-

Hur glad blir man inte?

2010-03-31 @ 22:51:55







Dom två första har Max gjort på dagis och
 gissa om vi är stolta över pojken!
Han har ju talang för tusan!
Det sista kortet kom med posten från
Cattis och Rami som vi missar i påsk...
Sååå himla trist, men koret pryder
så fint vårat kök.
Måste va årets sötaste kort!


Med Max på dagis.

2010-03-31 @ 12:31:09
Idag var det bestämt att jag och Max skulle vara med på dagis en stund på förmiddagen. Det fanns två bra anledningar, annars blir han borta så himla länge och behöver träffa sina kompisar och få tillbaka lite dagishyffs och för det andra så skulle Max största idol komma idag och hälsa på dagis, Pippi Långstrump. Det var en upplevelse att få känna Max känslor när hon klev in i rummet. Han var full av mysrys och jag blev likaså, ungen pratar ju inte om något annat än Pippi hela dagarna. Tjejen som var Pippi var verkligen Pippi och det märktes att hon var proffs. Barnen togs med storm och hon var toppen! Så nu tackar jag och Max hans snälla fröknar som frågade om vi ville vara med idag, det har ju knappast undgått dom att Pippi är den stora husguden.
Efter att Pippi delat ut godis från påskägget stannade Max avdelning kvar i rummet och lekte, ibland är det tur att man är invalid och inte kan röra sig för då inser man hur mycket ens barn klarar av själv, även om det är med hjärtat i halsgropen då och då. Men jag litar (någelunda) på Max och jag litar (fullt ut) på hans fröknar.
Vi avslutade med att Max fick krama om alla sina fröknar innan vi gick hem och gjorde mackisar och köttbullar, så gissa om Max sover som en stock nu.... Och gissa om jag har ont i ryggen, tur att Johan kom hem precis så jag kan ligga resten av dagen. Men allt det vi varit med om idag får faktiskt vara värt en helkass rygg resten av dagen.

Väggarna talar.

2010-03-31 @ 08:17:09







Här har ni mina kap från Tradera (PaXLuX) och jag är så himla nöjd!
Så nu ligger den sista av dom tre fynden och väntar på att Mini ska titta ut.


♥ Då säger vi GLAD PÅSK på vårat vis. ♥

2010-03-30 @ 21:28:35








Förbaskade unge!

2010-03-30 @ 13:24:27
Vilken värdelös natt vi hade! Oj oj oj! Max kom upp till våran säng runt ett och sen låg han och snurrade på Johans arm sen försökte Johan flytta tillbaka honom till hans säng.... Då vaknade ungen och tyckte att det var morgon, men saken är den att det går att diskutera för klockan var fyra och jag för min del håller då hårt fast vid att det är natt då och inget annat. Men han tjatade om välling, först var vi överrens om att han inte skulle få någon välling just av den anledningen att det var mitt i natten men sen så gav den trötta mamman upp allt tjat och gjorde välling i hopp om att ungen skulle somna om. Men näääää..... Han skulle bara hålla på med mitt halsband och påminde mest om en mask i panik. Tillslut gav jag upp och tog mitt täcke och min kudde och lämnade grabbarna för att få sova ifred i Max rum. Problemet där var att sängen är så sjukt mjuk att fogarna värkte som aldrig förr. Men några timmar fick jag ihop under natten iaf. Sen var det bara att gå upp och gissa vem som ville sova då????? Jo Max! No way, min empati för honom just då var inte den högsta så kläderna åkte på och vi drog iväg på babysim. Där var alla dåliga känslor helt borta och vi hade en kanonmysig stund ihop som tur var.

Nu ligger jag på soffan och har smällont i ryggen trots att jag ätit alvedon hela dagen.... Skickade ett mail till min barnmorska om detta och hoppas på svar snart.
För övrigt är sammandragningarna inte så pjåkiga dom heller.... Så idag känns det piss att det är långa 14 veckor kvar tills beräknat. Det är så jag får tårar i ögonen för jag förstår inte hur jag ska stå ut, vill ha ett slut på det onda snart.

Håller tummarna.

2010-03-30 @ 11:14:07
sitter här och håller tummarna.

Max första utvecklingssamtal.

2010-03-29 @ 22:10:36

Jaha, så idag var det dags för domen....
Vi fick veta att Max biter dom andra barnen jämt. Att han svär fula ord och att andra föräldrar har klagat. Han smetar lunchen på väggarna. Bajsar på golvet i dockis. Snor napparna från dom andra på vilan och gömmer dom. Övertalar dom andra ungarna att rymma från dagis. Vägrar vara med på samlingen. Ja listan var lång...... Att dom inte inser att det är dagiset det är fel på och inte våran son! Så nu letar vi ett nytt dagis.....

Nja.... Så var det kanske inte riktigt.... Vi hade uppföljningssamtal efter inskolningen med Max fröken Ann. Både hon och vi var så nöjda så med allt. Det var inte helt oväntat men ändå skönt att höra. Det fina med dagis är att man tar saker som händer direkt och inte som i skolan... Vore inte klokt om man skulle komma till ett utvecklingssamtal och så skulle fröken säga "Jo Max.... Han har skolkat från sångstunden hela terminen...." Det skulle kännas konstigt, minst sagt! Att inte ha koll på vad som hänt det senaste halvåret! Nej dagisformen är verkligen kanon!

DAGIS ROULS!!!


Farfars gamla våg.

2010-03-29 @ 15:59:41



Är det inte inte en underbar våg som jag fått efter farfar som dog
i höstas. Så nu pryder den vårat kök så fint.


99 dagar kvar!

2010-03-29 @ 11:56:48

Ja redan så har vi lämnat dom tresiffriga talen. Jag jag minns när vi väntade Max och konstaterade att det var mindre än 100 dagar kvar så gick resten av bara farten. Hoppas att det är samma sak denna gången för ryggen blir bara sämre och sämre och foglossningen likaså. Men jag kör även denna gång på samma taktik som förra gången, TÄNKA POSITIVT (så långt det går). Skulle jag inte göra det skulle jag bli GALEN!

Så nu vill jag bara säga grattis till mig som varit gravid i 181 dagar!!



                      En blivande storebror och en mycket stolt mamma till snart två busfrön.


Jag har ont.

2010-03-28 @ 14:27:39
Nej nu är det så att jag har så sjukt ont i ryggen att jag bara ligger på soffan och kan inte göra ett skvatt. Tycker faktiskt lite synd om mig själv.....
Som tur var så har jag en vecka jag verkligen längtat efter framför mig.

Jesus, its the worlds ugliest child ever!

2010-03-27 @ 20:26:25
Ja vad vore livet utan barn. Barn är helt enkelt sjukt kul att ha, både för att barn är roliga och för att man gör roliga saker med barn. Ikväll efter maten stod det duplo på schemat. Johan bydde ett cirkuståg till djuren och jag låg på Max sängen brevid och vilade ryggen. Vi skojjade och skrattade och Max förstörde Johans mästerverk. Men även det tröttnade Max på och ville prata, pussa och mysa med bebisen i magen. Vi pratade om namn till bebisen och annat som hör bebisar till. Då slog det mig en sak vi var med om när Max var ganska liten och ville kolla om Johan kom ihåg samma sak och hans svar var just "Jesus, its the worlds ugliest child ever!", jag blev så snopen! Så olikt Johan att klämma ur sig något sånt om något annat barn, men nog hade han lite rätt i det men det säger jag inte högt... Nu njuter vi bara av att få avsluta denna lördag och alldeles strax ska vi stänga av tvn och alla andra elprylar för earth hour.

Världens bästa lördag!

2010-03-27 @ 15:21:44
Lite kort för om varför, jag har varken lust eller tid att sitta vid datorn när världens bästa lördag är i full gång.

1. Max är piggare.

2. Vädret är skönt.

3. Vi har mysfixat utanför dörren.

4. Fått fin blomma av fina Jenny.

5. Sammandragningarna har varit snälla idag.

6. Vi har skickat massor med saker till Röda Korset, sånt känns alltid bra.

7. Åt en trevlig fika efter pysslandet.

8. Vi bara njuter av varandra.

9. Det är städat hemma.

10. Allt bara flyter på.

Att veta vad man väntar i magen.

2010-03-26 @ 10:04:23
Måste medge att det känns konstigt att veta vad som väntar oss, men eftersom jag fick läkaren att säga vad det är för kön så får jag nu ta konsekvensen. Vi har sagt att vi inte tänker säga till andra vad det är vi vet, för poängen är att vi väntar BARN inte pojke eller flicka. Så jag hoppas för allt i världen att jag inte försäger mig!

För övrigt så mår jag bra idag, iaf sålänge jag inte sätter mig på huk, då får jag en enorm huvudvärk direkt.... Men medan Johan är i skolan så har han förbjudit mig att lämna lägenheten för att han är rädd för att jag ska svimma på något dumt ställe. Så då stannar man så snällt inne, skulle få panik om jag kände att det är pågång igen och så är man ensam med Max. Hemska tanke.

Åkt ambulans idag och fått redan på ett och annat.

2010-03-25 @ 21:09:30
Våran dag som var så himla bra vände fortare än vad vi kunnat ana! När Johan hade slutat skolan tog vi oss in på stan för att utföra lite ärenden, allt var som vanligt. Men så kom vi in i gallerian och mötte där Lee med lilla Oscar. Jag kände att jag började bli yr så jag sa att jag skulle hitta någonstans att sitta, det blev avlastningshyllan som finns i slutet av kassan till coop. Vi fortsatte prata och jag blev snabbt sämre, började svettas så kläderna rök fort sen frågade Lee och Johan om jag ville dricka något, jag visste inte vad jag ville men Johan försvann in i affären för att köpa något. Under tiden blev jag orolig för jag insåg att jag skulle svimma innan han skulle hinna tillbaka, men han kom precis när jag försvann i hans famn. Sen ringde tydligen Lee 112 ¨(1000 tack för hjälpen Lee) och drog vad som hänt. Jag vaknade till och försvann igen, jag minns i vilket fall inte hur länge jag var borta men jag minns att alla röster lät superkonstiga och sen blev det tyst, gång på gång. När jag väl vaknade till fick jag veta att ambulans var påväg. Jag upplevde hela situationen som otroligt pinsam, kändes som att alla tittade och inte blev det bättre av att ambulanskillarna kom, dom trodde att jag hade ont i huvudet (?), sen fick jag åka bår ut till bilen och sen bar det av till sjukhuset. Där fick vi åka direkt till förlossningen och göra en ctg kurva, det var svårt att få bebisen att ligga still men nog var den pigg alltid. Sen fick vi träffa doktor Hildur som gjorde en gynundersökning samt ett vanligt ultraljud, då fick vi veta mer om bebisen än vad vi väntat oss. Hihi!! Jag piggade på mig ganska fort och mår nu som innan karusellen förutom att jag har sammandragningar som gör ont och jag hoppas verkligen att dom vill gå tillbaka, annars ska vi åka ner igen.......

Min förlossningsberättelse 1,5 år senare.

2010-03-25 @ 10:53:49

  Något jag tänker på varje dag numera är dagen då Max föddes, den bästa och den värsta dagen i mitt liv. Dagen var den 26 augusti 2008, dagen som förändrade våra liv på många sätt. Men det var inte då det började utan det hela började med dagen innan beräknad födsel, en söndag. Jag hade sammandragningar som gjorde ont hela dagen, något jag var vansinnigt trött på så vi tog en lång promenad på Hälsans stig för att kanske kunna starta upp förlossningen. Det var fint väder och jag minns hur jag sa till Johan att även om jag hade sammandragningar så skulle vi absolut inte stanna utan han skulle bara knuffa fram mig. Då och då mötte vi folk och det var en och annan konstig blick vi fick möta kan jag lova. På kvällen var vi hemma hos mina föräldrar på middag, där var även en barndomskompis som jag inte träffat på flera år. Han såg skrämd ut när förvärkarna kom och gick men jag sa att det var ingen fara för att jag hade haft det så super länge och det kommer dröja innan bebisen kommer vilja titta ut. Väl hemma igen tog vi det lugnt, vi var som sagt vana vid falskt alarm sedan länge så vi gick och lade oss, men jag sa till Johan att han skulle somna fort för att jag hade på känn att snart var det dags, han fnyste åt mig eftersom han hört mig säga så ett antal gånger tidigare och jag la mig med mitt tetris, en hobby jag haft hela graviditeten om nätterna när jag inte kunnat sova. Och så släckte även jag lampan. 

Med handduken i handen och lycka i blicken väntade vi på vad som skulle komma. Äntligen var det dags!

   Klockan var prick 24:00 när jag flög upp ur sängen, jag ropade till Johan att han skulle vakna för att vattnet hade gått. Han bad mig att sluta larva mig men så var det, jag satte mig på toan och det bokstavligen forsade ut vatten. Jag ringde min mamma direkt och berättade att det var dags, sen ringde jag förlossningen som sa att vi fick komma ner när vi ville men att det vore bra om värkarna skulle ha satt igång. Och igång kom dom efter att vi bara gått runt huset ett varv, så vid halv två tiden åkte vi ner fulla av förväntan. 

Jag i fina vita rocken som knappt räckte om magen, ännu med förväntan i blicken, trots att det var mitt i natten.

   Vi kom in och fick ett rum och barnmorskan sa direkt "jaha, då ska det bli barn idag", vi njöt av dom orden. Värkarna var nu med tre minuters mellanrum och dom gjorde ganska ont. Så höll vi på fram till klockan sex,då jag somnade snabbt och vaknade några minuter senare och insåg att värkarna var borta, nu kom dom var tolfte minut. Så klockan åtta åkte vi hem för att äta frukost, vi var så besvikna.
Men frukosten var god och sen vilade vi båda, jag sov i intervall med tolv minuter. Men halv elva stod jag inte ut och ville åka ner igen. Sen gick hela dagen, inget hände förutom hemska värkar som bara var där. Själv gick jag i havskorridoren och tittade på ovädret utanför. 

 Vi väntade och väntade och väntade, men inget hände. Ännu utan en aning om vad som skulle komma.

   På kvällen fick jag mat och sen kollade dom hur pass öppen jag var, detta var för första gången och resultatet var som en käftsmäll. Ynka tre centimeter! Ingenting! Så dom körde ihop Johans och min säng och jag fick en sovdos på morfin och lite annat. Sov till och från under natten men på tidigt på morgonen stod jag inte ut längre, fick lustgas och dropp som skulle sätta igång det hela. Därefter är att suddigt. Jag mådde vansinnigt dåligt psykiskt och fysiskt (såklart). Runt klockan tio, tror jag det var så fick jag epidral, men i efterhand förstod jag att den inte hade gjort sitt pga av hur jag upplevde hela förlossningen. Jag hade ont hela tiden, antingen var det värkar eller så hade jag ont i ryggen så jag tog lustgasen hela tiden vilket gav resultatet att jag kräktes i mängder. Kan komma ihåg att jag såg att spypåsarna tog slut och det var en panik i sig, men det kom fort nya in på rummet. Mitt största och enda stöd (enligt mig) var Johan som var otrolig, han lämnade inte min sida under hela tiden. Resten av personalen var en mindre rolig historia. Vi blev aldrig ett, ingen förstod och ingen såg att jag inte orkade, jag minns hur hela ligan (två barnmorskor, en undersköterska och en läkare) stod vid dörren och pratade om vad som skulle hända, men ingen sa sen något till mig. Det var hemskt. Jag hade ingen ork kvar alls, jag var totalt utmattad av att inte ha sovit på länge och ha arbetat hårt i så många timmar men Max kom ändå inte ner tillräckligt. Personalen tjatade om att jag skulle upp och gå, men ingen lyssnade på att min rygg var så ond att jag var säker på att den skulle gå av om jag ställde mig upp.
   Jag bad om snitt eller en kniv så jag kunde ta livet av mig, någon kniv fick jag inte och snitt blev det inte heller, dom tyckte att Max värden var för bra för det. 
   Till slut togs beslutet att han skulle dras ut med sugklocka. Krystningsvärkar hade jag haft i någon timme då. När läkaren drog insåg jag hur satans ont det gjorde och efter alla dessa timmar i smärta försökte jag övertala läkaren och alla andra i rummet att värkarna var borta, jag ville inte att hon skulle dra sönder mig. Men hon skrek på sin finlandssvenska "HAR DU VÄRK ELLER INTE?!" och jag behövde inte svara för hela kroppen sa sitt och hon drog igen, på tredje draget fick vi ut honom. Klockan var då 15:41. Jag fick upp honom på magen och sen var jag helt tom. Jag ville bara bli lämnad ifred för jag var inget annat än tom. Jag tittade på pojken som låg där på min mage och tänkte att här måste jag lotsas vara den lyckligaste i världen för att dom ska lämna oss ifred, men på riktigt kände jag inte ett smack, inte då iaf.
   Därefter skulle jag sys och det barnmorskan sa va "Åh va fint du spruckit!", jaha, kan man göra det tänkte jag, kul för mig. Inte förän Max gått igenom sin första besiktning och vi blev lämnade ifred med mackabrickan kom första känslan av lycka, en lycka man inte kan beskriva med ord. 


Godaste mackorna i världen och med världens finaste bakgrund.


  Vi fick vårat rum på BB och sen mötte vi upp våra föräldrar, jag i rullstol och jag satt med tårar i ögonen hela tiden, jag ville bara skrika ut om allt hemskt jag varit med om, men jag orkade inte.
  Tiden på BB sen var betydligt bättre och vi blev kvar allt som allt nästan en vecka. Sen tog det lång tid för mig att bearbeta förlossningen, jag gick på samtal med psykolog och dagligen frågade jag Johan om vad som hänt under förlossningen eftersom jag fick så långa minnesluckor. Det kändes som ett misslyckande från början till slut.



Det finste vi någonsin skådat talar om att han vi hållas i famnen och vill inte ligga själv.

Max vägde vid födseln 4240 gram och var 54 cm lång, han var perfekt och har gett oss så mycket kärlek att vi nu bara längtar efter att få träffa nästa bebis. Men vägen dit känns lång många dagar, jag står mellan att välja snitt denna gången redan från början eller om jag ska våga ge en vanlig förlossning en chans till. Men först ska jag gå och prata med Aurora gruppen, eller gruppen och gruppen jag och Ann som jobbar där ska sätta oss och prata om det vi varit med om och vad vi vill vara med om. Johan ska självklart vara med på något möte med henne.

Tänk att det skulle ta över 1,5 år för att orka skriva en förlossningsberättelse. Men jag har inte orkat tidigare få ner allt. Om berättelsen verkar hattig så beror det på att jag inte minns allt (allt som allt tog det 38 timmar) och jag vet inte hur intressant vissa saker är för andra. Så är det något så fråga bara.


Vi har fredag idag.

2010-03-25 @ 07:47:54
Vågar knappt säga det högt men vi tror att det börjar vända för Max del. Han vill nu äta och är uppe längre stunder men man ser hur matt han är av att bara stå på benen och det förstår jag eftersom att det lilla han petar i sig kommer upp efter en liten stund oavsett vad det är...

Idag är det första dagen på veckan som Johan var tvungen att gå till skolan så jag har våndats över att ta alla spyor själv, för mig stavas det ångest. Men nu kommer det inte så mycket och nästan bara slem och dessutom har jag inget val..... Men Johan slutar klockan fyra och då ska vi ha fredagsmys även om det bara är torsdag, något vi behöver efter denna skitvecka, så nu sitter jag och klurar på mat. Funderar på potatisgratäng och nå kött. Kan inte minnas när vi åt det senast.


Trött

2010-03-24 @ 17:56:07
Nu är jag trött på att va mamma till en kräkandes liten person som inte har en aning om var han ska lägga sina högar. Jag längtar ut! Att bara komma ut på en promenad vore rena drömmen.
Jag är trött på att tvätta hela tiden för att allt är fullt med kräks. Jag är trött på att dagarna sniglar sig fram och att man måste hela tiden hålla ögonen på kräkungen så att man möjligen kan fånga lite i farten.
Jag ser verkligen inte fram emot imorgon när Johan har skola mellan 8-4..... Det kommer bli en lång dag om inte lilleman slutar kräkas slemhögar snart.

Rosenbröd

2010-03-24 @ 14:05:34

Jag bakade ett nytt bröd i helgen som var perfekt till thigrytan. Det roliga med brödet var att det blev så himla fint att servera och vem blir inte glad när man får ett såhär fint bröd till maten? Men man ska va ute i god tid för det tar över två timmar allt som allt.



25 gram  smör
5 dl  mjölk
1 paket  jäst, (50 g)
1 tsk  salt
1 msk  socker
1,3 l  vetemjöl, ca

Fyllning
100 gram  smör, rumsvarmt


1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Tillsätt salt och socker och blanda. Arbeta in det mesta av mjölet till en smidig, inte för fast deg. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangulär kaka, ca 20x35 cm. Bred på smör och rulla ihop från långsidan som en rulltårta. Skär den i 5 cm breda bitar och lägg dem i bullformar av aluminium.

3. Klipp ett kryss i varje bulle. Ställ formarna på en plåt och låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden i nedre delen av ugnen tills de har fått fin färg och är genomgräddade, 8–10 minuter. Låt dem svalna på galler, men servera dem gärna ljumma.



Receptet hittade jag här.


Sovmaraton

2010-03-24 @ 09:45:16

Ännu ett sovmaraton har genomförts av Max, han somna vid sju igår och vid halv nio väckte jag både honom och Johan. Han fick välling och sen ville han faktiskt ha lite fil tillsammans med oss, vi kände hur segern närmade sig så kom bakslaget och ALLT kom upp igen..... När ska detta vända??
   Jag har fått avboka veckans vattengympa vilket givetvis känns dötrist, men jag skulle inte för mitt liv våga mig det och kanske kanske smitta någon tjockis som snart ska föda snart, det vore verkligen hemskt! Så det får bli att stanna hemma med familjen, vilket inte alls är så dumt det heller.
  
Så håll tummarna med oss att Max snart ska bli bättre, han behöver det.


Ett annorlunda samtal.

2010-03-23 @ 21:20:56
Kom på en kul sak som hände idag, något som gjorde att jag stod som ett fån och fattade noll och ingenting först. Det var en kille som var i min grupp på ett GGN för en herrans många år sen. Han bor utanför Eskilstuna med sin sambo och deras lilla dotter, något som framgick under samtalet. Han undrade om jag kunde tänka mig att ta mig till Åhléns för att köpa tre gosedjur som tydligen bara säljs på vårat lilla Åhléns, dom är slut i resten av landet. Och det är klart man ställer upp! Så imorgon ska jag ta mig dit och köpa dessa åt deras dotter som tydligen avgudar och inte klarar sig utan. Ett ganska kul uppdrag och bara tanken av att han minns mig är ju helt otroligt!

Sov vackert lilla barn.

2010-03-23 @ 17:14:30

Hittade dessa två gudomliga sängar som jag önskar
att jag skulle kunna köpa till mina små.
Synd bara att dom var så himla dyra...
Men nog vore dom båda värda att få sova
i dessa sängar. Kan redan se framför mig
hur Max kryper ner i sin säng och hur
Mini ska en dag läggas i denna Moseskorg.


Hittade dessa på sidan Bonti.


Gravidvecka 26.

2010-03-23 @ 15:00:11
Känns som att det var igår jag skrev förra veckorapporten, skönt att tiden springer på.
Så förutom förkylningen och ryggen som är jobbig så det räcker så känns graviditeten just nu toppen. Jag känner massor med rörelser och njuter av att veta att vi ska bli en till i familjen. Något som jag njuter mindre av är sammandragningarna som redan gör sig hörda, vissa bara är och vissa gör ONT! Men som jag nämnt tidigare så är det något jag tror att jag kommer få leva med tills beräknat datum och att denna gången får barnmorskorna säga vad dom vill om att "nu är det inte långt kvar", "får se om ni klarar helgen" osv osv....
   Jag funderar massor på om det är en syster eller en bror till Max som väntar där inne och jag önskar verkligen inte det ena könet mer än det andra. Skulle va så kul att ge Max en bror som man kan köpa matchande kläder till och allt annat fånigt. Och blir det en syster så vore det toppen det med, för nog vore det spännande med en av varje kön och då får man chansen att köpa små söta klänningar och annat fånigt. Jag tror att oavsett kön på bebsien så kommer den vara olik Max och vi kommer få träffa en helt ny person som har egna viljor och det slår långt mycket mer än ett kön. Könet säger inget om vem man blir som person.

Jag läste om bebisar som fötts i den veckan vi är i nu och det skapar en konstig känsla. Va snopet det måste va att föda redan nu, det är ju så lång tid kvar. Och det känns helt overkligt att det faktiskt kommer ut en mer eller mindre färdigbakad bebis som har nästan allt som en bebis ska ha när den föds. Det största problemet om den skulle födas nu är att lungorna inte är redo för omvärlden ännu.

Såhär beskrivs bebisen på gravid.se
Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.



Hela familjen i RSvirus....

2010-03-23 @ 13:46:42

Jaha, då har vi det också.... Inte helt oväntat med segt. Så nu ska vi ställa klockorna så att lilleman inte sover för länge så att han får i sig sin saft. Något som jag för övrigt fick höra igår "saft är för sjuka barn och vatten för friska!". Så utan dåligt samvete trycker vi nu i ungen saft i stora lass.
Eftersom RSviruset endast är farligt för pluttebebisar och för riktigt gamla personer (och dit räknar jag mig inte ännu) eftersom man får så mycket segt slem som kan vara jobbigt att göra sig med, nog för att en annan kan tycka att det är jobbigt som det är.
Men så kom vi på en sak som vi inte vet svaret på för att som alltid så kommer man på frågorna EFTER att man varit inne hos doktorn. Vi funderar på om bebisen i magen märker av viruset eller om h*n inte märker det minsta?

Så nu vet ni vart vi kommer va resten av veckan, framför filmer och annat mys.

Max Poppins i söndags mellan febertopparna. Alla blir väl lite gladare av gummistövlar och ett fint paraply.

Bara så ni vet så hade jag dessa stövlar när jag var liten skrutt.


Tre teskedar saft gör susen.

2010-03-22 @ 16:42:40

Jaha då har man testat på att ha hemmasjukstuga med barnmottagningen på jour via telefon. Vi kunde stanna hemma idag men är han inte piggare imorgon så ska vi kolla upp honom, för numera matar vi honom med saft, tre teskedar var femte minut. Så ni kan gissa var våran dag gick.... Resultatet har varit blandat, stundtals vill han inte dricka alls och återigen vill han ha mera än vad vi erbjuder. Knepig balans kan jag lova! Johan stannade hemma idag med oss för att hålla i hinken och vara en avlastande famn. Det va skönt.

Måste dagens stora stjärna i kanten går till Eva på barnmottagningen som jag pratat med i långa pass. Hon tar verkligen vårat lilla hjärta på största allvar och man känner sig inte på något sett dum för att man "ringer och stör". Men frågan är om vi lyckas med hennes mål att Max ska äta lite potatismos ikväll, vi får väl se... Känns inte allt för lovande bara. Och sen vällingen som ner i små omgångar. Så nu är det bara att hålla tummarna för att det är på rätt väg, saften verkar göra susen. Och som om denna Eva inte varit toppen nog under dagen så ringde hon just och sa att dom fixat hostmedicin så jag får kasta mig iväg nu, dessutom sa hon det som alla föräldrar önskar höra av personalen på barnmottagningen att OM han skulle bli sämre under kvällen eller natten så skulle vi bara ringa så skulle vi åka ner till dom, inte som många andra som bara får en att känna sig som den störiga föräldern man är som vill sin guldklimp sitt allra allra bästa.

 


Barnmottagningen....

2010-03-22 @ 08:14:21
Dagens mission.

Så liten och så ynklig.

2010-03-21 @ 20:40:45
Där sätter vi nu orden på hur Max mår. Han mår skit! Han har hostat så mycket att hela magen är full av slem och då och då så kräks han slemhögar... Ännu så har alla landat på Johan, utom en..... Febern har varit hopplös och han är fullproppad av alvedon för att sova i lugn och ro. Idag har han bara fått i sig vällingen som han drack klockan sju imorse och det han dricker kommer upp med slemmet... Så vi räknar med en natt i helvetet och har redan laddat med rena lakan som vi kan byta med i sängen och imorgon ska jag och Max ner till barnmottagningen om han inte blir ännu sämre under natten då får vi åka ner tidigare, men hoppas på att vi kan hålla koll på honom med alvedonen...

Så hur mår man som förälder när ens skatt mår skit? Man känner sig totalt maktlös!

Natt med feber men ändå på bra humör.

2010-03-21 @ 09:29:18
Vi vaknade strax innan ett av en ledsen kille som brann av feber, han sa bara "aj... aj... aj... aj...". Han fick en alvedon och så fick han va i våra famnar eftersom hostan var riktigt illa, trodde att antingen skulle han kräkas av all hosta eller så skulle ha täppa till totalt. Inte kul alls. Men så gjorde alvedonen sitt och vi fick som tur var sova större delen av den resternade natten. Så inte förän klockan sju tycke Max att vi skulle vakna och då var även den mesta av febern borta. Detta innebar en skön start på dagen men hundratals kramar som delades ut i sängen. Men med tanke på natten har vi dragit ner på dagens schema regält och överst står nu familjemys hela dagen lång. Så nu sitter Max i Johans famn och tittar på Pettson och Findus även om det är på tok för tidigt för att titta på film.

Köpt lite babykläder och känner enorm babylängtan.

