-

Det gör ont att föda barn.

2009-07-29 @ 23:51:17
Ibland kan jag skratta för mig själv när jag träffar folk som tror att livet kommer bli lättare om de väljer snitt, att dom kommer slippa ha ont och att dom kommer ha kontroll över läget. Självklart ska jag inte svära mig fri från att jag inte kommer välja att snittas nästa gång, beroende på hur fort allt går eller snarare långsamt... Eller om jag i ren skräck under graviditeten kommer känna att jag inte vågar utsättas för samma tortyr igen. Men en sak är jag säker på och det är att snittet kommer inte att underlätta för mig efter att barnet kommit ut. Visst fasiken har man ont som faaan i baken efter att ha skitit ut en unge på 4,2 kg. Men jag tror inte att stygnen är så sköna heller. 
 
  Som förstföderska tror jag att man är naiv om föräldraskapet om man väljer snitt för att det gör mindre ont och man är rädd för smärta. Jag kan lova att den smärta man har under värkarbetet är inget att tala om mot när en lilla plutt slutar andas för en kort stund eller ens tanke på hur man själv skulle överleva om det hände ens guldklimp något. Varje dag är ett äventyr med ett barn, på gott och ont. Ibland vill man att det ska vara lite mindre äventyr, tex när knodden nu lärt sig klättra och tog sig upp för pallen själv imorse och ramla ner och slog sig så att man fick vagga och krama och sjunga och göra allt det där som står i ens makt för att få prinsen tyst och på en aningens bättre humör.

  Så som sagt det gör ont att föda barn, så jävla in ut i helvete ont gör det. Att man mitt i allt ber om en kniv så man kan få skära halsen av sig och när man inte får det så försöker man strypa sig själv med slangen till lustgasen. Som ni hör och förstår så är jag rätt värdelös på att förmedla den där lyckliga och euforiska delen av förlossningen men jag kan säga att inget i världen går upp emot att titta på den delen som Johan filmade när jag ringer på mitt i natten på förlossningen/bb, jag liksom hoppar av lycka och jag var så sjukt nervös på vad som skulle komma, det enda jag visste då var att det rann vatten utav bara helvete mellan min ben och "varför kom dom aldrig och öppna för, skulle jag föda på gatan eller vad fan hade dom tänkt??". Det blev ingen bebis på gatan utan i ett rum som vi kunde varenda centimeter på tillslut. I detta rum kom världens bästa a-unge ut, våran Max. 


 


Att inte ha koll är bland det bästa i livet.
För livet gör precis vad det vill med en iallafall.

Kommentarer
Postat av: malena

Vad fint skrivet gumman!!

Jag har klarat det 4ggr och visst fan gör det ont men varje slut av min graviditet har jag alltid bara velat att det skall göra ont!!

2009-07-30 @ 08:33:24
URL: http://vimsigmamma.blogg.se/
Postat av: Clara

Kloka ord från klok kvinna, bra sagt malena.

2009-07-30 @ 13:14:42
URL: http://cklaris.blogg.se/
Postat av: malena

Börjar jobba på mån men kan vi inte vid nån ledig dag ses??

2009-07-30 @ 16:15:17
URL: http://vimsigmamma.blogg.se/
Postat av: Astrid

jadu.. som du vet från mig är snitt inge kul alls.. jag har fortfarande inte känsel på vissa delar av magen och den slutade ömma när Nova var omkring 8 månader.. men alla verkar inte ha lika ont.. det är min största skräck att behöva snittas igen.. hua...

2009-07-30 @ 17:19:09
URL: http://www.nogg.se/nova08
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback