-

Tofta, älskade Tofta.

2009-01-31 @ 19:25:11
Max hade en riktig skitnatt, ville äta tre gånger under bara natten sen vid halv åtta ville han inte sova mer.... Det ville vi. Men jag var helt säker på att vi skulle få gå upp tidigt idag bara för att det sista Johan sa igår var att "imorgon då ska vi ta sovmorgon..." Och så blev det med det. Men vi kom upp ur sängen lagom till nio tror jag, åt en god frukost och packade ihop oss för utflykt! Finns det något som denna familj älskar så är det utflyker. Varsomhelst, närsomhelst och hursomhelst. Så idag bar det av till Tofta. Först åkte vi förbi Coop för att köpa korv, krovbröd och en engångsgrill. Det sistnämnda var inte så lätt att få tag på såhär års kan jag lova. Så när jag tillslut hittade dom så passa jag på att köpa två. Vet ju aldrig när nästa utflykt blir.
Så vi begav oss, med hur mycket kläder som helst.
Max i bilen.

Men fram kom vi och vi hittade ett perfekt ställe och skulle starta grillen.
Jag och Max myser hej vilt

Underbara Tofta
Det var bara det att Johan hade packat ner den toma tändaren.... Men tillslut lyckades han skaka ut lite lite eld ur den. Därefter åkte 3 av 6 korvar i sanden... Tur vi har Max så man har med sig servetter överallt.
Sandgrillarkungen
Men gott blev det och vi satt där med solen i ögonen och frös hur mycket som helst.
Sen var det dags för en prommis för att hålla värmen. Solen sken så att Johan fick ont i huvudet men om man blundade kunde man känna sommaren.
Johan med Max på magen på promenadenJohan <3 Clara <3 Max

Och även om korven blev sandig, solen sken utav bara helvete, det var svinkallt och vi var småtrötta så måste jag säga att jag trodde aldrig livet skulle kunna bli såhär härligt. Att få känna sig älskad varje dag och att få älska varje dag.
Idag har jag haft en av mina bästa dagar i livet. Livet är en bra underbar uppfinning.

Jag älskar er, Johan och Max.

Laddar inför kvällen.

2009-01-30 @ 16:39:24
Ikväll ska vi ha finmiddag hemma, med bara familjen. Ska bli himla trevligt och gott.
Berättar sen om hur det blev. Johan har iaf utfärdat förbjud av Lets dance.....

30 jan -09

2009-01-30 @ 09:51:53
En helt vanlig dag:
Gick upp åt frukost till ljudet av att Max bajsar.
Bytte på Max, igen... Gör det hela tiden tycker jag. Tom 2 gånger inatt!
Lät Max ligga kvar på skötbordet och vädra.
Jag passade på att göra en ansiktsmask.
Max kissade ner hela badrummet, sig själv och mig.
Torkar av hela badrummet, Max och mig.
Flyttar ner Max till golvet, så jag kan ta en dusch.
Underhåller Max medan jag duschar med div sånger, bla Mamma Mia, Blåstippan ute i backarna står. Och Jag är en vanlig kanin.
Toktorkar mig eftersom Max nu inte är lika glad över mig sång som när jag började.
På med den sista blöjan vi har på Max.
In till sovrummet, ammar honom till sömns.
Jag smet till datan med dyblött hår, men har dock en kort stund för mig själv.
Nu är klockan: 09:47 och jag ska försöka planera upp resten av dagen.

Undrar varför Bagge inte ringer...

2009-01-29 @ 19:27:33
Ja nu har jag ju till och med talat om att jag finns!

Jo just det Bagge, vi har kommit med i babysimgruppen på tis kl 10:00 så att du inte bokar någon inspelning eller annan PR grej då.

Made in Sweden.

2009-01-29 @ 13:35:27
Kan inte säga annat än jävla snorvalp!

Där sitter man framför tvn, Johan och jag konstaterar att det måste kännas förbannat coolt att bli anförtrodd att bli en kommande stjärna. Och så kommer snorvalpen Kim - Nä, jag vill följa mitt hjärta... Dra åt helvetet säger jag!! Vad är det för en stil? Hur tror han annars han ska nå framgång, eller också trivs han så sjukt bra med att rulla däck, inte vet jag. Arg blir jag iaf när han inte klarade av att säga det redan innan dom började filma.

Så nu när Bagge, Laila och Andreas saknar en blivande stjärna så anmäler jag mig nu frivilligt.

Min ansökan:
Jag: 26 vårar.
Blond (kan färga håret om det behövs, trots att mamma inte vill)
Mammaledig (så jag har massor med tid över)
Kan dansa (gick ju faktiskt musikellinjen på Visby Dansskola på högstadiet)
Kan skriva autografer (de kan ju bli viktigt)
Skulle inte svika er som den där svikaren Kim gjorde.
Har fått 9735 poäng på Sing Star (det säger väl allt)
Jag skulle enkelt kunna säga att jag har "it".

Jag skickar med en bild så ni förstår att ni hittat rätt.
 

Och här byter vi blöjor...

2009-01-29 @ 10:46:27
Känns nästan som när jag jobbade på förskolor. Stod och bytte blöjor dagarna i ända (haha). Men nu är det så att jag bara byte på ett barn, min lilla rumpnisse Max som har gått från att inte bajsa alls (10 dagars uppehåll) till nu då han har gjort av med ca 15 blöjer på två dagar och vi har ju inte ens kommit fram till halva dan idag! Var ska detta sluta?! Och eftersom han redan är den tunnis som han är så ringde jag till bvc Eva (älskade Eva) och frågade om vad vi skulle ta oss till. Hon tyckte att om han blir sämre så blir det läkare i helgen annars ska vi komma till henne på ons och väga honom. Hon är så himla bra, våran Eva. Är så himla glad att vi fått henne, eftersom hon är precis sådär kanonbra som man vill att en bvc "tant" ska va.
Men nu sover iaf våran lille plutt och jag passar på att bara ta det lugnt för en stund.
Väntar på att Johan ska ringa och meddela hur dagen kommer bli.


