-

Saker jag förstört idag....

2009-03-31 @ 22:21:56
1: Kaffekannan, som sagt... suck... kostade mig 197 riksdaler!!!! Hittade en ny på Harry Carlssons så det var bara att slå till. Det jobbiga är att Johan nog såg mitt klanteri som en kupp mot hans kaffedrickande eftersom jag senast i morse försökte övertala honom om att dricka mer vatten istället och strunta i kaffet... Det är vad jag kallar otimeat!

2: Som förlåt för att jag krossat kannan skulle jag baka en kaka med vit choklad i och överraska honom med, det var bara det att den blev liksom inte klar i ugnen så än en gång har vi ätit en misslyckad kaka....

3: När vi kom hem efter inhandling av ny kaffekanna trampade jag sönder skohornet, som tur var så var det bara ett billigt från IKEA och vi har ett till likadant. Men vetskapen om att ha haft sönder ännu en sak, samma dag var lite jobbig kan man säga...

Jag hade tänkt tvätta ikväll men det får vänta, annars kommer säkert jag missfärga tvätten totalt eller så kommer tvättmaskinen börja brinna, för idag verkar inget vara omöjligt.

VAR I HELA FRIDEN FÅR JAG TAG I EN KAFFEKANNA???

2009-03-31 @ 13:50:16
Det hände precis en liten olycka i köket när jag städade, förstår inte riktigt hur det gick till men kaffekannan for rätt in i väggen och gick i miljarders bitar. Så var får jag tag i en ny braun auto off??? Jag vill bara ha själva kannan inte hela kannan....  Sånt här händer ju aldrig mig, det är jag som brukar svära när andra är klantiga.

Plask plask plask.

2009-03-31 @ 11:40:10

Nu har vi dykt med Max själva för första gången. Det blev hela fyra dyk idag och det första var inte tänkt att bli ett dyk på egen hand man så blev det, intruktören missade Max när hon skulle skvätta vatten så det blev som det blev. Men han tog det så bra så det fick bli tre dyk till. Så himla mysigt! Dessutom har våran cirkusapa lärt sig att stå i våran ena hand och hålla balansen, undra på att man blir stolt! Resten av dagen kommer stavas, s l a p p a. Det kommer både Max och jag behöva, Johan skickar vi iväg till skolan en stund. :-)

Over and out!


Äntligen!

2009-03-30 @ 22:02:36
Så damp det ner ett sms från fotografen. Och OJ va fina korten blev på lillprins bus! Vill ni se dom är det bara att säga till så får ni namn och lösen. :-)


Såhär bra blir korten som jag tar på Max och jag kan lova att det var tur att vi gick till fotografen....
För någon dag sedan lade jag upp kort på hur Max såg ut efter att hans pappa matat honom
och när Max ser ut såhär vet man att hans mamma varit i farten och "försökt" mata honom...
Jag för min del hävdar att det rent pedagogiskt är bra att känna på maten och inse att mat är kul!

Max livs första grimas!

2009-03-30 @ 09:31:47
Men vi börjar med min hyllning till sommartiden!!
För nu sover Max som han gjorde när han var liten liten liten skrutt, det betyder att han sover till tio tiden på morgonen och är vaken tills klockan är elva halv tolv på kvällen. Detta är självklart på gott och ont, det goda, jag får en lugn start på morgonen vilket är otroligt behagligt. Det dåliga är att jag och Johan får ingen tid för varann utan honom eftersom vi är uppe lika länge.... Så där ska jag klura ut något smart.

Angående Max utvecklig så händer allt nu i rekordfart. Två saker som hände igår bara... Jag satte honom i spjälsängen med hans nallar så jag kunde städa i sovrummet utan att han bokstavligen hänger i mina byxor, vilket han gärna gör numera.... Rätt som det är har han lyckats få tag i kanten och hävat sig upp så pass att huvudet är över kanten, ballt, tänkte jag och ropade dit Johan. Två minuter senare kan ni bara gissa vad ungen gör! Han står upp i sängen och dansar! Så det var bara att ropa in Johan igen och där stod vi som två fån och funderade över om det verkligen kunde vara möjligt att dom utvecklas så fort.



Sen på kvällen skulle vi ha våran nystartade tradition, som kommer från min moster med man. Denna tradition innebär att ena veckan väljer jag en film och snacks och nästa vecka gör Johan det, den som inte valt har inget att säga till om utan får så snällt titta. Hittills har vi sett Moulin Rouge (Max var som tokig och stod upp och dansade igenom hela filmen) och YES MAN!, ni kan ju gissa vem som valt vilken film. Snackset igår var en massor med grönsaker och dipp. Smarr! Mitt i filmen hör jag Max skratta ut av bara den och ser då att han och Johan gör grimaser. Jag skrattade så tårarna rann.




Vilken dag!!

2009-03-28 @ 22:47:20
Idag har jag, Nina, Catti och Linda haft en heldag ihop som startade kl nio för frukost på Wiby Hotel och slutade på munken, nyss. Där i mellan har vi hunnit gå på stan och shoppat, spela badminton, fikat, basta i mängder och bara chillat runt. (Allt detta utan bebisar) Lite här och var under dagen har jag mött upp Johan och Max för att mata Max för att jag inte skulle sprängas och för att Max behöver sina mellanmål. Men jag kan bara sammanfatta dagen med att den varit alldeles alldeles underbar, STORT tack till er brudar!! Ser redan fram emot nästa gång men först ska jag njuta av denna sköna dag.

I curse the day you were born!

2009-03-27 @ 23:44:51
Här är mitt nya favorit uttryck. Är taget från Sex and the City och det fungerar hur bra som helst till alla som gjort livet surt för en. Jag har som vanligt gjort en liten lista på personer som jag vill säga detta till:

1. Alla småHitler som finns här och var (jodå, ni syns och ni hörs)
2. Mitt x som gjorde att jag hade ont i magen alldeles för länge. (fattar inte varför man inte gav upp tidigare)
3. Dom två snillerna som kör buss men vägrar "blåsa" innan dom ska ut och köra på folk... (PUCKON)
4. En gammal chef som bara lyssnade på de manliga anställda. (gris!)
5. Denna fras hade passat så fint när läkaren skulle med sugklocka dra ut Max. Synd att jag inte kom på det då.. (typiskt)

Sen har jag en liten lista på folk som jag istället vill säga "Tack för just du finns!"

1. Carin som jobbade på Komvux i Visby. Hon kommer alltid finnas i mitt hjärta. (helt enkelt, en otrolig kvinna!)
2. Min sambo Johan, att han står ut med mig och mina tankar och påhitt är helt otroligt! (och det tackar jag gudarna för!)
3. Min barndomsvän Cattis som alltid får är samma underbara Cattis. ( tänk va mycket galet man gjort med denna tjej)
4. Och självklart... Min mamma och pappa. Oboy, så vi grälat men funnit varann igen. Jag älskar verkligen er! (kanonpäron)
5. Max, han gör varje dag ljusare och han är helt klart det bästa som hänt mig. (så är det bara)

Här har vi den lilla lilla tanden.

2009-03-27 @ 10:55:37


Ingen tand i världen är så söt som den som är påväg upp i Max mun.



Medan jag bäddar min och Johans säng leker Max med sina kompisar i sin säng.

Känsliga tittare varnas för nästa bild....



När Johan ska mata Max med gröt kan det ibland upplevas som lite kladdigt...

Fredagmorgon 10:19

2009-03-27 @ 10:19:40
Idag tog vi oss en liten sovmorgon, Max vaknade vid halv nio och sen låg han och filurade i sin säng en halvtimme innan han tyckte att vi skulle ta upp honom. Måste säga att an är väldigt tacksam att ha och göra med på morgonen, iof så är han tacksam att ha och göra med nästan jämt... Men efter en stunds bus (Max sitter på min mage och leker med Johans gamla mobiltelefon, Max hoppar upp och ner, Max kräks rätt över min mage....) i sängen drog vi oss upp för att äta frukost. Eftersom Johan har hemmastudier på fredagar kunde vi äta i lugn och ro. Och nu sitter man här vid datorn medan Max går loss på sina tusen miljardes leksaker på golvet... Resten av dagen får vi se hur den blir, allt beror på hur länge Johan måste plugga.

En shopaholics bekännelse

2009-03-26 @ 21:53:24
Var på bio ikväll för första gången sens Mamma Mia gick på bio och då satt jag och hade ont i ryggen och magen i vädret hela tiden. Så ikväll njöt jag av att bara sitta i lugn och ro titta med min lillasyster Hanna alias Korven.

Filmen fick 4 kalkstenar av mig, den var söt, lite blandning av Sex and the city, Legally Blond och The Devil wears Prada. Jag rekomenderar verkligen andra tjejer att ta med sig en vännina och gå och se den.
För visst finns det en liten shopaholic i oss alla. Iaf så finns en i mig.

Från A till Ö

2009-03-26 @ 16:37:55
A är för den bästa ASTRID LINDGREN filmen
Pippi Långstrump eller Madicken eller Bröderna Lejonhjärta eller...... shit va svårt. 
B är för antalet BARN du vill ha
2 eller 3, får se hur det blir med den saken.
C är för ditt favorit CITAT
"Barn är skapta för att hålla i 80 år!"
D är för DRYCK du inte kan leva utan
Vatten, just nu ska det va iskallt med lagom mycket bubbor.
E är för EGENSKAP din partner måste ha
Tålamod......
F är för dina FOBIER
För att något ska hända Max. (räknas det som en förbi?) Annars så är det höjder och när folk kräks.
G är för det som gör dig GLADAST
När Max är glad kan man inte va annat än glad själv.
H är för din favorit HOCKEYSPELARE
Måste man ha en sån?? Skulle va pappa som spelat i slöa skenor i korpen hockeybocky.
I är för den viktigaste INREDNINGSDETALJEN hos dig
Värmeljus i mängder
J är för den personen du JÄMFÖR dig själv med
min mamma... inser att vi i lika i mer än jag någonsin trott...
K är för din KÄRASTE ägodel
Max (om han räknas som en ägodel...) Annars; min fiol, har så många minnen när jag ser på den.
L är för något du vill LÄRA dig
Språk. Är ruskigt dålig på språk...
M är för dina MÅL i livet
Att när jag och Johan om en himla massor med år pratar om allt vi gjort och inte allt vi inte gjorde.
N är för NAMN du helst velat ha
Hmm va svårt. När jag var liten ville jag heta precis vad som bara jag slapp Clara, men nu trivs jag bra i det.
O är för dina största OROSMOMENT
Att det ska hända Max något.
P är för ditt mest utmärkande PERSONLIGHETSDRAG
Glad, hoppas att folk ser mig som en glad person.
Q är för det ord på Q du kan komma på
Fjortisstavning av kul = Qul. hahaha.
R är för RÅD du brukar ge andra
Har ingen aning, det kan väl ni som läser svara på för jag är nyfiken.
S är för den mest överskattade SPORTEN
Bowling, så himla töntigt!
T är för det vanligaste TIDSFÖRDRIVET
Bloggar och bloggen, se på tv.
U är för den roligaste UTOMHUSAKTIVITETEN
Utflykter, närsomhelst, varsomhelst, hursomhelst. Eller att va på stranden på sommaren.
V är för den tråkigaste VARDAGSSYSSLAN
Vardagsplocka hemma. Kräkvarning på den!
W är för WEBSIDA du dagligen besöker
hemnet.se
X är för din favoritkaraktär i XENA
Har aldrig sett ett enda program...
Y är för hur YTLIG du är på en skala 1 - 10
Beror på var jag är men en stark 3a kanske??? Samma där, det vet ni bättre än jag..
Z är för vad du helst vill se på ZOO
Folk som tar hand om djuren.
Å är för din ÅLDER
Hela 26 vårar.
Ä är för vad du vill ÄNDRA på i Sverige
Vädret, fattar inte vad det håller på med just nu....
Ö är för ÖGONGODIS du inte kan äta dig mätt på
Min underbara kärlek Johan. Jag får aldrig nog av han!

Bästa plattan just nu.

2009-03-26 @ 09:14:35

Är helt klart Melissa Horn - Långa Nätter.
Hörde henne för första gången i en butik i innerstan och blev helt förälskad så jag frågade vem som sjöng och tjejen som jobbade där gav mig detta namn och nu spelas inget annat hos oss än denna "cafémusik".


Full fart.

2009-03-26 @ 08:31:22
08:00 Frukost
09:30 Åka till myllan/ handla mat på vägen till både mig o Max
10:00 Va på Myllan
12:10 Va i bassängen på geab m babysimmet.
13:00 Nere på bibblan med bvc gruppen
14:00 ca fika med Johanna o Ebba
15:00 Åka hem igen
17:00 Äta middag
17:30 Cykla till bion
18:00 Börjar filmen jag ska se med mina systrar
21:00 Sitta i soffan hemma som ett frågetecken och undra var dagen tog vägen och hur i allsin dar vi lyckades genomföra den.

Vet inte vad jag ska tycka o tänka....

2009-03-25 @ 22:55:43
Just nu har jag en tendens att bara se fel på mig själv när minsta lilla går emot mig.

Jag har så mycket roligt att se fram emot just nu men istället ser jag bara allt som sätter sig på tvären.
I över en månad har jag längtat efter att dena lördag ska komma men just nu ser jag inte fram emot den alls, jag känner mig utanför gänget jag ska träffa och orolig för att Max kommer fortsätta vara lika mammig som han varit hela kvällen.

Nästa helg ska vi se After Dark med Johans familj, men nu tänker jag bara på hur Max kommer ta det att va ifrån oss båda en hel kväll... Jag vet att han kommer va i trygga händer hos min mamma och pappa (Wille kommer nog inte göra så mycket, han är liksom bäst på att vara den hund han är) men ändå....

Dessutom är det skit att oavsett hur många mil jag går så verkar kilona sitta där dom sitter och ska jag bli av med dom får jag nog ta till åderlåtning eller något liknande, eller kanske rent ut av bara banta lite.... För typ hundrade gången..

Nog med självömkan, nu ska jag sova så jag iaf för lite skönhetssömn. Imorgon ska jag gå till Myllan för första gången i år med Lee och hennes Wilhelm, ska bli trevligt sen ska vi bada ifatt på babysimmet det vi missade förra veckan, då ska det dykas vidare. Och det ska bli - KUL!

Utan gura och en himla massor med tandborstar...

2009-03-25 @ 18:01:15
Jaha, så har vi varit i kyrkan igen. Så många gånger som jag varit i kyrkan nu med Max har jag inte varit sen jag konfirmerade mig eller alla dessa konserter vi hade i kyrkan. Ett tag spelade vi nog varannan vecka, i början hade vi ett himla problem med ekot i domkyrkan men efter ett tag lärde vi oss att om vi spelade låtarna lite saktare lät det något bättre. Att spela va kul men att lyssna på prästen mellan låtarna var bara föööör segt.
Tillbaka till nutid... Idag var vi något fler som sjöng med våra knoddar, dock saknades Barbro vilket innebar att vi inte heller hade någon som spelade gura, men vi trallade på ändå och Max var lika lycklig som vanligt.
Därefter gick vi hem och mötte upp Johan så gick hela familjen till ÖoB för att köpa tandborstar till mig (jag MÅSTE verkligen sluta bita på dom, det blir så onödigt dyrt att byta varannan vecka.) Undrar om man kan ringa till beroendeenheten om mitt missbruk? Men nu är vi iaf hemma igen efter bunkringen av tandborstarna och jag håller på att bränner mat. Ska bli kyckling, ris o kall så. Johan ser skeptiskt ut men jag garanterar att det kommer bli det bästa han smakat någonsin. (Med tanke på att det enda jag kan laga och dessutom är en jäkel på det är pannkakor så betvivlar jag att dagens rätt skulle va en hit...)

Jag vill tacka....

2009-03-25 @ 11:57:26

mig SJÄLV för att jag bloggat medan jag var gravid. Gud så kul att läsa alla tankar man hade då och framförallt drömmarna, hahaha!! Så himla kul att ha nu.

Om en stund ska Max och jag till Terra Nova kyrkan och sjunga. Något både jag och han gillar fullt ut, han får sjunga och busa med dom andra bebisarna och barnen och jag får snacka blajj med dom andra mammorna och se Max underhållas till tusen.

Sen måste jag säga att jag är lite arg också.... VARFÖR var arge snickarn tunget att sluta redan??? Läste på en kompis blogg att sista programmet var förra veckan. SURT!!


Världens bästa farbror gudfar.

2009-03-24 @ 20:06:38
Dagens inlägg måste gå som en stort applåd till Max farbror och gudfar Niklas Törngren! Han kommer hit och leker med Max utan att man bett honom så vi kan pyssla med saker som kräver två personer. Max kan var på värsta sämsta humöret innan han kommer men så fort Niklas står i dörren skiner han upp som en sol och fortsätter så tills han går igen. Därför vill jag utbringa ett STORT tack till honom som tar sig tid och friheten att bara komma hit då och då och bryr dig om våran lilla groda.


Max ca en månad gammal.




Max status

2009-03-22 @ 23:06:00
På torsdag blir Max hela sju månader, men idag beskrivs han såhär:
Han krälar överallt.
Klättrar på saker/oss.
Börjat prata på sitt språk.
Tittar på en när man säger hans namn.
Älskar burkmat. Efterrätterna är överskattade enligt honom.
Sover nästan hela nätterna.
Har ett helt underbart humör, skrattar hela tiden.
Älskar fortfarande sin vagn.
Tycker att välling är inget för honom.
OCH
Idag har hans första tand tittat upp.


Några saker som finns i mitt liv i form av en lista.

2009-03-19 @ 10:46:07
1. Hu vad jag tycker det är jobbigt att ta stora beslut. Som ni alla vet kollar vi på hus och man får ju rent utav dårpippi på att veta hur man ska göra!! BLÄ!

2. Var självklart på sångstund i Terra Nova kyrkan igår med Max, har blivit en mycket trevlig vana. Där var det TVÅ av dom andra som har småttingar som ska ha bebis IGEN i augusti!  Shit! Hade aldrig trott att man skulle komma så lång i livet att folk i ens närhet pratar barn nummer två, själv känner jag att det är skönt att storken inte står och pickar mig i huvudet för jag gillar livet precis som det är nu, men ändå blir man lite avis på att dom ska få gå med stora fina magen hela sommaren. Men som jag sa till Johan, att skulle jag göra det i sommar igen skulle nog stammisarna på Tofta strand tappa hakan och tänka "gör dom inget annat?!". Haha!!

3. Är så less på att ha leksaker ÖVERALLT i hela lägenheten, våran lilla tornado har en tendens att lägga sina saker precis på varje kvadratmeter (för inte kan han ha fått det från mig heller?)

4. Någon som vill massera min ömma kropp för en själig penning?? Känner mig som tant Clara, 93 år.

5. Väntar på att vi ska få en ny balkongdörr, ska bli himla trevligt med en ny. Den nya är i glas från tak till golv, så Max kan kladda extra mycket på den. Detta innebär även att jag ska pimpa balkongen eftersom man då ser allt som står där ute hela tiden, tror det kan bli väldans trevligt.

6. Idag ska jag gå på stan med mamma och Max, senast vi gjorde det var innan jul! Så nu är det på tiden att göra det igen.

God morgon!

2009-03-18 @ 08:21:13
Nu bär det av på morgonpromenaden ner till högskolan och sen hem igen, med tanke på vädret så ska det bli la gött, äntligen lite vårkänsla!

Finns det nån som vill förbarma sig över mig?

2009-03-17 @ 21:46:43
Som sagt, finns det nån som vill gå en promenad med mig imorgon och bara snacka skit??
Jag vägrar vara hemma hela dagen imorgon med.

För övrigt mår Max mycket bättre nu, får hoppas att natten blir lika bra som kvällen var. Vi var ute på en promenad och hamnade då hos syster Julia en lite stund innan vi gick hem igen, när vi väl kom hem var klockan halv nio och vi var lite småhungriga eftersom jag promt skulle ha smootie till middag (nej, jag vet, smootie räknas inte till middag, men det är ju sjukt gott!) Och vet ni vad vi gjorde när vi kom hem, vi struntade i tvn och satte oss i köket hela familjen med tända ljus och gjorde våfflor, med rödlök, kaviar och gräddfil. Smarrismarr!!

Tänkte bara tala om...

2009-03-17 @ 18:15:43
att ha en bebis som krälar precis överallt och är sjuk, vilket innebär att han inte vill ha mat utan bara ammas, men eftersom vi nu dragit ner på det så måste han matas ungefär 100 gånger i timmen för att inte svälta är inte alltid så rolig att ta hand om, speciellt inte när han vill kräla iväg hela tiden men samtidigt vill att jag ska vara en halvmeter bakom för att helt plötsligt känns stora världen så otroligt hemsk.... Så nu ska hela familjen ut på en låååång promenad på begäran av mig.

Slut för ida
Tack för ida
Hunden e braaaa.

Förbannade tider!

2009-03-16 @ 21:49:47
Numera upplever jag mig som drabbad (det är ordet som psykGunnar kallar min livssituation för, själv har jag kallat det för att ha otur). Johans snälla bror Niklas passade Max så jag kunde ta en dusch och fixa håret innan fotograferingen allt gick enligt planerna, vi var tom ute i GOD tid, men precis när vi ska åka ringer mobilen och det var fotografen som undra var vi var!! Vi hade varsin tid, han hade klockan tre och jag klockan fyra (skulle aldrig boka klockan tre eftersom Johan ännu har skola då!).... Vi fick köra ner till högskolan, hämta Johan och sen upp till BildVision och så tog killen 150 kort på 30 min!! Nu har jag en megatrött liten kille som bara vill att jag ska underhålla honom så jag får berätta resten en annan gång....

Over and out

Idag ska vi plåtas.

2009-03-16 @ 10:35:45
Idag är det dags för stora 6 måndas fotograferingen på Bildvision. Ska bli himla spännande, Max är lite rosslig i luftrören idag så vi får se hur han tar det hela. Själv har jag packat ner två sett med kläder till Max och lagt fram ett sett till mig och Johan (som för övrigt har skola ända fram tills fotograferingen börjar...)

Vi har för övrigt hittat ett hus som vi ska kolla lite mer på nu i veckan, även detta är himla spännande. Får se vad det blir av det hela, vi är ju så fasligt snåla så det kommer nog sluta med att jag och Johan flyttar ut på balkongen så Max får ett eget rum här inne... Det kanske blir lite kyligt om vintern med dom säger ju att det är bra med kallt i sovrummet, dessutom får man ju en mera "nära-naturen-känsla" om man ställer ut sängen där.
Vad tror ni??

Hu vad bra jag är!

2009-03-15 @ 10:39:20
Igår var vi bjuda på middag hos Johans mamma Lena och Johans bror Niklas, vi åt tacos i mängder och sen var det dags för schlager! Kvällens uppställning var det bästa på många många år enligt mig, men jag hade mina favoriter klara sedan tidigare vilka var opera låten, snälla snälla och EMD, allt såg så himla bra ut tills dom började dela ut poängen län för län, då ville jag gå hem. Jag var så himla deppig så jag kände knappt igen mig själv! Johan försökte trösta mig men det kändes helt kört för opera låten som vi röstat på både han och jag. Men så plötsligt hände det... Hon tog ju hem folktets röster och jublet bröt ut i soffan, det som var snäppet bättre var att jag sen insåg att den ordningen jag tippat på även blev den ordningen i resultatet! Hur bra gissat var inte det? Dum jag var som inte sattsat på unibet eller nå liknande!

Idag ska vi hem till Julia på fika och sen blir det middag hos mor och far. Mycket trevligt.

Lite jag har glömt att säga...

2009-03-13 @ 22:14:42
I onsdags efter att jag och Malena fikat och sprungit lite snabbt i affärer var det dags för att möta upp Johan i skolan för att sen gå till sjukhuset för att göra ännu ett ul (ultra ljud) på Max hjärta Förra gången var han en månad och en riktig plutteskrutt, då skrek han (han som aldrig skriker annars) i högan sky. Men i onsdags skötte han sig exemplariskt, Johan höll i hans armar och jag benen, när jag inte lekte tittut bakom läkaren Tomas rygg. Rätt som det var fick Max chansen att slicka Tomas på fingret vilket ledde till en något pinsam situation..... Harkel.... Ni vet... Man pratar ju ofta för sina bebisar och det här blev bara så himla konstigt. Jag sa då åt Max "att få slicka på doktor Tomas var inte dumt.... Alltså säger Max." Hur va jag skämmdes, tur att det hela nästan var över. Kunde jag inte bara hållt käften för en gångs skull?!! Sen vart det bara sådär pinsamt tyst... Det som var bra var att vi fick se världens finaste hjärta fungera precis som det skulle så vi gick därifrån lättade som aldrig förr, trots att vi inte varit direkt oroliga med tanke på att han har utvecklats fint, men lite orolig blir man alltid.

Nätterna har nu återgått till det normala igen, Max ÄLSKAR sin nya välling och jag och Johan ÄLSKAR den med!! För nu sover han hela natten och vaknar på sin höjd en gång, vilket jag kan leva med.

Jag måste än en gång hylla våran bvc "tant" Eva. I snitt ringer jag nog henne en gång i veckan om vi inte ses. Hon har lovat mig att oavsett var vi flyttar kommer vi få stanna hos henne, även med Molfons. De känns så tryggt.

Och slutligen tänker jag använda mig av sen sak som min kära moster Fia hade hört Lotta Engberg säga på Bingolotto och det var.
                                                           Barn är skapta för att hålla i 80 år.

Himla bra sagt (speciellt för att komma från henne!)

Säg det onda som inte har något gott med sig.

2009-03-12 @ 17:06:35
Hihi, när Johan kom hem från skolan hade han med sig en 200 grams chokladkaka och en trisslott till mig. Som jag dessutom VANN hela 25 kr på! Så nu vankas en ny lott med ännu mera spänning (och förhoppningsvis 25 års lugn och ro, som dom säger).

Ibland blir jag GALEN!

2009-03-12 @ 08:38:31
Att Max vaknar 137 gånger varje natt (känns det som) just nu är inte så mycket att göra åt. Men vad i helvete har Johan i huvudet när han ställer klockan på 7 och vaknar på sista refrängen av alarmet och sen när han är på toa kör mobilfan igång IGEN, UTANFÖR toan!!! Därefter går han till köket och tar ut den rena disken ur maskinen klockan HALV JÄVLA ÅTTA!! DÅ får jag tuppjuck och skäller utom honom för vad han håller på med.... Min fråga är. NÄR I HELVETE SKA JAG FÅ SOVA???

JAG är UTMANAD!

2009-03-11 @ 22:05:00
Och jag gillar utmaningen! Nina utmanade mig (bland annat) att lägga upp ett kort för varje år på sig själv.


På utflykt till karlsö. På den tiden jobbade jag för ssrs.
-05.


-06.

I Turkiet med Johan.
-07.

Jag i världens största och finaste mage.
-08.

Lyckligare än någonsin och dethär är bara början på livet. :-)
-09.

Så nu utmanar jag vidare.
Och dom utmanade är.....
Petra
Julia
Hanna

alla mammor.


Tar igen oss lite...

2009-03-10 @ 15:25:18
Just nu är vi inne i en period med tänder som troligen är på g, oroliga nätter och trög mage. Dessutom har helgen bara försvunnit och jag behövde en vit helg från min älskade dator. Men nu är jag tillbaks. Idag var det babysim som vanligt på tisdagar, Max är fortfarande lika tokig i vatten och älskar allt vi gör, bara vi håller ett högt tempo. Det har nästan blivit lite utav en vana att Johan är med och badar bland alla bebisar och mammor vilket är supermysigt. Efter badet gick vi en kanonlång prommis runt hela terra nova, förbi Julias nya lägenhet som vi konkade möbler så det stod härliga till i helgen, hon hade fått det väldans hemtrevligt måste jag säga. Därefter gick vi hem och Johan gjorde en thisoppa som vi smaskade på till lunch. Gott värre. Han skulle plugga idag men eftersom nätterna numera är som dom är så somnade han med Max på sängen istället och jag smög upp och slängde ihop en kladdis, hihi. Mitt i baket ringde moster och vi bestämde att hon och Agge skulle komma hit en stund. Perfekt, eftersom man FÅR faktiskt inte göra kladdisar mitt i veckan bara för att trycka i sig den själv, så där hade jag allt tur.

Min önskelista:

1. Få sova en hel natt.
2. Att min utväxt skulle bli lika blond som resten av håret.
3. Att det skulle kunna ta och sluta snöa nån gång....
4. Att mina gympapjucks är hela och fina nästa gång jag ska ut och gå, istället för att se ut som en uteliggares skor som är ärvda av farfarsfarfarsfars kusin....
5. Att vårat ständigt skitiga golv helt plötsligt är rent och förblir så. 

Hittade ett gammalt kort....

2009-03-05 @ 09:20:58
Eftersom det är en så förbannat bra dag idag så tänker jag lotsas att jag ser ut såhär igen. Det är ju inte klokt va smal jag var!! JISSES! Men ja ä int bitter och det är sant, fför hur ska jag kunna vara det när jag vet att DÅ tränade jag HELA tiden och NU gör jag precis det jag vill och inte mycket mer. Bilden är tagen på bb när min lilla goa kusin August hade kommit till världen en midsommarafton.



Måste bli en förbannat bra dag!

2009-03-05 @ 09:14:05
Trots att Max vaknade två eller tre gånger (minns inte riktigt) inatt så blev jag ändå utvilad på något konstigt sätt. Kom upp, gav Max mat sen skulle jag äta min goda goda müsli och den var verkligen god idag, varför vet jag ej. Därefter fick Max ont i magen, vilket han nu haft i flera dagar utan någe bajs, att prata sitt barns bajs måste vara höjden av mammakärlek. För idag kom det, folket jubel vill jag lova, han grät av smärtor och jag av empati. Så nu känner jag på mig att denna dag kommer bli något utöver det vanliga, allt kommer klaffa, allt kommer kännas kul och dessutom så är det fint väder och plusgrader! Hallå! Kan livet bli bättre?!

Det är för bra för att va sant!

2009-03-04 @ 09:39:23
Här sätter man på datorn som vilken dag som helst och så inser man att allt är bara för bra för att va sant! Prins Philip är SINGEL! Det är nästan så jag blir nerövs, trodde aldrig den dagen skulle komma! Undrar vad jag ska säga när han frågar mig.... Förslag?? Hur coolt är det liksom inte att ha kungen och drottningen som svärisar???

Var är tänderna??

2009-03-03 @ 20:17:05
Nu går vi bara runt och väntar på att få se ett riktigt colgate leende på Max, men icke sa Nicke.... Han hade även denna natt varianten "sov lite då och då för att mamma ska få dårpippi". Men tillslut kom morgonen och Johan gick upp med Max så jag fick sova en liten stund. Sen var han faktiskt på ett strålande humör så vi gav oss av til babysimmet, för första gången sa Max att han inte riktigt var på hugget för att göra det man skulle göra.
Max med sina fina badbraller. Fotograf Niklas

Tror han var vansinnigt trött efter allt spingande på natten så det kunde han ha! (bara han inte gör om samma sak, nu när vi betalt dyra pengar för att få bada :-) ) Efter badet sov han som en stock och jag och Johan fick chansen att äta en god omelett till lunch innan det var dags att följa Johan till skolan (älskar verkligen det uttrycket, låter som att han är 7 år eller nåt)
Mina killar kollar på böcker.
då Max och Johan kollade på lite böcker på biblan innan Max och jag pös ner till "trappan" så att säga. Har hittat en ny favoritplats, trappan på biblan vid barnböckerna, HUR mysig som helst, speciellt sofforna längst upp, man stör ingen samtidigt som man har koll på alla som kommer och går vilket passar mig perfa! Jag brukar ta med mig en bok och läsa lite medan vi är där, idag vart det pittstim. Jag fick mig många skratt på en kort stund, kan va värd att läsa igen om sådär 13 år igen för att ha en tanke på hur det är att vara tonåring och kille, vilket är helt främmande för mig.
Därefter gick vi hem och sen sprang dagen bara iväg och nu har vi avnjutit en god middag bestående av pannkakor som Johan gjorde medan jag fick sova en snabbis.

Är det en människa som är sjuk, tryck 1.

2009-03-02 @ 13:00:57

Jag skrev detta igår, men fick finbesök av lillasyster Hanna så jag skickar ut det nu istället. :-)

Idag fyller då Johan år och det firade vi med att Max ville vakna kl 07:50 klarvaken och tyckte att det verkligen var på tiden att vi skulle fira hans pappa, en ny upplevelse för honom. Så jag satte honom i babybjörn med en flagga i handen och jag bar brickan med paketen, sen sjöng vi som aldrig förr. Tror att Johan tyckte att det var lite tidigt men det kom han fort över när han fick se våran fina uppvaktning och alla paket. Han fick mängder med böcker (han ville ha dom... så tråkig skulle jag iaf ALDRIG bli, hihi), två tröjor från MQ och en huvudmassage som var helt sjukt pirrskön man fick gårhud ända ner till fotknölarna. Tror att han blev glad för det han fick för resten av dagen har varit kanon. Först hade vi en lugn frulla sen bar det av till Tofta (familjens stuga) för att kolla vilka möbler vi slängt ut dit, som tur var var det inte så mycket som vi befarat. Sen gick vi en lång promenad på stranden och fick apmycket vår och sommarkänslor. Så nu kan slasket och det kalla försvinna illa fort tycker jag. Därefter åkte vi in till max för att äta buffé, eftersom Wisby Hotel börjar med brunchen först nästa vecka, vilket vi hade planerat att gå på och reservplanen var Snäcks café som också har buffé men just idag hade dom stängt.... Men vi hade trevligt med lite småplock av chilicheese, lökringar, pommes, dippar och hamburgare. DET är vad jag kallar en riktig buffé!! Hahaha!! När vi kom hem lullade vi bara runt och jag fick läsa min fina tidning från aftonbladet om the big and only FÖRLOVNINGEN mellan Vickipicki o Dannipanni. När Max vaknade efter sin eftermiddags lur va de något som va gale, han va pinnig, varm och munnen rann värre än våran toalett som är dryga 30 år gammal (utan att man spolar, spelar liksom ingen roll längre hur ofta vi försöker laga den.) Och så fortsatte kvällen, en liten partyhöjare var Johans sjukt goda mackor, med bacon, kyckling, sallad o dressing. Säger bara mums! Sen kom Hanna förbi och hon och jag pratade om gud vet allt. Under tiden fick jag en ny erfarenhet som min kära moster tipsat om och det var att man kan ringa Apoteket vilken tid på dygnet som helst vilken dag som helst! Det var såhär att pga Max konstiga beteende så gav vi honom en Alvedon, men så tog det ca 3 min så bajjade han värsta blaffan och där stod vi och kliade oss i huvudet och undra om det var ett superabsorberande piller han fick eller om det inte hade tagits upp av kroppen.. Så jag letade fram numret till guiden på Apoteket och de va länge sen jag skrattade så åt ett röstsvar. "Är det en människa som är sjuk, tryck 1. Är det ett djur som är sjuk, tryck 2." Hahaha!! Men tillslut efter mängder av val fick jag prata med en dam som bland det trevligaste jag någonsin pratat med dessutom tog hon min lilla banala fråga som Johan tyckte va fånig att ringa och fråga om på fullaste allvar. Och hennes svar var att den måste va inne i kroppen i 20 min innan den tas upp så de vart bara att klämma in en ny.
Natten var mindre rolig, han vakna och var ledsen om vart annat och när klockan var runt halv sju (tror jag), tvingade jag Johan att gå upp med honom för att jag var tvungen att få sova lite. Sen vaknade jag en och en halv timme senare något piggare. Det blev som vanligt promenad med Johan till skolan och hem igen och nu sover han på min säng med hundra miljarders miljardes kuddar runt sig så han inte kan rulla sängen.

Idag kommer alla bilder efter brödtexten, det får ni faktiskt leva med. :-D

Max är redo för fåröturen.
Jag och mina systrar Julia och Hanna leker eskimåer. Tycker vi är på pricken lika!Max övingskörde på Fåröfärjan.
tagen på bar gärning.Johan fick en ubåt av Hanna i present.
Max grattar sin pappa för första gången och han gjorde med med bravur!
Johan och jag äter middag.