-

Fattar inte!

2010-01-15 @ 17:11:27
Nu när den stora bomben "clara är gravid igen!" släppts så får vi inte göra annat än att försvara oss inför folk. VARFÖR?? Det är väl inte deras problem om vi har våra ungar tätt??? Det var liksom planerat så! Men ändå ska folk på och kommentera att det är tätt och att Max ännu är liten. Personligen hade jag ingen aning om att det var tvunget att gå en viss tid mellan barnen, att man inte får lov att göra som man vill. För våran del så ville vi ha dom tätt i åldern så dom relativt fort börjar uppskatta varandra och vi kan ha lite samma rutiner på dom och framförallt så ville vi att Max skulle få ett syskon innan jag skulle börja plugga igen (denna gång på riktigt) och då kommer det ta mellan tre till fem år innan vi skulle kunna försöka oss på en tvåa vilket vi inte var sugna på för då kommer Max gå i skolan och vi förhoppningsvis kommit tillbaka till vanliga nätter normala rutiner mm. Och allt detta får man nästan dra för vissa bara för att dom inte förstår poängen med att ha barnen tätt. Men något jag insåg när jag väntade Max var att man blev någon form av allmänhetens allmändom, alla har rätt att tycka, peta på magen, fråga vad man väger, säga redan tre månader innan beräknat datum för ankomst att "nu kan det inte vara långt kvar",  hur mycket man äter, berätta sin förlossningar även om man bara möter någon i bankomaten.

Så en gång för alla VI GÖR PÅ VÅRT SÄTT FÖR ATT DET PASSAR OSS FÖRBANNAT BRA!

Det är samma sak som med kjesarsnitt, vi har varit och pratat med våran läkare om att jag troligtvis vill bli snittad denna gång. Hur kommer det sig då att alla kvinnor som fött barn ska ha sin åsikt om hur det är att föda barn. Dom har ju för fan inte fött med min kropp utan med deras och har inte en jävla aning om hur det är att föda barn med min usla kropp som inte ens duger till att gå in till stan utan att ta två alvedon för att döva smärtan i rygg och mage. Varför måste alla veta bäst?? Duger det inte fint med att bara vara stöd åt andra istället för att tala om hur alla andra ska göra och inte göra, för att dom har fött si och så många barn. Så ärligt talat ni får säga vad ni vill om snitt och vaginal förlossning men JAG kommer göra det som kommer kännas bäst för mig den dagen det är dags och jag lovar, jag kommer inte känna mig ett dugg mindre som mamma ifall jag väljer snitt för det är inte vägen ut som avgör om man blir en bra mamma eller inte där finns det miljoners andra faktorer som spelar in. Dessutom kanske jag åker på snitt iaf, om inte moderkakan flyttat sig och då vill jag inte att det ska stå någon där och beklaga sorgen för att jag inte fick skita ut en soffgrupp (som Babben beskrev att föda barn) utan mer som att "så blev det denna gång". Oavsett om Mini kommer ut genom snippa eller ett uppklippt hål i magen så längar jag som en tok redan efter att få detta lilla mirakel i min famn.

Kommentarer
Postat av: Catti

Tycker ni ska göra det som känns ätt för er/dig, skit i vad andra tycker.

kramrkam

2010-01-15 @ 19:13:14
URL: http://catti.blogg.se/
Postat av: Carola

Känner så väl igen mig. Den första kommentar vi fick av dom första vi berättade för att vi väntade nr2 var - Stackars Leia! Fattar inte hur fan man kan kläcka ur sig något sånt!! Hon älskar sin syster precis så som Max kommer att älska Mini de kan jag lova dig!

2010-01-15 @ 21:44:26
Postat av: Carola

Känner så väl igen mig. Den första kommentar vi fick av dom första vi berättade för att vi väntade nr2 var - Stackars Leia! Fattar inte hur fan man kan kläcka ur sig något sånt!! Hon älskar sin syster precis så som Max kommer att älska Mini de kan jag lova dig!

2010-01-15 @ 21:44:42
Postat av: LeeLoo

där satte du huvudet på spiken! Oj, vad jag har fått höra. Både denna & förra graviditeten. Jag tror de började att "ojja" sig redan i okt/nov den här gången. Oj, men nu är det väl inte långt kvar. Och i december då lät det ungefär som om "oj, snart spricker du väl?" Suck & stön! Och alla som ska dela med sig, känna, lägga sig i. Men "oj så tätt mellan barnen, hur tänkte ni då?" Men snälla!

2010-01-15 @ 22:35:08
URL: http://leelooos.blogg.se/
Postat av: julia

ÄSCH VA FAEEENNNN!!! så känner ja när ja läser detta. Se på dig och mig? jag är så glad att ja hade en syster som ville leka med mig och fläta mitt hår, som kunde prata pinsamheter med en när man va i den åldern och som på äldre dar kan relatera till ens kanske lite större problem än mellanstadieflirten... jag är GLAD att du och ja har så få år mellan oss, jag är tacksam för det. sen blev de ju toppen med vår lillasyster som grädde på moset, pricken över i:et några år efter att vi lekt madicken i så många år!!!

jag känner irritation. många av mina vänner har bättre relationer med sina syskon som är mindre år mellan än dom som har fleeeera år som skiljer... men jag vet inte, de kanske inte är det precis som är avgörande för en god relation precis...



lyssna på din magkänsla (bokstavligt talat hihi) älskade syster... du är en stark person. ta inte åt dig, lyssna inte. är du tillräckligt stark i din innersta kärna så kommer inte dessa kommentarer ens nå fram till din själ. Jag är SÄKER på att mini kommer få de fantastiskt bra hos sin storebror och föräldrar - oavsett snitt el vaginal födsel.



nu är de viktigaste att du och din lilla familj mår bra. inget annat.



love // j

2010-01-15 @ 23:11:20
URL: http://chulii-julia.blogspot.com
Postat av: Jenny med Julie och Elis

Allt Du gör blir underbart, så även detta!



Kan vi ses nåt i veckan kanske?



KRAM!

2010-01-16 @ 11:01:11
URL: http://jennyls.blogg.se/
Postat av: malena

Stå på er ni gör som ni vill!

Jag tänkte på samma sätt när jag fick mina pojkar tätt men ännu värre vart det då för jag var ju under 20, men jag ville inte plugga först för då skulle det bli ett sånt hhhooooppp mellan dom.



Idag skulle jag inte vilja ha tätt, men det är mitt val.



Och tyvärr mina pojkar uppskattar varandra väldigt sällan, fast det är tätt, men som mindre gjorde dom det mer.



Säger bara att det är upp till var och en hur man gör!!



Kram på er!

2010-01-16 @ 23:05:54
Postat av: FARMOR

Rent ut sagt ! Det är erat liv, ni gör som NI vill, vad andra tycker och tänker spelar ingen roll.

2010-01-17 @ 01:58:58
Postat av: Johanna

Ja vad ska man säga.... Att folk bara kan uttrycka sig så dumt....

Det är väl bara så perfekt som det kan bli!!



STOR KRAM!!

2010-01-18 @ 07:52:05
Postat av: astrid

äsch, bry dig inte om vad andra tycker. Ni gör det som är rätt för er, så de så :D Själv hade jag med velat ha en till nu men det passar inte så bra för oss :D



Kul att max börjat på dagis och gillar det. Nova kommer få dagis någon gång under mars. Det ska bli kul, framförallt för henne. Än så länge får hon hålla tillgodo med uteöppna förskola där de har kaniner och andra roliga djur



kram kram

2010-01-18 @ 18:13:23
Postat av: Karolina

ca 2 år mellan barnen är perfekt, det har jag mellan mina två äldsta och dom har verkligen glädje av varann. Så stort grattis till mini

2010-01-20 @ 23:29:37
Postat av: Eric

Ni glömde skriva att ni precis prickar in gränsen för SGI också!;)

2010-01-22 @ 08:49:02
Postat av: Johanna

jag vill inte ha tätt mellan mina barn som jag känner nu, MEN jag tycker andra får göra som dom vill. >Det är ju helt fantastiskt att folk orkar ta tuffa år på raken, beundransvärt liksom. Dock tror inte jag att jag skulle palla, å då är inte min bebis ute än. <haha, ,men jag är en klen jäkel.

Den där två barnschocken alla pratar om skrämmer mig to much,. Att få ett barn skrämmer skiten ur mig, men jag kanske står där efter 1 år och längtar, då är det ju bara att köra...



Ni har gjort om ni vill,.. det är väl tur det...



Ang snitt, jag kommer oxå nog bli snittad, pga av att jag har för litet bäcken, dock diksuterar jag inte ens det med folk för jag orkar inte höra, och börjar folk prata och tycka bryr jag mig inte. Deras åsikt, den får stå för dom, dom gör vad dom mår bra av och jag gör vad jag mår bra av. Tycker det är sjukt att tom sjukvården är dömande vad gäller detta. Så man vill ge alla en smäll på käften...



Du kanske vill fisa ut din genom naveln, well gör då det... Man gör och tycker det som känns rätt för en själv...

2010-01-25 @ 20:37:39
URL: http://johannajossans.blogg.se/
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback