-

Max kör radiobil och Johan fyller nästan år.

2009-02-28 @ 17:31:21
Idag har vi firat Johans födelsedag med släkt och sånt. Johan hade lagat en thisoppa som verkade uppskattad och sen vart det kladdkaka. Men det är faktiskt inte förän imorgon han fyller på riktigt så att säga men då ville han ha en dag med bara familjen så så får det va.
Och Max ålar sig fram som en liten radiobil med ena foten i luften och full fart med reste av kroppen. Himla kul att se.
En av mina systrar påstod att han såg ut som när jag försökte lära mig simma, kan nog stämma rätt bra.

Av familjen Sohlin fick jag och Johan i pressy en STOR tavla med Max på från dopet, OTROLIGT fin bild måste jag säga!

Nån som vill va min Anna Skipper??

2009-02-26 @ 22:34:48
Som sagt, jag behöver en Anna Skipper som stoppar, peppar och ser mina misslyckanden och framgångar. Så känner DU dig manad så lovar jag att göra mitt bästa. Känner att jag har lite dåligt med Pippi Långstrump i mig nu. När hon står och säger till sig själv att gå och lägga sig på kvällen.... Just så känner jag mig nu.
Så har du en liten liten Anna Skipper bakom örat så släpp henne lös och bli mitt helvete.HUR kunde det bli såhär illa kan man undra??? (jag kan ju låtsas att jag inte vet hur och jag lovar att inte skylla på Max, det är ju faktiskt jag själv som stoppat i mig allt blaj....)

ÄNTLIGEN!

2009-02-25 @ 10:16:14
Som den sanna royalist jag är så hoppade jag upp och ner i soffan när jag fick veta att Victoria och Daniel ska gifta sig. Gissa om jag kommer följa planerna slaviskt, hihi! Och en sak som slog mig var att det är bra att hon gifter sig först i kunga familjen, med tanke på att då finns ännu prins Philip ännu ogift, vilket betyder att det loppet ännu inte är kort. Han är ju mitt wildcard. Vet inte om han bryr sig om att jag har ett barn och är förlovad, konstigare saker har ju hänt som jag brukar säga.

Men från mig, STORT GRATTIS Vickan o Danne! (hahaha, nu låter det som att vi är hur tighta som helst, bra va!)


Min korta men dock en lista på min kontakt med dom kungliga.

1. Tagit i hand med drottningen på invigningen av Hansedagarna och HON tackade MIG!! Hur stort är inte de?!!!
2. Mötte prinsessan Medelene i Tofta ett par gånger när hon dejatde Eric.
3. Sett kungen körandes i sin bil från slottet.

Där var den listan slut.... Alldeles för lite Philip i den måste jag säga....

Nu behöver jag inte vara orolig.

2009-02-22 @ 22:13:13
Vi funderar ju på att flytta, 2,5 rum på två vuxna och en bebis känns lite tight trots att det ännu går finfint.
Jag vondas lite över att inte kanske hitta "it" så att säga, men nu när Johan hittat detta på blocket kan jag va lugn, JAG FÅR MITT SPA TILLSLUT!!! JIPPI!

http://www.blocket.se/vi/18565810.htm?ca=19_s

Om jag skulle på en arbetsintervju.

2009-02-21 @ 10:09:35
http://www.e24.se/pengar24/jobbkarriar/artikel_1102745.e24

Jag och Johan satt och kolla Expressens hemsida igår och hittade då denna länk. Man blir ju förvånad om vad det finns för frågor på en arbetsintervju! Så nu tänkte jag svara på dessa frågor och eftersom jag ALDRIG varit på någon arbetsintervju så kan jag nu förbereda mig inför det värsta ut i fall att liksom.

1. Vilken gravsten skulle du välja?

Den som resten av min familj/släkt ligger vid, sen hur den ser ut skiter jag i.
2. Skulle du kunna tänka dig att ha kjol en gång i veckan? Frågan ställdes av en man.
SNUSKJÄVEL!! Eller jo visst om du går i speedos!!

3. Vad använder du för preventivmedel?

6 månades bebis (det få en att känna att det räcker gott med en bebis i taget) Och själv då? Något tips??
4. Har du en massa fräckisar på lager som du kan berätta? Den som inte kan det tål inte mycket och då passar den inte här.
Klart jag har, det var en gång en man som var totalt tappade och inte hade en aning om vad man ställer för frågor på en arbetsintervju som därför gick misste om en kalasbra person.... suck.....

5. Hur mycket hade du tänkt dig gå ner i vikt? Hur ser din plan ut för det?
 Jo, jag har gjort ett diagram i exel där jag har en veckoplan. Döööööö..... Jag är fet, du är ful, jag kan banta, vad kan du?!!

6. Kan du hantera ett hagelgevär bra?

Öhhh... Jag har nog kommit på fel arbetsintervju tror jag, ursäkta mig. Hej då.
7. Jaså du sjunger, kan man få höra ett smakprov?
Oj förlåt, var ditt namn Anders Bagge?? Jaha inte de, Bert Karlsson??

8. Har du provat amfetamin många gånger?

Jo men det är ju dig jag köper det av! Så det vet du väl. Pucko, NEJ!
9. När du blir arg, känner du någon gång för att slå den du blir arg på på käften?
 Bara när jag får dumma frågor på arbetsintervjuer.

10. Lever dina föräldrar fortfarande tillsammans, varför?
 Jo det gör dom, för att det kallas kärlek. Hur är det med dina föräldrar då?

11. Varför är du singel fortfarande?

Ursäkta, du har ju inte fattat något. Och spelar det någon som helst roll om jag ska jobba här????
12. Vilket träd skulle du helst vara och varför?
Ek. Mitt efternamn, dessutom är dom stora, vackra och står stadigt utan att vika sig för vinden oavsett varifrån det blåser.

13. Kan du hantera en sopkvast?

Sopkvast.... Vad är det för något??
14. På vilken sida om sängen tycker du bäst om att sova?
På ovansidan såklart!

Ja, vad ska man säga. Kanske som Johan brukar säga... Än är inte den sista idioten född.


Citat

2009-02-19 @ 15:06:57
http://www.ordsprak.se/


Här kan man bara sitta och njuta av smarta, osmarta, intressanta, roliga, you name it.
Så läs och begrunda, jag ska numera försöka lägga in ett veckans citat i bloggen eftersom jag är tokig i citat.

Dagens citat:

Ingen kan vara nere med en ballong!
//Nalle Puh

och eftersom det är premiär på citaten kommer det ett till här från den kloka Nalle Puh

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig.
Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.

och

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.


MVG

2009-02-18 @ 19:00:46
Idag har Johan varit hemma hela dagen med oss. Han hostar och snorar så han tog en dag hemma, vilket vi (jag o Max) tyckte att han gjorde helt rätt i. För vi drog med honom till Terra Nova kyrkans sångstund för barn 0-2 år. Jag måste säga att jag är grymt impad av han insatts och förstod hans kommentar "jo det var väl tevligt men jag gör aldrig mer om det." Vilket inte var helt oväntat, men jag är mer än nöjd. Det är ju faktiskt inte alla pappor som hänger med på sånt så nu delar jag ut ett stort MVG till honom.

Jag är världens bästa morsa!

2009-02-17 @ 23:26:22
(här skiter vi att skryt luktar illa, för just så känner jag mig nu)

Idag har jag haft en underbardag med min son.

Han vaknade på samma stålande humör som man trodde var omöjligt men han gör det banne mig varje dag.
Vi åt frukost, därefter var det dags för att gå till babysimmet... Där sket min planering sig kan man säga. Så jag fick springa halva vägen med vagen som Bambi på hal is.. Nästa vecka ska jag va lite mer i tid.
På med badkläder och ner i plurret. Max älskar verkligen att bada, så att fördriva den stunden vi har i vattnet är ganska enkelt. Dessutom får han och jag kvalitétstid så det heta duga.
Efter ett stökigt omklädsrum fullt med mammor och bebisar kom vi till slut iväg. Jag och Tessan gjorde sällskap medan grabbarna sov i vagnarna. Väl hemma slängde jag på lite mascara för att sen knalla in till stan för att luncha med Johanna som jag lärde känna på gravidvattengympan och Lee. Johannas Tilda är en cool liten tjej, hon går helt själv och allt möjligt fast hon föddes den 6 juli (om jag kommer ihåg rättt). Tycker lite synd om Lee som är bondgårdsvakt och hade hittat en höna död i hönehuset (eller vad det nu kallas). Har aldrig tänkt tanken innan på var man gör av en död höna. Hihi! Snacka om att det finns bekymmer som man inte ens känner till och tur är väl det!
Efter en mycket trevlig lunch gick jag och Max hem för att bara mysa, han har blivit så himla rolig, man kan riktigt busa med honom nu. Mitt i buset kom Johan hem från skolan och vi hade tänkt åka och kolla på aktionen med ett företag som har badrumsgrejjer och sånt, men fy fasen va arg jag vart där. Huset var fullt med otrevliga gamar som fick oss att gå därifrån raskt värre. Så vi passade på att hälsa på Johans pappa i hans lilla trevliga butik Bli Mera. Efter en liten bilresa runt i stan med världens gladaste unge och världens gladaste föräldrar kom vi hem och så fortsatte vi i samma anda.
Tillslut var Max så trött att han inte ens kunde räkna till 10.... hmm, tror att han kommer lära sig det snart... Så kom vi iaf till den berömda mjölkersättningen, suck. Man blir så besviken när han tog den så fint när vi började med den men efter han blev sjuk så sa han tydligt nej tack. Men ikväll, efter att jag visat hur gott jag tyckte det var genom att lotsas dricka själv så tog han den och slukade den rätt upp och ner. Bra jobbat där mamma Clara!
Så nu sitter jag här och känner mig nöjd och glad med livet för det kan bara inte bli bättre!

Så från mig till er..

                                    Carpe Diem

Max har besiktats.

2009-02-16 @ 19:06:48
Idag var det dags för 6 månads besiktningen och han klarade sig galant! Han bytte hand med leksaken och vände sig mycket fint. Dessutom hade han för första gången på mycket länge gått upp fint i vikt, så nu väger han hela 7410 gram och 69 cm lång. Så vi firade det fina resultatet med att lämna tillbaka två body från Lindex som tappat stinget totalt i tvätten och passade på att byta till två andra body och ett par mysbraller. De är bra fint med ta tre betala för två, för då blir även ekonomiska Johan shoppingsugen. Sen knalla vi förbi brödboden, vårat nya favvofika hak. Så bra när dom har gott fika att ta med hem.  Så idag blev det två semlor. Jag smakade lite mandelmassa och de gick fint!!! Smakade inte alls som jag trodde det skulle smaka. Nu ska jag mata Max som är vrålförbannad på hans slöa morsa....

Alla lika?

2009-02-16 @ 12:26:42
Så löd Johans skoluppgift som han skulle besvara på 2-3 sidor. Ni kan ju bara gissa hur intressant det hela blev när vi började disskutera saken. Jag kom och tänka på TV4s kampanj Alla lika Alla olika. Och därav tog vi beslutet om att alla är olika och måste ses som individer istället för att behandla alla lika. Men att det finns en högre makt som ser alla som lika och det är rättsväsendet. Vad tycker ni? Är alla lika?

Historien om Johan och Clara.

2009-02-15 @ 18:42:55
det där med solen gillar vi


Ok, jag har fattat nu hur det är att ha barn.

1. Ta inget för givet.
2. Räkna inte med att det schemat du gjort kommer hålla.
3. Ha ettan och tvåan i åtanke så går livet bra.

Så med tanke på att det blivit lite väl mycket på sjukhuset så fick vi tillslut åka hem. Detta utspelar sig igår på förmiddagen. När vi kom hem fick jag tre röda roser och Max en gul som satt i min bukett. Och det var inte bara för att det var Alla hjärtans dag utan för att vi firade tre åt tillsammans. Första gången han skulle komma hem till mig råkade vara den 14/2. Vilket jag var helt förskräkt över, med tanke på att det stinker otur att ha första träffen på Alla hjärtans dag, som då låg på en tisdag. Lördagen innan dess hade vi träffats på den ökända el munko, en aningen rund under dojjerna. Detta var genom våran kompis Petra som jag hade pluggat tillsammans med på Komvux och då skulle ut för att fira ett prov som vi precis klarat av. De var en förfest som hette duga, vi drack gott spelade musik och skålade på att det var kanon att va singel.... Det var mer snö än idag, så vi halkade omkull stup i kvarten påväg till krogen, dessutom mötte i herr konstapeln som tyckte att vi skulle göra oss av med cidern som vi hade med oss. Väl nere på krogen mötte vi Johan som var ute med några kompisar. Vi dansade och hade kul men rätt som det var drog sig Johan undan och jag vart såklart besviken. Då kom Petra och sa att Johans kompis hade sagt att han tyckte att brunetten var snygg. Kul för honom tänkte jag och dansade vidare. Det går en stund så frågar jag vem brunetten är och varför jag skulle veta det. Det jag inte hade i tanken var att jag då för ett kort tag var brunett och såg mig själv som blondin så därav fattade jag inte den komplimangen (hade inte alls något att göra med att jag var full, är man blond så är man. :-) ) Då förstod jag också varför Johan hade backat, det var för att kompisen hade "tjingat" mig. Jo just det, in his dream maby!! Så då drog jag tag i Johan sen dansade vi tills dom slängde ut oss. Den kvällen är enda gången vi dansat tryckare på dessa tre år. Därefter vart det efterfest hos Johans kompis Kim som bodde på Ryskagränden och som ni vet är jag värdelös på efterfest. Så vi gjorde sällskap hem, då det var så halt att jag hade Petra i armkrok på ena sidan och Johan på den andra. Jag hade pumps (blond) på mig som bara halkade fram, vilket gjorde att jag kunde stå rätt upp och ner och bara kana fram, himla kul. Väl hemma frågade jag Johan om han skulle med upp på en kopp varm choklad, men han tackade nej och jag insåg att det tåget var kört med mig kvar på station. Söndagen var inte mycket att ha, inte förän på måndag kväll när Petra och Johan smsade mig samtidigt. Petras sms: Johan ville ha ditt nummer så jag gav honom det. Johan: Hej! Tack för i lördags. Hur mår du idag? Givetvis vart jag riktigt glad, men kände att killar och skola brukar inte vara någon höjdare för mig, men jag gav det en chans. Det hela slutade med att vi bestämde att vi skulle ses dagen därpå och se en film. Men så slog det mig, SHIT det skulle ju inte alls gå!! Det skulle innebära att vi skulle ses "på riktigt" för första gången på Alla hjärtans dag, det var ju emot alla regler i världen! Jag som då var tränings freak beslöt mig för att inte ta så hårt på det hela och gå och träna innan. Men därefter gick inget som planerat. Tisdag morgon, jag åkte och storhandlade, skulle ner på hamnen och lämna papper till hamnkontoret och sen åka hem, MEN jag fick soppatorsk och ingen kunde hjälpa mig, då jag ringde hem till Julia som var upptagen, kompisarna jobbade och tillslut kom pappa med en elev i bilen och räddade mig. Jag körde hem och slängde av alla varor för att sen brumma vidare till skolan då jag skulle byta från NkB på distans (inte min grej) till att läsa det i klassrummet. När jag väl kom dit ser jag in i klassrummet och vem sitter där om inte JOHAN (!!!), jag fick panik och ville gå därifrån med precis framför mig sitter en tjej och glor på mig, jag frågar henne om det är NkB och hon säger att det var det. HELVETE, tänkte jag, då kan jag ju verkligen inte gå för man frågar väl inte efter ett ämne och får svaret att det är den klassen och sen går. Så jag gjorde som Pippi Långstrump, jag tog det med komando och gick fram till läraren för att sälja mig själv och tala om hur sjukt duktig jag är på Naturkunskap (hahaha), mitt framför läraren sitter Petra, Johan och Jessica (som även är kompis med min lillasyster Julia,samt att hon har jobbat med Johan på muffinsbageriet). Och under tiden som jag skryter om mina kemi kunskaper hör jag hur Jessica frågar Johan vad han ska göra till kvällen (med tanke på att det var <3 dag och för att han var nybliven singel.) Jag hör honom svara att han ska träffa en Clara, gissa om jag hade svårt att prata med läraren. Jessicas svar blev, "Jaha, jag känner en Clara." Johan svarar "Jo, men den här Clara är lite äldre". Jag höll på att DÖ!!! Jessica svarar då, "Jo, men hon är lite äldre, men hon står ju där." Och pekar på mig. Jag var då klar och skulle sätta mig brevid Petra som inte hade sagt ett ljud om att Johan gick i den klassen. Johan tittar då på mig och sen på Jessica och säger "Men det är inte hon." Jahapp.. Tack för den! Två sekunder senare tittar han på mig och säger "jooo, det är hon...!" Undrar vem som tyckte att det var mest pinsamt, han eller jag. Hela lektionen var konstig och tillslut fick vi gå hem. Detta var inte alls som vi tänkt oss så vi försvann snabbt åt varsitt håll. Kvällen kom och jag hade gjort mitt pass och hade precis klivit ur duschen med tanken att vill han ha mig så får han gilla mig som den jag är. Så där stod jag med dyblött hår och helt tappad när denna kille satte in foten för första gången i denna lägenhet. Han hade då med sig en röd ros och jag var såld. Vad vi tittade på den kvällen har jag ingen aning om men han gick hem ganska tidigt och sen dess räknar vi nu oss som ett par, trots att det inte riktigt stämmer men har man ett så bra datum så måste man passa på.
Och vad har vi hunnit med på dessa tre år?
Vi har bland annat...
 
åkt till Turkiet fyra gånger.
flyttat ihop.
pluggat ihop, jobbat ihop.
vart på minst 100 utflykter.
spontanrest till Stockholm ett antal gånger.
förlovat oss. 1/9 -07
vart med barn.
fått världens bästa unge, Max.

Det bästa är att vi har en helt enormt lång lista på saker vi vill göra, men vad denna lista innehåller kommer ni märka så småning om. Här kommer istället några bilder från våra tre år ihop.

Det första kortet som togs på oss. Inte så konstnärligt men dock värdefullt.Som vi gillar det.På den årliga Fåröuturen, med min familj.Turkar runt som bara vi kan
Senast vi va i Turkland, då med min mamma och pappa.

Vårat första bröllop, då gifte sig Joanna o Migelle.

En sommardagPå Winnerbäcks konsert.

Och så blev två till tre.


Jag älskar dig Johan och är så glad över att du finns i mitt liv!
(älskar dig med Max, men den här gången handlade det inte om dig.)


Haft min livs värsta natt och bästa...

2009-02-13 @ 10:36:46
Vad som hände orkar jag inte ens skriva om här, men det hela slöt med akuten. Och vi fick reda på att allt såg bra ut så det var skönt. Nu är det bara jag som ska komma ifatt...
Så se upp idag, med tanke på att det är fredagen den 13!!

ännu en jobbig natt.

2009-02-12 @ 10:16:10
Max feber är nu uppe på 39 och de märks. Natten va ett helvete, han grät och snora sig natten igenom. Snacka om att man känner sig maktlös då som förälder, oavsett vad man gör så är han fortfarande ledsen. Och inget blir bättre när man själv känner sig kass, tur att Johan är den han är. Han gjorde verkligen sitt allt trots att han har skola hela dagen idag. Det är första gången som de är skit att han pluggar, med tanke på att han kan aldrig sjukanmäla sig och bara hoppa på tåget igen sen utan måste då backa och göra det han missat när han var iväg.

Så snälla håll tummarna med oss för att febern ska släppa så vi får våran mysiga helg annars får vi stanna hemma....


Igår pratade jag med min moster i telefon och är det nån som har koll på läget så är det hon. Och hon nämnde en artikel på aftonblandet.se som är något över det vanliga kan man säga. Min kommentar är bara stackars föräldrar till tjejen!
http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article4388938.ab

Inte för att gnälla, men va faaan!

2009-02-11 @ 17:22:21
Nu ligger vi hela högen här hemma, Johan är den som är piggast av oss medan Max har 38,4 i temp o jag mår oförändrat sen igår. Så det vart bara att ställa in babykonserten som jag längtat så mycket till. Trots att jag inte ens vet vad det är för något! Lät bara så himla mysigt. Så det fick bli en slappardag med en fjuttig prommis, bara för att få komma ut en liten stund. Som tur är har Johan vart hemma idag så vi har deppat i kapp.

För det andra så bara MÅSTE jag få gnälla på mitt älsklings-gnällarprogram-alla-katagorier. Unga mödrar! Va helt underbart igår, då en av småtjejerna, den nyflyttade-rökaren-inomhus födde sin pojk och jag bara satt och gapade. Det bästa var att Johan var med så jag kunde fråga honom om våran förlossning, tex. Tjejen pratade precis innan hon skulle krysta, det kan man säga att vi inte gjorde på våran. Hon klagade hela tiden på att det gjorde ont och ville att dom skulle ta bort det, hahaha säger jag då! Ta bort det onda, efter hennes epidral som satt som en smäck, va förväntade hon sig???? Och jo jag har rätt att gnälla för att jag är SJUK och då får man gnälla. Annars så har jag bara vänt förlossningen från verklighet, till ett minne. Lite som när man åker utomlands och tror att man ska bo i Bevvan i ett slott men hamnar på red light streat i en städskrubb. Ett tag efter minns man bara det som var skit men rätt som det är så kommer man på allt annat kul och intressant som hände under resan. Så med facit i hand säger man att aldrig mera åka ospecificerat, utan nästa gång man ger sig ut på äventyr så ska man gardera sig vissa saker lite bättre.

Ikväll ska vi äta min makaronilåda som jag gjorde igår i megasatts så vi slipper laga något ikväll, sålänge det inte stavas kladdkaka så tänker jag inte röra köket. :-) Och jag borde ju faktiskt få äta en kladdkaka eller två eftersom jag är SJUK.


Har man bajsat ÖVERALLT får man ta ett dopp i handfatet.

Värdelöst

2009-02-10 @ 15:37:43

´Tror att även jag fallit dit... Jag börjar/är förkyld! Och vi som hade så sjukt mycket vi skulle göra idag... Har ont i halsen, örat och är trött hela tiden trotts en tupplur mitt på dan. Så nu är det c-vitaminbrus och bafucin som är the shit. Dessutom vaknade jag idag med värsta astman på år och dar! Tänkte, jaha nu blir det sjukan men jag rotade fram min megabronta värsting mediciner och vipps känndes allt mycket bättre. Så jag knallade iväg till babysim som var ett enda kaos, men ett mycket trevligt kaos. Max älskade babysimmet och körde alla simsätt på en gång som vanligt och jag hade fullt sjå i att hålla i honom. Hemåt gjorde vi sällskap med Lee och Wilhelm, mycket trevlig när vi smög omkring bland husen. Och nu är allt i botten, dessutom så måste vi gå in till stan för att hämta Johan cykel som vi glömde igår. Och sen är det tvätta som gäller hela natten lång. Ge mig ett B, ge mig ett L, ge mig ett ÄÄÄÄ! Vad blir det?? BLÄÄÄÄ!!


En låt som man inte glömmer.

2009-02-09 @ 16:31:26
http://www.youtube.com/watch?v=wzyTM2zhpMc&NR=1

Nu råkar det va så att jag älskar Helen Sjöholm och därför dyrkar allt hon gör. Hon kan konsten att sätta känslor på ord och i denna låt har hon lyckats än en gång. Tror att det finns många tjejer där ute som känner igen sig i låten trots att jag haft tur och inte behövt känna så så finns det dom närmare än man tror som lever ett förtryckt liv.
Så till dessa tjejer och alla andra vill jag spela denna låt.

Nr 300! Just for you!

2009-02-09 @ 09:20:57

Tänk att jag nu har har skrivit 300 inlägg! De är jag faktiskt lite imponerad av så till er mina fans kommer här en fanfar.
Tataramtamtamtaaaaaaaa!!!!

Eftersom Johan är i skolan ska jag fira med att tvätta, städa och underhålla Max. Sen får set bli en långpromenad och de är min kropp i stort behov av efter denna helg.


Söndag.

2009-02-08 @ 16:55:01
Idag har vi haft en riktig söndag, vilket innebär: En promenad, handla lite mat till veckan, åt en mysig lunch medan Max låg på golvet och fortsatte vara underbar. Tog en tupplur vilandes på Johans mage, så länge sen. Vaknade och såg Arga snickaren som vi bandade i veckan, vilket är vårat senaste favvo program. Tror man kan dra nytta av allt den mannen säger och gör om man ska köpa något eget en dag.

Igår var vi hemma hos mamma o pappa. Mamma och Julia hade gjort sjukt god mat så jag bara måste göra nån gång. Sen vart det schlager och tom pappa och Johan tittade, är helimpad. Resultatet var rättvist och väntat måste jag säga.

Nu ska jag plocka upp vår lilla prins som har sovit i tre timmar nu. Så de e bara att hoppas att han kommer sova inatt...


Jag och Max smakar på hans fötter.

Lyllos oss!

2009-02-07 @ 12:19:05

Vilken tur man har ibland bara för att man är som man är. Vi vaknade strax efter åtta eftersom Max sa att nu fick det va nog med latfasonerna. Så det var bara att släpa sig upp. Värre var det för stackars stackars Johan som kom hem klockan tre inatt efter att ha varit tvungen att umgås med sina killkompisar och äta god mat på Packis och dricka billig öl sen på Skeppet (kalla mig gammal, men skeppet är och förblir skeppet, inte töntigt Hamnplan 5) Och tillslut äta på donken innan han gick hem. Tycker såå synd om honom, eller jag tycker faktiskt mest synd om Max som i morse ville krama om sin älskade pappa med fick kväljningar när han skulle ge honom en puss för den döda bäverna som Johan måste ha sugit på på vägen hem. Sen ville Max bara va hos sin mamma. Jag säger då det, han är en smart pojk den där Max. Nu till det där med Lyllos oss. Medan Johan skrämmer slag på Max med andedräkten läser jag GT och ser där en annons om Strand Hotell och Alla hjärtans dag (som för övrigt råkar vara våran 3 års dag.) att 10 stycken skulle få boka en meny på 3 rätters och sen ingick övernattningen. Jag tvingade Johan ringa och vi var en av dessa 10! Så nu ser jag massor fram emot det.
Om en liten stund ska vi ut och gå en lååååååångprommis innan vi ska på en visning av en lägenhet, kan bara hoppas att den inte är yttepytte den med. Börjar fundera på om man ska ta och flytta till en kojja i skogen istället, känns ju nästan som att det är större chans att lyckas piffa till det till "mitt" då....

Max äter mosad potatis för första gången. GOTT!

För övrigt har vi köpt en ny nappflaska som han älskar, den är ball!

Så nu återstår det bara att säga trevlig helg! från Döda bävern, Matvraket och Mamma Mu


Premiär.

2009-02-04 @ 20:18:32

Oj det känns som att det var en evighet sen vi vaknade imorse. Först vid sju sa Max att vi skulle gå upp så han fick följa med Johan på en dusch så jag fick sova en kvart till.
Därefter har det varit full fart. Jag och Max knallade till BVC Eva för att väga honom, kom en timme för tidigt... som vanligt. Tror hon börjar bli van med min dåliga koll på tider, men jag lovar att jag ska bättra mig! Där visade det sig att han bara gått upp 70 gram sen förra veckan, vilket inte var någon höjdare. Detta slog mig först när jag satte det i relation till att jag hade 100 gram smör i kladdkakan jag gjorde igår... Så nu har vi köpt hem majsgröt, mjölkersättning, potatisar och morötter i mängder. För nu ska ungen hulla på sig!
Efter Eva gick vi till mamma en snabb sväng sen var det snabbt hem igen där Julia, Hanna och Wille väntade. Hanna hade med sig en mycket söt present till Max, en grön pyamas med döskallar på.
Max passade på att rida på sin "häst" Wille som för en gångs skull fick känna på när någon annan humpar en.
Därefter åkte vi (jag o Max) till Terra Nova kyrkan för en sångstund. Där träffade vi Lee och Wilhelm. Och jag bara säga att  jag blev glatt överraskad. Det var massor med sånger jag aldrig hört.

Därefter skulle Max provsmaka gröten. Det var med stora framsteg. Han ÄLSKADE den!
Ser fram emot gröten Provsmakar.


Att äta gröten gick bra och att kräkas upp den igen tre min efter....
Så vi hoppas på större framgång med ersättningen ikväll.

Har man världens bästa granne?!

2009-02-03 @ 15:56:33
Satt och ammade Max igårkväll och så ringer det på dörren. Johan öppnar och vem står där om inte våran granne Sonja med en bukett tulpaner med brudslöja i och lite löv och sånt och undrar om inte vi vill ha den för att hon hade fått fem likadana när hon fyllde år. (snacka om poppis tjej!)  Så nu står dom här så fint på soffbordet och förgyller våran vardag. Så dagens guldtulpis går till Sonja!

finfina tulpisar

Att ha en bebis....

2009-02-02 @ 10:19:22
Först gick det 10 dagar utan att han ville bajsa, då var man orolig för det. Därefter så skiter ungen så ekonomin spricker sönder och samman (fy va blöjor är dyrt!). Och då ska man oroa sig för det. Och eftersom han skiter fortare och oftare än han äter så vill han äta varannan timme. Även på natten. Och mitt i natten kom Johan med sin klockrena kommentar "Äter han nu IGEN?!! Är det tredje gången han äter nu???" Det var bara det att för första gången på 5 dagar så hade han faktsikt sovit i hela tre timmar i streck. Så man kan säga att han kommentar var lite förvånande. Så där satt jag, kl 03:07 och skrattade för mig själv.
Sen vid halv åtta gick Johan upp med Max, medan jag sov en liten stund till. Därefter gick vi med Johan till skolan, gick in på biblan för att lämna en bok, gick hem, åt frulla, underhåller Max och anmält oss till Babykonset i Visborgskyrkan. Ska bli himla kul och ser hur en sån går till.

Vaddå DÅLIG?!

2009-02-01 @ 20:02:26
Allt börja med att vi skulle ha över min mamma, pappa och två systrar på lite Max fika, så jag skulle baka hallon laktris kakan. Skulle precis börja baka så kom svärmor och svärfar över för att gratta Max. Så dom blev kvar dom med. Så kom hela familjen, inkl Wille, familjens hund. Max fick massor med fina presenter, bla ett lakan som min mamma sytt till honom, det är ju inte klokt vad älskad denna unge är! Sen åkte svärmor och svärfar, då åkte SingStar fram och jag kan lova, ALDRIG har Länna haft ett sådant gung tidigare. Och mitt i en sång får mamma som kommentar DÅLIG. Då utbrister hon "Dålig, vaddå dålig?? Jag var ju BRA!" Säger bara, mamma du har helt rätt inställning till livet!
Dagens namnsdagsbarn
Nu sitter vi och myser framför tvn och väntar på I survived a japanese game show,hihi.

Grattis MAX!

2009-02-01 @ 10:49:55
Idag har Max namnsadag så jag ska baka en kaka och bjuda på. Max väntar otåligt på sin present från oss, men efte som det var en tuff natt inatt så sover nu både Johan och Max, jag fick sovmorgon efter alla matningar....

Mystime med pappa.


För övrigt såg vi den gröna milen på 6an igår, en sjuk bra film måste jag säga! Gud så jag grät!