Max hade bajsat ner alla sina pyamasar så tillslut fick han ha min gamla pyamaspåse. :-)
Den tyckte han va himla kul.

STORA tvättarkvällen.

2009-01-28 @ 20:37:40
Nu har vi tvättat 6 hela maskiner och haft en riktigt trevlig stund ute i tvättstugan med hela familjen. E inte så dumt faktiskt att sitta och vänta på att tvättan ska bli klar, för där finns inget annat än tvätten. Så man kan bara ha trevligt.

För övrigt har jag och Max haft en riktigt trevlig dag med dom andra mammorna. Vi träffas som vanligt varannan onsdag kl 10:00 och bara snackar blajj. Men idag passade jag på att gå en långprommis på en timme innan, det var så skönt. Speciellt med tanke på att vi inte kom utanför dörren igår.

Känner att jag behöver förklara mig lite...

2009-01-27 @ 14:31:20
Det här med att Max "bara" väger 7070 gram... Nu är det så att hans start vikt var ju ganska så hög. På hela 4240 gram! Så han har nu knappt gått upp några gram sen november....  Därav får vi går och väga honom varannan vecka på bvc för att väga honom hemma = MENINGSLÖST! Har ju diffat på ett halvt kg vissa gånger... Så numera väger vi bara honom på bvc.

Dessutom så kommer klagosång nr 2 här: Max har 38 graders feber och har varit på grinhumör fram till för två minuter sen för nu skrattar han som aldrig förr. Gissar på att alvedonen har hjälpt. Jag har för övrigt också feber, 37.9... Och för mig är det feber eftersom jag aldrig annars har temp över 36.8. Så det blev att stanna hemma från Nina idag. Som tur är så kom Johan hem för en liten stund sen och kan underhålla Max.

Jag ä inte bitter.

2009-01-27 @ 09:44:56
Nej det är jag faktiskt inte. Tycker mer synd om dom som kommer köpa mögelkojjan. Så nej, jag är inte bitter, hela ön kryllar ju av fina hus (problemet är bara att det redan bor människor i husen). Har faktiskt inte mått såhär bra som jag gör idag sen den dagen vi hittade det huset, som jag mådde då stavas bara ångest. Så idag ska jag bara ha det chill med Max. Nu ligger han här brevid mig i sängen och leker med sin kanin, samtidigt som vi diggar till "Om du lämnar mig nu" med Winnerbäck. Därefter ska vi släpa oss ur sängen, men vet inte om jag vill, de är ju så mysigt här. Och nu är Max på ett betydligt bättre humör än igårkväll. Tror att hans 5 månadsvaccin hade gjort sitt. Trots att han var så himla duktig när bvc ssk Eva puttade honom. Dessvärre var att han verkar va en tunnis. Han väger nu ynka 7070 gram och var 67 cm. Och dom flesta av hans bebiskompisar har dragit om honom med hur mycket som helst. Men är inte Eva orolig så är inte jag orolig.


Jag trivs bättre här och lukta på blommorna.

2009-01-26 @ 20:05:33
Jo så får det bli, för inte ska vi flytta till "drömkåken" iaf. Jag fick allergisk reaktion i sovrummet och jag höll på att klia sönder. Lite sådär som jag blir när det är mögel i krokarna. Så då sa vi tack men nej tack.
Mitt drömhus väntar på oss någonstans och var och när det vet bara gudarna.


OMG!

2009-01-26 @ 09:47:09
Vi har ju glömt bort min kusin Emilia! Jag har en perfekt uppgift till henne. Så nu får hon dra med sina homies och en regäl cdspelare till lekplatsen där och stå och sjunga till på hösta volym till Björn Rosenström, eftersom han texter brukar va såå trevliga och sååå barnvänliga. Så, vad sägs Millis??

Tips på sånger till Emilias gäng:
1: Piercad i ollonet.
2: Gunilla.
3: Nu du kärring.
4:Raggarrock
5: Översexuell.




Ok, måste meddela att jag börjar bli ganska nervös inför kvällen. Vill liksom bara att denhär dan ska gå..

Men först har jag o Max massor med saker som ska göras.

1: Sminka mamma.
2: Sjunga lite med Max.
3: Stuva ner Max i vagnen.
4: Stuva på mamma alla kläder.
5: Gå till banken och hämta lånelöftet.
6: Gå till biblan och lämna en bok.
7: Släpa oss upp för alla backar.
8: Kolla lite på stan.
9: Knalla bort till BVC för vägning, mätning och spruta.
10: Släpa oss hem.
11: Käka lunch.
12: Gosa med Max.
13: Invänta att antingen ska Johan komma hem eller så går vi till huset för att träffa Johan där.
14: Äta middag hos min mamma o pappa.
15: Se bonde söker fru bröllopet med mamma.
16: Åka hem.
17: Sova.


Max och hans mostrar.


Jag och Johan har ju hakat på Ninas armhävnings tävling.

Och igår gjorde jag: 26 st på knäna. Och efter en stund 3 riktiga.
Johan gjorde: 38 riktiga.

Någon intresserad???

2009-01-25 @ 21:41:08

Har en obehaglig känsla som säger att vi verkligen glömt en viktig del i den vatentäta planen... Någon frivillig som kan komma på något??


Det måste bara funka!

2009-01-25 @ 11:19:37
Att köpa ett hus är inte alltid lätt, speciellt inte när man inte vill att någon annan ska lägga bud utan att bara vi ska ha det lägsta budet och att säljaren tar det sen. Så för att lyckas med ett sådant uppdrag krävs en vattentät plan. Vilket vi nu har.
Den ser ut såhär:
1: Kl 16:00, visningen börjar.
2: Jag och Johan går runt och påpekar ALLA brister i huset högt och tydligt och pratar om att det luktar mögel i alla rum.
3: Under tiden har min pappa, samt min mosters man Andreas gått och gömt sig i varsin garderob nakna och "överraskar" folk när dom tittar runt.
4: På toan nere, som är nyrenoverad o fin sätter vi min mamma till att klämma lite.
5: Under visningens gång kommer mina två systrar med varsin folköl i handen raglandes längs gatan och frågar dom som kollar på huset om dom har cigg och berätta att det är fest på gatan varje måndag, tisdag, onsdag, torsdag och sen är det helg så då är det ju fest då med.
6: På gungan utanför sätter vi lillkusinen Agge till att gunga och sjunga samma sång om och om igen. Sånt brukar uppskattas...
7: Min andra kusin Samuel skickar vi inte till lilltjejens som bor på andra sidan av parhuset. Han får då ta med sig sin elgitarr och spela den enda snutten han kan om och om igen, vilket är Smok on the water.
8: Från samma sida ber vi grannens äldsta barn Adam stå och dribbla med en basketboll och kasta den mot väggen titt som tätt.
9: Där efter kommer min kära moster och plingar på och undrar om någon har sett hennes man, han brukar gå naken i kvarteret och om nån ser honom får dom inte va otrevliga mot honom för han kan bli väldigt arg då.
10: Wille, familjens hund. Smiter in på gården och lägger jätte blajjan orvar där.

Så ser våra planer ut. Vad tror ni om dom??
Om det finns någon frivillig som vill ställa upp på något kreativt sett så gör det bra att göra en anmälan direkt här på bloggen med förslag på vad just ni vill göra.

Måste lägga till en sak..

2009-01-25 @ 09:49:58
Bara så ni vet så har vi inte lagt något bud ännu på huset, blir nog som först imorgonkväll när vi kollat igen på de med både min pappa och Johans pappa.

För övrigt så har jag och min moster en lysande plan för hur vi ska ro hem huset men de får jag skriva om lite senare.

drömkåken???

2009-01-24 @ 12:24:14
http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/343150 

För er som inte lyckats missa filmen drömkåken kan ju tänka på den när ni kollar in huset.

Jag och mina nerver....

2009-01-24 @ 12:10:12
Måste ju säga att jag har nerver som gråsugga... Gillar verkligen inte att vänta på att se om de kommer bli huset eller inte. Mina klena nerver innebär att jag har svårt att sova, eftersom jag bara funderar på hur vi ska göra. Vilket i sin tur leder till att min oro och trötthet leder till att jag får mindre mjölk till Max. Och de känns inge vidare, så då börjar jag grubbla på de med och ja ni börjar förstå den hopplösa cirkeln... Men det är tur att man har Max för när man väl ligger där och filurar så hör man att han vaknat och när man kommer bort till sängen så får man världens finaste leende. Då släpper allt det jobbiga.


Tänkte dela med mig av en sång som min kompis Jeanette (tabletten) sjöng så fint på Max dop.

Älskade barn

Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.
 
Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.


Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg.
Älskade barn


Idag vill vi visa för vänner och släkt,
den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont,
en lycka för stor att förklara.



 


och vet ni vad?

2009-01-23 @ 20:51:03
VI FICK DET STORA LÅNET MED! Känns helt otroligt att man är betrodd något sånt! Så nu är det bara att hålla tummarna att
1: vi får det huset.
2: hittar ett annat som skulle passa oss (om priset på det första skenar iväg.)




Sen så har jag en bekännelse.....
:-(

jag har fått ett återfall...

cocacola.. jag har knölat i mig skiten ikväll för att jag va så glad över lånelöftet. jaja så kan de gå...

Nu är vi igång och väntar igen...

2009-01-23 @ 10:06:38
Som sagt.... HATAR att vänta! Nu sitter jag och väntar på att banken ska ringa och säga om vi får det stora lånet eller om vi ska hålla oss fast till det som vi redan blivit lovade.... Vågar ju knappt hoppas.... Det värsta är ju att budgivningen redan är igång på vårat lilla objekt, vilket vi hade hoppas att det inte skulle va ännu.

För övrigt så ligger Max och sover förmiddagsluren. Så jag har tokstädat och nu sitter här vid Johans dator eftersom han tagit med min data till skolan. Och de får han så gärna, för jag är ju sååå himla snäll. Eller snäll och snäll, jag har faktiskt gjort en kupp här hemma som Johan inte känner till än. Hihi. Jag har tejpat upp en lapp på undersidan av toalocket där det står. "LÄGG ner locket tyst. Tack!" Orsaken till denna kupp beror på att han är man och jag är kvinna. Vilket betyder att han aldrig ammar Max och istället är på toa när jag försöker natta Max. Vilket i sin tur betyder att han inte har en aning om vad som krävs för att få plutten att sova. Tex. Behöver jag nysa= GLÖM. Behöver jag hosta = GLÖM. Behöver jag röra på mig= FETGLÖM!! Och så precis när prinsen somnat så hör man ett duns! från toan.. Jaha, tack för den.. Och så var han vaken igen...  Och varje gång jag påpekar detta så säger han bara "jag glömde".... suck.. Så nu har jag hjälpt honom med att inte glömma.

Att vara Max mamma innebär:

2009-01-22 @ 21:35:05
  • Har Max ont i magen, har jag ont i magen.
  • Är Max trött o grinig, blir jag trött o grinig.
  • Är Max på strålande humör, blir jag på strålande humör.
  • Har Max tråkigt, brukar det betyda att det är något viktigt jag måste göra just då. Vilket iof brukar va tråkigt de me.
  • vill Max sova, vill jag sova.
  • Vill Max kramas, vill jag kramas.

Sammanfattning: Att va Max mamma är det bästa som hänt mig.


Man ska inte nöjja sig med 99%

2009-01-21 @ 19:57:23

Om vi accepterar att 99% rätt är tillräckligt händer:

Nio felstavade ord per sida i Din tidning

Nästan fyra gånger per år blir Du utan morgontidning


Du skulle vara utan elström, vatten eller värme ca 15 minuter varje dag

Minst 8 500 felskrivna läkemedelsrecept varje år

Omkring 3 000 checkar per dag dras från fel konto


Cirka 23 700 gireringar per dag dras från fel konto

Dricksvattnet i vattenledningssystemet skulle vara otjänligt ca 1 timme

per månad.


En liten dam har sagt sitt sista vov...

2009-01-21 @ 18:45:18

Vi har sorg här hemma. Johans familjs hund Athena dog idag. Hon blev hela 13 år och va en otroligt söt liten hund.


Athena o Ville hos mig.


Jag ÄLSKAR att veta!

2009-01-21 @ 14:42:26

Jahapp, då har vi fått lånelöfte så vi iaf kan köpa en bostadsrätt, de känns inte dumt de. Alltid en början iaf. :-)


Hahaha!

2009-01-20 @ 17:52:39
Nu har vi hunnit med massor! Kollat på helt olika objekt, en villa och en bostadsrätt. Villan passar oss OM.... Man fixar tre av fönstren och flyttar en vägg och lite färg och så skulle de bli Plaza del Törngren/Ekengren. Och bostadsrätten, säger bara Nils Karlsson Pyssling!! Jag har äntligen hittat var han bor! För köket var litet, vardagsrummet var yttepytte och "det stora" sovrummet "som lätt" kunde göras till två rum som det stod på hemnet var mindre än vårat nuvarande sovrum och sist och helt klart minst var badrummet, jag bara inte kunde annat än asgarva när vi kom in där, hade jag kunnat skulle jag ha ramlat ihop i en hög på golvet dubbelvik men jag fick helt enkelt inte plats, de va så himla litet att det inte var klokt! Så vi gick ner och sa Tack för titten men de var LITE för litet för oss. Men vi fick oss iaf ett gott skratt när vi gick hem av dagens upplevelse.

För övrigt så har jag påanmält mig nu på en av kurserna som jag ska läsa nu och de känns väldans bra.

Vad är det för en dag?

2009-01-19 @ 09:48:15
Nej de e ingen vanlig dag för de e claras födelsedag hurra hurra hurra!!

Var bara tvungen att säga de, skriver mer sen. :-)

Tjuvstartat med kalas.

2009-01-18 @ 19:13:31

Idag har vi haft kalas här hemma, för imorgon fyller världens bästa Clara 26 år. Jag fick så himla många fina saker. Här kommer en lista på endel av sakerna.

5 orkidéer (!)
1 dömysigt spakit av syster Julia.
Min alldeles första dvd box, med mina favvofilmer, Moulin Rouge, Romeo o Juliet och Strictly ballroom.
3 linnen.
1 sjal.
1 kofta som kommer bli dömysig nu till våren!
2 hudkrämer.
1 nagellack.
Pengar och presentkort
1 kokbok
2 bokstöd som jag bara älskar!
1 mega stor pinne/prydnadsgrej/? men snygg är den!
1 biljett till after dark med hela Johans familj i april på Visby strand.
3 karatestora ljus.


Känner mig så himla glad för allt! Tusen tack alla snälla!!

   

Min fina tårta som Johan garnerat och några av mina nära o kära.


Grattis Emilia!

2009-01-17 @ 21:12:07
Idag fyller min "lilla! kusin Emilia hela 13 bast!! Skulle skriva ett grattiskort och kom att tänka på att det är omöjligt att hon redan är 13 år! Exakt hur fort går inte tiden?! Vi hade bestämt oss för att gå till kalaset som ligger ca 4,3 km från oss (enligt eniro :-)) men hu va kallt de var! De vart så kallt ett tag att jag var tvungen att omvart annat springa med vagnen för att inte frysa ihjäl! Men sen bjöds det på riktigt gott fika och sällskap och hemvägen kändes mycket kortare som tur var.

Max fick ikväll för andra gången suga lite på en gurkbit efter att han satt med stora tiggarögonen när vi åt grönsaker o dipp. Han vet inte riktigt vad han ska tycka om de men de blir nog bra tillslut.

Imorgon kommer det fullt med folk hem till oss, ska bli trevligt.

Hatar att inte veta.

2009-01-16 @ 20:52:47
Jag är inte så bra på att vänta har jag märkt. Komenterade förut till Johan att den enda längtan jag verkligen gillat va när Max låg i magen. Annars får jag spader på att vänta på svar. Och ni som känner mig vet vad jag dillar om, ni andra får stå ut ett tag med mina konstiga inlägg....

För övrigt så har Max börjat med ett nytt bus. Som helt oväntat (helt sant) är utlärt av hans mormor!! Buset går ut på att rynka på näsan samtidigt som man drar ihop överläppen. Han blir ju bara för söt när han gör sitt bus.

För övrigt så vill jag bara tala om för dom som inte vet att Åhléns har HALVA REA PRISET, gud så jag shoppade!

Nu har man inte lite ont i magen!

2009-01-15 @ 15:39:39
Jag önskar för allt i världen att jag om en vecka kommer känna att jag rider med i segertåget.

Ord tagna från husguden.

2009-01-15 @ 10:05:41
Där satt jag med mina grönbruna ögon och såg med blåögd blick

Jag skulle fastna i min ensamhet igen om du lämnar mig nu

Det vackraste stunden i livet var den när du kom

Vi är dom som du hatar en söndag på dan

Jag dricker glögg med balkongdörren öppen inatt, jag är så trött på alla mail och koder

Stackars mannen med medaljer som bara putsar sina minnen

Jag skulle gärna hjälpa dig upp och kunna lysa upp den väg du springer

men vi har skuggorna bakom oss trots allt

Som du sa, det kan va svårt att bli riktigt nöjd, det är så lätt att fantisera

Jag har litat på imorgon som en troende tror.

Jag skulle gjort så annorlunda
om jag gick i andra skor

i skuggan av din stolthet
ska jag resa mig och gå.

Du är början på nåt nytt och nånting underbart

Den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp

Jag vill ha det som du fast jag vet fast jag vet att du tänker likadant ibland
och vill ha det som jag


här blir man sparkad på i kön till ett ställe som man inte ens vill in på

Se på människorna som slits för nån annans resultat

och vi pratar om vart vi ska just inatt men jag antar att vi menar hela livet

Vi är dom som vill ha allt

Och jag somna' den natten i tron på att allt var en del
i en kärlekshistoria.
Men det visa' sig dagen därpå att jag hade gjort fel
när jag gav dig en gloria.

Du är gåtan som jag aldrig löser klart

En konstig värld vi lever i
Inget blir som man tror

Hon vänder sig om när du vunnit och solar i glansen
och hon äger styrkan du alltid trodde var din

hon vandrar längs krokiga vägar hon själv trampat upp

Ge mig tips och goda råd så jag kan göra helt tvärt om

Sagan är slut, jag sätter punkt för sista raden

om min husgud Lars

2009-01-14 @ 22:12:48
Ser nu på tvn om min stora husgud Lars Winnerbäck. Förstår verkligen varför jag gillar honom så hårt som jag gör, han är ödmjuk, smart, har ordets makt och är en fantastisk musiker dessutom. Dessutom är det kul att han inte är smällsnygg utan bara ser ut som en av oss.  Jag som älskar svenska texter smälter som en piggelin på Tofta stand en varm sommardag när jag hör hans val av ord, de ger mig ett välbehag. Tänker tillbaka på hans konsert här i Visby i somras.Jag hade fått två biljetter av Johans när vi ännu var ovetande om Max. Men vi bestämde oss för att gå ändå och de blev en av sommarens bästa kvällar.

 

Timglas (Text & Musik: Lars Winnerbäck)     

E Anna, bussen här utanför går ingenstans
det är ingen som vill nån vart
Jag har åkt så många varv
men det är alltid lika svart Anna,
är det tiden på året som skrämmer är vi trygga
bakom väggarna här jag vill inte få in den här världen
den är så tom och tyst och tvär.
Och min tunna karaktär bara vrider och vänder sig.
Jag vill vara bättre man för dig.
Ett smartare drag, en lösning en lantärna på din gungande båt
Ja, jag vet att jag sluter igen men det känns
som det är mig dom vill åt Ja, jag vet men det känns så
än Anna, det är ett timglas som bara rinner det finns inget att förstå
när himlen blodröd och brinner är det natten som tränger sig på
och jag drömmer så konstigt igen Anna, håll mig hårt för j
ag skakar av alla denna meningslöshet jag förstår bara
det som är vårt Anna, nu tänder dom gatubelysningen
bussarna åker sitt varv jag letar efter rispor i ytan en spricka,
ett hål, en skarv det måste komma nåt bra ur allt det måste
växa nånting under alla lister alla bingon, alla tävlingar,
alla steg tillbaka Res mig upp, ge mig lust att hänga på jag ska värma dig
Anna,
jag ska lyssna och förstå för trots all tomhet, trots det timglas
som sliter i oss ska vi hitta en väg ändå hitta en plats ändå hitta ett hem, vi två

Konstigt det blev nu då....

2009-01-14 @ 09:46:31
Nu ska vi ju gå för våran vanliga träff på Korpen med dom andra bebisarna för att sen luncha på Borgen. Men rätt sov det var somnade Max bara sådär.. De va ju inte alls planerat! Jaja, han får sova en stund sen packar jag ner honom i vagnen och knallar bort.

För övrigt så ogillar jag när dom slänger ut mitt "dröm"hus (iaf inom våran budget) i tidningen, vill ju att de ska va hemligt så att ingen annan vet om att de e till salu.

Och den sista konstiga saken... Varför mina amaryllisar vägrar sluta blomma, julen är ju faktiskt slut med råge nu. Utan istället kommer nya stänger. Hur konstigt är inte de???

En riktig hurtbulle!

2009-01-13 @ 18:33:24
Efter våran morgonpromenad till högskolan och hem igen så åt vi en smarrig lunch som bestod av havregrygngröt, mums! Därefter skulle Johan till skolan för nån föreläsning av nått slag så vi gick även denna gång! Jag och Max stannade på biblan och medan Max fortsatte vara den exemplariska unge som han är och sov så gott i sin vagn så att jag kunde läsa lite av min kurslitteratur. Därefter kom min syster Julia för att gå en promenad med oss men vi vart kvar där nere men till slut gick vi hem till mig. Så idag har jag gått hela vägen ner till högskolan och hem igen två gånger. De tycker jag är bra jobbat.


Max och hans mormor.

Nästan lite stolt.

2009-01-13 @ 11:18:44
Vi satte för första gången på flera månader klockan för att gå upp någelunda tidigt idag. Så stax efter 8 drog vi oss ur sängen, Max sov som en stock så vi fick en lugn frukost innan vi plockade upp honom för att ta en promenad till högskolan. (Johan skulle lämna några papper). Gick sen över stan och hem igen. Himla skönt faktiskt, Max tittade mest på oss med minen "Vad i allsin dar gör ni?? Såhär brukar vi ju inte göra!"

För övrigt så är ÄNTLIGEN all jul bortstädad! Så nu sjunger vi, Blåsippan ute i backrna står niger och säger att nu är det vår, osv.....

Du milde va jag har gjort grejjer idag!

2009-01-12 @ 19:47:51

Blev inte riktigt som jag tänkt mig med listan men fick massor gjort ändå.

1. Fick upp Johan ur sängen. (tufft uppdrag!!)
2: Åt frukost. (gott som alltid!)
3. Har plockat undan julen (nästan helt, ska bara bäras ner till förådet).
4. Jag klädde på mig, satte Johan på att klä på Max. (bra drag)
5. Letade efter kurslitteratur ett litet tag iaf. (ska leta nu snart igen...)
6. Skämms, har inte kontaktat KejllÅke på komvux. (dåligt av mig...)
7. Jahapp, hade ingen sjua ser jag. De va ju bra.
8. Men jag ringde min lärare iaf, ämnet låter iaf väldans kul! (så nu får vi se hur det blir med allt)
9. Om det räknas biten till bilen och de vi gick på stan, så har jag helt klart gått med han idag. (eh, gick ju så himla långt igår jöö!)
10. Aj fan, jag glömde att posta det ena... Men det andra blev postat idag i ett på tok förlitet kuvert. De va en present till mitt kusinbarn Ville som fyller år idag så det blir en lite sen pressy. (tror han blir extra glad om han får paket imorgon med. :-))
11. Å jisses va vi har lekt idag, han skratta så han nästan grät! (Han måste tycka att jag är världens roligaste mamma tror jag)
12. Oboy va jag har matat honom idag. (Lite här och var också faktiskt)
13. Och mat till mig och Johan vart de me, tacos med kyckligfärs som så himla konstig ut men smakade bra. (så nu är det bara att hålla tummarna för att den var bra också.)
14. Har börjat plocka fram vårsakerna, så himla trevligt när det blir ljusa färger inne. (de e ju mer än vad man kan säga om vädret ute iaf....)
15. Och nu skriver jag på bloggen igen. (smart där av mig att skriva att jag skulle skriva så jag liksom nästan blev tvungen,hihi)

Johan skola sket sig kan man säga.... Rätt som det var stod jag i köket och stirra på en lapp 090112 14:00... Vad betyder det där... hmmmm... Jo visst fan!!! Det är ju idag som vi skulle tillsammans gå till psykGunnar och avsluta allt med förlossningen och allt annat trassel. Så Johans skola fick vänta och vi pratade med Gunnar istället, en MYCKET klok man.

Nu ska jag bara glo på TV och ta de lugnt, Max sover på min säng helt slut efter dagens bravader och jag kan inte klandra honom.


Ödmjukhet är somligas svaga sida.

2009-01-12 @ 09:20:45
Hu va de kan irritera mig när folk är klumpiga och bara klampar fram. Än värre är när man får reda på saken det gäller av en slump för att man egentligen ska kolla upp något annat. Så nu är jag arg och förbannad.



Idag fyller lilla kusinbarn Ville ett år. Kommer ihåg för precis ett år sen. Då Hanna fyllde 18 och vi drog med henne till krogen. Med var även våran kusin Jens som senare samma natt vart farbror. För runt halv två kom ett sms att lilla Ville hade fötts, så vi skålade där för honom. Himla kul var de!



Idag har vi 1000 saker som ska göras, får nog göra ett schema för att få ihop dagen.

1. Dra upp Johan från sängen.
2. Äta frukost.
3. Fortsätta städa undan julsakerna, 4 dan nu.....
4. Klä på mig o Max.
5. Leta reda på kurslitteratur till mina ämnen.
6. Kontakta KjellÅke på komvux om jag hittat böckerna eller inte.
8. Kontakta min lärare i ett av ämnerna för att kolla hur allt ska gå till.
9. Gå promenad med Max.
10. Posta två brev.
11. Leka med Max.
12. Mata Max ca 3-4 gånger under dagens lopp.
13. Laga mat till mig och Johan.
14. Städa fram vårsakerna.
15. Skriva lite på bloggen.

Och mitt i allt detta ska Johan en sväng till skolan. :-)

en bra mamma????

2009-01-11 @ 14:27:39
Det där med att va en bra mamma är inte alltid så lätt, man vill verkligen det bästa men ändå skiter det sig totalt! Och såhär var det denhär gången.....
Johan hade precis lagat klart lunchen och då vill Max oxå ha käk. Jag ställer min mat i micron och försöer bära med mig det mesta till vardagsrummet. När jag kommer in upptäcker jag att Max hade lyckats få ner sin hand i sambaloleken och smetat in de i halva ansiktet och i munnen.... suck. Så nu har han smakat lussebulle, sambal och hummus. :-)

BlondinClara

2009-01-11 @ 13:05:22

Smart drag Clara när du gick ut på långpromenad med Max i vagnen i tunn jacka och gympapjucks när det stormar och är snorhalt och stora vattenpölar överallt. Jaja, nu e vi hemma igen och Max fick en skön sovstund iaf.


Det där med blogga.

2009-01-11 @ 10:53:44
Tycker de är ganska kul, förr i tiden hade man dagbok med lås på, idag slänger vi upp våra liv så att alla kan beskåda det och ta del. Okej, mina innersta tankar får stanna hos mig. Men det är väldigt kul att se andras bloggar och vad dom håller sig aktiva med om dagarna.

Får våran del blir det promenad med Max i vagnen om en stund sen mot kvällen ska vi fira lillasyster Hanna som blir hela 19 år!! De e inte klokt va tiden går. Kan ännu minnas den dag vi fick reda på att mamma hade henne i magen och de är ju snart 20 år sen!

Måste berätta om vad vi gjorde igårkväll, eftersom varenda kotte vi känner (nästan) inklusive jag själv fyller år i januari så var i hemma hos Johans föräldrar som har fyllt och ska fylla år nu i krokarna. Hela familjen Sohlins var där och de var väldigt trevligt. Max som sa runt nyår att nu får det vara nog med större middagar gav lite tendens av samma beteende igår. Men allt gick bra och när vi gick hem gick vi en maga prommis runt stan. Kan sammanfatta det som mysigt, halt, mörkt, halt igen.


 Morgon gympa.

Bloggtest.

2009-01-09 @ 14:37:45
Nina är här så vi fixar med bloggen.

Vilken skön morgon!

2009-01-09 @ 11:11:30
Max vaknade vid fem och ville ha mat och sen vid åtta igen så då ville jag sova men inte han. De fick bli Johans uppdrag att gå upp och underhålla honom medan jag sov till halv tio, så himla skönt!! Så nu slappar vi bara runt här hemma och funderar på om jag ska plocka bort julen nu eller om en stund. Shit vilket bra liv man har!

För övrigt så har jag nu tagit del av en hemlig kupp, himla roligt. De är alldeldes för lite sånt i livet annars.

Sen ska jag passa på att berätta om min dröm oxå... Vi skulle döpa Max och höll på att fixa i lokalen där fikat skulle va och när vi väl skulle åka till själva dopet frågade min syster Hanna om inte Max skulle ha nån dopklänning. Jag står helt still och kommer fram till att det är ju det jag har glömt bort, pojken har ju ingen dopklänning, herre gud vad gör vi!! PANIK!! Sen kom ett konstigt ljud som vad så högt att jag vaknade och undrade vad grannarna gjorde men insåg att det var nog i drömmen.... Jag och mina drömmar, fattar inte var jag får allt ifrån.

 

Max favorit ställning, suga på tårna...

Ninas goa glögg.

2009-01-08 @ 23:19:45
Bjöd hit min familj på den sista glöggen. Så mysigt. Pappa va hopplös som vanlig så det slutade med att han trots sitt hopplösa beteende tog lite glögg han med. Konstaterade att granen ännu är fin, så länge man inte rör den. Med tanke på att vi bara vattnat den 2 gånger, den 23 när den kom in och juldagen..... Så va de me de.
Därefter drog vi nya sing star skivan som jag fick i julklapp av mamma. 90´s va de för hela femman och guuud så kul! Alla har marängbrudklänningar på sig i ALLA låtar utom Spice Girls som av någon konstig anledning såg ut som en cirkus, men vad än värre var va att Wannabe var riktigt kul att sjunga! ÄLSKAR mitt sing star!!! Tur för Max att han gillar musik och tv, lite som två bunnys in one shot som Sylvester skulle ha sagt. Hahaha!

Nu ska jag gå och knyta mig, så...

God natt!

Så kan det gå när killar ska tvätta.

2009-01-07 @ 19:16:03
Kommer ner till tvättstugan efter ha startat dom två första maskinerna av ca arton stycken....
Jag öppnade den första och vad får jag se??? Det här!!!


Min GRISstrumpan som VAR lite utav en favorit men som nu gått vidare till strumpornar himmel.
HAHAHAHA!!! dE E JU BARA FÖÖÖR KUL! För en gång skull skulle Johan hjälpa till och så blev de såhär!!

Så underbart att bara va Max mamma.

2009-01-06 @ 23:11:11
Idag passade Max och jag på att sjunga mängder med låter från han sångbok som han fick av Niklas Larsson i doppresent. Vi sjöng i ca en timme! Max älskar när man sjunger för honom och han sjunger gärna med.


För övrigt har jag faktiskt fått motion idag, gick hem till mam o pap på södra terra nova, sen till svärmor o svärfar på Östra Vi och till slut gick vi hem. Dessutom hade jag skvsår sen igår så de ger extra med bonus poäng.

En alldeles ovanligt trevlig kväll.

2009-01-06 @ 00:07:50
Vi (jag, Johan o Max) gick hem till min mamma och pappa och mina två systrar för att titta till min lilla lillebror Wille (en basset hound för er som inte känner till honom). Den stackarn har ju opererats i Danderyd nu för en cysta på halsen. Han såg verkligen sliten ut. När vi kom dit vart vi bjudna på fika sen vart vi kvar på middag med, där vi pratade gamla minnen, som när Hanna skulle "vädra" sin ballong när vi åkte på Toftavägen en varm sommardag uppe i takluckan som vi hade på den bilen... suck... ballongen flög iväg och landade en bit bort. Hanna skrek att hon ville ha sin ballong och utan ett ljud gjorde pappa en U sväng tillbaka, vevade ner rutan fångade in ballongen i farten, en ny U sväng, upp med rutan och ser till med takluckan. Inte ett enda ljud.
En annan gång var när Hanna skulle hjälpa pappa att tanka och då fick en "darr" som hon kallar det själv. Ni vet när man ofrivilligt darrar till... Men resultatet blev att det for bensin över hela bilen, marken och henne själv, så så fick hon sitta sen hela resan till Tofta.
De de e min familj de! Hahaha!!!


                                                                           Julia o Hanna för typ 17 år sen.
     

                                                                       
                                                                          Våran finfina Wille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jo just de, måste ju skryta lite också. Idag satt Max själv för första gången!! Hur stolt blir man inte då?!! Lägger upp bilder imorgon på miraklet.

Behöver din hjälp Nina!!

2009-01-05 @ 12:24:23
Jag blir tokig på koder hit och koder dit!! Det funkar ju inte!!!!!
Så nu ber jag på mina bara knän... Kan du inte hjälpa mig pimpa min blogg så den slipper va så förskräckligt ful!!

En sten i bröstet....

2009-01-05 @ 10:23:52
Vaknade kl 7 av att mitt ena bröst bröst va gjort av sten, GUD SÅ MYCKET MJÖLK!!! Hade kunnat mätta hela Africa med...
Så jag gick upp, pumpade ur och sen matade Max på samma sida och han blev ändå smällmätt! De e ju inte klokt.

För övrigt: Visst ni att det är massor med dvärgar som jobbar på coop på nätterna och de är dom som gör sakerna där. Mötte dom inatt i min dröm.

För övrigt 2: TACK för alla fina svar på mina tidigare inlägg!

3an

2009-01-04 @ 23:06:16
Så Nina nu kommer 3an.

3. Varför endel anser sig ha rätten till att påpeka att man efter fyra månder fortfarande inte gått ner alla kg som jag borde ha gjort och ska istället ge mig tips på saker jag kan göra för att bli av med dessa trivselkilon (som trivs lite väl bra på min kropp). Men snälla säger jag då, jag vet mycket väl att jag borde träna oftare och äta nyttigare "Men va faaan en annan dag kärringjävel!!" svarar jag....

tom en 4a kommer här! Tataaa!!

4. Varifrån kommer allt damm som ständigt ploppar upp i våran lägenhet ifrån, det är ju bara helt ooootroligt!!

Nu säger jag god natt!

Bör läsas av föräldrar till små pojkar.

2009-01-04 @ 19:02:03

tänk på de ni!

Tänk vad olika det kan va.

2009-01-04 @ 15:50:55
Funderar ganska mycket på hur olika man kan se på saker och ting och det ena är inte mer rätt än det andra.
Några saker jag funderar över:

1. Pratade igår med en tjej som väntar sitt första barn och vill bli snittad vid förlossningen. Själv grät jag på MVC när min bm funderade på om det vore bättre att bli snittad. För mig så var det och är det en helt sjuk upplevelse i livet som jag aldrig skulle ha vilja gjort ogjort (trots att de va lite kämpigt ett tag efter).

2. Varför folk älskar att lägga sig i om hur man ska leva livet. Jag ifrågasätter inte andra om varför dom vill plugga innan dom skaffar barn eller hur man orkar bo i kollektiv, trots att jag väljer att leva mitt liv precis tvärt emot. Men det jag inte förstår är varför det inte är ok att vi får leva vårt liv i den ordningen som passar oss utan att folk ska försöka ändra på det?

3. Tar trean en annan gång, måste mata Max nu.

Måste tipsa om en hemsida!

2009-01-03 @ 21:41:54
http://www.wehega.com/

Där man kan lägga in bilder på sitt hem och få tips från andra, himla kul faktiskt!

Hurra för Nina som fyller år!

2009-01-03 @ 21:19:23
Vi tittade förbi för att gratta henne och gud så många den tjejen känner, hela huset var fullt med vuxna, barn, bebisar och en hund. :-) Hon hade bakat helt enormt goda cupcakes, så impad!

Grattis igen vännen!


Nina till vänster och Catti till höger
goa tjejer båda två!
Dessutom ena jäklar på att luncha och snacka skit. :-)

Stackars lillebror!

2009-01-03 @ 11:25:33
Eftersom jag inte har någon riktig lillebror räknar jag familjens hund som min lillebror.
Han har haft en knöl på halsen och som vetrinären här på ön inte vågade ta bort efersom den satt riskabelt till, så nu är han i Danderyd med mamma o pappa och opererades igår, men tydligen gick inte allt så bra så han blir kvar hela dagen idag, STACKARS STACKARS Wille! Så håll nu tummarna med mig för att han kommer repa sig, vi behöver han!!


Johan, jag och Wille på Fårö.

Gott nytt år!

2009-01-01 @ 11:00:42
Och så är det ännu ett nytt år. För ett år sen satt jag och Johan och bara tittade på varann och funderade på vad 2008 skulle komma att betyda. Vi sisste att det skulle ändra våra liv för alltid men att det skulle bli såhär bra hade vi aldrig vågat hoppas på! För igår för ett år sen fick vi ett plus som skulle visa sig vara Max, hur konstigt nu inte de känns. Brukar tänka på när Nina och jag satt i bastun efter vattengympan och prata om hur allt skulle bli och tankar om vad som gömde sig där inne i magarna. Tänk att vi båda fick full pott! Varsin fin, frisk och underbar son!

Hur gårdagen var berättar jag en annan gång. Nu ska det ätas frulla.