-

Därför ska ni rösta på snopp eller snippa!

2010-05-24 @ 13:21:10

Oj vilken mage du har- härligt! Undrar dock varför du vill poängtera o vill att läsarna skall rösta för om det är pojke eller flicka? Tänk om det är en bebis med två kön (intersexuell=har snopp men även äggstockar osv.
Vill bara i jämställdhetens namn fråga detta: Är det skillnad om det är flicka eller pojke? Varför inte bara hoppas på att det är ett härligt litet barn som snart skall komma till världen!

Denna kommentar fick jag av någon som kallar sig Anna och självklart kännar jag att den kommentaren kräver ett helt inlägg.
Nu råkar det vara så att jag och Johan faktiskt vet vad som väntar i magen efter ett akutultraljud då jag svimmat på stan och dom ville kolla läget med bebisen, då fick vi både se och få förklarat vad som fanns på skärmen. Första veckorna därefter kändes det konstigt att veta vad som fanns i magen, men den dagen jag fick höra om ett par här på ön som fick en dotter som aldrig tog sitt första andetag att det spelar inte det minsta roll vad som finns där inne bara det kommer ut en bebis som andas, allt annat spelar ingen roll. Men även innan ultraljudet har vi hela tiden sagt att vi väntar en individ inte ett kön. Att vara en individ säger så långt mycket mer än hur man ser ut mellan benen, att få älskas för den man är och vad man gör istället för vilket kön man tillhör.
   Mina föräldrar uppfostrade mig inte som flicka utan som Clara, en individ med enormt mycket energi som aldrig satt still, jag klättrade i träd, åkte motorcykel med pappa och var jordens bästa dockmamma. Allt detta för att jag tyckte att det var kul, inte för att dom satt mig i fack för att jag har en snippa. Därför tror jag även att jag har lättare att slänga ut en gissningslek som denna just för att det är på skoj, för hur ska någon på riktigt kunna vara riktigt säker? Inte ens vi är det, något som läkaren påminde oss om när vi avslöt ultraljudet trots att hon var ganska säker. Så att gå runt och tänka att vårat barn ska vara intersexuellt känns inte rimligt med tanke på att 0,5-1% av alla bebisar som föds har någon form av detta tillstånd, då finns det andra saker man kan oroa sig för så himla mycket mera saker som kan sätta käppar i livet för den lille.
   Att denna bebis kommer va olik Max i sitt beteende är jag redan säker på oavsett kön, för jag kan enkelt se till mig och mina systrar hur vansinnigt olika vi är varandra trots att vi haft mer eller mindre samma regler och uppfostran hemifrån och dessutom är vi tre tjejer men ändå så olika. Lika så alla andra syskon jag känner oavsett kön. Jag lever med tron av att alla kan och alla kan göra det dom vill bara dom satsar tillräckligt hårt, därmed så spelar könet ingen roll, jag tror på människan och jag gillar allas olikheter för hur trist skulle det inte va om alla var stöpta ur samma form
Men det är lite av en tradition att folk gissar vad som finns i magen och visst är det då kul att höra vad ni läsare tror av bara några bilder och det roliga med denna gissningslek är att vi faktiskt kommer få ett svar en vacker dag när Mini får komma till oss och då ska det bli kul att se om majoriteten gissat rätt och därmed kunnat se det på magen eller om ni alla är helt ute och cyklar. Så släng nu in en röst just bara för att det är KUL!



Så än en gång, GISSA NU PÅ VAD SOM GÖMMER SIG I MAGEN, EN SNOPP ELLER SNIPPA??


Kommentarer
Postat av: Jag som kallar mig Anna ;)

Tack för svaret på min kommentar! O bra att du är som du är! Känner så många som riktar in sig på någotdera/önskar sig någotdera kön och ville därför ställa frågan. Du verkar dock vara en klok människa o som du skriver: Visst är det kul så länge man håller det på "skämtnivå".

Massor med LYCKA TILL!

2010-05-25 @ 13:11:44
Postat av: sara - tävlingar, rabatter och en massa barnmat!

en pojk tror jag.

2010-05-26 @ 21:14:55
URL: http://kidzmode.blogg.se/
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback