdor.se
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback