-

2010 slutar bättre än hur det började.

2010-12-31 @ 12:40:52
Ja tack och lov, för aldrig har jag varit med om en sämre start på ett nytt år än 2010. På nyårsdagen gick vi en promenad med Max i pulkan, stannade vid en lekplats, gungade, åkte rutschkana och hade himla kul, men kände att något hände i magen, redan på vägen hem fick jag som mensvärk och hemma började det som vi trodde skulle bli slutet på vårat andra barn. Jag blödde mängder, kvinnomottagningen sa att det var missfall på g trots att vi var i vecka 13 och det var inte mycket att göra.
   Idag ligger jag här med två helt perfekta söner vid min sida, dom sover båda middag och jag bara njuter av att höra dom andas. Min Max och min Hugo.
 
Tänk så mycket som skulle hända under ett och samma år, några av mina bästa ögonblick har infunnit sig under detta år, men det har även varit utan tvekan det jobbigaste också, otur kontra dryga människor. Ibland har det bara varit för mycket. Allt på samma gång, men jag har lärt mig massor av allt som hänt och har fått se en helt ny sida av en del som förr stod mig nära. Samt vikten av att vara noga. Det finns saker jag ångrar och det finns saker som jag väntar på att få ett förlåt. Det finns saker som jag ännu tvekar på och det finns så mycket som jag ser fram emot.


Hugo på språng.

2010-12-30 @ 18:45:39
Hugo ställer sig numera upp på knäna och gungar sig fram och tillbaka och vill verkligen ta sig framåt så nu är bara frågan om NÄR han tar sitt första kryelikryp.

Julafton i ord och bild.

2010-12-29 @ 22:39:08
Vi började dagen med en härlig frukost tillsammans med Johans föräldrar, vi åt och åt och åt. Så himla gott och inte tala om hur trevligt vi hade! Men allt gott har sitt slut och vi gick över till paketöppning, Max blev överförtjust i alla sina paket och det var inte konstigt med tanke på allt fint han fick. Hugo för sin del tyckte att snöret var roligast. Jag för min del blev upp över öronen glad över mina paket.
   Efter att killarna fått sova middag en stund så bar det hem till mina föräldrar för att se Kalle och äta julmat och sen slutligen kom HAN som Max väntat på i veckor, Tomten var perfekt och Max gillade verkligen honom, Hugo brydde sig inte något speciellt. Sen öppnade vi alla paket i timmar. Än en gång blev både jag och killarna upp över öronen nöjda med allt fint vi fått. Vid halv tolv var vi hemma igen, trötta, glada och med en insikt att vi skulle behöva oss en herrgård för att få plats med alla nya saker. Sedan dess har Max lekt oavbrutet med sina nya saker och vill bara vara hemma, det blev verkligen en perfekt julafton för honom och det var det viktigaste.
God fortsättning och allt sånt....

2010-12-28 @ 12:17:28
Vi har överlevt julen och har så fullt upp att bloggeriet har hamnat i kölvattnet, men när lugnet infinner sig igen så kommer både bilder och ord från våran jul. Kan bli redan imorgon om allt går enligt planerna.

Och från oss alla

2010-12-24 @ 13:11:17
Till er alla, en riktigt god jul! Just nu är det paus mellan roligheterna och fortsätter dagen lika fint som den börjat så blir det en enastående bra julafton.

Nu är julen här

2010-12-23 @ 23:03:06
Nu hänger strumporna på pojkarnas dörrar med ett morgonpaket i. Bordet är dukat för brakfrukost med svärföräldrarna. Julgodiset väntar i kylen och tom jag har nu hittat julkänslan trots allt jobbigt runt oss så väntar jag nu på att Max ska få öppna alla sina paket och se hans miner, om vi lyckats eller inte. Idag fick Max och Hugo ett kort av tomten där det stod att han ska komma imorgon. Max tyckte att det var hur spännande som helst! Hugo för sin del har firat in julen med att äta potatis för första gången, blandat med ersättning såklart och som han åt trots att han fick rysningar på varannan tugga. Direkt efter att Max somna satte vi igång och skruvade ihop Max stora julklapp och det känns verkligen underbart när man svär över dåliga instruktioner och ändå så rinner en tår för man inser hur värd våran guldklimp är denna fina pryl. Så nu måste jag sova så att det fort blir en ny dag, oj undrar när jag sa så senast. Ja ja nu ska jag sova. God natt go vänner!

Pulkaduellen

2010-12-22 @ 22:22:31
Idag kom min kusin Christian med sin fina familj till ön och då passade vi på att tävla lite i den ädla sporten pulkarace och som vi hade kul, Max skrek av glädje och jag likaså. Kul var ordet! Sen gick vi hem till min farbrors hus, dock var han själv inte hemma men det gick fint ändå. Sysslingarna Max och Ville lekte som aldrig förr och Christian kockade ihop smarrig mat till oss under tiden som vi uppdaterade varandra om livet blandat med mycket skratt. Efter god mat och ännu mera bus så var vi tvugna att åka hem och för första gången fick vi som fyra i familjen skjuts, sällan någon annan har både babyskydd och vanlig bilstol, så det var LYX! När vi kom hem sa vi direkt att vi måste verkligen åka och hälsa på dom i Ronneby under våren, så vi kan hitta på mera kul tillsammans.
jullov

2010-12-22 @ 07:41:00
Nu har hela familjen jullov och gissa om vi ska njuta? Först står det mysfrukost på schemat och sen ska vi köpa det kista till julaftons frukosten, men vi tänker Va.så smarta att vi ska ta oss till maxi innan alla andra vaknat, senare idag ska vi träffa en av mina kusiner med familj, ska blivit så kul så!

Pojkar får bättre betyg i idrott, då ska reglerna ändras.

2010-12-21 @ 10:31:45

I en tråd på familjeliv.se diskuteras hurvida det är rätt eller fel att ändra kriterierna i ämnet Idrott och hälsa pga av att det anses inte var jämställt då det är det enda ämnet där killarna har bättre betyg än tjejerna. Jag som tidigare har jobbat som idrottslärare på framförallt högstadie blir givetvis nyfiken över hur i all världen Skolverket tänker då. När det står såhär, Enligt en studie av Skolverket finns det problem med jämställdheten inom skolidrotten, bland annat genom att tyngdpunkten ofta läggs på bollsporter, vilket gynnar pojkar. (hela artikeln finns här) Då gapar jag bara, varför gynnar bollsporter killar? Sitter bolltekniken i snoppen? Många av mina tjejelever slog killarna långt i bollsporter då dom var duktiga lagkamrater, smidiga, positiva och kämpade minst lika mycket som killarna, så det jag upplevt stämmer inte med artikeln jag läste. Jag tror att det är upp till läraren att utveckla idrotten och att spela ren fotboll lektion efter lektion, är för mig något som lata idrottslärare håller på med, för fotboll kan utvecklas massor så att det passar fler än bara för dom som ändå lägger ner flera timmar på sparka boll på fritiden.
   Och att sätta betyg efter elevens förutsättningar känns lite si och så. Jag minns en konferens med andra idrottslärare där vi pratade om just detta och då slogs jag av helt nya tankar som resulterade till ont i magen iför betygsättningen. I det stora ställs frågan såhär. Kalle och Pelle ska hoppa höjd och Kalle gör en korrekt flippning men kommer bara en meter, Pelle därimot vräker sig över men når höjden 1,70. Vem ska ha högst betyg? Han som gjort rätt eller han som kom högst? Sen är det så  att Kalle väger 110 kg och Pelle 75 kg. Ska då Kalle få högre betyg för att han utifrån sina förutsättningar lyckats bättre trots att hans resultat var sämre? Man skulle kunna vända det hela och därmed ställa Stina och Pelle mot varandra och ställa samma frågor.

  Jag för min del höll på med fel idrott på fritiden för att förtjäna ett MVG i skolan. Dans räknas inte, trots att jag la ner minst lika mycket tid på det som MVG-eleverna gjorde på fotbollen eller innebandyn. Samma sak gällde en barndomsvän som var en hejjare på att cykla, det var heller inget som imponerade på idrottsläraren, trots att han idag cyklar världens alla stora tävlingar. Men börjar man leka med en boll så är betyget säkrat, tyvärr.... Och det är något jag önskar att dom skulle få upp ögonen för, att idrott är så mycket mer än en klubba och boll.

  Säger man att man ska personbedöma i idrotten så måste man även göra det i alla ämnen för att göra det rättvist mot tex mig som inte har dom bästa förutsättningarna vad gäller tex matte. Då borde alla få göra ett form av IQ-test och sen får man betyg utefter hur man försöker och inte efter hur via man lyckas. Men skulle man ge det som förslag skulle skolverket skratta åt en för då är poängen med betyg meningslös. Poängen är att man ska jämföras och bedömmas efter färdiga mallar. Och dom som pluggar mer får bättre betyg i dom teoretiska bitarna medan dom som lägger sin fritid på att röra på sig får oftast bättre betyg i idrott, dock är det inte så tacksamt senare ute i livet när man ska söka sig vidare och då visa upp sitt fina idrotts betyg.

   Så ska man ändra i skolplanen för att göra det mera jämt i idrotten? Nej. Man ska istället få lärarna att inspirera tjejerna till att vara med och ha kul, för trots att idrott är kul!


Inte många timmar kvar!

2010-12-21 @ 09:36:12

Om ynka fem timmar tar familjen Törngren-Ekengren jullov, bara så ni vet. :)


När man trodde att den sista snytingen var utdelad.....

2010-12-20 @ 21:49:07
Så visade det sig att den värsta bitchslapen ännu återstod..... Så trots att dagen har bestått att tre olika läkarbesök för först Max som skulle på återbesök efter sin öroninflamation, han fick inte fullt godkänt så vi ska på ännu ett nytt återbesök i januari. Jag för min del skulle möta en läkare strax efter Max för att få en remiss till en dietist så jag kan få ordning på fetteriet. Klockan kvart över ett var det Hugos tur för halvårskontroll på BVC och gissa om han gjorde succé? Han är skapad för planeten tellus kan jag lova! Och slutligen var det dags för möte på Max dagis för att reda ut lite. Trots detta schema har flera riktigt tunga nyheter slagit mig idag. Och vi snackar RIKTIGT skittunga, så pass att jag inte klarar av att dela med mig av dom här inför hela världen. Så just nu önskar jag mig bara en klapp på axeln och en röst som säger att allt kommer gå bra.....

Risk för världshistoriens sämsta måndag.

2010-12-20 @ 07:30:10
Jag bara önskar att denna dag inte är på riktigt.

Och här hamnade vi.

2010-12-18 @ 20:37:28
Hugo har lagt ribban för kvällen.

Disco i köket.

2010-12-18 @ 20:06:38
Ikväll blev det hemmagjord kycklingskebab, något vi äter ofta numera eftersom förkylningen tagit knäcken på mina smaklökar så jagar jag allt med lite styrka. Direkt efter maten stod det dans på schemat så vi drog på radion och jazzade loss för kung och fosterland. Så kul! Nu ska det slappas med godis och min favoritdryck alla kategorier Coca Cola, mums! Önskar er alla en riktigt mysig vinterkväll!

Kan inte sova.

2010-12-18 @ 03:39:00
Det är bara för mycket som händer i livet just nu och det sätta sine spår i kruppen kan jag lova. Så här ligger jag nu och vrider och vänder på mig. Dessutom ligger Max på tvären mellan oss trots att jag försökt flytta på honom halva natten. Medan Hugo åt nattmålet låg han och sparkade mig i ryggen hela tiden. Det är då jag får en stark känsla av att vilja testa på wresling för att enkelt tala om vad jag tycker om att bli sparkad i ryggen. Jaha, nu fick jag näsblod också, den här natten blir bara bättre och bättre....

rikast i världen.

2010-12-17 @ 09:27:26

Idag står det i tidningen att det har beställts en "helt vanlig" bil till ö värd två miljoner. TVÅ MILJONER! Det ju en skaplig villa i stan! Då undrar man ju lite vad denna bil kan göra som motsvarar ca 13 normala nya bilar kostar?
Tänk att äga en sån bil, då skulle man ju bara våga använda den under sommaren i solsken och så hade man blivit paranoid över att något skulle hända bilen. Dock gissar jag på att ägaren till denna bil är killen som vann över 100 mille på lotto och då kanske man inte är lika orolig.
MEN mitt bland alla tankar om att det finns dom som torkar sig där bak med tusenlappar och en annan hurrar varje gång man hittar en gammal bortglömd tjuga i ett par byxor man inte använt på länge så känner jag mig ändå som rikast på jorden när man ser hur småkillarna leker med varandra. Det slår alla prylar i världen.

Så nog är det jobbigt många gånger att ha två små barn samtidigt så är jag så himla glad över att vi skaffade Hugo när vi ville, det har snart gått ett halvt år som stor familj och vi blir bara lyckligare för var dag som går.
Och som grädde på moset ska vi vara lediga tillsammans massor och även om vi går upp sju varenda morgon så spela det ingen roll för vi är tillsammans och då känner vi oss som den rikaste på jorden.Finaste nissarna!


Lite bra är jag faktiskt!

2010-12-16 @ 13:20:54
För några dagar sen fick jag reda på att jag kommit in på Sjuksköterskeprogrammet!! I Kalmar...... Så jag tackar nej denna termin och hoppas nu med hela mitt hjärta att jag ska komma in på distansutbildningen här på ön via KI. Så SNÄLLA håll era tummar med mig, jag vill så himla gärna komma in här!! Annars är det inte mycket annat än att ta vårat pick och pack nästa höst och plugga i Kalmar då.... MEN jag är stolt över att jag faktiskt tagit mig in på FÖRSTA urgallringen där!

Stressad??

2010-12-16 @ 09:27:03
Hahaha! Såg precis vad jag döpte inlägget innan till... Tyder det på stress? ;)

Idagens ord: JULSTRESS

2010-12-16 @ 07:51:37
Idag har jag småpanik, idag vi jag ha klart dom sista presenterna och ikväll ska allt slås in utom ett paket till Max som får vänta till den 23. Hihi! Jag måste ta mig förbi svärfar och fixa lite och så ska jag umgås med Nina och Ville en stund. Samt att idag börjar den stora jakten på granen, i år ska vi ha DEN granen som är granarnas gran! Så det lär nog ta ett tag innan vi kommer lyckas ta ett beslut om vilken det kommer bli.
Vi ska göra lite mera julgodis och skicka/dela ut alla julkort.

Anledningen till att jag vill göra allt klart så fort som det bara går är för att vi vill ha så mycket familjetid och julefrid när vi väl är tillsammans sen och då vill vi inte springa på stan.

När allt går åt helvete men man är lycklig ändå.

2010-12-15 @ 12:59:43
Idag tog jag ett enkelt beslut redan vid frukosten, Max får stanna hemma för hör och häpa men jag skulle inte hinna hämta ungen på dagis och för schemat var för tungt. Så jag ringde dagis och sa att han får allt stanna hemma. Vi hade en kanonmysig start med två glada ungar och en glad mamma, ända fram tills att hon insåg att hon spräckt tidsplanen TOTALT för att lyckas komma till sjukgymnasten i tid.


1. Klä på tre personen hundratals plagg.
2. Hugo bajsar efter att alla hundra plaggen är på.
3. Byta på Hugo och på med kläderna igen, tur att Max är värmetålig!
4. Dörrjäveln till vagnförrådet hade frusit. Fick till slut upp den.
5. Knölade ner två ungar som inte ville åka vagn i vagnen.
6. Halvsprang med snöstorm i ansiktet. (inget som egentligen stör mig)
7. Körde fast med vagnen på "genvägen", fick slita ur Max och tvinga honom att gå fint bakom mig en bra bit. (många sovdomar kan jag lova)
8. Knöla ner Max igen som än en gång inte vill åka vagn.
9. Fortsätter springa mot Korpen.
10. Får århundradets längsta rödlyse, hann hämta andan.
11. Sprang igen, ännu mera snö.
12. Mutar Max med att om han är duktig vid sjukgymnasten ska han få träffa Mommo sen, vi har en deal!
13. Kommer fram....
14. Hissjäveln är trasig och på taket i den sitter en kille och flinar, jag flinar INTE tillbaka!
15. Knölar ur Max IGEN och får honom att ta trappan.
16. Jag stonkar, sliter, gråter och använder all min sista kraft för att fra upp vagnsatan för trappan.
17. Letar reda på Lena som är lika underbart snäll som alltid, får mitt papper som jag skulle ha och sen klappar hon mig på axeln och säger att hon tror att jag redan fått den träning jag skulle kunna tänkas behöva idag.
18. Lena hjälper oss ner för trappen som tur var!
19. Knölar ner Max IGEN i vagnen.
20. Går mot förskolan där mamma jobbar och åker madrass med deras goa ungar som är så snälla mot Max.
21. Knölar ner Max IGEN i vagnen, klockan närmar sig elva och då ska vi va på BVC med Hugo.
22. 11:00 på BVC där vi möts av världens bästa Eva.
23. Väcker Hugo, vägs, mäts och sprutas in (Lotta på Bråkmakargatanuttryck).
24. Knölar ner Hugo (!) denna gång.
25. Går hem, blöt på ryggen och trött i benen.
26. Hemma, båda killarna sover.
27. Inser att jag tappat stegräknaren och blir sååå ledsen!

28. Känner mig lycklig ända in i hjärteroten ändå, för sicken dag vi haft, jag och mina prinskorvar! (och det bästa är, än är inte dagen slut!)

Ska man inte va glad innan jul?

2010-12-14 @ 13:14:22
Just nu går allt långsamt och jag får ta stider precis överallt. Tur att det dimpar ner fina julkort som jag kan fylla tomten med. Och nu sitter jag här själv och skriver på alla kort som vi ska skicka till släkt och vänner.


Kolapopcorn

2010-12-13 @ 11:15:59
Lättaste julgodiset i år att knopa ihop är utan tvekan dessa urgoda popcorn!
En ära att få skapa traditioner.

2010-12-13 @ 10:27:56


I min familj så har vi en mysig tradition som går ut på att man äter lyxfrukost framför lucian på tvn. Och detta är en tradition värd att bevara för oj va mysigt vi hade! Så redan nu är det bokat för nästa år. Men vi hann inte med att se hela programmet för klockan åtta skulle vi va på Max dagis för att få näravara på deras "luciasångstund" som var mysigt dock så sjöng knappt barnen och alla satt huller om buller. Hugo tyckte att det var hur mysigt som helst och han smältade in fint bland alla tomtarna, inte en enda pepparkaksgubbe eller stjärngosse, det är helt enkelt inte inne att ha dumstrut. Men fikat var trevligt, framförallt att få träffa alla andra föräldrar till barnen som Max leker med. Trots att jag hämtar och lämnar honom varje dag så har jag ännu inte träffat alla föräldrar på snart ett år, kan ha att göra med att förskolan inte har varken föräldramöten eller droppinfika eller soppmiddagar som många andra dagis har och det är synd för jag vill gärna veta mer om dom Max pratar om från dagis.


 


Känsliga läsare varnas till tusen!

2010-12-12 @ 21:01:56
Nu råkar det va så att jag har varit förkyld i en evighet och snoreriet vill bara inte ge sig, det växlar mellan grönt, gult, fult och allmänt äckligt bara. Jag snyter mig minst 100 gånger varje dag och det är ett under att jag inte fått näsblod ännu, men det kommer nog snart det med...
Och så imorse..... Vi satt vid frukosten och jag var tvungen att spontannysa så jag drog upp armen och nös i armväcket för att lite diskret lägga en nysning där, men så vidare diskret blev det inte för halva hjärnan kom ut och jag ber Johan att hämta papper och vad kommer han med då, jo kameran och tar några vänliga bilder.....


alltså det är nog den äckligaste bilden som finns på mig, fy faaan!!


Midnatt råder...

2010-12-12 @ 07:45:34
Johan och Max sover som små grisar och Hugo håller mig vaken, dock så har vi inte lämnat sängen ännu med hopp om att han ska somna om. Drömma går ju alltid. :)

Maxtid

2010-12-10 @ 13:25:49
Idag står det Maxtid så schemat vilket kan betyda lite olika saker från gång till gång men idag blir det något som Max verkligen har längtat efter. Han ska för första gången få bada på solbergabadet med johan och kanske med mig om Hugo behagar sova då men det vet man aldrig. Det är så kul nu när Max kan se fram emot saker och acceptera att det går bra att vänta som kalendern som han sköter kanonbra, eller att man säger att godis får man bara på lördagar eller att tomten kommer först på julafton och att det är länge dit. Det är kul nästan jämt att se honom utvecklas, dock är det inte lika kul när han pillar ut snorkråkor och sätter dom på fönstret. Jäkla hyss!

En decemberdag av bästa slag.

2010-12-09 @ 19:32:29

Idag har dagen gått i ett, som vanligt lämnades Max till dagis vid nio sen halkade jag och Hugo på knöliga trottoarer till Korpen där jag tränade medan Hugo sov i vagnen, sen var det dags att gå hem igen och även den gången som Bambi men hem kom vi. Hoppade i duschen, åt lite och umgicks med Hugo som är den kramgoaste jag vet just nu. När klockan var strax efter ett kom min mamma och så gick vi och hämtade Max tidigare från dagis och sen bar det av ut på dom halkiga gatorna igen in mot stan då jag fick peka och önska saker åt såväl mig själv som till killarna (alla tre) och vi hade helt fantastiskt mysigt! Det snöade lite lätt och efter halva vägen stannande vi på Skafferiet och fikade. Självklart blev det biskvi för min del! Och sen kollade vi vidare, det hela slutade med lite inhandling av mat till kvällen och det fick bli min favoriträtt nr ett, en färdliglagad skaldjurslasange så den delade jag och Max på eftersom Johan är på ölprovning med sina arbetskamrater, den stackaren. ;)
Och efter maten har jag och Max och Hugo vrålmysigt och nu är det dags för välling för Max del. Puh, jag behöver andas ut snart för på stegräknaren står det 19 343 steg!

Dagens tack går till Pernilla Thuresson som hjälpte mig med ersättningen till Hugo när han blev akuthungring utanför Solbergabadet. :)


Och hur tänkte dom här???

2010-12-09 @ 12:21:08


(skulle ha varit inlagt igår morse men tydligen funkade det inte.... men det funkar lika bra idag... tyvärr)

Ja vad säger man, man sätter iaf filen i halsen vid frukosten kan jag lova. Varför i all världens frid har dom inga kläder på dig??? Jag är inte sugen på hårig bringa till frukosten i min lokala tidning! Och sen texten där till.... Suck... Ska dom ha "fredagsmys" med gotlands lucia?? Ja mycket har man hört men att annonsera om det känns väl lite si och så måste jag säga. En tanke jag har är om vi kan ha nakna killar i tidningen kan väl lika gärna Visby Ladies (öns dambasketlag) också stå nakna och tala om att dom ska ha match i helgen, men då skulle det bli ett himla hallihallå om sexobjekt och fan och hans moster men killar går då bra att fläka ut hur som helst! Jag säger då vänligt men bestämt NEJ TACK till nakna kroppar i tidningen, dom passar sig mycket bättre i simhallen för där får man räkna med att se lite hud.

Ni måste se denna julfilm, det bara är så!

2010-12-09 @ 11:41:04
Härom kvällen hyrde vi A christmas carol och tråkigt nog sa förkylningen att jag skulle somna halv nio så jag såg bara början, dock så fick jag se resten dagen efter och oj oj oj, jag säger bara Disney is the shit! Jag är inte stormförtjust i sagt men denna är ju bara så bra, både i historian och i animeringen. Det roliga är att Max har denna film i en snällare variant av Disney med Musse så det känndes lite som att gå och se Titanic, man vet att båten kommer sjunka och att dom flesta dör, eller att se Utvandrarna eftersom varenda svensk kan dom böckerna, men ändå så var den spännande och fullknycklad med stora tankar. Så den rekommenderar jag ALLA vuxna och ungdomar att se (nu speciellt till jul!).

Och missa inte borttagna scener, där får man se hur dom filmen såg ut innan den fick sin rätta bild och det var coolt måste jag säga, Jim Carry gör sin roll fantastiskt bra.Så även om ni är bokade upp över öronen nu innan jul så ta er tid för denna film antingen innan jul eller ta en paus i mellandagarna och koppla av till detta mästerverk!

Jag ger den 5/5

Glöm inte TVn ikväll!!

2010-12-08 @ 20:55:52
Ikväll går andra filmen med Maria Wern på 4an och nog kan jag tycka att det inte är den bästa polisserie jag sett eller att det blir några grammis för skådespeleri MEN det är från våran vackra ö OCH jag, Johan och Max var med och spelade in en scen på Adelsgatan, då sitter Max i vagnen och vi möter några poliser som vi småpratar med och sen går vi vidare. Och det gjorde vi en halv dag därför känns det extra kul att jag har på känn att dom kommer klippa bort det. Men det gör ingen för vi fick känna oss som skådisar på riktigt för en dag eftersom dom stängde av gatan för oss och poliserna mitt under en sommardag och så fick vi ta tagningen om och om igen och kameran och dom andra killarna snackade om vinklar hit och vinklar dit. Man kan verkligen säga att vi lärde oss Kustnäras fönster utan och innan. :)

Längtar och väntar.

2010-12-08 @ 12:25:06
Nu står post-tomten på sin plats och jag och Max väntar och längtar efter att julkorten ska ramla in, men ännu har inga dykt upp. Undrar vem som är mest otålig, Max eller jag?? Jag verkligen älskar julkort, finns ju så himla många fina och fula för den delen och oavsett så blir jag så barnsligt glad när jag inser att någon har tänkt på mig/oss! Här är listan på folk vi ska skicka till oändligt lång känns det som och jag hoppas att årets julbild kommer uppskattas. :)Väntar och väntar och väntar.......


Och hur blev det med den nya tapeten?

2010-12-07 @ 13:43:56
Det blev BRA, iaf om du frågar mig. Vi fick upp den i lördags under tiden om killarna sov middag, eller vi och vi...... Jag ville VERKLIGEN vara med och sätta upp skapelsen eftersom jag aldrig tidigare tapetserat och tyckte att detta lät som en lagom stor utmaning. Dock var det tur att jag inte gjorde som min första tanke var...... Att överraska Johan med att hänga dom själv en dag när jag "bara" hade Hugo att ta hand om och som sagt...... Det var nog tur att jag inte stannade kvar vid den tanken, för när första biten satt mot väggen och tapeten skulle strykas (heter det så???) så ropade jag, "åh det där syns att det är SÅNT som jag är skitabra på, jag vill"..... Det tog mig fem sekunder att få ett jätteväck mitt över hela skiten, sen tyckte både jag och Johan att det räckte gott för mig att hålla ut tapeten och bara hjälpa Johan med det han behövde. Jag är nog inte skapt för att hänga tapeter tror jag... Men fint blev det och jag fick min beskörda del av Timell då jag satte ihop min livs första möbel helt på egen hand (!), det lilla vita bordet som ni ser på bilderna. Men det står bara där för tillfället för sen ska den bytas ut mot en skänk.


 På bilderna syns också en av våra sex nya dörrar som vi
köpte nyligen och har gjort ett kanonlyft för lägenheten.


Önskar tips till bebis som har allt.....

2010-12-06 @ 13:43:41
Just nu gör vi inget annat än funderar på vad i hela friden Hugo ska få i julklapp, ungen har ju redan allt som en (då) halvårs bebis kan tänkas behöva. Så nu känns det hela tiden som att vi måste THINK OUTSIDE THE BOX för att komma på något. Max för sin del kommer få så många paket att jag nästan skämms.... Så vad ger man en bebis som bäst av allt gillar när man leker med honom och i prylväg så har han allt efter Max samt att han fått lite nytt. Och det värsta av allt är att detta känns som jordens värsta i-landsbekymmer....

Så kom igen, släng hit massor med förslag!!

Julens smarrigaste lussebullar

2010-12-05 @ 19:38:33


ca 30 bullar

50 g jäst
5 dl standardmjölk
150 g smör
250 g kesella
1 1/2 dl strösocker
2 kuvert saffran (1 g)
1 tsk salt
ca 16 dl vetemjöl

russin efter behag
eller pärlsocker och mandelmassa blandat med smör efter behag.
1 ägg

Smula jästen i en bunke, smält smöret och häll sen i mjölken, värm till 37 grader. Häll i lite av degvätskan i jästen och rör tills jästen löst upp sig häll då i resten.
Blanda kesella, socker, saffran och saltet. Tillsätt nästan allt mjöl och arbeta degen smidig och blank. Låt sen degen vila övertäckt i 1 timme.
Dags att baka, börja med att knåda degen med handlovarna i några minuter innan kreativiteten får sätta fart, snurra, vrid, gör dom stora eller små men blanda inte storlekarna på samma plåt. 
Vi gjorde halva som vanliga lussekatter och resten som vanliga bullar fyllda med mandelmassa och smör. Låt vila igen under handduk i ca 45 min, ca till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 225 grader.
Penlsa bullarna med ägget och skjuts in i ugnen! I ca 5-8 min, låt sen svalna på ett galler.


Receptet i grunden innan ändringar kommer från Vinterns söta.

fiiiint besök och fiiiiiint rum

2010-12-04 @ 20:27:51
Idag har min älskade barndomvän Cattis varit på besök och Hugo visage sin glädje genome att kräkas ner både henne och sig själv.... och jag för min del nöjde mig mig gott med att få prata med henne, tråkigt nog ses vi inte så ofta eftersom hon svikit våran härliga ö för storstan. :( Jag och Johan fick ÄNTLIGEN upp tapeten i vardagsrummet och det blev überfint! Nu är det så mycket bättre som inte kan bli så mycket bättre. :)

Julmarknaden jag sent ska glömma.

2010-12-02 @ 13:10:34
ÄNTLIGEN har Max blivit så stor att han laddar tillsammans med oss inför julen och inte tala om hur han älskar sin kalender både den vi gjort och den han fått av min pappa. I söndags var vi SJÄLVKLART på julmarknaden i stan tillsammans med mina föräldrar, vädret var perfekt då det snöade lätt hela tiden så vi njöt i fulla drag. Och utan att tveka var höjdpunkten dansen runt granen tillsammans med massor av andra dansglada familjer. Vi hade så kul tillsammans. Därefter fick Max en smällkaramell av mig, något jag verkligen längtat efter att få köpa till honom och det blev succé! Så nu hänger den så fint i hans rum.
Efter att vi samlat på oss massor av julkänsla åkte vi hem till mor och far och åt enligt tradition grötmiddag och det var lika gott som alltid.


det kryllar av bebisar

2010-12-01 @ 23:56:12
Nu märks det att man är inne i fasen "vuxen" för var och varannan dag kommer nya besked om vänner som köper hus får fina jobb och inte tala om alla som skaffar barn, ÄNTLIGEN! Bara idag har Facebook skvallrat om fyra kommande medlemmar till planeten tellus dock finns 50% av dessa i samma mage. :) Och nog är det kul med alla bebisa för Max och Hugo vill ha många kompisar och det enda jag kan säga är det är fantastiskt att se alla lyckliga för det finns inget och då menar jag inget som är så underbart som att få bli föräldrer.

Stackars lilla Hugo.

2010-12-01 @ 12:42:10
Idag var det dags för oss att besöka öron näsa halsmottagningen med våran lilla Hugo. Det var bestämt sedan tidigare att Johan skulle ta ledigt och följa med eftersom jag har hemska minnen därifrån med Max när han var en überliten skrutt och det sa jag att jag aldrig någonsin ville vara med om igen. Så Johan fick så snällt följa med och som sagt det var tur för läkaren gick ner med en slang genom näsan på honom för att titta lite längre ner, något som ogillades starkt av älskade lilla Hugo som storgrät med ångest i rösten. Själv satt jag på en stol brevid med tårarna i ögonen och ville inget annat än kasta mig fram och skrika åt läkaren att "hör du inte att han lider?!". Där är det tur att Johan är starkare och fixar sånt så bra. Läkaren kollade även lite annat och det enda som kunde konstateras var att luftstrupen såg ut som en hästsko och att det kommer NOG fixa till sig med tiden. Men allt detta innebär att idag är jag hönsmamma2000 och får ont i hjärtat bara jag får ledsena ögon mot mig så idag ska det fjäskas till tusen!