2010-03-20 @ 22:06:43
Idag när vi hamnade på stan en stund passade jag på att njuta av alla fina babykläder som finns. Man kan inte bli annat än både glad och varm i kroppen av att se ett par byxor som är mindre än mina trosor. Det känns som ett riktigt mission att hitta dom perfekta kläderna till våran nästa unge. Det är ju allt vi har att krama fram tills den dagen vi får ta på dom och nickande säga att det var just sådär dom skulle sitta trots att dom hänger här och var och byxorna går ända upp till armhålorna. Men allt det där ser man inte för man är så fullskitad av kärlek till denna varelse. Så idag köpte jag ett par vita mjukisbyxor från Lindex, vilket är ett måste. Sen blev det faktiskt ett par till vita byxor men från H&M, men dom satt ihop med par randiga som var så sommarfina att det var inte klokt. Jag tog storlek 56 på båda köpen av en enkel anledning Max hade 56 redan från första dagen så att köpa 50 vore bara larvigt.

 Efter stan vart det fika hos svärisarna, gott och trevligt. Max hade sovit på stan och var pigg som bara den, har nog glömt att säga att han är lite krasslig med hosta och snor, likså hans mor. Men att få leka med farmor och farfar och framförallt deras valp Smilla gjorde han på toppenhumör.

Väl hemma igen letade jag fram Max kläder från första tiden i livet, det var av två anledningar. 1: För att veta vad som ska inköpas. 2: För att dom är vansinnigt söta. Vi kunde inte förstå att våran kille en gång fått plats i dessa kläder. En rolig sak var att jag ville jämnföra byxorna från H&M som jag köpte idag med dom som han hade på BB eftersom dom nya såg übersmå ut men när jag la dom över Max byxor så var dom nya tom större!!
  Men nu är alla kläder nerpackade igen och ska inte tas fram på länge länge.... Vill ju tvätta allt nu och sen göra sig redo för att få träffa knodden.


En trygg barnvagn eller en snygg barnvagn??

2010-03-20 @ 10:05:46

Ska man göra det som är man tror är bäst för ens ungar eller som alla andra?
Det är det som gör att jag går och skaver över just nu.... Självklart är det problemet med vagn till både Max och Mini som vi våndas över.... Man har vi i dom allra flesta drag två val, det ena är att vagnen har svängbara hjul fram, men då sitter även barnen framåt och det andra är fyra fasta hjul och då kan ungarna sitta/ligga mot en.
På våran lilla ö så går det en klar trend i att ha den med svängbara hjul före den andra, MEN vi vill inte att Mini ska sitta framåt redan vid halvåret, då är h*n ännu bara en liten bebis enligt oss. Max för sin del skulle fixa båda alternativen, enda skillnaden för honom är att den med fasta hjul går att lägga i fullt liggläge och jag tror att han kommer fortsätta att sova middagsvilan i vagnen om det skulle behövas ett bra tag till. Dessutom så är den vagnen mera mysig och jag tror den är bäst. Men i min fåniga lilla värld så tycker jag inte att den är speciellt snygg, utan rent utav tråkig och så är jag rädd för att den ska vara tung att köra eftersom hjulen är som sagt fasta.

Min min tanke är då.... Vad är det vi missat med den andra vagnen som alla andra ser eftersom så många köper den?? Eller går dom bara på att den är snygg? Tala gärna om för mig hur ni tänker. Då man kollar på måtten så skiljer det inte mycket alls utan allt känns bara som en smaksak och det är just där jag är svag, även om jag nu har fått en liten liten fling för emmaljungan i svart och att jag är övertygad om att jag kommer känna mig mera "tillsammans" med barnen när jag är ensam och ute och går med dom än om dom sitter framåt. Jag gillar att kunna se Max i ögonen och prata om allt vi ser, jag vill att vi upptäcker vardagen tillsammans, även om han skulle sitta i den snygga vagnen och bara va en meter längre bort så vill jag att vi ska kunna läsa varandras känslor inför det vi möter. När det gäller Minis behov så är det bara att det ska vara en trygg, skön plats att koppla av på och sen när Mini inte vill ligga längre så ska h*n känna en trygghet i att hela tiden se mig och Max, eller oavsett vem som kör vagnen så är det viktigaste för mig och Johan att barnen känner sig trygga.
Jag tror nu efter att fått ner dessa rader att jag får trotsa min önskan om den snyggaste vagnen mot att köpa den bästa vagnen, för nog är dom värda det bästa. Dom är ju det bästa jag har!


Här har ni dom två vagnarna jag dillar om, den fula VS den snygga.


Myset fortsätter.

2010-03-19 @ 17:54:40
Fick för en stund sen en kall goda drink med en liten liten skål med chips. Bara för att komma i rätt stämning inför kvällens lets dance. Och jag kan lova att drinken var smarrig värre, samt att det är inte dumt alls med alkoholfria drinkar, helt klart underskattat! För är det någon gång i livet man kan vara värd en god drink så är det när man är gravid, då är man värd det mesta som finns. Iaf om ni frågar mig, hihi!

Det går utför med oss....

2010-03-19 @ 14:43:45
Ja vad ska man säga.... Johan och Max sitter och delar på ett glas kaffe! Att grabben skulle börja dricka kaffe före mig var ingen nyhet men han är bara ett och ett halvt år!!! Jaja, sålänge han inte håller på med tyngre saker så får det väl va. Den dagen han ber om att få börja skjuta heroin eller får röka på så får vi nog ta ett snack med honom för där har vi liksom dragit en osynlig gräns för vad som är ok och inte.

Fredagsmys från början till slut.

2010-03-19 @ 09:25:43
Efter att ha haft Max snurrandes på tvären mellan oss i sängen halva natten så var det tillslut morgon och vi skulle gå upp, men då blev det 2010 års största kramkalas i sängen. Max är super på att kramas och dom gör att man fort glömmer den jobbiga natten och man blir åter igen lika kär i ungen. Det blev en lugn och behaglig frukost och sen gick Max och jag och la oss igen i Max säng med några av hans favoritböcker, mysfaktorn steg ännu en bit. Därefter tog jag en välbehövlig dusch så nu luktar man gott igen, sånt som kan öka mysfaktorn i längden, hohoho. Och nu laddar vi inför musikstunden på bibblan medan Johan är i skolan. Där har vi inte varit sen innan jul så det ska bli väldans trevligt. Johan slutar redan 12 så vad eftermiddagen kommer bjuda på återstår ännu att se, men målet är att dagen ska gå i tecknet FREDAGSMYS.


Vecka 25 med gravidmagen i vädret.

2010-03-18 @ 18:04:36

Ja nu är vi inne i 25 veckan och jag har börjat känna mig klumpig i magen, den är liksom ivägen och jag har inte vant mig vid att den liksom finns där hela tiden, när man ska knyta skorna, sova, mysa med Max i famnen, ja den listan kan göras lång. Jag har för mig att jag upplevde magen på samma sätt när jag väntade Max och efter ett tag så var det jordens naturligaste att magen var där, men ännu saknar jag alla knep för att göra tjockislivet enklare.

Att vi väntar en pigg bebis är jag säker på och en stark (!), jisses vilka knuffar man kan få ibland, man ser hur en fot slås ut i sidan oftast nere till vänster och så kan jag inte minnas att Max gjorde. Det ser iaf riktigt kul ut när våran alien har kickboxning där inne. Ännu märker man inte att bebisen reagerar på Johans röst men det kommer väl. Vikten har smällt på bra, lite för bra faktiskt...... hela nio kg sen inskrivningen!!! När fan hände det?!!

Lite fakta som vi fick reda på vid MVC idag.

Hjärtljud: 139 slag.
Sf mått: 23 cm. (!)
Dagar kvar till beräknad födsel: 110 dagar


Kolla in min snygga blogg!

2010-03-18 @ 13:14:14
Jag måste säga att jag är nog lite kär i Nina som har skapat med sin otroliga förmåga att se ur saker ska se ut och dessutom så kan hon via tankar få in det i datorn, helt otroligt! Dessutom så är ju hela bloggen så mycket Clara som den bara kan bli, den är med andra ord precis som Nina, alldeles underbar!

Så nu blir jag lycklig bara av att öppna min egen blogg och känner att jag vill dela resten av mitt liv med den för att den gör mig glad!

Gravidfint.

2010-03-17 @ 17:33:18


Titta så underbar! Den skulle göra sig så fin på min stora mage och jag vill verkligen ha den!
Kommer från Polarn och pyret och kostar 445 kr.

Är det ok att gå till gymmet medan barnet är på dagis?

2010-03-17 @ 11:23:52

Är det något jag blir arg över så att det kokar om mig så är det när man lämnar sin/sina barn på dagis utöver arbetstiden. Jag blir rent utsagt galen på föräldrar som gör så. Varför gör man det?
Vissa anser att dom har betalat och därför anser sig ha rätten att lämna sina barn så många timmar som dom har rätt till och inte behov av. Att då gå på gymmet, fika med vänner, gå på stan, frissan är något som dagis ska stå för passning är ett synsätt jag inte alls förstår. Jag tycker att antingen får man ta med sig ungarna på diverse saker eller så får man fixa barnvakt själv, eller det tredje alternativet, planera om, man kan inte göra allt som man gjorde innan man fick barn, det bara är så.
  Dagis är till för att utvecka och passa våra små medan föräldrarna jobbar/studerar/föräldraledig med småsyskon, sysselsättningarna är många. Själv önskar jag att jag var på ett jobb nu och inte sjukskriven för det om något kan ge en ångest när man ska lämna ifrån sig lillen på morgonen men jag vet att jag är sjukskriven av flera anledningar och vet att vi får en bättre relation om jag får mina timmars vila varje dag. Men skillnaden mellan mig som inte kan ha mitt barn hemma och dom som inte vill hämta hem sina barn är gigantisk. Jag får rysningar bara jag tänker tanken att jag en dag skulle känna att jag inte skulle vilja hämta hem Max utan istället hitta på en massor med saker själv, varje dag längtar jag efter att få gå bort till dagis och ta hem honom och få dela eftermiddagarna med honom trots att det är med ständig värk i ryggen.

När jag jobbade som vikarie på flera olika dagis fick man chansen att möta mängder med familjer och därmed åsikter om rättigheter samt skyldigheter. Många föräldrar ser bara sina rättigheter, ibland känns det som att dom har glömt sina skyldigheter mot sina barn. Att skaffa barn anses vara en rättighet, men att sen ta hand om det är något som lätt glöms bort. Ett barn behöver sina föräldrar långt mycket mer än vad dom behöver dagis trots att "dom har ju så kul på dagis", visst är det a och o att barnen trivs på dagis men föräldrarnas roll kan ingen rubba på och barn behöver semester och ledighet precis som vuxna. Att bara vara hemma en dag i den trygga vrån kan betyda allt för ett barn. Ett barn behöver inte hundra aktiviteter för att vara ett nöjt barn utan att bara ha mammas eller pappas totala uppmärksamhet kan fylla ett barns alla behov på en och samma gång. Jag tror det är oerhört viktigt at vi föräldrar slutar känna oss otillräckliga inför våra barn.

Så att stå på dagisgården och lyssna på två pappor som ska hämta sina knoddar halv fem en torsdag då deras samtal går ut på gymmets nya maskin. Att den faktiskt givit resultat på bara några veckor och att dagens träning satt fint. Av samtalet förstår jag att dom går till gymmet varannan dag och att det är så skönt med "lite egentid innan man ska passa ungarna". Då tänker genast jag, vad hade dom hela dagen på jobbet då?? Var det inte en form av egentid från barnen?? Och att "passa ungarna" ska väl inte ses som en uppoffring utan snarare en självklarhet i att man umgås som familj. Det fina med familjeliv är att det är något man valt, helt och hållet, vill man inte leva familjeliv så skaffar man inte barn helt enkelt. Det är inget tvång på att man måste skaffa barn utan man gör det helt frivilligt för att man vill ha barn och inget annat.

Slutligen så är mina tankar om detta, något jag ännu inte förstått. Hur tänker dom som lämnar sina barn till dagis och själva hittar på saker efter arbetstid? Visst tusan finns det undantag, ta bara den där ensamstående mamman till tre ungar som inte klippt sig på länge, om hon ber att få ha barnen kvar lite extra en dag för att få klippa sig så är jag självklart inte omöjlig utan snarare så ser jag det som en annan sida av myntet. Hon frågade personalen OM det skulle kunna gå bra till skillnad från dom som gör egna regler och lever efter dom. 
   Och min nästa tanke är, hur mår dom barnen som är på dagis mellan halv åtta till fem. Ska dom vara som urvridna trasor hemma för att det inte finns någon ork kvar i dom efter en heldag på dagis? Barn har rättigheter också och dom är värda sina föräldrars tid och uppmärksamhet.


Hjälp mig är ni snälla.

2010-03-16 @ 11:05:14
Jag vet att vissa får upp som en vit ruta när ni läser min blogg och nu undrar jag.... Finns den kvar?

Dagens projekt:

2010-03-15 @ 11:19:30
Beställa kort... Är nu uppe i 329 och har bara kommit till resan till Alanya i höstas..... Blir varm i hela kroppen av att se alla bilder på allt vi varit med om.

Samlat från helgen.

2010-03-15 @ 09:43:01

Jaha, då var det måndag igen med allt vad det innebär. Johan har plugg upp över öronen, jag ligger i sängen och vilar, Max är på sitt dagis och lever rullan. Så nu går tankarna, shit va mycket vi hann med över helgen!
  Vi hade som sagt finbesök av Eric som är Johans barndomsvän från Stockholm och nu kan man fundera på vem som är mest kompis med honom om det är Johan eller Max. Senast Max och Eric träffades var i somras så det har ju hänt massor med Max sen dess och nu bestämde sig Max med en gång för att gilla Eric, klokt val av honom. För som dom har gjort tågbanon och byggt med duplo under helgen. Två av dom sakerna som Max vrålgillar att pyssla med.
   På lördagskvällen efter svinkalla fornsalen så åt vi tapas och som vi åt!! Jisses!! Det var vansinnigt gott! Sen fick jag killarna till att se melodifestivalen. Något som var bortkastat med facit i hand, Salem var ju en solklar vinnare enligt mig.
  Igår var det tänkt att vi skulle ta oss iväg och grilla korv på någon trevlig plats, något jag är stort fan av och aldrig skulle tacka nej till, OM det inte är så kallt att fingrarna stelnar medan man tankar bilen. Jag gav då förslaget om att vi skulle äta brunchen på Joda istället och så fick det bli. GOTT!! Och ännu mera svulleri!
Därpå tog vi en promenad på hamnen medan solen var som varmast, men blåsten gjorde sitt så när vi kom hem igen och satte oss på balkongen med sina 37 grader i solen så smälte vi. Jag passade på att plantera lite frön.
Tråkigt nog var det dags för att lämna Eric på flyget igen. Men innan dess så börjades det planeras för en kryssning till Helsingfors över en helg, något som låter himla trevligt, om det blir av inom en ganska snar framtid, vill ju inte riskera att sitta på en båt och börja föda barn heller.
   Sen var det bara lek med Max kvar på schemat för den dagen.
Imorse tyckte han att vi skulle gå upp klockan sex..... Det tyckte inte vi..... Så nu är jag tröttare än vanligt och behöver vila till 1000.


Lite av tapasbordet.






Här byggs det tågbanor som aldrig förr.




Max håller koll på hamnen.


Och kollar in kusbevakningens stora båt tillsammans med pappsen.



Var det bara jag som missade Björn??

2010-03-14 @ 09:41:19

Jisses, som att jag inte var tokig Salem Al Fakir redan innan? Och när jag nu upptäcker vem den där konstiga killen var som han bytte pianot med mitt i låten så blev den bara ännu strået bättre. Det var ju självaste Björn Gustafsson! Hahahaha! På youtube ligger ännu bara hans bidrag från första deltävlingen men på svt.se kan man se dom senaste bidragen, lovely!

http://svt.se/2.129088/kolumn_alla_bidrag_klippsymfoni?lid=puff_1917816&lpos=lasMer

   Nu ska vi ut och njuta av solen och komma på dagens happening. Igår var vi på fornsalen och frös ömsom att vi lärde oss saker om ditten och datten. Men mest frös vi... Så idag ska vi klä på oss väl för att frysa är ingen hit speciellt inte när man är inomhus och tror att när man betalt 80 riksdaler i entré så ska det ingå värme, men tydligen inte...... Dålig stil fornsalen!!


Vårat lilla modelejon.

2010-03-13 @ 15:53:11







Mitt lilla troll i randig tröja och rutiga skor från H&M, byxor från KappAhl. Blandar man dessa saker får man ett riktigt litet modelejon som älskar att visa upp sig.


God morgon världen vilken underbar dag!

2010-03-13 @ 09:09:20
Idag har jag vaknat på rätt sida så oavsett värk hit och dit så ska jag ha en bra dag. Kryckorna står laddade så nu är det bara att leva vanligt så gott det går.

Så nu önskar jag er alla mina vänner en underbar dag!

Kändisar på våran ö, foglossning och fin present.

2010-03-12 @ 17:52:59

Nu har vi hämtat Eric vid flyget, måste passa på att skvallra om att Michael Nyquist och Isabella Scorupco fanns med ombord. Han såg precis ut som i filmerna och hon var makalöst snygg, precis som vanligt. Alla i planet hade tydligen fått byta platser bara för att dom skulle sitta längst fram och lyxa sig. LARV säger jag om sånt, speciellt när man går ombord sist!
  Vi har hunnit med lite shopping i innerstan och någonstans på vägen så kom foglossningen som en snyting. Så Johan har nu letat fram kryckorna för längre promenader. Och som om det vore nog så trodde jag att Mini skulle ramla ur mig, fick jordens värk och så tryckte det på som faaan så nu har vi ett lägre tempo på gångfarten kan jag lova.
Väl hemma igen fick JAG ett paket av Eric och Anna, ett Body Butter som luktar smarr! Tusen tack till er!



Eftersom jag aldrig tidigare hört talas om märket och vart omedelbart imponerad av bara designen på påsen så kollades hemsidan upp direkt och jag ÄLSKAR deras sätt att visa hur varorna ska användas!


Det suger att va gravid!

2010-03-12 @ 11:35:32
Nu ska sanningen fram, att leveransen ska va så förbannat lång, det är ju inte klokt!! Nio långa jävliga månader. Allt börjar med att man önskar och man kissar på stickor och hoppas hoppas hoppas, men blir besviken gång på gång. Man har sex på beställning och sen ska man vänta, vänta och åter igen hoppas på att man kanske, möjligen skulle kunna känna av svullna bröst eller illamående. När man väl kissat fram det där efterlängtade pluset så får man inte berätta för folk om sin lycka för att risken är så stor att man ska få missfall. Man börjar må kasst och ingen fattar vad det är för fel på en, sen är det dags att berätta the big news. Då har man ångest över att man kanske berättat för tidigt iaf..... Och till råge på det så mår man apa hela dagarna och väntar på den där magen som aldrig vill dyka upp. När väl värsta perioden för missfall gått över kommer alla andra trevliga överraskningar, magen slutar fungera, man lever zombiliv, man kan inte hålla en enda tanke i huvudet längre än två sekunder, man gråter för ingenting och oroar sig stup i kvarten för bebisens hälsa. Och det är bara dom vakna timmarna, sen ska man försöka sova på det, vilket man helst skulle vilja göra hela dygnet men hur man än ligger så är kroppen ivägen och man svettas blandat med frysattacker hela natten lång. Och hittar man en skön ställning måste man byta efter ett par minuter eftersom fogarna skriker att dom håller på att gå av. Att hinna med ett samliv med sin partner är bara att glömma, den tiden sover man bort.
   Att ta på sig skorna är ett helvete och inte tala om att stänga jackan, magen är ivägen mest hela tiden och värre blir det för var dag som går. Kläderna sitter som korvskin och alla har rätt att fråga en hur mycket man gått upp i vikt. När magen är knallstor har alla människor i världen tydligen även rätt till att smeka magen oavsett om man känner varandra eller inte.
   Man blir förkyld var och varannan minut och det är självklart att bara gilla läget för naturmediciner kan man fetglömma som gravid. Så det är bara att köpa ett big pack med näsdukar istället. Likväl som man måste äta dessa järntabletter för att inte svimma till höger och vänster och dom i sin tur gör magen ännu trögre vilket är det sista man vill, så man måste dricka vatten i mängder och leta fibrer i allt man äter.
   Man våndas över den kommande förlossningen som man helst vill slippa och tycker att det vore mycket bekvämare att en dag vakna upp med det lilla knytet brevid sig. För att föda barn gör så sjukt satans ont att det är omöjligt att beskriva den smärtan för någon som aldrig fött barn, man vill hellre dö.
   Sammandragningarna gör att man kommer av sig och så stannar världen för vem kan gå med ett bowlingklot under tröjan som gör ont. Man får vatten i hela kroppen och fötterna ser mer ut som Frodos är mina egna, ringar kan man bara önska att man kan på fingrarna som påminner om stoppade korvar.
   Och för min del så har man en rygg som en 180 åring som gör ont och helt enkelt inte funkar dag ut och dag in. Detta innebär att man blir utanför det sociala och man önskar att man kunde gå till ett jobb precis som alla andra istället för att ligga hemma och må skit. Som att man inte har nog med dom humörsvängningar som redan finns i en och man kan tända till totalt för ingenting eller att man gråter av lycka bara man kommer på att det är Elof som har namnsdag, trots att man aldrig känt en kotte som heter så.
   I slutet av graviditen har man ont av sparkarna från bebisen som ständigt lyckas träffa samma revben som är närmare inflamerat efter den pigga bebisen. Man måste kissa en miljard gånger för att man har en urinblåsa stor som ett knappnålshuvud. Att hålla efter sin hygien är ett mindre företag för man varken ser eller når ett antal områden på kroppen. Utöver behåring och liknande inväntar man dom kommande bristningarna och därför smörjer man magen till tusen med fina "slippa bristningar krämer".


  Så där har ni mitt liv just nu, med en mage i strejk och en trötthet som heter duga. Och en liten röst på axeln som säger "ditt dumma spån, du har redan gjort det hela en gång tidigare och du vet att varenda jobbig del i slutändan belönas tusen om tusen gånger om med en underbar liten krabat, så håll ut för du har inget val!"

Godistips och vårkänslor.

2010-03-12 @ 08:44:17
Igår handlade vi på Willys efter att ha inköpt järntabletter till mig på apoteket, så nu hoppas vi på att jag inte kommer behöva sova lika mycket som jag gör nu vilket innebär ca 11 timmar per natt och det är såååå tråkigt.
I vilket fall som så gick vi in på Willys och så kom vi slutligen till lösviktsgodiset. Med tanke på priset (4,9 hg) var jag bara tvungen att slå till så att vi har till på lördag och det bästa av allt var att dom hade kanske jordens trevligaste ask som man kunde välja att lägga godiset i och genast blev hela världen en smula bättre bland all ryggvärk. Dessutom passade jag på att köpa en påsklilja som nu pryder vårat köksfönster och som redan börjat slå ut med sina fina blommor.






Smörgåstårta och militärhistoria.

2010-03-11 @ 21:26:55
Idag fyller min morfar hela 70 bast! Så självklart skulle vi fira honom med paket och sång. Han är snudd på omöjlig att köpa något till men en sudukobok blev det från mig med familj. Och han såg himla glad ut och det var det viktigaste. Sen bjöds det på smörgåstårta, vilket vi inte hade en susning om att han skulle göra så vi hade redan ätit innan, men nog får man alltid ner lite smörgåstårta och på den så bjöds det på tårta och flera kakor. Vi åt så vi höll på att spricka, men med tanke på att dom sitter på våra fördelsedagar så kunde man inte tacka nej och gott var det. Det var faktiskt lika trevligt som det var gott kan jag lova och man riktigt såg hur morfar trivdes i sin roll som 70 åring. Bäst tyckte han nog att det var med Max som lekte med några finkastruller och dekorationsgrus som han ösade över halva hallen, precis som hans mamma en gång gjorde på samma sätt här hon var lika liten. Så nu ligger jag här sprängmätt och har en rygg som skriker att den håller på att gå av, så har jag tur är Johan snart klar med pluggandet och kan ge mig massage.

För övrigt så blir det livat i luckan denna helg, men i positiv benämning. Eric (Johans barndomsvän från Stockholm) kommer hit och ska bo hos oss. Eric är en man med mycket humor så vi räknar med en hel del skratt samt en del gamla skruttiga militärfordon som vi inte haft en aning om existerat på våran lilla ö. Han är galen i allt vad som heter historia och framförallt militärhistoria och det medföljer med att vi lär oss och får följa med på äventyr där man letar efter saker som kanske finns någonstans i skogen.

Klagoinlägg....

2010-03-11 @ 08:55:16

Till en början, jag hatar att klaga! Men när det brister då brister det totalt, så håll i er!
Natten var skit, hade ont i ryggen och sov oroligt, drömde massor med sjuka saker och vaknade en miljard gånger. Mini vaknade när jag väl tyckte att jag hittat en skön ställning att somna om i och då var det inte så lätt att somna om. Sen kom Max in till oss, vet bara att det ännu var mörkt ute så det måste ha varit himla tidigt. Han i sin tur vaknade ett par gånger och skrek rätt ut i luften "mamma!" och sen somnade om.
   Dessutom var jag på vattengympan igår och jag är övertygad om att det är bra för mig men jag blir ju så förbannat bakis dagen efter. Så allt som allt så mår jag som en 90 årig som jobbat hela sitt liv och tycker att kroppen gjort sitt. Tur att jag ska träffa Lee med knoddar snart så man får lite positiv energi av att se en ytte-pytte bebis. Sen ska jag hem och sova, sova, sova.


Snyggt till små kottar.

2010-03-10 @ 18:39:48

Detta är vad som kallas kärlek vid första ögonblicken. Satt och drömde på polarn och pyrets hemsida och hittade denna ursöta dress. Tur i oturen kommer inte Mini kunna ha den som liten kotte eftersom det är bikiniväder när Mini kommer behaga titta ut, annars hade jag våndats över priset som ligger på 595 kr. Men det jag lärt mig av polarns kläder så är det att dom är värda sina ören. Dessutom är färgen toppen när man inte vet vad som väntar i magen och helst bara köper könsneutrala kläder och då passar det finfint med en riktig färgklick bland alla vita plagg.

Boktips till små storesyskon.

2010-03-10 @ 12:27:18

Lille storebror skriven av Christina Cronsioe, en mycket passande bok hemma hos oss just nu. Den gillas av oss alla tre. För med enkla ord och med massor av kärlek beskrivs en familj där man väntar lillasyster Sofia. Och hur livet ändras och upplevs av lille Isak som blivit storebror. Kan varmt rekommendera denna bok till er som väntar syskon.


Topplistan:

2010-03-10 @ 10:56:46
  1. Solen skiner!
  2. Solen skiner!
  3. Solen skiner!

Bokat resan.

2010-03-10 @ 10:35:00
Nu låter det kanske som att vi ska ut i stora vida världen men icke denna gången. Det blir Stockholm med bihang över påsken och som vi längtar och planerar allt vi ska hinna med. Största målet är att ta oss till Johans mormor och Robert som bor i En.... nånting.... Där har jag aldrig varit tidigare så det ska bli trevligt. Johans föräldrar kommer va där också så det lär bli livat värre. Övriga saker vi har planerat in är att göra det som alla gotlänningar gör när dom kommer till fastlandet, IKEA!!! Vi har redan börjat på en lista på vad som ska köpas, för en gångs skull ska vi nog hållas oss till den och inte köpa strunt bara för att det är billigt. Utöver IKEA ska vi självklart shoppa sommarkläder, vilket jag hoppas att dom hängt fram i butikerna lagom tills dess. Max behöver en hel sommargarderob, själv ska jag leta efter landets största tunika som man kan ha på stranden, samt att den ska va amningsvänlig. Höga krav där. Tror jag ska passa på att köpa en amningsbikini när man ändå har chansen, för det är något man kan se sig om bland stjärnorna här på ön. Självfallet kommer Johan också få köpa sig en del nytt han med. Till honom är det alltid lika kul att köpa kläder för allt sitter så bra på honom.
   Sen så hoppas vi på att köpa en vagn till Mini när vi ändå har lite större utbud och kanske kanske en syskonvagn när vi ändå är i farten, den får för övrigt svärmor och svärfar köra hem i sin bil om det skulle bli något köp. Jo just det, har glömt att säga att jag sålde Max jogger vagn så nu har vi bara "gåpåstanvagen" kvar.

Så det är inte klokt hur jag längtar efter att få resa igen med min lilla familj. Vi har så himla kul när vi reser ihop så jag är inte ett dugg orolig för något moment. Nää där ljög jag, visst tusan är jag orolig för att ryggen ska packa ihop totalt men man måste våga hoppas och tro att saker ska gå. En annan fin sak med resan är att vi åker först på långfredagens morgon så vi hinner vara hemma på ön och gå påskkärringsmarchen och äta tillsammans med mina föräldrar innan vi åker, det tyckte jag var ett himla smart drag av mig, då får man liksom båda äta av kakan och behålla det på samma gång!



Här har ni Max förra året när han var på äggjakt i vardagsrummet, han lyckades finfint och jag känner att jag redan måste börja klura på var jag ska gömma det detta år.

                            En söt liten påskkärring som njöt av att åka sin vagn, precis som vanligt.

Måste bara skriva av mig.

2010-03-09 @ 20:10:39
Om hur mycket jag älskar min son! Vi har haft en toppendag ihop och jag tackar gudarna för att han är just precis den han är och ingen annan unge. Han har humor och jag hjuter av hans närvaro. Även om jag kan bli mer än lovligt galen på honom ibland, men så när man sitter efter maten och familjen delar på en grapefrukt och jag frågar honom om han vill ha mera och han nickar till svar så säger jag dom klassiska orden "vad säger man" och han säger med ett stort leende "Ja tack!". Som sagt vad säger man, man säger att man är lyckligt lottad!

En skitunge full med känslor.

2010-03-09 @ 11:53:32

Att Max utvecklas till 1000 nu är inte något nytt men ibland blir tom vi snopna över hur fort saker händer och vilka stora kliv han tar ibland. En ny sak är att han älskar att hjälpa till, duka bordet, plocka upp varor när man handlat, städa och fixa i allmänhet, allt detta med stor glädje från både hans såsom våran sida. Men så kommer man till det som gör att man uppmärksammar hans personutvecklig och det är när han gör något och så blir det inte som han tänkt sig, tex när han bad om ett glas vatten efter att han såg mig dricka och självklart skulle han få det, han står snällt och väntar på sin tur och så får han glaset, man ser hur ögonen lyser på honom eftersom han får stå precis som mamma vid diskbänken och dricka sitt vatten. Då får han ett lite sånt där spontat skutt i benen så att jag säger att han måste ta det lugnt, då han kommer på att han kanske skulle "Sitta!" med glaset istället och i landningen spiller han ut det allt på golvet och blir då direkt ledsen och man ser hur besvikelsen växer i honom, tårarna är nära och det spelar ingen roll hur glatt och hur många gånger jag säger till honom att det inte gjorde något så är det en annan kille som sitter där på golvet.

  Så åtgärdsplanen vi har nu för att han ska våga misslyckas är att aldrig skälla på honom när saker går åt skogen, en annan sak är när han håller på med sin trots för dit hittar han ett par gånger varje dag numera och då blir det andra bullar. Men sålänge han blir sårad av att misslyckas är det något vi ska jobba hårt på och lära honom att det inte är fel att misslyckas, men att man får vara berädd på att städa efter sig.


En skitunge full med känslor.


Johans älskade brunchbröd.

2010-03-09 @ 11:29:19
Blanda mjölet i en skål med vattnet, jästen, sockret och saltet. Rör om med gaffel. Mjöla bakbordet, lägg upp degen på det och knåda den väl.

Det salta brödet:
Fördela parmaskinkan på degen. Lägg de hela äggen ovanpå i en rad. Skiva mozzarellan. Riv över rejält med parmesan. Riv över basilikabladen, strö över de soltorkade tomaterna.

Rulla ihop allt på längden som en rulltårta. Kläm ihop "sömmen", och kläm ihop ändarna till en krans. Stryk olivolja över kransen. Grädda i 180 grader i 35 min.

Degen: 
0,5 kg vetemjöl special 
3 dl handljumt vatten 
25 g färsk jäst 
1 msk socker 
1 strukna msk havssalt
extra mjöl till utbakning

Det salta brödet:
10 skivor parmaskinka
8 stora ägg, kokta i 8 min., skalade
2 mozzarellor
2 nävar nyriven parmesan
2 nävar färsk basilika
soltorkade tomater i olja
rosmarinkvistar
olivolja, extra jungfru-
salt och nymalen svartpeppar



Så galet gott som det bara kan bli!



Blivande storebror tar rollen på allvar.

2010-03-08 @ 16:53:28




Pö om pö hamnar bebis på tapeten för Max del, vi vill inte bara prata om bebisen inför honom så att han inte tröttnar på lillebror eller lillasyster innan dom ens träffats. Men igår kom liften fram som vi fyndat på babyproffsen. Så Hacke hackspett fick agera bebis och sova i den med filar och gosedjur men efter en stund tröttna Max på att bara vårda och bestämde sig för att själv ta saker i egna händer och kröp ner i liften själv och som han tyckte att det var mysigt.

4 månader till beräknad förslossning.

2010-03-08 @ 09:41:50
Just nu står tiden still, helt jävla totalt! För ett litet tag sen sprang tiden fram och det känns som en evighet sen som vi fick vårat efterlängtade plus, men nu..... Nu står klockorna helt stilla. Vi vill träffa våran nästa bebis NU, helst nyss! För denna gång vet vi vad vi längtar efter. När vi väntade Max väntade vi bebis, nu väntar vi en familjemedlem, en egen lite person som ska bli en del av oss och inte bara mig och Johan utan även Max som pratar om sin bebis men som tycker redan att magen är ivägen när man ska mysa, så man får hitta sina tricks.
 
   Och då tänker ni.... "hur ska hon stå ut i fyra månader till om hon klagar redan?!". Och då måste jag säga att jag klagar inte, jag bara längtar i mängder efter denna lilla varelse, precis som när man bokat en resa så längtar man efter att få sätta sig på flyget och börja resan. Man hoppas och har mängder med förväntningar men det är ändå med rysningar man inte vet hur resan kommer sluta.
  Så nu kan man inte göra annat än att längta, längta efter sprängdfyllda bröst, ömt bäcken eller ett jobbigt ärr på magen, sömnlösa nätter, mängder med blöjbyten, oro för plötsligspädbarnsdöd, men även att få krama om världens dyrbaraste skatt, få njuta av lukten som bara finns hos bebisar och inte behöva lämna ifrån sig skatten utan att den faktiskt lever hos oss och är en del av oss.
   Jag såg lite av det som vi filmade från när Max föddes och hur ömt vi tog i honom, hur lång tid det tog för Johan att ta på honom pjamasen första gången och hur Max njöt redan från första sekund av att vara i våra famnar och trots att jag varit med om mitt livs värsta dygn så ler jag med hjärtat och då ska vi inte prata om Johan, jag blir varm i hela kroppen av att titta på filmen. Och nu väntar vi bara på att få göra om det igen (MEN med en annan typ av förlossning).

   Imorgon går vi in i vecka 24 och det känns som en evighet tills juli står där och knackar på dörren för då är det våran tur igen.



En numera pigg mage med MÄNGDER med sparkar och rörelser, så vi antar att bebisen bara vill tala om att vi inte skulle glömma bort honom/henne. Sparkarna är ännu helt underbara och gör varken ont eller är obehagliga.


Wroooom!

2010-03-07 @ 20:45:23

Det var den helgen som flög förbi. Vi har hunnit med massor och nu är jag helt sjukt slut! Så jag återkommer imorgon när jag har mer av både ork och tid, nu är det mystime med fika på schemat.


Ännu ett ultraljud.

2010-03-06 @ 10:13:05
När vi kom ner igår till förlossningen förstod vi att det var ett nytt litet liv pågång i grannrummet, personalen sprang omkring som tokar och rätt som det var blev hela avdelningen lugn. Det kändes konstigt att kliva in i ett av förlossningsrummen igen, en salig blandning av lycka, skräck, oro, smärta och förväntan. Men som tur var gick det hela fort, vi fick än en gång se Mini som chillade där inne. Först låg h*n helt stilla så jag kände paniken komma men så såg vi hjärtat slå så släppte alla hemska tankar i världen. Vi såg tårna och massor med detaljer, riktigt mysigt! Sen mätte läkaren vattnet och det var precis lagom det med. Varför jag inte känt några sparkar visste hon inte, förutom att Mini ligger som en ostbåge och därav så kanske det inte blir lika kraftiga rörelser. Men dom tyckte iaf att det var rätt att komma ner och kolla läget.
   Idag har Mini hittat sina vanliga rörelser och livet känns kanon, vi bakar inför att familjerna kommer så vi ska få fira Johans födelsedag och lite min. Så nu är det bäst jag rör på mig innan Johan får dåre på mig.

Orolig för bebis i magen....

2010-03-05 @ 12:17:05
Har inte haft några sparkar sen i onsdags så vi ska ner och kolla så att allt är som det ska.... Är så orolig för min lilla skrutt där inne! Jag som tom brukar vakna om nätterna för att h*n sparkar och lever loppan har nu inte sagt ett knyst på för tok för många timmar, trots att jag tagit till alla knep jag kan.
Så jag ringde MVC för att be dom kolla läget men det var tydligen inte det lättaste, fick en telefontid på tisdag!! Det känns inte klokt! Ska man då gå orolig hela helgen i värsta fall? Så då ringde jag förlossningen istället efter en stunds tvekande, tycker att dom är spydiga och bara snäser av en. Men denna gången svarade min favorit, Inger. Kvinnan som tog emot Max när han föddes och sen var underbar hela veckan ut mot både mig, Johan och Max, hos henne känner jag mig trygg, till skillnad från några andra där nere...
Men med sin vänliga lugna röst välkomnade hon oss ner så nu ska jag bara duscha och vänta in tiden.....

Kommer ihåg när vi väntade Max och sista veckan så rörde han sig knappt (inte så konstigt med tanke på hur trångt det var där inne, haha). Då som nu så fick vi åka ner och det var den värsta biltur jag någonsin åkt. Både Johan och jag var så rädda att vi hade nära till både tårar, spy, svimma, hjärtinfarkt precis hela vägen ner. Men den känslan gick över bara barnmorskan la sina iskalla händer på min mage så hoppade Max till. Den känslan var bättre än att vinna högsta priset på alla lotton i världen! Så nu hoppas vi för allt i världen att det blir samma känsla idag, eller mest hoppas jag på att Mini sparkar NU så att vi slipper åka ner och kan fortsätta som vanligt.

Recept på vackra maränger.

2010-03-05 @ 09:56:41

Det blev maränger, något jag suckat länge efter och funderat en hel del över OM jag skulle klara denna utmaning. För det finns redan ett marängproffs i min familj, min pappa är sjukt bra på att få dom lagom sega och så smakar dom gudomligt. Men man MÅSTE ju våga försöka själv någon gång också. Så igårkväll bar det av och som jag misslyckades, BIG TIME! Det grämde mig hela natten så nu på morgonen fick jag grabbarna att hjälpa mig med ett nytt försök och jag känner mig som Leila själv. Dom blev både vackra och goda, så mer kan man inte begära. Det enda är att nästa gång ska jag bara göra en halv sats åt gången, det blev mer än dubbelt så många som det stod i receptet, så alla fick inte plats på plåten.

7 äggvitor
5,5 dl socker
en halv citron.

Blanda allt i en rostfri bunke och vispa över ett vattenbad tills sockerkristallerna försvunnit helt.
Smeten ska nå mellan 60-65 grader innan man tar den från plattan.
Häll i önskad färg eller choklad.
Placera i formarna och sist ska dom få stå i ugnen i en timme på 130 grader.





