-

1361???

2009-08-02 @ 22:06:04
Ikväll har jag dragit med min lilla familj på invigningen av medeltidsveckan på ön. Själv har jag varit på invigningen flera gånger tidigare både som åskådare och som någon form av medeltidsunge som blev rädd när Waldemar kom. När vi en dag pratade om medeltidsveckan hemma så kom det fram att Johan ALDRIG hade varit och sett på invigningen och nu ikväll kommer det fram att han aldrig heller sett tornespelen vilket gjorde att jag direkt bokade in det i veckan då jag tycker att man som gotlänning NÅGON gång ska passa på att se en del av dessa spektakel som det bjuds på denna vecka och har man sett det så kan man SEN yttra sig om vad man tycker om muppveckan/jippot/galenskapen/kulturella veckan, ja ja, kärt barn har många namn.
Oavsett vad man vill kalla det hela så gillar jag det  sålänge folk sköter sig och beter sig.
För att göra det hela lite enklare så kan jag göra en lista på saker som INTE är ok:

- Bajsa här och var. Rent ut sagt äckligt!

- Va full dygnet runt hela veckan. Why?? Hur kul kan det va?

- Inte duscha på hela veckan. SÅ otrevligt att stå i bankomat kön  omringade av illaluktande gyckare.

- Gå mitt i vägen "för att bilar fanns ju faktiskt inte på medeltiden", jo men det är faktsiskt 2009 oavsett hur väl dom anstränger sig. Så maka på er!!

- Drägget som följer med, alltså dom som inte är seriösa och klär ut sig utan dom som bara halkar med och för ett jävla liv. Åk hem! Det är mitt råd till dom.

-  Riddare som springer omkring med hjälmar så man inte ser vem dom är och pekar med sina svärd mot en, fick faktiskt psykiska men i flera år med otäcka drömmar efter en sådan incident. Otrevligt värre!

- Bjällrorna som endel envisas ha runt fötterna, dom gör mig GALEN! Kommer ihåg när jag jobbade på Coop Forum i kassan en sommar och varenda gång jag hörde ljudet av bjällror började jag sjunga på "Bjällerklang" och det känns inte riktigt rätt mitt i sommaren....

Men så finns det dom som på största allvar lägger ner näst intill all sin lediga tid resten av året för att få vara med och leka medeltid denna vecka och jag imponeras av människor som så starkt brinner för en hobby. Själv tillhör jag dom som gillar att titta och beundras av deras kreativitet. Många är vackra i sina djupt genomtänkta kläder och det finns inget sötare än när mitt i allt en liten bebis ligger i medeltidskläder. Utöver kläderna så finns det mängder av dessa fantaster som livnär sig på att sälja medeltida krafs på marknader. Men jag gillar även detta så det är klart jag ska gå och titta och imponeras av allt galet dom hittar på. Om kvällarna och nätterna håller min lillasysters tjejgäng på som bäst och underhåller folk med gud vet allt från, magdans till gyckleri. Dom är coola. Men det ska vi troligen inte gå och titta på, får bli ett annat år. Men som sagt, tornerspelen är lite kul. Tornamentum som dom kallar sig är vansinnigt vassa på hästarna, en hel hög med pajasar. Så att som gotlänning aldrig sett detta skådespel är att gå miste om en jäkla show som passar från dom minsta och uppåt.

Slutligen: Stör man sig på spektaklet så åk inte in i stan, dom är överallt. Och snacka inte skit om dom, trots allt, dom kommer hit, handlar och lever vilket betyder att ön går runt. Men är man som jag så har vi en vecka att se fram emot.

Lite suddiga med lika snygga som vanligt.


Riddaren med svarta hjärtan (??!!!) är våran kompis John.
Vi är djupt besvikna att han är på danskarnas sida.

Kommentarer
Postat av: cat

1361 medeltid, ta och sätt på di din medeltids.. ngt. sitt inte där och häcka hemmavid, 1361 medeltid. haha. bra låt. =)



Synd att jag missar medeltiden, ville va med o titta. jag tycker sånt är kul! =)



Att Johan aldrig sett tornerspelen är ju ett skämt, hahahahahah trodde inte det var möjligt om man var gotlänning. hm..



tjarå, ses snart!

2009-08-03 @ 17:48:01
Postat av: Eric

Va tusan! Jag har ju till-och-med varit på bataljerna. Hälsa johan att man som kulturnörd får skämmas för honom...

2009-08-04 @ 15:36:32
....................

Du glömmer väl inte bort att du kan bli prenumerant på min blogg på bloglovin.

bloglovin

Kommentera gärna men lämna ett namn så jag vet vem du är.



Kommentera inlägget:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback