-

Jag dog av skratt!

2010-04-30 @ 14:01:03
Johan läste precis en artikel från GA (Gotlands Allehanda) och jag dog av skratt, det var en rättelse från tisdagens tidning, såhär löd texten:

" Te-rättelse:
I tisdagens GA
publicerades en text
om hur man lagar te
av trädgårdens örter.
Till texten fanns ett
foto av en fingerborgs
blomma. Växten är
mycket giftig och man
ska definitivt inte laga
te på den. GA beklagar
misstaget."


Bra jobbat GA! Hahahahaha! Det var nog inte den vassaste jornalisten som satte ihop den artikeln. Men jag kan på sätt och vis förstå den personen för hur kul kan ens jobb va om man arbetar på lokaltidningen och får skriva om hemmagjort te när det kryllat av aska i luften, prinsessor blir bedragna och USAs kust som fylls med olja.

GLAD VALBORG på er alla!

Lägg in mig för alltid.

2010-04-30 @ 08:45:56
Ibland tror jag att jag lever i ett dårhus. Max vaknade 06:40, åt sin välling och sen var det fullt ös. Han är glad och hoppar omkring överallt, rätt som det var hördes et P A N G!!!!! Våra hjärtan stannade av smällen och vi fattade inte ett dugg, sen kom Max illvrål! Han stod vid byrån i sovrummet med lampsladden i handen och lampan låg i en miljard bitar på golvet, sen var det bara att gå upp och sopa ihop favoritlampan...... Därefter satt han och bara larvade sig vid frukosten och mysfrukosten faktor var lika med noll. Till råga på det så var han som galen efter och vi tappade huvudet på honom en sådär hundra gånger. Snoret rinner hela tiden, han klättar på saker som man inte hade en aning om att man kunde klättra på, han leker bara med saker som inte är leksaker trots att han har ett helt rum fullt med prylar och dessutom blir han arg på oss när vi säger ifrån. Jag älskar verkligen att va förälder.
   Igår när jag vaknade på BB så låg jag i total tystnad, förutom en liten bebis som hördes långt. Där låg man och njöt av att bara va, ingen lampa som gick i golvet, inte fil på hela bordet och ingen liten snorig 1,5 åring som skrek varje gång man sa emot. Så att lägga in mig för alltid känns just nu väldigt lockande. Som tur är så är Johan hemma idag och håller ögonen på ligisten och ikväll kommer Nina med sin fina familj hem till oss och så ska vi äta gott och se på eld. Det ser jag fram emot massor! Nu ska jag försköka sova en stund, är heltrött efter att ha sovit kasst även denna natt.....

En natt på BB.

2010-04-29 @ 13:13:29
Sicken kväll och sicken natt och sicken morgon!
Det började med att jag i regnvädret körde ner till sjukhuset, fick en toppenparkeringsplats och tog mig så fort jag kunde till dörren. Kändes konstigt att stå där ensam i pissväder men vad gör man. Som tur var öppnade Anna, min gamla elev från Romaskolan och jag kände mig genast välkommen, nog för att den känslan gick över fortare än jag kunnat anat. Jag som varit så peppad efter mina samtal med Aurora Ann blev totalt nedtryckt i skorna så det small om det av en surkärring till barnmorska. Jag bara inte tål människor som hon just nu.
  Men jag fick iaf göra en ctg kurva för att kolla läget på Mini och magen, allt såg fint ut. Även där var det en konstig känsla kan jag lova, att ligga helt själv utan Johan inne på förlossningsrummet. Ännu känns det ju som en evighet tills att det kommer vara våran tur att vara där "på riktigt", men ändå ligger man där med samma plattor på magen och samma fina hjärtljud som hörs hela tiden och samma, samma, samma... Jag längtar så efter att det där skötbordet som finns där inne inte ska gapa tomt utan att våran Mini ska ligga där och skrika sitt "här är jag världen" skrik.
 Sen fick jag rummet där jag skulle sova, jag hade rummet för mig själv vilket var himla skönt, något jag inte räknat med alls.

Min säng för natten

Fick prata av mig lite med Anna om häxan och sen kröp jag ner i min finfina särk som jag fick. Och nu är det så att jag minns häxan från när vi väntade Max och även då var det oturligt just hon som skulle sätta den där förbannade morfinsprutan. Den gången frågade hon mig var jag ville ha den? Jag tyckte då att det kunde väl fan inte jag veta, det var ju hon som var barnmorska, inte jag. Och då fick jag välja mellan rumpan och låret, som den höggravida klump man är inser man att låret är smidigast alla gånger om och så fick det bli. Denna gången var jag berädd på hennes dumma fråga men det blev nästan komiskt så dumt det blev för hon frågade mig om jag ville ha den "i låret eller i benet?", "jaha och vad är skillnaden?" frågade jag lite drygt. Hon upprepade samma sak igen och jag insåg att det var inte mycket att snacka om, jag tog låret även denna gång. Blundade och så högg hon min precis på samma sätt som förra gången. Det gjorde svinont, men jag höll ut. Sen ringde jag Johan och var tvungen att berätta om häxans uttryck, hög på morfin som jag var så är jag säker på att jag var den som tyckte att det var roligast, för ska jag va ärlig minns jag inte vad Johan svarade. Sen somnade jag. Och som jag sov, all night long!! Men när jag vaknade tänkte jag be om en ny spruta för jag insåg att jag bara snuddat vid toppen av allt som jag ligger efter i sömn. Det blev ingen spruta, jag frågade aldrig, men bakis var jag och fick istället ligga där med en ny ctg kruva som dom inte blev nöjda med, vilket betyder att jag började ångra att jag inte gick upp och kissade innan dom startade kurvan men det var bara att hålla ut.


Kan va jordens minsta tv jag tittat på hela morgonen.

Tillslut fick jag äta frukost och det var gott! Pratade med nyförlösta och höra lite förlossningshistorier. Sen var det bara till att vila på rummet innan läkaren och en av mina favoriter Carina som är barnmorska kom in för att prata läget. Och det tog inte många minuter innan jag brast sönder helt totalt och storgrina, över att jag var så trött, att häxan varit dum, att jag vill att dom sista tio veckorna skulle ha gått, ja allt kom upp.... Så olikt mig! Men dom slängde med mig några citodon som jag ska ta till nätterna och sen ska jag höra av mig när det kör ihop sig igen. Gulliga Carina undrade om jag ville ta det lugnt en stund innan jag skulle åka hem och äta lite lunch där, jag tyckte att det lät som en bra idé och så fick det bli, men nu är jag hemma och tröttare än någonsin. 


Det var inte igår man åt frukostkorv, potatis och senapssås.
Kunde ha varit betydligt värre så jag var nöjd.

Så nu ska jag sova lite innan dagen fortsätter, med allt vad det innebär.

Jag ska få sova!!!

2010-04-28 @ 19:18:56
Inatt ska jag äntligen få sova en hel natt utan ont i ryggen och utan sammandragningar, jag ska få sova precis som en vanlig människa förutom att jag kommer va stenad. Jag ska åka ner till bb och få sova där och ni anar inte hur lycklig jag är. FIck prata med jordens goaste barnmorska som fixade trots att dom har det fullt på hela avdelningen så ska det stå en säng till mig redo klockan tio. Så imorgon hoppas jag på att känna mig lite piggare, lite gladare och lite mera som den Clara som jag vill va.
Kommer kännas lite konstigt att vakna imorgon bland alla nyblivna föräldrar och inte tala om alla bebisar och påminnas om att vår kommer ligga på insidan bra länge till.... Men en dag är det våran tur.

sommarfint

2010-04-28 @ 10:34:03

Hittade detta linne på Lindex.se och blev kär, fick sommarkänslor så det skriker om det och funderar nu på om det är någon idé att köpa det eftersom det inte verkar speciellt amningsvänligt...... Vi får se hur det blir men snyggt var det!

Ett barn ska jag ha när jag blir stor.

2010-04-28 @ 10:25:22


Ett barn ska jag ha när jag blir stor 
med smala ben och mjuka skor 
små vassa tänder och skära händer 
mage som en sockertopp 
och ljusbrunt hår precis rakt opp 


Lite precis sådär är vad man drömmer och önskar att barnet i magen ska va. Man pratar om att "bara man får ett friskt barn så spelar allt annat ingen roll". Men det är skitsnack, oavsett om barnet är friskt, sjukt, fint eller fult så kommer man älska det av hela sitt hjärta och långt mycket mer. Men jag tror att vi skaffar oss dessa ramar när barnet ligger i magen för att man är rädd för att ha "fel" känslor inför det lilla liv som finns där inne. Om man önskar ett kön eller speciella drag eller vad jag tror är vanligare allt man önskar att barnet INTE ska ha. Jag minns när vi väntade Max och jag var dörädd för blandningen mellan mig och Johan, det kunde ha gått riktigt illa, men nu hade vi naturen på våran sida och fick såklart en perfekt pojk. Men hade det spelat någon roll om han hade haft grava missbildningar, varit missnöjd hela tiden och varit en orolig själ? 
   En intressant sak med gravida är att man ser ofta förlossningen som målet, att klarar bebisen förlossningen så klara den sig ett normallångt liv sen, inte har man en tanke på att det finns treåringar som får cancer eller sjuåringar som ramlar av gungan och skadar sig så illa att dom blir invalida resten av livet. För att vara riktigt tråkig så kan man säga att oro för vad som ska hända barnet kommer man som förälder få dras med hela livet. Eller den dagen då barnen är stora nog att göra egna beslut och vad händer då om ens barn gör något som går emot både lagar och normala värderingar, tänk att vara mamma eller pappa till någon som våldtagit någon annan. Den kärleken till det barnet kan man inte en gissa hur den ser ut. Ännu är Max så liten att jag tar på mig allt han gör mot andra, undrar hur länge man kommer göra det.... Jag vill inte va någon curlingmorsa som ringer och skäller på hans kompisar om dom varit elaka, jag vill lära honom att bli en stark individ som klarar sånt själv, självklart ska jag stå bakom honom och krama om honom när han behöver det, men att sopa banan framför honom tror jag inte på. Självklart kommer Mini få samma uppfostran den dag h*n kommer dit.
   Just nu har jag en älska-hata relation till Mini, eftersom jag inte vet vem Mini är så har jag också svårt att älska denna person, trots att hela mitt hjärta brinner för att Mini ska ha det bra där inne och jag gör allt jag kan för att det ska förbli så. Det är med total kärlek jag räknar dagarna tills vi ska sätta ihop spjälsängen, skötbordet, ja allt man kan tänka sig att bebisen kommer behöva. Att få gå till affären och köpa minsta lilla nappen och pluttisblöjor är ett sätt som verkligen gör att mina känslor till bebisen blir som redo för att ta emot detta knyte. Men så kommer nätterna och jag kan inte sova för att ryggen gör ont och Mini är en nattuggla, då hatar jag hela grejen med att va gravid, så det är mer att jag hatar att vara gravid än att jag hatar Mini, för problemet är att ännu så är min kropp Minis kropp och för mig är skillnaden däremellan är hårfin. Så jag längtar nu som en galning på att veckorna ska gå så att jag kan få tillbaka känslan att det faktiskt bara är min kropp som jag hatar och inte Mini, för Mini älskar jag och jag kommer vara orolig så det förslår från den dagen jag får Mini i min famn.
Barn är inget man ska ta för givet. Dom är som porslinsdockor men ändå så tåliga, dom behöver värme, respekt, kärlek, tid, tillit och få chansen att vara barn.
Men, ska jag säga 
Akta dig för eld och djupa vatten 
Spring aldrig, aldrig bort från mig 
i den svarta natten I den bästa av världar.

2010-04-27 @ 20:26:34
Så skulle jag inte sitta här ikväll igen med en kass rygg och ångest över att jag är gottgott sugen, trots att jag vet att jag har svinsvårt att gå ner alla gravidkilon sen. Men ännu har det inte åkt fram något gott så vi får väl se. Men jag vill ha chips, godis, glass och allt annat onyttigt!! Buhuuuu!!! Så i den bästa av världar hade jag redan suttit här med allt gott som kan tänkas och då hade jag varit sådär normal-smal-snygg-gravid men nu är inte fallet så, vi lever i en skitvärld där kalorier sätter sig som fästingar en midsommarafton på landet.

Gravidvecka 31 med magbilder.

2010-04-27 @ 09:30:17

Detta är en konstig vecka, ena sekunden så känns målet nära, nästa sekund känner jag mig tokig över att jag aldrig kommer få träffa bebisen.... Jag längtar så efter att få mysa, hålla, amma, byta blöjor, känna samma rörelser som man så länge känt i magen, ja hela paket längtar jag efter. Bara att få fylla ut dessa kläder vi köpt ska bli mysigt. Något annat jag längtar sjukt mycket efter nu är att bli av med denna ständiga värk i ryggen, idag ska jag ringa till bb och be om att få komma ner och sova med en sovdos till natten för nu är jag så trött pga  smärtan att jag inte orkar mycket längre till. Känns trist att jag redan känner så. Dessutom har magen packat ihop totalt, så nu dricker jag vatten som en idiot!

   Men nu måste jag sluta klaga och dela med mig av mina underbara stunder med magen, som jag nu även delar med dom som sitter nära mig, för oj så Mini kan sparka! Det syns långa vägar på utsidan, det fina är att ännu gör inte sparkarna ont så jag bara njuter av varje kick åt alla håll. Roligast är när Mini har hicka och man ser hur en fot åker ut på samma ställe om och om och om igen. Till skillnad från när jag väntade Max så vaknar jag på nätterna av att Mini är vaken, det hände aldrig med Max. Så jag kan väl räkna med att det är en unge med egna hittepå och som tycker att det är trevligt att vara vaken om nätterna.
   En annan sak som är bra är att jag har nu tagit ett beslut om vilken väg Mini ska komma ut och det tackar jag Ann nere på förlossningen för. Hon har med tankar, erfarenhet och massor med värme lyssnat på mig och vad vi varit med om så har hon fått mig att grubbla fram ett beslut. När jag kom till henne förra gången frågade jag henne hur jag skulle veta att jag gjort rätt val och hon svarade att när jag bestämt mig så vet jag, jag tyckte att det lät konstigt men köpte det och sen kom det som en uppenbarelse och jag vet nu precis vad hon menade när hon sa som hon sa, kloka kvinna!


Dom fina magbilderna har Nina tagit.


Ett riktigt barnrum.

2010-04-27 @ 08:29:37

Här bor våran prins som ni ser och nu har han ett riktigt barnrum som han stormtrivs i. Han älskar sin nya säng och bordet med stolarna där han gärna sitter och leker med sina djur eller så kryper han upp i sängen och vill att vi ska läsa böcker, en efter en. Hand och fotavtrycket gjorde vi på Max ett och ett halvt årsdag och teckningen under fick han rita samma dag.


Värkar och ryggont.

2010-04-26 @ 20:19:42
Jag som tyckte att dan var så bra, hade Nina och Ville, Jenny och Maja här på besök på eftermiddagen. Och jag hade ont men inte i närheten av detta helvete! Fyyy faaaaaaaan! Värkar kommer och går och ryggen är bara skit trots alvedon. Så nu ger jag nog upp snart, men jag tror att jag försöker sova hemma inatt och om detta fortsätter så blir det en säng på bb med stora sprutan morfin i baken och tabletter mot värkarna, sen kanske även jag kan få sova gott utan att vakna HELA natten igenom. Och det känns som en trygghet att veta att det är bara att lyfta luren så väntar sängen där, för det har min läkare sagt, sålänge det inte redan är knökfullt med nyfödda bebisar och mammor och pappor, men då ska dom ringa mig när dom får en ledig säng. Men nu ska jag fortsätta värka mig och beklaga mig över min snordåliga rygg resten av kvällen.

Max 20 månader!

2010-04-26 @ 11:27:57

Ja nu är det sista gången jag tänker räkna Max liv i månader men nog tusan ska han firas idag med paket och fika. För nog är han värd att firas för en goare unge får man leta efter. Han älskar livet och kan verkligen ta tillvara på lekstunder och att mysa i famnen. Bäst tycker han att det är att sitta i min famn, med napp i munnen och få pilla med mitt halsband. Men självklart kommer en lista på allt han gör och inte gör.

• Har skaffat ett gosedjur som är speciellt för honom, Johans gamla Hacke.

• Äter med gaffel men har han brottom blir det handen. Dricker vatten till maten.

• Väcker pappa på morgonen och ber om välling. Gissa vem som lärt honom det?
• Hoppar med sammansatta fötter och tycker det är jättekul.

• Har ett jäkla humör när saker går emot honom och gråter då så högt det går. Men det går fort över.

• Tar på sig mössan själv och klär av sig byxor och strumpor själv.

• Sjunger bä bä vita lamm och flera andra barnsånger på sitt eget vis.

• Om man säger Aja baja till honom svarar han Baja baja! Annars säger han massor med ord.

• Älskar att vara ute och göra bus, springa ifrån sina föräldrar och gunga är roligast.

• Blir glad när man frågar om han ska bli storebror och svarar "jooo".

• Sover större delen av natten i sitt rum sen kommer han över till oss och fortsätter som där.

• Har Pippi Långstrump som favorit, men Pettson och Findus funkar också bra.
• Han hatar att borsta tänderna, så det är en kamp nästan varje dag.
• Han har blivit en riktig dagiskille som älskar dagis både barnen och fröknarna men har favoriterna Calle som går där och Sussie som jobbar där.
• Han har börjat tycka att det är kul med andra barn och är mycket intresserad av bebisar.
• Han är en lycklig och ärlig unge som sprider kärlek omkring sig.


Vi älskar dig Max vårat lilla busfrö.


Något alla borde ta sig tid med.

2010-04-26 @ 09:36:10Att ta sig iväg en morgon för att äta frukost på något fint ställe, vi åkte till våran favoritstrand igår morse och njöt av lugnet, goda äggmackor och solen. För finns det något bättre sätt att ladda batterierna på än att va på en plats man älskar med dom man älskar? Och eftersom vi bara har ett liv (vad vi vet) så måste man passa på att njuta nu, sen kan det vara för sent.Tack för idag, tack för en underbart vanlig dag.

2010-04-25 @ 20:17:24
Stod just och diskade och kom och sjunga på Smaklösas "tack för idag, tack för en underbart vanlig dag." En av många enastående låtar som denna grupp klämt fram, full med humor, värdelösa texter och charm.
Och just nu passade den texten så sjukt bra, för denna dag har varit bra från början till slut. Allt började med att jag insåg att det var pangväder och vi tog ett demokratiskt beslut om att åka till Tofta för att äta picknick frulla på stranden. Sagt och gjort så packade vi oss iväg och njöt av solen, sanden och lukten av havet. Vi slängde av lite kakel i stugan, pysslade lite och åkte sen hem igen. Därefter har allt gått som i ett, var en sväng hemma hos svärmor och svärfar. Vi köpte ett nytt bord med stolar till balkongen, det blev sååå himla fint och sen invigde vi det med hemmagjord hamburgare som JAG hade gjort. Gudomligt gott! Vi konstaterade att vi kommer nu vilja sitta där och äta ända fram till jul, men vi får se hur det blir med den saken, nog för att det är inglasat men nja..... Efter maten hade mina killar spa på toan då Max badade i sin megabalja och Johan hade fotbad i Minis badbalja, vi tände ljus och mysade till det så got det gick. Sen har jag och Max läst minst hundra böcker och nu ligger han i Johans famn och njuter av sin välling. Så vad kan man säga om dagen "tack för idag, tack för en underbart vanlig dag."


Jordens sötade Max i sin älskade kaninhandduk.

Lördag.

2010-04-24 @ 21:15:06

Dagen började klockan tio, här kommer ena sovmorgonen efter den andra, kan ha att göra med att Max är smått förkyld och säg det onda som inte har något gott med sig. Så utvilade åt hela familjen frukost i lugn och ro, sen bar det av till stället där hela ön befann sig idag, Snickern.... Vi skulle köpa kakel och lite annat till mina föräldrar som dom ska ha till stugan. Allt gick som en dans och jag lyckades hitta en söt lite prinsesskrona som jag blev kär i och ska ha i sovrummet, tror jag.
  Därefter åkte vi till stan för att fixa lite ärenden, numera fungerar vi mer eller mindre som en normal familj då man har helgerna till för att uträtta saker, vilket känns trevligt, men idag blev det föööör mycket för mig trots att vi bara var i tre affärer. Så ikväll när Johans bror Niklas skulle firas så hade jag så ont i ryggen hela tiden att jag knappt orkade sitta med vid bordet, så nu är vi hemma och Johan och jag har krupit upp i soffan och bara slappar.

Jag har kommit på en sak jag längtar efter att göra med en icke gravid kropp. Att sätta sig i soffan och dra upp benen mot bröstet, jisses va mysigt!


Lycklig för varje spark, men får dåligt samvete....

2010-04-23 @ 20:10:42
Igår fick jag reda på en så tragisk händelse att det finns inga ord. Ett par här på ön fick sin dotter som dom väntat på i nio hela månader, men flickan andades inte. Hur kan livet vara så orättvist? Man får ont i hjärtat när man tänker på dessa stackars stackars föräldrar som måste lämna sin dotter på sjukhuset och åka hem ensamma. Jag vet inte hur man klarar som människa att ta beslutet att nu.... nu ska jag lägga ifrån mig mitt barn och så får jag aldrig mer hålla det igen, vi ses aldrig mer. Jag hoppas för allt i världen att mina nära och kära aldrig någonsin behöver vara med om denna tragedi, ingen annan heller för den delen. Och just nu hoppas jag av hela mitt hjärta att det kommer gå vägen för oss, att Mini kommer ut och andas och skriker som h*n ska. Så trots att jag är vedervärdigt trött på att va gravid stundtals så njuter jag som jag aldrig tidigare gjort av varenda rörelse där inne, varenda spark, boxning, vändning, och all hicka som Mini har lite då och då nu för tiden. Kärleken växer för varje knuff och det dåliga samvetet likaså, att hur kan vi ha sån tur som nu väntar vårat andra barn och allt ser ännu så bra ut. Vi fick försöka några månader innan det tog sig, men inte i närheten av vad vissa får stå ut med och vi har redan fått en helt perfekt son som fyller våra liv från morgon till kväll så varför skulle det då gå vägen denna gång? Men nu väntar vi ett livs levandes barn och inte ett änglabarn och den tanken måste vi behålla.


ett av alla kort som Nina tog på mig idag.

Fin dag med fina personer.

2010-04-23 @ 17:09:43
Idag tog jag ett modigt beslut, jag beslöt att Max skulle få vara hemma från dagis för att få följa med till Nina och Ville. (så gissa om jag är slutkörd nu!) Där ute var det så himla trevligt, Max och Ville tycker ju så mycket om varandra trots att Ville visar det ibland med att slå Max, men eftersom Max gillar Ville så förlåter han fort och dom leker så fint så. Då passar Nina och jag på att pyssla med bloggen osv. Trevligt trevligt!!!
Pricken över i:et idag var när grabbarna sov i sina vagnar och vi satte oss i solen med gudomliga bullar som Nina bakat och pratade etikfrågor. Sen passade vi på att fota magen i olika lägen och jag poserade värre än Victoria Silverstedt. Så det ska bli spännande att se om det blev något kort alls som blev bra eller om jag ser ut som barbapapa på alla bilder, vem vet?! Oavsett så ska vi gör om samma sak igen om dryga en månad, när magen är megapegastor men ändå inte påvägentillförlossningensmällstor. Men då ska Johan va med och vi ska ta lite bilder på oss tillsammans, så gissa om vi söker inpiration och rekvisita nu! Och kul ska det bli, hoppas på att jag kommer få lite färg innan dess. Idag vart alla kort så spontana med oborstat hår, osminkad och med naglar som inte blivit skötta..... Så då kommer det bli lite mera proffigt fotat med en modell som kommer se mer ut som en gravidmodell än som ett WT.

När vi kom in till stan åkte familjen förbi den nya outletten precis efter flyget där dom säljer ittala och höganäs billigt värre, några nya fynd blev det såklart, men jag ska nog skrapa lite i plånboken och övertala Johan om att vi faktiskt faktiskt faktiskt behöver en sak till som jag verkligen ångrar att jag inte köpte för att jag tyckte att den var för dyr....... Men inser nu att det var faktiskt kärlek och att den skålen skulle göra sig så fint hemma hos oss...
Väl hemma satte vi ihop Max bord och stolar som han ska ha i sitt rum, så nu har killen ett riktigt barnrum, med allt vad det innebär.

God och fånigt enkel äppelpaj.

2010-04-22 @ 22:02:41


Ta så många äpplen ni vill ha.
Skala, dela och kanela i formen.
Ta dubbelt så mycket mjöl som socker, blanda, häll över.
Skiva smör och lägg över hela pajen.
In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

Vispa vaniljsås till och låt pajen svalna lite lite.

Bon apetité!


Lavendel, snö och finbesök

2010-04-22 @ 21:31:46

Idag har jag hunnit luncha med två fina tjejer och en liten kille, Catti, Nina och Ville. Vi sågs på Joda och det var både gott och trevligt, sen följde Nina och Ville med och hämtade Max på dagis. Max tyckte nog att det var det självklart att dom skulle va med för han reagerade knappt på att dom var med. Vi gick hem i skitvädret, det borde faktiskt va olagligt att det snöar i slutet av april, för Johan får fel på hjärnan och slänger på julmusik och drack glögg....... Men med trevligt sällskap lekte killarna och jag och Nina löste världens alla problem som vi alltid gör. Vi älskar verkligen att tänka ut lösningar och hon är en mycket smart kvinna så jag uppskattar verkligen hennes tankar och åsikter.
Sen passade jag på att njuta av min söta lill lavendel som vi planterade för någon dag sen, den kommer lukta så gott så i sommar och bara den tar sig lite så kommer den bli fantastisk i sin rosa zinkhink.
Därefter var det dags att åka till apoteket för att hämta ut bricanylen mot förvärkarna, kvinnan jag handlade av var hur gullig som helst och vi blev nästan kompisar. Trevligt med trevliga människor.
Sen åkte vi hem till svärmor och svärfar som äntligen kommit hem från Cypern, men det lät som att det inte gått någon nöd på dom trots att dom blev kvar några dagar extra pga askmolnen. Johan fick en flaska absolut som han letat efter i flera år, så gissa om han blev glad. Vi blev bjudna på tacos och det var sååå gott, men Max satte i halsen och efter lite upp och ner och ruskande så kräktes han på både Johan och på sin mat.... Efter maten passade Max på att bada och jag vilade på soffan. Nu är vi hemma igen och jag är glad att jag hämtade ut medicinen för jag har ont till och från och är helt slut i ryggen efter denna dag och vill bara gråta bort smärtan. Imorgon ska vi sätta ihop Max nya möbler till hans rum som svärmor och svärfar hade med sig från sin bil, det ska bli så kul att det blir klart nu. Jo just det nu kan vi ha myspys varje kväll för mina 400 ljus som jag köpte på ikea var med också.
Bra musik för små kottar.

2010-04-22 @ 16:12:32

Just nu lyssnar vi ca en miljon gånger varje dag på the wiggles, Australiens motsvarighet till Mora träsk och Max älskar dom. Speciellt five little ducks där han kan alla rörelser och sjunger med. Och det är inte för inte att han får titta på dom för jag tror att barn bör ges chansen till fler språk tidigt och eftersom vi bara pratar svenska hemma och likaså på dagis så måste vi anstränga oss om han ska få höra fler språk och då tycker jag att detta är ett utmärkt sätt.


Hela familjen fick sovmorgon!

2010-04-22 @ 11:13:48
Som vi längtat efter en sovmorgon, något som verkligen lyser med sin frånvaro i våran familj med en morgonpigg liten kille, men idag var det som att vinna på lotto vi sov hela högen till strax efter nio!! Sen var det slut på friden, Max skulle till dagis och Johan skulle plugga och jag.... jag.... jag skulle.... eh, jag skulle äta frukost. Vi lämnar det där. Jo just det, jag skulle ringa vårdcentralen för att förlänga min sjukskrivning!

Men nu sitter jag här i soffan och det är tur att jag inte gör så mycket annat för idag verkar förvärkarna vara på hugget, tur att jag ska hämta ut bricanylen idag. Hoppas att den hjälper mot den envisa hostan jag dras med för man måste springa på toa hela tiden för att inte läcka när tbc-hostan sätter fart.Vi firar sovmorgonen med denna gamla goding, känn öset!!Vi har blivit vuxna på riktigt!

2010-04-21 @ 22:07:51
Hela familjen pallrade sig iväg på årets årsmöte i våran lilla bostadsförening, nästan alla var där och vi kom sist. Men dom såg så glada ut över att vi kom trots att Max hade egen show hela tiden så jag fick lämna mötet för att underhålla honom. Sen bjöds det på smarrig macka och därefter släpade vi oss hem igen.
Så nu kan man nog räkna sig som vuxen, trots att jag inte drack kaffe till mackan utan vatten.......

Är det ok att röka som nybilven mamma??

2010-04-21 @ 10:54:41

Kom på en sak som fick mig att gå i taket efter MVC, när jag kom ut till bilen stod två tjejer som tidigare satt i väntrummet på MVC med en liten bebis och rökte! Sånt gör mig galen! Vad är det för år 1950??? När man inte visste bättre men nu är det 2010 och ALLA vet att rökning är farligt och vad det gör med kroppen, så hur kan man då välja att utsätta sitt barn för passiv rökning? Att vara så dum och egoistisk att man bara ser till sina egna behov och inte tar ansvar för hur skadligt det faktiskt är för bebisen.
   Jag kommer ihåg när Max hade problem med aningen som nyfödd och vi blev inlagda på barnavdelningen där vi fick träffa flera läkare och alla frågade direkt om jag eller Johan rökte och vi fick starka restriktioner om att han fick absolut inte hållas av någon rökare. Så denna gång behöver jag inte ens vänta och se om vi får ännu ett barn med samma bekymmer för vi har redan beslutat att inga rökare få hålla Mini.

Jag tror inte att det är det lättaste att sluta röka men jag tror att alla kan bara man vill och vill man inte så får man ta konsekvensen. Det är inte svårare än att sluta köpa skiten och sen hålla sig ifrån andra rökare och sen ta smällen den första tiden. Och nu tänker ni, hur kan hon som aldrig tagit ett enda bloss sitta och säga att alla kan? Jo för att jag tror att man kan bryta alla vanor, alla kan avsluta sina missbruk och alla kan sluta. Senast jag var hos min distriktsläkare fick jag i fylla i ett papper om mina rökvanor och om jag önskar hjälp med att sluta röka. Min doktor log när han såg mina svar och så lämnade vi pappret bakom oss, men just det att jag fick fylla i det tyckte jag var toppen för det visar att sjukvården utvecklas och att alla kan få hjälp om man inte klarar av att sluta själv.

Så att då välja att röka som nybliven mamma får mig att se rött, jag vill bara gå fram och tala om vad fan hon håller på med och vad det innebär för bebisen att hon förpestar sitt barn. Att det spelar ingen roll om man går ut och röker för nikotinet sitter kvar och det får barnet i sig, så vilken förälder skulle sätta en cigg direkt i munnen på sitt barn?

Att chanserna för att bli med barn minskar för både männen och kvinnorna som röker är ingen nyhet, samt att man lättare får missfall, sen får barnet mindre med syre i magen och utvecklas sämre. Risken för missbildningar ökar och likaså risken för att barnet ska födas för tidigt. Sen när barnet är fött är risken större för plötslig spädbarnsdöd.
   Ammandes kvinnor tar med gifter över till barnet, dessutom gör det att barnet suger sämre.
Risken för allergier är betydligt större hos barn med rökande föräldrar, likväl förkylningar, astma och öroninflamationer.
Så vem vill medvetet bjuda på dessa risker som en början på livet? Jag vet vad det innebär att ha mängder med allergier som barn och ändå rökte inga av mina föräldrar, men om jag har chansen att minska risken för mina barn så kommer jag göra allt som står i min makt för att hålla dom från allergier.


Läkarbesök med nytt ultraljud.

2010-04-21 @ 09:55:59
Då har jag gjort ulta ljud nummer 6 idag. Men idag fick jag inte se Mini, utan jag fick nöja mig att se något så spännande som livmodertappen, som såg fin ut och jag hade bara öppnat mig yttepytte som tur var. Men jag ska fortsätta vila (som att jag kan göra annat) och så fick jag bricanyl mot förvärkarna och en hög med alvedon på recept. Så nu hoppas jag att allt ska bli en aningens bättre. Vi pratade även igångsättning och jag har på känn att vi kommer ta upp det igen när vi ska träffas för att prata kjesarsnitt nästa gång. För ännu har jag inte tagit något beslut om hur Mini ska komma ut, men ut ska h*n!!! Nu ska jag försöka sova en stund innan det är dags för att åka ner till förlossningen igen för att prata förra förlossningen med aurorabarnmorskan och så ska jag lämna kissprov, för att kolla att jag inte har urinvägsinfektion som är felet till att jag har så mycket förvärkar.
Jo just det, min läkare sa att om jag har helvetesnätter ska jag ringa förlossningen så får jag sova där ett par nätter med morfin och mera bricanyl.

Gravidvecka 30 med magbilder.

2010-04-20 @ 20:16:58

Nu lämnar vi 20talet och går in i 30!! Så nu känns det nära men ändå långt ifrån. För nu borde Mini klara sig utanför magen men har det ändå bäst där inne ett tag till så vi får fortsätta att njuta av kanonkulan.
Jag upplever magen så olika stor nu beroende på vad jag har på mig, är jag naken tycker jag att den är lagom och inte alls så stor, men som i morse när jag hade morgonrocken på mig såg jag ut som om att jag ska föda vilken sekund som helst!
Sömnen är det si och så med, men efter att vi bäddade i en extra madrass så har nätterna blivit bättre och det gör väldans mycket för hur dagarna ska bli.

På MVC idag mätte vi magen och kollade hjärtljuden, båda såg himla fina ut. och imorgon ska jag till läkaren för att kolla sammandragningarna och sånt, alltid lika kul att visa upp sin bästa sida....... Att jag inte börjar bli van är nästan underligt för det känns som att jag fått göra det var och varannan minut denna graviditet.

 


 
                                                   Kanonkulan med valkar och allt.
Kan ni förstå att det är 10 veckor kvar!!!


Äntligen är den på plats.

2010-04-20 @ 17:25:24Min kära kära fiol har nu fått sin plats i lägenheten, för den är värd en hedersplats där ingen springer ner den och man kan njuta av att bara titta på den och minnas alla timmar man lagt ner på den. Hur många konserter, resor, skratt, ömma fingar, ja mycket har vi varit med om tillsammans fiolen och jag. I över tio år spelade jag och nu spelar jag på tok för sällan mot vad jag borde, så nu när den hänger där borde jag dra en och annan låt om inte annat för Minis skull, så att även denna unge blir lika musikintresserad som Max är.


Sanna vänner.

2010-04-20 @ 10:17:39
Igår ringde Annie P min äldsta kompis i livet, hon är född dryga veckan efter mig och eftersom vi bodde gatorna brevid varandra och våran mammor umgicks så blev vi såklart bästisar direkt. Idag bor Annie i Stockholm så vi träffas inte så ofta, men igår bokade vi in kristiflygare på en dejt, vi kunde ju inte ses i påskas eftersom vi åkte till Enköping då. Ska bli så kul att ses igen oavsett var vi ses. Annie är alltid så nyfiken på hur det går med både Max och hur Mini har det i magen och hon frågar massor av frågor om hur det är att vara mamma och att vara gravid. Och jag blir varm i hela kroppen när hon bryr sig om min familj och jag ser så fram emot att en dag få ta del av hennes familj som hon en dag kommer bilda.
   För det där med att folk ska finnas där för en när livet ändras är inget man ska ta för givet. Jag har flera runt mig som jag inser är riktiga vänner och så syns tydligt vilka som inte är något att ha alls. Dom som bor nära men ändå inte bryr sig, dom som verkligen haft chansen att göra ett val och valt bort oss. Det gör mig ledsen.
   Men man kan inte tvinga folk att bry sig och hellre att dom inte bryr sig än att dom är falska och ska leka att dom bryr sig och man känner på långa vägar att det luktar falskhet.
   En person som alltid finns för mig och min familj är min mamma, hon är otrolig på att bry sig! Hon skulle kunna få ett OSguld i omtanke. Självklart ska min pappa ha en del av medaljen han med! Dom stöttar och finns för oss dygnet runt. Inte konstigt att Max är så kär i dom som han är och pratar om dom jämt.
  Men så finns det dom som jag tänker att jag inte ens borde lägga en tanke på för om dom inte bryr sig om mig så varför ska jag bry mig om dom? Det är viktigare att jag mår bra så att bebisen känner det och inte blir stressat i onödan. Jag vill må så bra jag kan i min graviditet och vem vet, det kanske är sista gången i mitt liv som jag är gravid och då vill jag minnas det med glädje inte med en undran varför folk är som dom är och gör som dom gör. Men ett är säkert att jag kommer inte bjuda sura och griniga människor på våran bebis sen, h*n ska bara få omges av personer som verkligen bryr sig om h*n.

Så nu vill jag tacka alla er som finns här för mig och min lilla familj, jag blir varm i hela kroppen av att träffa, prata och umgås med er. Och i min lilla bubbla finns just nu inget viktigare än att ni finns här för oss, trots att jag inte nämner några namn på er för att jag inte ska glömma någon, men ni vet vilka ni är oavsett om jag träffar ett irl eller om ni tillhör andra bloggar.


Här har ni som förgyller mitt liv några rader som ni kan känna er rakt träffade av och jag kan säga att Mini tydligen är ett Carola fan för det blev himla livat i magen, så det var något nytt..... suck..... jaja Carola fan eller inte men videon är kass så släng på låten och lämna datorn och dra en dans i vardagsrummet och känn dig som jordens bästa kompis och att jag älskar dig!


Och här ser ni vad vi köpte.

2010-04-19 @ 20:41:03Här har ni skönheten! Vi har sett den på nätet men tyckte att den var lite dyr och såg nu att dom sänkt priset på den så då sa vi att vi skulle ge den en chans. Och det var givetvis kärlek direkt, trots att den var så sjukt smutsig. Men eftersom Johan lyckades pruta ner den ännu mer så var det givet. Så igår tvättade vi den i maskin och den blev som ny och liften som vi tidigare köpt passar som handsken. Känns lite fånigt med att vi köpt ännu en Herqules men den har allt vi vill att en vagn ska ha, sitts mot den som kör, fullt liggläge, svängbara hjul fram, stor varukorg, med andra ord, den har allt. Och när Max sitter i den pekar han på hans plats och säger sitt namn sen pekar han på andra sitsen och säger "bebi". Så söt så!

Och vinnaren är Sofie som gissade klockrent rätt först! Du ska få en sak som kommer med posten bara jag får eran adress. Eric var snabbast och riktigt nära, men nära räcker inte alltid...

Hur kan dom neka honom pappaledighet?????

2010-04-19 @ 11:26:25
Jag blir galen!!! Vi har tänkt att Johan ska vara pappaledig på deltid i sommar med Max så att han ska jobba tre dagar och vara pappaledig fyra. Men nu säger chefen på Coop Forum där han jobbar att dom inte kan bevilja det för att det är så många som får barn och som ska vara föräldralediga i sommar att dom behöver Johan på heltid. Men det är väl för fan inte hans fel att dom anställt så många i barnafödandes ålder att dom måste ta honom rätten ifrån sig att få vara pappaledig till sina barn? Det är faktiskt människor och inte robotar som dom har att göra med, lättare blir det inte heller med tanke på att cheferna själva fick en knodd förra året och där tas knappt några dagar ut alls och dom vill jobba så tidigt och så mycket som det går, pappan där tänker inte ta ut någon pappaledighet alls. Den synen har vi inte på barn, vi anser att pappan är precis lika viktig som mamman, så det är självklart pappan ska ha rätt till att vara föräldraledig han med.
Så gissa vem som nu sitter i försäkringskassans kö för att få reda på OM dom har rätt att göra så alls, jag har nu plats 444 och jag säger bara att det finns inte en chans att jag lägger på, det här blir min strid!

Gummistövlar och pussar.

2010-04-19 @ 10:00:12


Att dra på sig mina gummistövlar är en ny favorit och så ska
det vara utan tröja och sen drar man i blöjan så den hänger
ut här snyggt. Sen mitt i all dans så bjöds det på pussar till
höger och vänster, en som hade turen var Max farbror Niklas.


Tala är silver.....

2010-04-19 @ 08:11:47
Och för första gången på flera år kan jag luta mig tillbaka på "tiga är guld", jag vaknade utan röst och Max tittade på mig med stora ögon sen skrattade han efter mina tafatta försök att kommunisera med honom, så det är tur i oturen att jag ska vara hemma i min ensamhet idag, probelmet är att jag har en hel lista med folk jag ska ringa och jag har lite svårt att tro att dom kommer förstå mina pipningar och väsningar.
Så när Lännakiosken öppnat, vilket jag inte har en susning om när ska jag dra mig bort och ladda med halstabletter, jag ska tom dricka ett och annat glas te idag för att öka mina chanser att kunna låta mer som mig själv mot dagens slut.

Jag ska även fota gårdagens köp, så ni ska få se vad vi nu införskaffat och vem som vann.

Anonyma kommentarer.

2010-04-18 @ 20:52:53
Härmed ber jag alla er som kommenterar anonymt att sluta kommentera med en gång! För det första tar jag inte åt mig av saker som saknar källa/namn/ursprung. För det andra så undrar jag varför man är så feg att man har en åsikt och vill framföra den men inte vågar stå för den. För det tredje, man måste inte hänga på min blogg om man bara irriterar sig på det som jag har att säga, vi är ca 350 000 bloggare i Sverige så väl bara att läsa en blogg som passar er bättre istället.

Gissa vad vi köpt idag?

2010-04-18 @ 15:16:53
Så nu är det fritt fram att gissa vad vi köpt, den som gissar rätt ska få ett pris!


Tyst i hela huset.....

2010-04-18 @ 08:09:02


Såhär ser det ut hemma hos oss just nu.
Bra början på denna söndag.
Kärlek på avstånd är inte så dumt det heller, att
få stå och titta på sina älskade när dom sover
är lycka för man vet vad som väntar
när dom vaknar, tänk snart har vi två
små sömntutor, undrar bara om dom
tänker sova samma tid...


Mitt FÖRSTA cravings!

2010-04-18 @ 08:03:10
Jag som aldrig haft cravings tidigare varken denna gång eller med Max, nog för att jag har utnyttjat situationen rätt friskt med att "jag måste ha godis" eller "jag behöver......". Men nu är det på riktigt jag MÅSTE ha och jag BEHÖVER min apelsinjucie! Så vansinnigt gott!! Och det ska va iskall bravo annars får det va. Jag dör varje gång jag häller upp ett nytt glas och sen njuter jag tills glaset är slut och tar mig så fort jag kan till kylen om jag inte lyckats charma Johan att fylla på vilket han oftast gör så kan jag börja njuta på nytt.


Familjelördag.

2010-04-17 @ 17:07:11
Idag har vi varit i Tofta i pappas och mammas sommarstuga och fixat och donat. Jag och Max höll oss ute på gården och gungade för att inte trampa runt bland all färg. Sen sopade jag och Max så fint, men även det tröttnade vi på och sen var ryggen och förvärkarna föööör jobbiga så då fick Max sova middag och jag satt på en stol och umgicks med dom andra som fixade så fint. Känns så värdelöst att inte kunna göra något, men jag sitter hellre på en stol här och glor än måste va i Linköping för att värkarna är för jobbiga....
   Jag skulle agera grillmästare och fixa korv till alla som var där och i detta fallet gick jag tråkigt nog mest på utsidan för den såg bra ut men insidan var kall..... Så kan det bli när jag ska grilla, inte helt oväntat. Därefter åkte vi hem med ett stopp på Willys för att köpa lördagsgodis och en miljard andra saker som vi tydligen behövde. Något som slår mig varje gång vi är på Willys är dessa mega laddningar av saker som dom säljer, tex 5kg tacosås, 100 pizzakartonger, 10 kg pommes och att affären i sig har noll inspiration för att vilja handla. Så varför vi hamna där vet jag inte, jo Johan ville ha någon juice som bara dom har.....
   Nu ligger jag i soffan som en strandad val och bara väntar på att förvärkarna ska tona ner så vi kan ha en lugn kväll.

80 dagar kvar till det sägs vara dags.

2010-04-17 @ 09:39:06
Tyckte det var halvtid nyss men nu har vi hela 80 dagar kvar tills det är beräknat att få träffa Mini. Och imorse i sängen när jag läste Lilla Storebror för Max så frågade vi honom om han ska bli storebror och då sa han nickande "torebro". Så mysigt.

Idag ska vi tillbringa dagen i Tofta med mina föräldrar som vråljobbar med farfars gamla hus, dom ska hyra ut det i sommar så vi ska försöka hjälpa dom så gott vi kan, inte för att vi är den bästa truppen med en gravid med kass rygg och sammandragningar, en ett och ett halvt åring som är överallt och en karl som kan jobba massor men måste hålla ögonen på Max eftersom jag är så långsam. Men vi ska försöka göra lite iaf.

Håll ut ett tag till, det är helt normalt.

2010-04-16 @ 20:26:38
(en förklaring till varför jag inte vill ringa till förlossningen)
Detta är en av anledningarna till varför jag inte vill ringa ner till förlossningen när jag har mina sammandragningar som inte slutar och förvärkar från helvetet. Visst har inte alla samtal varit hopplösa men dom flesta... Jag kommer ihåg när Max var nyfödd och jag hade som knivar som stack mig i armhålorna varje gång jag ammade honom, jag grät VARJE gång för att det gjorde så sjukt ont, men fick svaret "att det gör faktiskt ont i början", men jag tänkte att det kunde inte vara möjligt att det skulle göra såååå ont. Det tog mig TRE (jävla) veckor att få dom att förstå att jag behövde hjälp, jag kunde inte gå någonstans för folk stirrade när jag ammade och storgrät av smärta. Men så tillslut tjatade jag om att jag skulle få komma ner och jag hade då själv tagit reda på att jag med största sannolikhet hade få svamp i brösten och det första dom sa när vi tog proverna var "du har verkligen ont va?". Jag visste inte om jag skulle känna mig lättad, arg eller förbannad på dom. Det var ju samma smärta i tre veckor som jag bett om hjälp för. Jag fick medicin och allt vart bra. 
   Den andra januari i år fick jag som många av er vet en regäl blödning och vart dörädd att vi skulle mista Mini. Vi var i vecka 14 och trodde att allt skulle vara grönt. I panik sprang jag in på toan och blev där storgråtandes så Johan ringde ner och det svaret han fick var en svidig röst som sa att dom kunde inget göra och att vi bara skulle inse fakta men att jag skulle lägga mig ner. Den dagen och natten var hemsk, jag hade värkar och vi mådde så dåligt som blivande föräldrar som gett upp hoppet kan må. Dagen efter ringde jag ner och sa att vi ville komma ner och kolla läget och svaret var då "vet du vad det kostar att ta in en läkare idag?!" och mitt svar blev att jag sket i vad det skulle kosta och att vi ville komma ner iaf. När vi kom ner tog det inte lång tid innan barnmorskan där sa att det var tur att vi kommit ner och så blev jag inlagd direkt med tabletter och sträng sängvila.
   Det känns som att jag har glömt något samtal som har varit värdelöst, men det spelar ingen roll för jag känner iaf ingen tillit till att ringa dom om mina bekymmer.

   En helt annan sak är när man är där, då blir man väl omhändertagen och jag känner mig trygg hos dom flesta. Och jag önskar att jag skulle känna som andra som säger att dom bara blivit bra behandade av dom på förlossningen för det tycker jag är en självklarhet att alla borde bli. Alla kan inte tala för sig och ska inte ha sämre vård bara för att man inte klarar av/vågar ställa krav.

Vi fortsätter denna kväll med förvärkar som eskalerar hela tiden.... Så det blir kanske en spännande natt, vem vet?

tävlar hos Nina.

2010-04-16 @ 09:06:38
Nina har en tävling och här http://www.bloglovin.com/m/604008/86182766/fb/0  är jag med och tävlar, såklart!

Sommarbalkong och chilisar på gång.

2010-04-16 @ 08:50:32

Nu har jag börjat fixa så smått med balkongen och hoppas på att den kommer bli lite grönare till sommaren, inte för att jag varken tänker lägga den tiden på hur den en gång såg ut eller att jag tror att jag kommer ha den orken i sommar. Men jag har iaf bröjat med att odla chili och paprika i mitt minidrivhus och ute på balkongen har lite andra frön såtts som jag inte kommer på namnet nu.... (skyller på gravidhjärnan) Sen när det närmar sig ska jag köpa några pelagoner och lavendel som ska få våran inglasade balkong att lukta ljuvligt. Än så länge får jag hålla till godo med krukor som väntar på att planteras och en jäkla oordning på hela skiten.
Såhär var det våran gamla balkong såg ut, det enda som skiljer sig från den vi har nu är att den nya är inglasad och lite lite längre.
I år kommer det inte stå några blommor på golvet, eftersom vi har en ligist som älskar att leka med jorden.
Det fina med våran balkong är att det blir sjukt varmt på sommaren så man kan odla massor med tomater, jordgubbar och liknande, det tråkiga är att dom snabbt torkar ut och kräver rätt mycket omvård.


Force majeure.

2010-04-16 @ 08:06:58
I ett dygn har vi nu hört om dessa askmoln som ställt till det för bla svenskarna. Folk sitter strandade vid flygplaserna och tycker så synd om sig själva. Och jag kan inte bli annat än förbannad, hur viktig kan man känna sig att man ens orkar bli arg på att allt är som det är. Det är väl bara att gilla läget och ta en sväng genom den stan man är i eller något. För det enda som ekar i mitt huvud är min pappas röst när han skriker "FORCE MAJEURE!", ett uttryck han älskar att ta till när saker händer och man inte kan rå för utan naturen bara sagt sitt och vi kan sägavad vi vill.
  Dom jag tycker synd om är dom sjuka som behöver ambulanshelikopter, där det kanske handlar om timmar mellan liv och död.
   Så ni 85000 drabbade av förseningarna chilla, sov, njut av att ni inte kan göra ett smack förutom ta tåget eller hyra bil. Och inse hur små vi faktiskt är.  Igår kväll lugnade värkarna ner sig tack och lov och det blev en ganska lugn natt. Tråkigt nog vaknade jag halvförkyld och när jag hostar får jag värkar som bonus.

Värkar nu??

2010-04-15 @ 13:41:54
Nu har dom börjat igen..... Dom gör ooooooont! Vill inte ringa ner till förlossningen så jag stannar hemma och har ont istället, ska ta en dusch. Hoppas att det lägger sig då. Problemet är att jag skulle behöva raka benen för att slippa känna mig som en hårig hund men får se om jag når och om värkarna tillåter.
Johan tycker att jag ska ringa ner till förlossningen men jag vill inte, där får man alltid försvara sig och jag har ingen som helst ork att göra det nu, nu vill jag bara att dom försvinner så vi kan fortsätta enligt planerna......

Att våga sätta gränser.

2010-04-15 @ 10:39:08I tisdags var vi på föräldramöte på Max förskola, där fick vi se en film med Jesper Juul, där han pratade om självkänsla och gränser. Den mannen är kanske inte någon som jag håller med fullt ut, utan där får man verkligen plocka russinen ur kakan, men igår var jag med min mamma på en föreläsning med Bengt Grandelius som höll i Att sätta gränser. Det fina med att sitta där och lyssna är att man får mängder med tips men även att man får som en klapp på axeln att vi faktiskt gör rätt som föräldrar. Att alla bråk faktiskt kommer leda någonstans, till att vi får en trygg kille som trivs med sig själv och sin omgivning.

   Vissa exempel Bengt nämnde tappar man hakan över och tänker, driver han med oss för hur kan man va så tam som förälder att tex hela familjen går och lägger sig klockan sju för att barnet vill det? Eller att man byter mugg femton gånger för att barnet vill det? Men likväl så blir man så glad över hans sunda svar till bonuspappan som sökte en bok om 8 åringar för att han visste för lite om dom, Bengts svar var att vad skulle han med en bok till när han hade en livs levande 8 åring hemma som man kan fråga allt direkt till. Att föräldrar kan gå över ån för att komma till vattnet istället för att se vad dom faktiskt redan har. 

   Han pratade om att när barn ställer en fråga och föräldrarna svarar så svarar barnet tillbaka, men att svaret egentligen inte behöver vara ett svar utan är en fråga i sig och inte ett konstaterande.  Barn älskar att lära sig saker och dom älskar gränser och veta var andra står så att dom själva kan ta ställning och välja sin plats.
Men ett barn som inte får tillrättavisas eller får veta när det gör fel blir en osäker individ som senare får svårt att veta var gränserna går ute i samhället.

   Han pratade även om hur smarta barn är och när någon säger att barn är smarta så får man mig att lyssna, barn ÄR otroligt smarta och har massor med tankar om livet på ett sätt som vuxna inte har, dom är underbara eftersom dom vill lära sig och är hungriga på att testa hur långt dom kan gå innan det går åt skogen. Dom älskar att diskutera och komma på nya lösningar tillsammans med vuxna. Och tar sig inte vuxna den tiden hittar dom fakta på internet och via kompisar, så där har man jordens chans som förälder vilken källa man vill att barnet ska hämta fakta ifrån.

   Så nu längtar jag efter att Max ska börja prata än mera och vi kan diskutera och lära oss saker tillsammans. Att jag inte måste ha rätt alla gånger för att jag är vuxen, utan att även jag kommer få be om ursäkt och säga att jag haft fel. För är det något jag är helt säker på så är det att barn gör inte som man säger, dom gör som man gör. Och kan jag sänka mig till att jag har gjort fel och be om ursäkt så kommer han göra detsamma till mig och även till andra i hans omgivning. En tydlig sak som man redan ser på hans beteende är alla hans kramar till dom han tycker om, precis som jag så kramas jag mer än gärna och ofta med mina kära, likväl gör han. Och det intressanta är att vissa som ändå står han nära väljer han att inte krama och det respekter jag fullt för hur skulle jag känna om någon stod och sa att jag skulle krama någon som jag inte alls ville krama, nej fy. Så det ska bli kul den dagen han i flera ord kan berätta varför han väljer att krama vissa och varför han avstår vid vissa, även om jag har mina aningar så är det alltid kul att höra hans ord.
   Så nu ska vi bara fortsätta vara konsekveta i våran vardag och så kommer vi bli familjen lycklig i alla våra dagar. Trots att det kan göra en galen när allt måste vara ett bråk.

Bengt som höll i föreläsningen kan man läsa mer om på www.bengtgrandelius.se gå sen in på dokumentation så finns massor med tips om att sätta gränser. Han har även skrivit lite böcker om ämnet och jag köpte en av dom igår Att sätta gränser ett vilkor för växande.


Årets första glass på glassmagasinet.

2010-04-15 @ 09:53:47

Eftersom jag fick boka av vattengympan igår för att ryggen var för kass så tog vi ett enkelt och snabbt beslut att vi skulle ta årets första glass på glassmagasinet på hamnen. Solen sken och vi likaså när vi fick se alla glassar.


En släng av dyslexi.

2010-04-14 @ 10:24:04
God morgon världen vilken underbar dag!
   Eller? Jo men visst tusan är det en underbar dag. Solen skiner som bara den och jag har äntligen lättat mit dåliga samvete vilket innebär att jag har ÄNTLIGEN börjat läsa på om min fina kamera som är framme varje dag. Jag fick den som blandad jul och födelsedagspresent vilket betyder att jag nu använt den sen i januari och jag har ännu inte läst instruktionsboken, det kan ha att göra med min släng av dyslexi och är mer av "trail and error" typen, jag drar mig för texter och testar betydligt hellre direkt och ser om det funkar, annars ber jag någon annan (oftast Johan) läsa jobbiga texter och sen berätta för mig, själv tappar jag bort mig på andra raden då jag fastnat på något knepigt ord. MEN denna gången tycker Johan att jag ska anstränga mig lite och jag har våndats över denna bok men inser att jag skulle kunna göra så himla mycket mer med kameran om jag hade lite mera kunskap om den, så nu jäklar!
   Under tiden jag läser så inser jag att jag nog ska blanda mitt sätt med Johans till kvällen med att vi läser den ihop och har kameran till hands så det får bli delmoment och man testar direkt efter man läst och det kanske gör det hela mindre snurrigt.

Föda barn är inte det enda som gör ont....

2010-04-13 @ 21:30:17
För det gör tamejfan ont mer eller mindre ont hela jävla vägen dit också! Jag blir tokig på min kassa rygg och alla dessa meningslösa sammandragningar! Skulle önska att jag kunde sövas fram tills den dagen Mini är redo att möta världen och då kan dom väcka mig när h*n är på samma sida som vi. Att snudd på varje kväll lägga sig och tänka "helvete, det kan bara inte sätta igång redan", men jag vet att jag somnar ifrån det och oftast sover jag sen några timmar utan värkar.
   Att gå en promenad kan vara ett helt företag, det spänner, ömmar, drar hela tiden. Så några längre promenader kan man ju drömma om, även om det är något jag verkligen verkligen skulle behöva. Kilona bara hopas sig som dammet under soffan och jag vet sen efter Max att jag är inte den som "ammar av mig kilona" direkt, där ska det slitas med blod svett och tårar om vågen ska röra sig i rätt väg.
  
   Men idag ringde min barnmorska för att kolla hur jag mår och hon tyckte som jag att jag mår skit och hon bokade in mig på en läkartid nästa vecka och hon tyckte inte att jag skulle gå och lägga mig om förvärkarna gör sådär galet ont som dom gör vissa kvällar, då ska vi tydligen åka ner till förlossningen och va där.... Så nu hoppas vi att det inte blir fler såna nätter, det är ju lååååångt kvar tills Mini ens ska komma på frågan om att titta ut.

Jo just det, tutelitut!! Vi är nu inne i vecka 28+0 idag!!
 

Max första hopp.

2010-04-13 @ 21:10:30
Måste bara dela med mig om att idag utförde Max sina första hopp med fötterna samlade, det var för att han blev så glad när min mamma kom och skulle passa honom medan både jag och Johan var på föräldramöte på dagis.
  

Hoppas hoppas hoppas!

2010-04-13 @ 11:15:07
NU har jag hittat syskonvagnen som vi hoppas på att säljaren vill skicka till oss! Den är så himla fin och jag bara önskar att dom vill skicka den så att den blir våran! Håll tummarna med mig nu för jag behöver all tur i världen just nu. Saken är den att den finns i Gävle (av alla ställen!) och är inte i grannsocken......


Fin va? Kan nästan redan nu se Max sitta där och titta på Mini som ligger i liften brevid.


Max sista babysim.

2010-04-13 @ 10:48:05
Hu, det är med sorg i hjärtat och tårar i ögonen som vi tog oss till sista babysimmet idag med Max. Hela familjen var såklart med och vi var inte ensamma i bassängen, jisses va folk! Det kryllade av barn, vuxna, simfötter, leksaker, madrasser och gud vet vad! Max har liiiiite svårt att hålla fokus när det är så mycket folk och vill då helst bara kramas, så det gjorde vi. Trots allt så är vi ju där för hans skull inte våran. 
   Något gravidmumsmumshjärnan Clara hade glömt bort till idag var att det skulle va klädsim för dom små, som tur var kom jag på det redan innan vi gick in i omklädningsrummen, så Johan fick kasta sig hem och hämta en t-shirt och byxor..... Så gissa om jag redan har en sovandes knodd som är helslut efter dagens övningar. 
   Tillslut kom sista låten när vi sjunger "vinka vinka hejdå" och jag fick verkligen anstränga mig för att inte börja gråta, tur att Johan höll i Max annars hade det gått åt piparn, babysimmet har varit familjens stund i veckan då alla har varit på toppen humör och vi har fått utveckas, fått tillit, fått skrattat, ja jag är så himla glad att vi gått dessa fem kurser med Max. Men nu måste vi lägga undan pengar till Mini så att h*n kan få simma också, babysim är ju inte ens i närheten till gratis men ändå värt sina ören.

Så här kommer ett STORT tack till underbara Jessica som varit våran instruktör!  

Not guilty

2010-04-12 @ 21:21:20
Var jag än är just nu och oavsett vem jag pratar med så känns det som att jag måste försvara mig och min känslor angående Max förlossning och mina tankar om hur denna kommer gå till. Helst av allt hade jag önskat att Johan skulle till att föda denna gång så att jag ens slapp fundera över saken men nu verkar det inte riktigt gå som jag vill på den punkten, jag MÅSTE göra ett val även om jag inte vill.
   Idag var det dags för möte med aurora barnmorskan och det var som jag föreställt mig att det skulle bli, hon var toppen och känslor revs upp till höger och vänster, detta innebär att det var alltså inte enda gången detta möte skulle bli utan vi bokade ett nytt möte om ett par veckor.

En bra liknelse med det hela är en rättssal, jag sitter där och ALLA har rätten att tycka och tala om hur det var på riktigt, endast ett fåtal lyssnar på vad jag faktiskt har att säga. Värst av alla är dom som fött flera barn, dom tycks veta ALLT! Men jag litar inte ett dugg på dom, för när vi väntade Max så sa barnmoskor och folk som redan fött barn att alla förvärkar jag haft skulle göra så att förlossningen skulle gå fortare och blablabla... Fuck you! Hade jag fått min vilja igenom hade det inte blivit någon Max och jag hade absolut inte suttit här idag, jag ville skära halsen av mig, snällt sagt..... Så varför ska jag tro på dom denna gången och kanske sitta där med samma sjuka tankar igen?? Jag behöver mera trygghet än så för att jag ska våga föda vanligt igen. 

Nu är det dags för min stund.

2010-04-12 @ 09:30:34Måndag innebär att jag har bakisdag. Jag mår alltid extra skit på måndagar eftersom jag står ut lite extra på helgen för att få umgås med familjen och vänner, men så kommer måndagen och jag nästan gråter av smärta i ryggen och att jag inte förstår hur jag ska orka med att ens gå på toa. Men så slog det mig att jag faktiskt köpte en liten bonus till mig själv i helgen men som bara blivit liggandes och nu är det dags av en lång stunds njutning och inspiration. Dessutom ska jag passa på att måla mina naglar som bara går sönder och är fula hela tiden.


Bästaste Niklas

2010-04-12 @ 08:41:55
   Jag finner inga ord över hur glad jag/vi är att vi har Niklas (Johans bror). Han och Max är numera riktiga kompisar och Max avgudar honom och vi likaså. Som så många andra gånger så satt Niklas vakt med Max igår kväll så att vi kunde gå på bio vilket vi hade fått i påskpresent av Johans föräldrar. Han är verkligen en stor trygghet för oss förutom att han och Max går så bra ihop så har han även lovat att kasta sig hit OM det skulle sätta igång med Mini på tog för tidigt. Bara tanken att han kommer och sover här är lugnande, speciellt eftersom att jag knappt kunde sova härom natten pga snorjobbiga sammandragingar som gjorde så ont att vi blev hyggligt oroliga, men som tur var somnade jag då ifrån dom.
   Så nu hyllar vi killar som Niklas, han är toppen!!


Tack Niklas för att du är som du är säger hela familjen!


Förlossningsrädsla

2010-04-11 @ 19:41:50
Om jag ska erkänna finns tankar och känslor i mig som inte fanns ens ritat på universums karta när jag väntade Max. Jag är RÄDD för den kommande förlossningen, bara tanken på att jag är rädd skrämmer mig. 
   När vi väntade Max såg jag förlossningen som målet, som the grande finale, något som jag såg fram emot under hela graviditeten. Men så blev förlossningen som den blev och allt ändrades, jag grät varje dag i flera månader och undrade hur det kunde gå så snett. Jag skämdes för jag hade ju fått mitt friska helt underbara barn men jag hade så stora minnesluckor från förlossningen att den förväntan jag byggt upp kändes helt förgäves och besvikelsen var för stor. Jag var lika besviken på att jag inte ville för mitt liv göra om det och då svek jag mina drömmar om flera barn. Men så kom dagen då vi skulle på efterkontrollen på MVC där våran barnmorska frågade om förlossningen och hon såg att jag inte mådde bra, DÅ just DÅ sa hon dom viktigaste orden på många år, hon lovade mig att jag ALDRIG någonsin mer skulle behöva föda på samma sätt igen, att om jag ville bli snittad nästa gång så var det inga problem, likväl att det skulle finnas en klar plan över förlossningen. Jag gick hem som på moln och genast började vi prata syskon, nog för att det tog ett tag innan vi gav oss in i verkstan.
När vi fick reda på att jag var gravid igen var lyckan total, vi hade lyckats! Men så slog det mig fortare än blixten att "helvete, det byter att det kommer en ny förlossning, HELVETE!"......
  Så vad gör man nu?? Snittas för att säkra skräcken eller ska man lyssna på dom som säger att andra förlossningen är sååååå lätt, att det kommer aldrig bli som första förlossningen. Men jag vågar inte tro dom, jag är rädd för att folk har fel och jag är svinrädd för att barnmorskorna inte kommer lyssna på mig igen utan kommer köra sitt precis så som dom vill. Förra gången hade jag tid att må dåligt över det som hänt men den här gången har jag varken tid eller lust att må skit, jag har då två kottar att ta hand om och som behöver mig så jag vill verkligen inte att det ska hända igen!
  Men nu är inte allt så illa som tur är för imorgon är det dags för mig och Johan att besöka förlossningen och där träffa en av barnmorskorna som jobbar för Auroragruppen (dom som tar hand om förlossningsrädda mm), det känns lite konstigt att vi ska dit och hur mycket som skiljer graviditeter emellan. Så vi får se vad hon och vi har att säga och jag hoppas verkligen att vi kommer klicka och att det kommer leda till det bästa, vilket jag ännu inte riktigt vet vad det innebär.... Så jag återkommer när jag behöver lätta hjärtat än en gång eller vet något mer om hur förlossningen kommer bli.

Tuttar som meloner.

2010-04-11 @ 12:56:49

Igår skulle jag leta fram ett par gravidstrumpbyxor som jag hade väl gömda i en garderob bland andra amningskläder, då hittade jag några amningsbehåar som jag köpt på rean till nästa amningsperiod. Av någon anledning drog jag på mig den ena och jag hamnade i himmelriket. Mina vanliga bh är snudd på för små och tränger precis i varje vrå. Mina tio kilo som jag nu gått upp har satt sig ÖVERALLT!! Och inte minst tuttsen, för att vara jag så känner jag mig mer som Pamela Andersson än som plankan Clara och det har sina fina och mindre fina sidor. Fina, man räknas som mera kvinnlig. Mindre fina, jag inser att jag ändå inte är så kvinnlig så det spelar ingen roll om jag har stora tuttar eller inte och att mina kläder inte alltid passar i tuttar. Och vad än värre är så vet jag sen förra gången att detta är bara början.......

 
Jag och mina meloner i festklänningen som jag hade igår på Carolas födelsedagsfest.


Jag och mitt lilla monster som spelade Allan framför kameran.


Storebrorskänslor och sammandragningar.

2010-04-10 @ 14:52:42
Ligger på soffan och laddar inför kvällen, har sammandragningar till och från och blir galen. Hur ska man kunna vila när man har ett bowlingklot under tröjan som dessutom gör ont?

Men jag ska inte bara klaga, hela familjen tog sig in till stan för att möta upp Jenny med familj. Vi strosade runt och hamnade efter ett tag på donken. Max fick tom ett eget mål, självklart en happy meal med en skitful drake i, men han tyckte den va kul och det är väl det som räknas. Jag passade på att gosa med lilla Elis och efter ett tag ville Max vara med och gosa och han fick tom hålla honom och som han var stolt, Elis fick en smällpuss på munnen som tecken på Max glädje! Så jag är inte ett dugg orolig för hur det kommer bli när Mini kommer ut, inte för att jag är så naiv att jag tror att ha en bebis i knät några minuter är samma sak som att få en ny familjemedlem, men det känns som en bra början att han inte är svartsjuk eller elak mot småttingar.

Nu ska jag nog ta och se över min garderob om det möjligen finns något att ha på sig till kvällen förutom fula vardagskläder....... Risken är stor att jag får gå som ett riktigt wite trash i mjukisbraller och en sunkig t-shirt, nej så illa får det fan inte bli, då stannar jag hellre hemma, vi får se vad jag hittar.
Men först ska det fikas, killarna fixar med något i köket så vi får se vad det blir.

Här diggar vi till.

2010-04-10 @ 09:15:08

Här svänger hela familjen runt till Mojje och hans sång om Kaj.

Och ibland blir det även.....

 Idag ska vi in på stan med Jenny och hennes fina familj och ikväll ska JAG på fest hos Carola, något jag verkligen ser fram emot, hoppas bara att ryggen håller hela vägen.

Clara Montazami

2010-04-09 @ 20:21:16
Idag har jag pysslat mellan vilorna och då går jag under namnet Clara Montazami, det innebär att man allt som Maria Montazami gör.

1. Man är hemmafru (skulle man kunna kalla mig, eftersom jag är hemma och nästan fru)
2. Man piffar och puffar och känner sig fånigt nöjd med det man fixat även om det bara är att lägga tidningarna i en snygg hög eller stylat nattduksbordet.
3. Man gör allt långsamt, pratar långsamt (ständigt seg), går långsamt (foglossning) och är allmänt nöjd med livet.
4. Man ser till så att familjen ska känna sig välkomna när dom kommer hem (eller slutar plugga).
5. Man tar hand om sig själv under tiden och piffar även upp sig själv, dock har jag inte samma fanatiska beroende av läppstift som hon men bara för att jag är Clara Montazami idag så får jag bjuda på den men själv känner jag mig naken, exposed och rädd utan mitt läppglans.

Det enda som saknats idag var ett glas vin, men Johan räddade det hela med att göra en god drink till mig som funkar fint även till tjockisar (gravida).


Vem skulle inte vilja gå i mina skor?

2010-04-09 @ 10:56:55
Här ligger jag och mår halvskit och tyckte att livet är allmänt bedrövligt. Men så slog det mig, hallå damen du har det hur bra som helst! Du har en sambo som älskar dig mest av allt och ställer alltid upp oavsett vad som gäller, du har en son som började dagen med att säga "ja älka di", det säger väl allt om honom, du bor i en precis lagom, du har föräldrar som alltid ställer upp och som du kan dela alla dina känslor med, du har precis allt som du behöver. Jag har vänner som är helt underbara och får mig att må bra. Och hur konstigt det än kan låta så har du en inneboende i din mage som totalt livnär sig på dig och som du en dag kommer få älska av hela ditt hjärta.

Så vem skulle inte vilja gå i mina skor?

Jag lik Agnetha Fältskog?

2010-04-09 @ 09:19:27
Jag måste börja med att säga att JAG har inte kommit på detta själv utan det är vad jag fått höra till och från i tio års tid från olika håll att JAG skulle vara lik Agnetha Fältskog i ABBA. Första gångerna skrattade jag bara bort det men när det kommer från fler personer så var jag tvungen att kolla upp det och med rynkad panna och näsa kollar jag på videon och bilderna. Måste säga att det är en fin komplimang för min del även om jag har svårt att se likheterna och jag kan tänka mig att många som läser detta kommer ha samma åsikt som jag. Men det är alltid trevligt när man själv är stor som ett hus få höra att man har likheter med en böna som Agnetha.


Sommarmode för småkillar.

2010-04-08 @ 21:41:00

I Stockholm försökte vi hitta lite sommarkläder till både Max och Mini. Att leta fina kläder till Max är ett uppdrag i sig, till flickor finns mängder med söta sommarkläder men till pojkar..... Behöver jag säga mer? Men vi hittade dessa och idag fick jag äntligen chansen att prova dom på honom och han var så söt att jag höll på att smälla av!

Allt kommer från H&M.


Lagom är bäst.

2010-04-08 @ 12:42:40
http://www.aftonbladet.se/wendela/article6916659.ab

Varför envisar modevärlden med att visa antingen undernärda tjejer som inte haft mens under de senaste åren eller så ska dom ha ett BMI som är på tok för högt. När kommer det modeller som är lagom och som representerar kvinnan och inte en tolvårings kropp? Jag tror att fler skulle gilla sina kroppar om dom upplevde kläderna som dom beställt på samma sätt som dom såg ut i katalogen som på deras kroppar, att känna sig normal.
Det finaste modellen i mina ögon är den sunda kroppen som är lagom vältränad och har lagom med trivselkilon och med ett ansikte som skriker "lycklig människa" inte "hungrig!" eller "daim, gott!".

Gravid med extra allt.

2010-04-08 @ 08:35:53

Med facit i hand hade jag kunnat strunta i att lägga mig alls igår.... Jag sov helt värdelöst, hade ont i ryggen hela jävla tiden, sammandragningar till och från där vissa gör ont andra bara stör, en bebis i magen som bökat runt. Dessutom kom Max in till oss klockan sex och låg och drog i mitt halsband tills det var dags att gå upp.....
Och då upptäcker jag känslan som jag bara väntat på, svullna fötter..... inte trevligt alls.
Jag grina en skvätt och bad Johan hålla om mig och frågade VARFÖR vi gör detta igen, efter två alvedon, massor med klappar och kramar och fina ord om just VARFÖR vi gör detta en gång till så vände det lite och jag följde med och åt frukost. Tack och lova så tog Johan Max till dagis så jag kunde krypa tillbaka till sängen.

Saker jag längtar efter nu:

• Vara 30 kg lättare, vikten då jag träffade Johan.
• Va pigg ett helt dygn.
• Att all våran otur slutar tvärt, berättar mer sen.
• Att få hålla våran nästa familjemedlem.

 


Gravidvecka 28.

2010-04-07 @ 20:53:18

Jaha här rullar tiden på och vi är redan inne i vecka 28! Känns inte klokt, det var ju nyss jag fick blödningen och allt var hopplöst, men här sitter vi nu, bebisen verkar må alla tiders och jag går runt och tittar på kläderna vi köpt för att kunna ställa in mig på att de en dag kommer fyllas ut av en underbar liten varelse.
När jag väntade Max var jag rädd för att vi skulle få en ful bebis med mina och Johans sämsta drag men dom tankarna finns inte alls denna gång, jag är övertygad om att även denna gång kommer det vackraste barnet i världen, men jag är även säker på att barnet kommer va helt olik Max. Jag gissar på att h*n är blond och har ett eget utseende. Jag tror att det är en glad skit det med men som kommer vara stark i sin vilja. 
   Jag har hittat ett namn till bebisen som för övrigt Max kan säga numera, så nu återstår det bara att få Johan lika säker som jag är. 
   Magen är nu så stor att folk redan tror att vi ska "ha imorgon" och det var kanske inte helt oväntat, men känns lite si och så.

Bebisfakta: Väger ca 1,2kg, 25 cm lång och fötterna är ca 5cm långa (!) och nu är allt färdigt bakat så nu ligger Mini bara på jäsning för att en dag få möta oss.

Oj vad jag längtar efter dig min lilla skrutt!! Och jag hoppas att resten av tiden ska gå lättare än allt vi varit med om hittills. Nästa vecka är det dags för att gå och prata med Auroratanten, det ser jag fram emot massor!

 


Är det ok att ändra namnet på folk på eget initiativ?

2010-04-07 @ 11:36:20

När vi valde Max namn var det just av den anledningen för att vi tyckte att det var ett fint OCH för att vi ville att han skulle tilltalas sitt namn och inte ha ett smeknamn, vilket det lätt blir om man heter tex Wilhelm, Ludvig och Alexander. Men ändå lyckas folk hitta på egna namn på honom utan att fråga om det är okej med oss. Jag själv skulle aldrig tilltala någon ett smeknamn som personen själv inte presenterat sig med. Så vad får endel människor att ta sig den friheten att ändra någon annans namn?
    En av mina bästa vänner heter Catharina men för mig är hon Cattis, jag har frågat henne om varför hon kallas för Cattis och hon sa att det kom från dagis (har jag för mig). Hon är verkligen en Cattis men hennes föräldrar valde att hon skulle heta Catharina och hemma heter hon även Catharina och jag har aldrig hört hennes förläldrar säger kalla henne Cattis. Men alla kompisar säger Cattis och så har det varit i över 20 år.
  Så hur kommer det sig då att vissa tar sig denna frihet att göra denna ändring i namnet? Det finns ju faktiskt ingen som helst poäng med det, för dom flesta personer har fått sina namn väl valda av sina föräldrar och med massor av kärlek. Vissa vet redan från början namnet och andra tar ett tag att klura ut vem det är men alla har fått sina namn med mycket tanke bakom. Så att va så respektlös att man ändrar på någons namn gör mig arg, det kan väl inte va så svårt att acceptera det personen faktiskt heter?

Eller har vi valt ett hopplöst svårt namn till Max och därför måste acceptera att folk ändrar på hans namn??


Påskbilder.

2010-04-07 @ 10:10:00

Jag, Max och min mamma laddar inför påskkärringsmarchen.Och sen trängdes vi i det fina vädret som alla andra som tagit sig ut.


Och finast av dom alla var självklart våran lilla påskkärring.


På kvällen var vi hos mamma och pappa på supergod middag och det var
inte klokt så mycket vi åt! Sen hjälpte Max sin mommo med efterrätten.


Den var inte bara utsökt god utan även vacker.
Pannacotta med passionsfrukt och ett fint chokladägg.


Därefter åkte pyamas på för Max del och rätt som det var fick han syn
på att mommo kom med ett stort påskägg till honom.


Och såhär imponerad och lycklig blev han.
Dom hade lyckats få ner massor med fina saker
bla en pippidocka och en alfonströja.


Morgonen därpå tog vi båten, självklart med hytt.
Resan gick som på räls och vi hade tom en trevlig stund ombord.


Där fick Max leta efter sitt påskägg från oss, han hittade det i garderoben.
(där ser ni även fina tröjan från mommo och puppa, som Max säger)


I ägger fanns bla dessa brillor.


Efter lång biltur och köp av vagn var vi en sväng förbi Johans morfar
och Agneta. Lika trevligt som alltid att va där.
Sen åkte vi till Enköping där Johans mormor och Robban bor.
Runt gården hade ALLA grannar hästar, så fint så det var inte klokt.
Det bjöds på massor med mat och det var vansinnigt gott!


Utöver allt detta fick jag och Johan en heldag på Ikea helt själva där vände vi plånböckerna ut och in
och i måndags var vi på Babyland och klämpde på ett något större utbud av syskonvagnar än vad som finns på
ön, där blev vi bara ännu mera osäkra på vad det är för syskonvagn vi ska ha....
Sen var vi i Kista gallerian och shoppade kläder. Under tiden hade vi en orolig valp i bilen
som knappt vågade gå ur bilen och som sen grät halva resan hem med båten.
Hela dagen igår gick till att sätta ihop och ställa alla nya saker på plats, idag ser ändå hela lägenheten ut som en soptipp och jag ligger bara på soffan och vilar i form för vattengympan så det får väl fortsätta se ut som det gör...
Rabarberpussar

2010-04-06 @ 20:41:40

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag för det är Wilhelms namnsdag idag, HURRA HURRA HURRA!!! Max sista namn i skaran. Vi hade lite problem med att klämma in alla namn som vi ville ha med så det slutade med att alla faktiskt fick vara med så det blev Max Lars Eric Wilhelm Törngren.

Wilhem är för övrigt det namnet som kommer från min sida av släkten, dom andra två från Johans. Och för mig var det extra viktigt att Wilhelm var fanns med eftersom min pappa heter och många andra innan han, men eftersom han fick en hög med döttrar fördes namnet inte direkt vidare och jag tyckte att det vore synd om ett sånt fint namn skulle stanna där.

Detta firades med en rabarberpaj och mitt i pajkalaset började Max dela ut pussar som var riktigt smarriga och vad kan vara bättre än att ha en unge som är på gott humör och dessutom bjuder på pussar. Då kan man inte mycket annat än älska livet. Under kvällen har vi fått upp Max nya lampa i taket, korgar i bokhyllan och störst av allt...... sängen! Hans nya säng! Med nya lakan och det stora lövet över. Och detta är bara början, tur att han inte vet om att det kommer mer, för han njuter redan i fulla drag av sina nya saker. Undrar bara om han kommer lyckas sova i sin finfina säng hela natten eller vad.... Vilket som så är det helt klart värt en chans, han är iaf positiv till den och det är allt som spelar roll.


Ett berg av saker och en trött morsa.

2010-04-06 @ 13:19:14
Vi kom hem inatt efter att ha varit hos Johans mormor Maggan och hennes gubbe Robban. Vi fick vara med om både det ena äventyret efter det andra och allt som allt får resan ett starkt VG. Vi hade trevligt och tiden rullade på och inte tala om allt som vi köpte till Max rum på IKEA och till alla andra rum också för den delen. Så nu ska vi ÄNTLIGEN få ordning på torpet, som vi har längtat! Men vissa av sakerna får vi vänta två veckor på, vi köpte en aningens för många halvstora saker så dom fick inte plats i våran bil utan står nu på en parkering vid arlanda medan svärisarna är på Cypern. Vi passade även på att köpa lite sommarkläder till både Max och Mini, vissa av plaggen till Mini är hemliga för det säger för mycket om vad som väntas där inne. Hihihi!
Eftersom svärisarna som även dom var hos Maggan och Robban, åkte utomlands fick vi ta med Smilla (deras valp) tillbaka till ön..... JAG KOMMER ALDRIG NÅGONSIN SKAFFA HUND!! Det är lärdomen av det dygnet.....
En annan sak som var kanon var vagnen vi köpte, Max stormrivs i den och ber tom om att få sätta sig i den och njuter verkligen av den, så där är vi alla nöjda. Bilder från helgen kommer så småning om, nu ska jag fortsätta sätta ihop möbler och diverse prylar.

Hästar godis och barnvagn

2010-04-03 @ 11:50:46
Nu ligger jag här med Max i min famn som redan sover middag. Sen är det dags för släktlunch med hela johans sida. Trevligt värre. Måste även bara tala om att vi har nu fått tag i våran drömvagn, kärlek! Så Max sov som en klump i liggdelen i nättras, man kan säga att han är lite för stor men tycker den är mysig... Godis svullas det för fullt givetvis. Så nu återstår det bara att önska en god påsk till er alla!

Måste bara dela med mig om tidernas roligaste aprilskämt!

2010-04-01 @ 22:59:20
Vet inte vilket år det var men jag bara älskar det skämtet som GT och GA lyckades få ihop. Man hittade ett och annat lur i tidningen men så kom en sak som fick i synnerhet tanterna att sätta morgonkaffet i halsen. Detta var i vilket fall den dagen då man visar upp dom nya bebisarna i tidningarna och det var lite lagom många familjer denna dag, men som ni kan räkna ut så var det något som inte stämde. För den observante så var en och samma kille med på TVÅ bilder, alltså med två olika tjejer! Man tänkte direkt att visst fan händer det att det finns dom som har ställt till det för sig men att sen välja att vara med i tidningen med BÅDA familjerna var lite magstarkt. Folk blev helt tokiga över detta lyckade skämt! Och jag tycker att det är så klockrent, för tanken är inte omöjlig men ganska osannolik. Och vilken lättand det var när man insåg vilken dag det var.
Vilket är ditt favoritskämt??

Till Viktoria och Daniel.

2010-04-01 @ 22:35:07
Så nu på Expressen att det kära paret vill ha barn med på bröllopet som små brudnäbbar och allt vad det heter. Jag vill bara säga att Max finns för erat förfogande, han skulle göra sig fint på eran stora dag. Så det är bara att ringa mig eller höra av sig här på bloggen. Fint då säger vi så!

Sommarfint till små och riktigt små kottar.

2010-04-01 @ 09:26:33

 


Dessa två har vi nu inhandlat till Max och Mini som vi hoppas att dom ska kunna ha i sommar.
Dom kommer från Lindex och kostade 149kr och 179kr. Passar perfekt till både tjejer och killar.