Sportandes tjejer får bättre självförtroende.

2010-03-04 @ 12:14:04
Fick idéen till detta inlägg efter att ha läst Ninas blogg

Något helt obevisat men jag tror att tjejer som sportar i unga år har lättare för att tycka om sig själva. Dom får chansen att se allt dom klarar av och hur mycket deras kroppar duger till. Att våga tro på sin egen kropp och att man faktiskt kan lita på den och utveckla den och framförallt att den duger gott precis som den är.
  Själv har jag dansat i ca 100 år och det är en sport dominerat av tjejer, tjejer som vill och kan och älskar att dansa. Vi var olika individer som klarade olika mål men inget var så underbart som att sätta piruetterna eller ett hopp man tränat hela terminen på. Dans i sig är en väldigt defus sport, man får inga poäng för ingen gör mål, man gör inget på tid för där räknas kvalité långt före kvantitet. Men många tjejer försvann under åren, dom klarade inte pressen att spreta med benen i luften eller att vräka ut hela sin kropp på scenen under någon konstig koreografi. Dom tjejer upplevde jag som lama, själv tyckte jag att det var kul att utmana mig själv och bli sådär galet yr efter alla snurrar eller liknande. Utanför dansgolvet var jag som vilken tonåring som helst som hatade sin kropp, då tyckte jag att jag var för lång och för smal. Idag får jag andnöd av bara den tanken när jag önskar flera gånger i veckan att jag skulle ha en kropp som då. Jag minns när jag en dag oroligt gick och frågade min pappa vad det var för obehaglig bula/knöl jag fått på armen..... Han sa att det var en muskel, jag skämdes över att jag hade muskler och ville att den skulle försvinna.. Så att försvara en tonårings tankar är inte alltid det lättaste. Idag är mina muskler obefintliga och jag saknar dom helt sjukt mycket, livet blir så mycket enklare med muskler.

   Andra sporter har jag inte så mycket koll på men jag minns tydligt att på skolgympan syntes det direkt vilka som var vana sportare och vilka som inte var det, tjejerna som inte var det myglade med duschning, gick och gömde sig bakom en plint på lektionen och ville inte synas alls. Dom ville inte att någon skulle se deras kroppar i omklädningsrummet och låste därför in sig på toan och bytte om där. Nu tycker jag synd om dom tjejerna som trodde att dom var så fula att dom inte ens var värda att byta om med alla andra tjejerna. Men något jag insåg som idrottslärare (är inte utbildad men jobbade som det ett år på Romaskolans högstadium) var att detta är inte något speciellt bland tjejer, killarna är precis likadana. Det fanns killar som hellre skolkade eller hade med sig lapp hemifrån bara för att slippa gympan och inte tala om badet. Hur en kille tänker har jag ingen aning om men jag förstod ganska fort att klimatet i killarnas omklädningsrum var betydligt värre än hos tjejerna. Tjejerna hade det iaf trevligt medan mobbingen bland killarna många gånger var hängandes i luften. Därför tror jag inte att det spelar någon roll vilket kön man har för att man ska ha en taskig självbild, det handlar mer om hur man blir tagen av sin omgivning. Och jag tror verkligen att sport är bra för självkänslan och att har man som förälder en positiv bild av sport och skolidrotten inför sina barn så gör det halva loppet bara där, för vuxnas åsikter smittar mer än vad många föräldrar tror.

Så tala om för en fjortis eller ett barn eller kanske en vuxen kollega eller rent utav en gammal tant eller gubbe att den personen är vacker, för alla är vackra på sitt eget lilla vis.

Lycka är att få en fin inbjudan.

2010-03-04 @ 11:35:31


Att få en fin inbjudan som denna är riktig lycka, för det innebär att vi
kommer att få dela två goda vänners lyckligaste dag
i slutet av augusti. Som vi redan ser fram emot denna dag!


Vattengympa = endorfinkick!

2010-03-04 @ 08:57:09
Igår var det äntligen dags för att svänga runt till "big girls you are beatuiful!" och som jag hade kul! Helena som leder passet har verkligen en härlig blandning bland sina låter och det var lätt att haka på även om det var första gången under denna graviditet för hon hade ännu samma pass som när jag väntade Max. Det beror på att hon också varit föräldraledig ända tills nu och har därför samma pass nu som då, det var skönt tyckte jag för då visste jag redan från början att det var bara att ösa på allt man hade för det är inget jobbigt pass utan bara roligt och som gravid så är man tyngdlös för ett tag.
   Så nu längtar jag redan efter nästa onsdag, om jag fick bestämma skulle jag ha vattengympa VARJE dag! För endorfinkickar är något som lyser med sin frånvaro som gravid kan jag lova, man vill göra allt med kan knappt göra ett unns. Så när man väl får chansen så tar man den, så sant som det är sagt!

Nu ska jag baka lite till helgen då vi ska fira Johan och lite mig (jag försvann ju lite i flytten kan man säga). Så nu har jag en smarrig sak från "A piece of cake" som jag längtat massor efter att göra, ni får se resultatet sen. Men jag kan behöva ett starkt lycka till om det hela ska gå vägen.

I köket.

2010-03-03 @ 13:30:56

Tänke dela med mig av några saker jag blir glad av i köket,
vi har lite planer för köket i sin helhelt så jag väntar med att lägga ut bilder på
resten. Ser så fram emot att få pyssla med det så nu läggs långa stunder i tidningar
och på olika hemsidor om kök.






Här har ni några av mina ögonstenar i köket.

 


Får jag presentera..... Herr Nilsson!!

2010-03-03 @ 09:57:41





Här har ni tidernas sötaste Herr Nilsson!


Och på dagis så fanns både, sjörövare, Kling och Klang, Rasmus på Luffen
Madicken, Emil och självklart en Pippi (fröken Ann).








Traderavinster!

2010-03-02 @ 20:45:52
Åh såg precis att JAG tog hem lite saker på tradera. Några väggord som kommer göra sig så sjukt bra på våra väggar. Längtar massor efter att få hem dom!

Babysim, långvila och maskeradkostym.

2010-03-02 @ 20:43:15
Idag var jag och Max själva på babysim. Det gick över alla förväntningar och han var vansinnigt duktig. Gjorde precis allt dom skulle göra och dessutom blev han überlycklig när instruktören Jessica letade fram ett lamm och en tiger till honom. Tom duschningen gick bra, jag har ännu svårt att förstå att Visby inte har ett badhus som små knattar kan bada i och framförallt byta om i, som inte är en kvadratmeter stort, nej litet borde jag nog säga och sen så vore det inte dumt med ett omklädningsrum som har en temp på mindre än 200 grader.... MEN som jag alltid avslutar det hela.... DET ÄR VÄRT DET!! För stunden i bassängen är alla tiders och man vill verkligen inte gå upp.

Väl hemma igen lekte vi med plastdjuren och sen blev det Kattonauten med Pettson och Findus, våran nya favoritfilm. Efter en stund somnade vi båda och två timmar senare fick jag väcka Max för att steka lite härlig blodpudding till lunch. Vi åt och kastade oss iväg för att hämta Johan i skolan, sen kom det stora uppdraget för dagen..... Max har ju maskerad på sitt dagis imorgon med Astrid Lindgrens tema och vi fick lite tips här på bloggen om karaktärer som skulle passa honom och många var bra andra mindre, tex Byggare Bob, Jenny, tack för förslaget men det är kanske inte så mycket Astrid i Bob, men ett kul förslag var det.
Så nu tänker ni "vad ska ungen va?!" och det får ni veta imorgon när jag fotat honom och jag kan lova att han är så söt att man smäller av! Och att rollen passar honom perfekt!

För övrigt så är Max världens goaste just nu, han kramas i mängder och vill gärna mysa i både min och Johans famner. Dessutom så sover han nu i sin egen säng hela nätterna, visst får man gå in till honom när han vaknar runt fyratiden och sova där en stund med det får det vara värt. För det blir bättre och bättre för varje natt. Och inatt ska jag få sova hela natten lång för inatt är det Johans natt att ha "jour".

Johans dag som vi får följa med och njuta av.

2010-03-01 @ 19:01:19

Som sagt, idag fyller Johan år och det hela började med att Max väckte mig halv sju så vi smög in till hans säng och drog en flaska välling där, sen läste vi en hög med böcker innan Max tröttnade och tyckte att vi skulle väcka Johan. Jag tog fram högen med paket och Max ville gärna öppna alla själv men höll sig i skinnet riktigt fint. Sen sjöng vi i stämmor "ja må han leva, ja må han leva!" och vackrare toner har nog aldrig tagits förr. Eller nja.... Vi gjorde iaf vårt bästa och Johan såg glad ut så det är väl det som räknas. Sen öppnade Johan sina paket och det visade sig att min uppfattning om hans storlekar var si och så.... Men även där såg han glad ut. Vi åt frukost och tog det lugnt, ringde dagis och sa att Max tog ledigt idag, sen var det familjedusch på schemat, inpackningar till höger och vänster och ansiktsskrubbar desslike.
  Vi gjorde oss iordning oss för lunch på stan, vi åt på Borgen och hade så trevligt så.
Sen var det byte av mina missar av presenter och därpå gick Johan och klippte sig på Soft där jag och Max gjorde sällskap med mutor av festis och russin. Johan blev vårfin i sin nyklippta frisyr och Max likaså, då Ellis förbarmade sig över lite slitna toppar på även honom.

Nu har vi ätit middag och inväntar en finfin tårta som vi köpte på vägen hem.



Ja må han leva, jag må han leva!!

2010-03-01 @ 11:20:20
Idag fyller kanske världens bästa sambo år, MIN sambo JOHAN!! Han fyller hela 25 år och det måste firas med hull och hår, bokstavligt. Så Johan ska gå och klippa sig och sen lägger vi på hullet med en utelunch.
Som ni förstår har jag ett födelsedagsbarn att ta hand om så nu har jag inte tid för bloggen.